HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:09

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:04

Hadd kérdezzem meg: ha mindent tudsz előre, akkor hova fizettél volna elő netre? Csak kérdezem, nem támadlak.

nem tudom, mivel nem tudtam előre mindent. ha előre tudok mindent, akkor nem kötök szerződést a UPC-vel, hanem utánajárok még rengeteg szolgáltatónak. ugyanis a UPC a szerződést elolvasva számomra teljesen megfelelőnek tűnt, én pedig nem szoktam tovább keresgélni, ha találtam egy olyat, ami nekem jó (nem érdekel, hogy van jobb is, ha nekem jó az adott szolgáltatás). ha viszont előre tudom, hogy ez lesz, tehát számomra nem megfelelő szolgáltatást kapok, akkor keresek tovább addig, amíg olyat nem találok, ami megfelel. ha nem találok ilyet, akkor nem fizetek elő egyetlen szolgáltatónak sem, hanem várok és keresgélek addig, amíg kedvező feltételeket ajánló szolgáltatásra nem bukkanok.

Szerkesztette: rezignalt 2007. 06. 14. 20:10 -kor

#502 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:13

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:09

nem tudom, mivel nem tudtam előre mindent. ha előre tudok

És ennyire kell a p2p seessége, vagy csak az elv zavar?
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#503 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:14

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:59

azért nem tudsz velem együtt érezni feltételezhetően, mert -az empátiás készségtől eltekintve- az erkölcsi érzéked nem fogékony az olyan dolgokra, amik üzlettel kapcsolatosak, mert számodra minden jogilag elfogadható eszköz maximálisan rendjén van egy vállalat részéről az üzleti szférában. számodra egy cég, egy vállalat annyira távol áll az emberi közegtől, hogy az emberekre érvényes morális szabályokat semennyire sem érzed relevánsnak egy vállalat esetében. én pedig az ilyen szabályokat az élet minden területén fontosnak tartom, ezért felbosszant, ha másutt nem ezt tapasztalom. attól pedig, hogy a teljes üzleti szféra azt az értékrendet követi, amit te is sugallsz, ettől még nem lesz az elfogadható és helyes. ugyanannyira gyomorforgató minden egészséges morális érzékkel megáldott ember számára.

Azért nem tudok veled együtt érezni mert mint már sokszor írtam magasról tojok a p2p-re mivel amit le szeretnék tölteni azt megtalálom p2p nélkül is  :D
Egyébként elolvastad a UPC hálózathasználati szabályait? Mert ha igen akkor számomra furcsa, hogy neked nem lett világos, hogy ez a szolgáltató sokkal erősebben köti az ebet a karóhoz mint bármelyik másik. Ebből pedig már a szerződés kötés előtt lehetett következtetni arra, hogy nem lesz fenékig tejfel az élet ezzel a szolgáltatóval.

#504 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:15

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:13

És ennyire kell a p2p seessége, vagy csak az elv zavar?

elsősorban az elv zavar. valamennyire a sebesség is, de ha rendesen ment volna le az egész hercehurca, akkor könnyen lehet, hogy elégedett lennék a jelenlegi korlátozott sebességgel is. így nem.

#505 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:19

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:15

elsősorban az elv zavar. valamennyire a sebesség is, de ha rendesen ment volna le az egész hercehurca, akkor könnyen lehet, hogy elégedett lennék a jelenlegi korlátozott sebességgel is. így nem.

Gyere hozzám rendszergazda gyakornoknak és akkor látni fogod a másik oldalt is ami segít visszazökkeni a való világba  :)

#506 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:19

Kép

na de kérem:D

#507 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:14

Azért nem tudok veled együtt érezni mert mint már sokszor írtam magasról tojok a p2p-re mivel amit le szeretnék tölteni azt megtalálom p2p nélkül is  :D
Egyébként elolvastad a UPC hálózathasználati szabályait? Mert ha igen akkor számomra furcsa, hogy neked nem lett világos, hogy ez a szolgáltató sokkal erősebben köti az ebet a karóhoz mint bármelyik másik. Ebből pedig már a szerződés kötés előtt lehetett következtetni arra, hogy nem lesz fenékig tejfel az élet ezzel a szolgáltatóval.

ezzel teszed a véleményedet totálisan hiteltelenné, hogy bevallod azt, hogy az álláspontod nem reális alapokon nyugszik, pusztán abból táplálkozik, hogy teljesen elfogult vagy a saját önös szokásaid irányába, és végtelenül intoleráns vagy az olyanokkal szemben, akik nem úgy és nem arra használják a netet, amire te. ezzel szemben én technikailag megértem, hogy miért lenne rossz a böngészgetőknek, ha a torrent elszabadulna, tehát amíg így áll a helyzet, hogy a upc hálózata nem bírja, addig azt mondom, hogy legyen ez. ettől még a szolgáltatót morálisan elítélem, és felháborít, hogy a saját felelőtlenségüket és pénzéhségüket a klienseiken verik le azáltal, hogy korlátozzák azt a szolgáltatást, amiért becsületesen fizettek nekik.
elolvastam a hálózathasználati szabályokat, és nekem nem jött le belőle az, hogy kőkemény szivatás vár rám a következő egy évben. biztos az én hibám, vagy túl jóhiszemű vagyok. esetleg segítene a dolgon, ha ezerszer konkrétabban lenne leírva minden az ÁSZFben. ja hogy az elriasztaná a leendő szerződőket? oppppárdon.

#508 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:22

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:15

Ezt megértem, én így voltam a classic-dolgóznet-medium váltással. De a torrent sebessége engem nem riaszt el, eddig is nagyon ritkán jött gyorsabban 12-20KByte/sec nél onnan, ahonnan szedem. Ott ilyen furcsa gyíkok is élnek...  Vagy sárkányok.... :D

szerk: gépelés

Szerkesztette: Pangea65 2007. 06. 14. 20:23 -kor

#509 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:28

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:20

ezzel teszed a véleményedet totálisan hiteltelenné, hogy bevallod azt, hogy az álláspontod nem reális alapokon nyugszik, pusztán abból táplálkozik, hogy teljesen elfogult vagy a saját önös szokásaid irányába, és végtelenül intoleráns vagy az olyanokkal szemben, akik nem úgy és nem arra használják a netet, amire te.

Tévedsz. Használtam fájlcserélőt. De számomra nem lényeges mert egy kis keresgéléssel fájlcserélő nélkül is mindent olyat le tudok tölteni ami engem érdekel.
És csak megjegyzem, hogy én is töltögetek gigákat csak éppen nem használok p2p-t  :D

Idézet

akik nem úgy és nem arra használják a netet, amire te

Miért te mire használod? Mert én információszerzésre, filmek és zenei anyagok letöltésére és még sok egyébre. Ehhez pedig nekem nem kell p2p. Attól, hogy ugyanazt megtudom tenni mint te p2p-vel még nem leszek más mint te. Pusztán másképp jutok hozzá ahhoz amire szükségem van.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 14. 20:36 -kor

#510 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:28

De számomra nem lényeges mert egy kis keresgéléssel fájlcserélő nélkül is mindent olyat le tudok tölteni ami engem érdekel.

Szerencses vagy, hogy ennyire atlagos izlesed van (meg ne sertodj!). En sajnos ritkasagokra bukok, nem tudom, hogyan tudtam volna beszerezni az Olajfalók cimu cseh dokumentumfilmet, a Dogkeselyu cimu magyar krimit es igy tovabb... ezeket nem hiszem, hogy csak ugy meglehet talalni fajlcserelo nelkul. Ok, DJ Bobo meg a meg a legfrissebb hollywoodi szemet biztos megtalalhato guglival is... de a p2p nem csak errol szol.

Szerk: ha ennyire ugyes vagy, megkeresned nekem az Altalanos iskola cimu cseh filmet magyar szinkronnal? Meg fajlcserelovel sem talalom sehol... :(

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 06. 14. 20:40 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#511 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:41

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:28

Tévedsz. Használtam fájlcserélőt. De számomra nem lényeges mert egy kis keresgéléssel fájlcserélő nélkül is mindent olyat le tudok tölteni ami engem érdekel.
És csak megjegyzem, hogy én is töltögetek gigákat csak éppen nem használok p2p-t  :D

attól, hogy használtál fájlcserélőt, de már nem használsz, még ugyanúgy elfogult vagy a nem fájlcserélők irányába (épp azért, mivel nem tartozol a p2p-t használók körébe).
másrészt ha warez ftp-ket használsz, akkor bújj a föld alá. ha nem, akkor is. ;)
ÁSZF-esen mondva: Amennyiben warez ftp használata bizonyíthatóan manifesztálódik tevékenységi körei között, úgy föld alá bújásának kivitelezése alóli felmentése nem minden körülmények között foganatosítható a harmadik bekezdés értelmében, melyhez hozzáteendő mindennemű engedmény nélküli hasonló, sőt ugyanolyan módon kivitelezett cselekményének kötelezettsége akkor is, amennyiben a fent említett feltétel fennállása nem állapítható meg tényszerűleg.

#512 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:45

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 19:38

Erre csak annyit tudok írni, hogy az élet minden területén tudni kell kompromisszumot kötni, mert egyébként csak egy helyben toporgás és/vagy visszafejlődés tapasztalható.

Én pl. k*rvára nem örülnék neki, ha nem tudnék a UPC telefonommal beszélgetni, és még böngészni sem tudnék normálisan csúcsidőben a sok telhetetlen torrentező miatt.

Ennyit bír a rendszer, ennyit bírnak a fejállomások, ennyit bír a UPC hálózata. A garantált értékeket az ÁSZF egyértelműen szabályozza.
Előbb-utóbb minden szolgáltatónál ez lesz a gyakorlat, ahogy ezt előttem elég sokan kifejtették.
10-20% háborogni fog, a többi pedig észre sem veszi a változást ...

Egy hónapja még egy torrentre felrakott linux dvd lejött két óra alatt, és még egy napig ment vissza.
Nem akadályozta a böngészést, a telefon sem akadozott tőle.
Főként, hogy a UPC-s telefon nem ugyanabból a sávszélből eszik, nem úgy, mint egy utólag felrakott voip-adapter esetében, ahol már egy online rádió megfingatja a vonalminőséget.
Persze mindenkinek jogában áll más voip-szolgáltatót használni, de akkor lehet, hogy rövidesen korlátozzák a Skype, és a Messenger hangszolgáltatásokat is. :D
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#513 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 20:59

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:38

Szerencses vagy, hogy ennyire atlagos izlesed van (meg ne sertodj!). En sajnos ritkasagokra bukok, nem tudom, hogyan tudtam volna beszerezni az Olajfalók cimu cseh dokumentumfilmet, a Dogkeselyu cimu magyar krimit es igy tovabb... ezeket nem hiszem, hogy csak ugy meglehet talalni fajlcserelo nelkul. Ok, DJ Bobo meg a meg a legfrissebb hollywoodi szemet biztos megtalalhato guglival is... de a p2p nem csak errol szol.

Szerk: ha ennyire ugyes vagy, megkeresned nekem az Altalanos iskola cimu cseh filmet magyar szinkronnal? Meg fajlcserelovel sem talalom sehol... :(

Samott

erről is szó van részben, amiről Samott ír, egyet tudok érteni vele. rengeteg dolog van, ami csak p2p révén férhető hozzá, sőt: rengeteg olyan ÉRTÉKES dolog van, amit csak torrentezés útján lehet megszerezni.

wpepi: a warez ftp-zésnél rosszabb pedig nincs. akik fizetős warez ftp-t használnak, azoknak gőzük sincs a scene release előállítás és terjesztés mögött húzódó "ideológiáról", mégpedig az anyagok profitmentes, ingyenes közzétételéről annak érdekében, hogy a sok kis juzer hozzáférjen illegálisan, és letöltögethesse. aki ftp-ért fizet, az ennek a communitynek a rákfenéje. ha ingyenes (ebből következően pedig sajnos erősen korlátozott erőforrásokkal és kínálattal rendelkező) ftp-t használsz, akkor pedig légy oly szíves, ne szóld meg azokat, akik nem érik be a huszadrangú gagyival. harmadrészt ha olyan szerencsés vagy, hogy scene ftp hozzáférésed van, akkor ne kérkedj azzal, hogy neked nincs szükséged torrentre (akiknek ellátói ezekből a scene ftp-kből táplálkoznak jórészt), mert keményen a kisebbséghez tartozol, akik ilyeneket elérnek.

Szerkesztette: rezignalt 2007. 06. 14. 21:01 -kor

#514 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 21:08

Idézet: Adam84 - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:48

Minden egyes esetben, amikor az előfizető bont szerződést, az általam említett gyakorlatot alkalmazza a UPC.
Ha viszont a szolgáltató bont szerződést, akkor nem tudom, hogy mi a helyzet ...

Neked volt igazad! :respect:

#515 Felhasználó inaktív   -=nfs=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 21:23

Na egy érdekes történet, amellyel pontot tettem végre a UPCvel kötött kapcsolatomra. Bp. VIII. kerület, felmondtam a netet. Szinte az egész utcánkban UPC van. SZINTE!!! Egyik barátom átvette volna, ha lett volna a házukban UPC. nem volt. Milyen érdekes, mellettük levő 3 házban (sarok épület) van UPC, náluk nincs :D mondanom sem kell gondolom, hogy másik nagy bent figyel a házban. Mondja nekem valaki még egyszer, hogy ezek nem osztották fel egymás közt a terepet :)

Mindegy én végre megszabadultam  :D  :D  :D

#516 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 14. 21:35

Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 22:23

Mondja nekem valaki még egyszer, hogy ezek nem osztották fel egymás közt a terepet :)

Mindegy én végre megszabadultam  :D  :D  :D

Van olyan, hogy a lakóközösség dönt, hogy ki kell. Olyankor persze növekszik az egy házra jutó hirtelen halálozás aránya.  :D

#517 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 05:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:46

Vagy időzíts a letöltéseket csúcsidőn kívülre.

Teljesen meglepő módon én is csak a csúcsidőszakban vagyok otthon, olyankor tudok letölteni. Persze van más megoldás:
-napközben bekapcsolva hagyom a gépet az üres lakásban. De mivel az ördög nem alszik, ezt inkább kihagynám. Sarkított esetet nézve nem szeretnék egy kiégett lakásba hazaérni. Megjegyzés: villanyszámla.
-éjjel bekapcsolva hagyom a gépet. Teljesen kommersz alkatrészekből áll a gépem, nem megy az alvás mellette. Mondjuk ez egyéni szocprobléma. Megjegyzés: villanyszámla.
-minden héten kiveszek 2 nap szabadságot hétköznap, hogy napközben be tudjam szerezni az engem érdeklő dolgokat a nekem megfelelő forrásokból. Bár nem tudom, kinek van 52x2 nap szabadsága egy évben.
-stb.

Mellesleg mivel mindenkit más érdekel, nem feltétlenül lehet mindent csak httpről, ftpről beszerezni. Láttál Te már mondjuk olyan helyet, ahol az engem érkeklő Iron Maiden bootlegek százszámra letölthetők (persze, ez megint egyéni szocprobléma, hogy nekem ezeknek a gyűjtése a "perverzióm")? Ha láttál, szólj, és nem dcn fogom összevadászgatni őket.

#518 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 05:50

Idézet: killa - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 22:08

Neked volt igazad! :respect:

A 1221 szerint csak az addig igénybe vett kedvezményeket kell visszafizetni. De az  ÁSZF- ben benne van, hogy ha akarja akkor követelheti a hűségidő végéig járó kedvezményt. Más dolog, hogy nem ez a gyakorlat.

#519 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 06:09

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:41

attól, hogy használtál fájlcserélőt, de már nem használsz, még ugyanúgy elfogult vagy a nem fájlcserélők irányába (épp azért, mivel nem tartozol a p2p-t használók körébe).
másrészt ha warez ftp-ket használsz, akkor bújj a föld alá. ha nem, akkor is. ;)
ÁSZF-esen mondva: Amennyiben warez ftp használata bizonyíthatóan manifesztálódik tevékenységi körei között, úgy föld alá bújásának kivitelezése alóli felmentése nem minden körülmények között foganatosítható a harmadik bekezdés értelmében, melyhez hozzáteendő mindennemű engedmény nélküli hasonló, sőt ugyanolyan módon kivitelezett cselekményének kötelezettsége akkor is, amennyiben a fent említett feltétel fennállása nem állapítható meg tényszerűleg.

Látom te nem látsz tovább mint a p2p meg a warez.  :omg:
Abból, hogy én is letöltök de nem használók fájlcserélőt még nem következik, hogy warez van a háttérben. Egyébként is ha warez szerver lenne akkor is csak akkor lenne törvénysértő a letöltés ha fizetsz érte ill. ha software-eket tölt le az ember mert az alapból jogellenes. Ma Magyarországon minden ami a szabad felhasználás jogkörébe tartozik letölthető legálisan függetlenül attól, hogy warez vagy nem warez szerverről jött az anyag. Persze csak és kizárólag anyagi ellenszolgáltatás nélkül azaz nuku havidíj meg emelt díjas SMS, stb. csak is a 100%-ban ingyenes letöltés számít legálisnak.

#520 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 06:13

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 21:59

wpepi: a warez ftp-zésnél rosszabb pedig nincs. akik fizetős warez ftp-t használnak, azoknak gőzük sincs a scene release előállítás és terjesztés mögött húzódó "ideológiáról", mégpedig az anyagok profitmentes, ingyenes közzétételéről annak érdekében, hogy a sok kis juzer hozzáférjen illegálisan, és letöltögethesse. aki ftp-ért fizet, az ennek a communitynek a rákfenéje. ha ingyenes (ebből következően pedig sajnos erősen korlátozott erőforrásokkal és kínálattal rendelkező) ftp-t használsz, akkor pedig légy oly szíves, ne szóld meg azokat, akik nem érik be a huszadrangú gagyival. harmadrészt ha olyan szerencsés vagy, hogy scene ftp hozzáférésed van, akkor ne kérkedj azzal, hogy neked nincs szükséged torrentre (akiknek ellátói ezekből a scene ftp-kből táplálkoznak jórészt), mert keményen a kisebbséghez tartozol, akik ilyeneket elérnek.

Látom nem bírod elviselni, hogy van olyan akit hidegen hagy a p2p  :D

Szerk:
És ismétlem abba nem halsz bele ha egy kicsit többet kell várnod azért, hogy lejöjjön az anyag p2p-n. Nem a p2p működése van/lesz megszüntetve csak a sávszélesség lesz időszak szerint korlátozva.
Azt sem hiszem, hogy lelkileg bármi sérülés érne pusztán azért mert napközben nem megy 100%-on a p2p.
Ezzel az erővel azt is sérelmezni lehetne, hogy a szolgáltató csak a végpont és a központ között garantálja a megfelelő sávszélességet azaz az, hogy a neten valamilyen szervert csak pár 10kbps sebességgel érsz az a szolgáltatót hidegen hagyja hiszen ő nem tud biztosítékot adni arra, hogy a neten fellelhető összes szervert elérheted azon a sebességen amiért fizetsz.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 15. 06:35 -kor

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.