HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:07

Idézet: shr - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:00

nekem mondjuk ilyeneim nincsenek, de ha lennének is...
a szobámban levő valamennyi áramot használó eszközt (számítógép +hangfal, szinti) mindig teljesen kikapcsolom, hogyne (nem is bírnám nem lekapcsolni a gépet s a modemet, annyira evidens nekem, hogy teljesen off). a 4 lámpámból egy mondjuk marad közvetlenül bedugva, az elég magasan van, az a konnektor volt a mennyezeti lámpáé. 2 kapcsolós elosztón van, egynek pedig kapcsolója sincs, akkor ég, ha bedugom :)
anyám vadabb. ha befejezte a főzést, kikapcsolja a gázt. ha elmegy félórára sétálni, lecsukja a vizet is :) a tv-t mindig kihúzza, ha nem nézi és amikor összeraktam a videóval, mikor nem használtam, mindig külön szedte a tv-től (összerakni sosem tudta, de szétszedni mindig), s mindkettőt kikapcsolta.
ezt csak érdekességképpen ;)

Mondjuk TV-nél a naponta áramtalanítás nem igazán egészséges. A videomagnó és a DVD felvevő is egy olyan eszköz mely üzemszerűen mindig áram alatt van.
De azért a PC-ben lévő ATX tápnak sem ideális a folyamatos áramtalanítás.

Szerk:
Érdekes, hogy amikor telepakolják a PC-t mindenféle világító biszembaszommal meg kijelző hegyekkel akkor senkinek nem jut eszébe, hogy mennyi többlet energiát fog az fogyasztani. És hát valljuk be, hogy azoknak a világításoknak meg kijelzőknek semmi értelme.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 15. 10:34 -kor

#542 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:22

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 14., csütörtök - 20:25

....ha az ÁSZF-ben annyi lenne írva, hogy "bármit megtehetek, korlátozhatok, priorizálhatok,....

Igen, az ÁSZF-ban bizony pontosan ez van leírva...
igaz nem ezekkel a szavakkal, nem ezzel a szórenddel...
de ezt tartalmazza.

Sajnos...
(megszoksz...
vagy megszöksz...)
:( :reklamacio:

#543 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 10:52

Idézet: HJM - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:22

Sajnos...
(megszoksz...
vagy megszöksz...)
:(   :reklamacio:

Ennek ellenére magának még mindig itt sír a szája, közben rág megszökhetett volna. Vagy mégsem olyan szar ez az UPC?
Make love not Wor.

#544 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 10:52

Ennek ellenére magának még mindig itt sír a szája, közben rág megszökhetett volna. Vagy mégsem olyan szar ez az UPC?

hagyni kéne a "megszoksz vagy megszöksz" szöveget, mivel egyértelmű, hogy ha hűségnyilatkozatot írt alá az ember, akkor nincs reális esélye arra, hogy "megszökjön", csak hihetetlenül hátrányos feltételek mellett, amit senki sem vállalna be. ez cirkuláljon a fejedben, kedves jahno.

#545 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:29

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:25

hagyni kéne a "megszoksz vagy megszöksz" szöveget, mivel egyértelmű, hogy ha hűségnyilatkozatot írt alá az ember, akkor nincs reális esélye arra, hogy "megszökjön", csak hihetetlenül hátrányos feltételek mellett, amit senki sem vállalna be. ez cirkuláljon a fejedben, kedves jahno.

Hűség!

Hát én pl mikor bementem a upchez nem akartam hűségnyilatkozatot. De rábeszéltek mert, ha mégis kihúzok egy évet, akkor megnyertem a havidíjkedvezményeket és a bekötési díjat, ha meg nem húzok ki, akkor addig is azoknak az ára az én bankszámlámon figyel.

Minden nézőpont kérdése.
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#546 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 6:09

Látom te nem látsz tovább mint a p2p meg a warez.  :omg:
Abból, hogy én is letöltök de nem használók fájlcserélőt még nem következik, hogy warez van a háttérben. Egyébként is ha warez szerver lenne akkor is csak akkor lenne törvénysértő a letöltés ha fizetsz érte ill. ha software-eket tölt le az ember mert az alapból jogellenes. Ma Magyarországon minden ami a szabad felhasználás jogkörébe tartozik letölthető legálisan függetlenül attól, hogy warez vagy nem warez szerverről jött az anyag. Persze csak és kizárólag anyagi ellenszolgáltatás nélkül azaz nuku havidíj meg emelt díjas SMS, stb. csak is a 100%-ban ingyenes letöltés számít legálisnak.

ha te is azoknak a népes táborát gyarapítod, akik szisztematikusan kizárólag legális tartalmakat kutatnak fel a neten, és azokat töltögetik, akkor nekem nem is kell beszélnem a véleményem mellett, megteszed te azt anélkül is. ha szabadforrású oprendszerekkel kapcsolatos töltögetéssel ütnéd el esetleg az időd, azzal minden ok, és kivételt képez a kizárólaglegálisattöltök jellegű fejcsóválásra is alig méltatható csőlámaság alól, viszont akkor meg pláne a kisebbséget gyarapítod, akik erre használják a nagy sávszélt. ami nem gond, csak akkor ne hozd fel, hogy a p2p használók is kisebbség, ezért fogják be a szájukat.

#547 Felhasználó inaktív   rezignalt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 6:13

Látom nem bírod elviselni, hogy van olyan akit hidegen hagy a p2p  :D

Szerk:
És ismétlem abba nem halsz bele ha egy kicsit többet kell várnod azért, hogy lejöjjön az anyag p2p-n. Nem a p2p működése van/lesz megszüntetve csak a sávszélesség lesz időszak szerint korlátozva.
Azt sem hiszem, hogy lelkileg bármi sérülés érne pusztán azért mert napközben nem megy 100%-on a p2p.
Ezzel az erővel azt is sérelmezni lehetne, hogy a szolgáltató csak a végpont és a központ között garantálja a megfelelő sávszélességet azaz az, hogy a neten valamilyen szervert csak pár 10kbps sebességgel érsz az a szolgáltatót hidegen hagyja hiszen ő nem tud biztosítékot adni arra, hogy a neten fellelhető összes szervert elérheted azon a sebességen amiért fizetsz.

alig kommentálható nettó száraz hülyeség. azért kísérletet teszek.

elsőként próbáld már felfogni, hogy elvi alapon sérelmezem a p2p korlátozást, és nem azért, mert zokogva verem az asztalba a fejem, amiért x idővel többet kell várnom. ezredjére írom le, próbáld már valahogy beleszorítani kies elméd egy permanensen fennmaradó szegletébe.
az analógiádat pedig ötször olvastam el, de még így sem találtam szikráját sem benne az átgondoltságnak. az, hogy egy szolgáltatótól független szerver lassú, az a szolgáltatótól teljesen független tény, míg a p2p korlátozás nem az. hogy nekem nem adott garanciát arra, hogy a p2p menni fog maxon? ennyi erővel visszafoghatná a szolgáltatást a upc annyira is, amennyire az ÁSZF-be az belefér jogsértés nélkül, és az jogilag még korrekt is lenne, etikailag viszont nem. fogd már fel, hogy az én szememet ez szúrja.

#548 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:42

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:07

Mondjuk TV-nél a naponta áramtalanítás nem igazán egészséges. A videomagnó és a DVD felvevő is egy olyan eszköz mely üzemszerűen mindig áram alatt van.

Szerk:
Érdekes, hogy amikor telepakolják a PC-t mindenféle világító biszembaszommal meg kijelző hegyekkel akkor senkinek nem jut eszébe, hogy mennyi többlet energiát fog az fogyasztani. És hát valljuk be, hogy azoknak a világításoknak meg kijelzőknek semmi értelme.

Miért nem?
A képcsöves tv-t a power gombos ki- és bekapcsolás demagnetizálja.
Az a félnótás, aki szerelõt hív ehhez, mert szivárványszínekben pompázik a tv-je.
Amíg egy videó, vagy dvd-felvevõ teszi a dolgát stand-by üzemben (felvételre vár), addig a tv-nek semmi oka, hogy reggeltõl estig arra várjon, ki akarja bekapcsolni a távirányítóval.
A távirányítós kikapcsolásnak hálószobában van értelme, bár én oda nem szívesen tennék tv-t.

Hogy a pc-n a kijelzõnek mennyi értelme, és fogyasztása van, olyat kéne megkérdezed, aki használ ilyet.
Biztos találnék olyan kijelzõt, aminek valóban semmi értelme, de a többség az hõmérsékletet mér, ventit szabályoz, tehát a gép állapotát mutatja, akár kikapcsolt monitor mellett is.
A led-es ventiket mulatságosnak tartom, mert zárt házat használok.
De világítson 10 darab led fölöslegesen a ventiken. Mekkora az egetrengetõ fogyasztásuk?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#549 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:52

1. Az "az csinálnak amit akarnak" =/= "minden szar" !!!
2. A 13-ban sajna nincs reális alternatívája a kvázi monopolheyzetben lévő UPC-nek!
3. Addig maradok amíg megéri...
Amint lesz jobb (összességében) már mentem is.

Semmi ellentmondás nincs abban amit évek óta - amióta kényszerből TVNET-helyett a UPC szolgáltatását veszem igénybe - írok a UPC-vel kapcsolatban, a hozzászólásom elvi jelentőségű.
Tudomásul vettem az ÁSZF-ben foglaltakat, fizetem a számlákat és használom azt amit nyújtanak.

És ez nem jelenti azt, hogy minden nagyon szép...
nem jelenti azt, hogy minden nagyon jó...
és azt sem, hogy mindennel meg lennék elégedve.

Abból, hogy tudomásul veszem, hogy valami "büdös", egyáltalán nem következik, hogy szeretem is azt ami az ÁSZF-ben rögzített "gumiszabályok" miatt "büdös"....

Remélem elég egyértelmű és világos amit írtam.
;)

#550 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 11:52

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:42

Miért nem?

A TV készülékek tápegysége sínyli meg az állandó áramtalanítást.

Idézet

A képcsöves tv-t a power gombos ki- és bekapcsolás demagnetizálja.

A modern CRT TV készülékeknél a demagnetizálás a standby állapotból való bekapcsoláskor történik (ez hallható is). Nagyon régen volt az, hogy a demagnetizáláshoz áramtalanítani kellett a készüléket.

#551 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:21

Idézet: HJM - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:50

2. A 13-ban sajna nincs reális alternatívája a kvázi monopolheyzetben lévő UPC-nek!

Én is a 13. kerületben lakom és már amióta a T-Com sikeresen felülkerekedett az optikai rendszere miatti ADSL hiányán azóta elérhető ADSL is a kerületben. Ráadásul van a TVNetwork is ha kábeles net kell (a szomszédom pont UPC-ről ment át a TVNetwok-höz)

#552 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:52

A modern CRT TV készülékeknél a demagnetizálás a standby állapotból való bekapcsoláskor történik (ez hallható is).

Mindamellett nem túl bölcs dolog standby módban hagyni bármely készüléket felügyelet nélkül. Hidd el voltam már szemlélője ilyen miatt keletkezett tűznek. Ráadásul egy standby TV készülék mellett aludni kifejezetten egészségtelen. Én még estére is kinyomom a tíz éves philips kapcsolóját és nincs neki semmi baja tőle. És mint tudjuk, a TV-ket már nem 10 évekre tervezik.

#553 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:26

Idézet: negyvenketto - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:29

Hűség!

Hát én pl mikor bementem a upchez nem akartam hűségnyilatkozatot. De rábeszéltek mert, ha mégis kihúzok egy évet, akkor megnyertem a havidíjkedvezményeket és a bekötési díjat, ha meg nem húzok ki, akkor addig is azoknak az ára az én bankszámlámon figyel.

Minden nézőpont kérdése.

Igen!

Egyik nézőpont: Fizetek valamiért, és ezáltal szeretném azt meg is kapni.
Másik nézőpont: Fizetnek nekem valamiért, amit ugyan megadhatnék, de személyes sértésnek veszem, ha a dologra fizetés után a vevő igényt is tart. Ha pedig nem tetszik, fizettetek vele többet!

maxt

#554 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 13:21

Én is a 13. kerületben lakom és már amióta a T-Com sikeresen felülkerekedett az optikai rendszere miatti ADSL hiányán azóta elérhető ADSL is a kerületben. Ráadásul van a TVNetwork is ha kábeles net kell (a szomszédom pont UPC-ről ment át a TVNetwok-höz)

A kerületben teljes lefedetséget az UPC, és a betárcsázós net tud.
A mi házunkban a helyi kábeltv-t felvásárolta a holland cég,
Az adsl nálam elérhetõ lenne, de nem azért mondtam fel a telefont, mert elégedett voltam vele.
Van választásom: gyors, vagy olcsó(bb) chello.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#555 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:32

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 13:23

Mindamellett nem túl bölcs dolog standby módban hagyni bármely készüléket felügyelet nélkül. Hidd el voltam már szemlélője ilyen miatt keletkezett tűznek. Ráadásul egy standby TV készülék mellett aludni kifejezetten egészségtelen. Én még estére is kinyomom a tíz éves philips kapcsolóját és nincs neki semmi baja tőle. És mint tudjuk, a TV-ket már nem 10 évekre tervezik.

Bizony.
A négyéves tv-m az elsõ pillanattól kezdve olyan, mintha "képcsöves", vagy "kutyaházas" lenne.
Igaz, nem 100eft-ért vettem. Egy heti stand-by színezi, egy két- három órás kikapcsolás helyrerakja.

#556 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 12:33

Idézet: rezignalt - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 12:35

elsőként próbáld már felfogni, hogy elvi alapon sérelmezem a p2p korlátozást,

Node oldalakon keresztül?

#557 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 06. 15. 13:05

ha hűségnyilatkozatot írt alá az ember, akkor nincs reális esélye arra, hogy "megszökjön", csak hihetetlenül hátrányos feltételek mellett, amit senki sem vállalna be. ez cirkuláljon a fejedben, kedves jahno.

Ezért írtam pont kollégának, mert nem hinném, hogy 3-4 éves hűségnyilatkozatot írt volna alá.
Make love not Wor.

#558 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 13:38

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 13:23

ó, tényleg, nem is kell ahhoz a konnektorból kihúzni, mint anyám teszi (jójó, a takarítás miatt is akadályozza, ha be van dugva, talán azért, nem paranoia), van rajta egy kis gomb is. á, látszik ám, hogy nagyon sok éve nincs tv-m :) én is mindig kinyomtam, nekem ne pislákoljon ott...

az, hogy csökkenti az élettartamot... sok dolog ilyen, izzó, táp... mégse hagyom égve a lámpát vagy járatva a gépet tök fölöslegesen... úgy tervezték, hogy azért elég sok bekapcsolást kibírjon. aztán egyszer  meghal és veszek másikat, ez így működik.

#559 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 13:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 15., péntek - 11:07

Szerk:

azt nem tudom, mit árt a cuccoknak a kikapcsolás, de speciel a lelkemnek sokkal jobban esik, ha megteszem. ami jóval értékesebb, mint a cuccok esetleges romlása, amely romlás ellen az állandó be- vagy kikapcsolt állapot sem véd, ugye. nem tudom, mérhetően árthat-e nekik a dolog, szerintem nem igazán, az ember megveszi a gépet, s napi kikapcsolással is elmegy addig, amíg nagyon elavulttá válik, nem tudom, miről beszélünk...
a tv-hez kevéssé tudok hozzászólni, anyámnak csak tizenéves lehet, eddig semmi baja...

s én nem pakolom tele semmivel, de ha azt tenném, akkor nyilván mert jónak találnám, akár infantilis lényemet akarnám etetni a piros táppal (Alvaronak az van, mert olyat kapott az elvárt teljesítmény-paraméterek mellett, s csak amiatt nem hagyta ott).
s amúgy szerintem sem pár led miatt fogyasztana sokat egy gép... :Đ

#560 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 13:52

Pedig volt reális esélyed megszökni mindenféle hátrány nélkül - amikor kijött az új ászf. benne az óminózus korlátozással - erre 8 napod volt,hogy mivel hátrányosan érint lepattansz és semmit sem kell visszafizetned.

Nálam ez elvi kérdés,hogy ne legyek hülye -hanem tisztába legyek a jogaimmal :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.