HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XI. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:52

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 18:11

Komolyan mondom, mégegy ilyen demagóg kifejezés nem létezik a magyar közbeszédben, mint az extraprofit. Aki tanult alapfokú közgazdaságtant, már az is tudja, hogy minden gazdálkodó szervezet a költségeinek minimalizálására és a bevételeinek maximalizálására törekszik,...

Értem?

Azert Marx talan nem csak alapfoku kozgazdasagtant tanult - sot(!), csinalt.

Abban valamennyire igazad lehet, hogy a gazdalkodo szervezetek azert jonnek letre ...,
de az allamnak, es  kulonfele szervezeteinek (pl. fogyasztovedelem) meg az a feladata, hogy ezt ne tehessek korlatok nelkul.
Extrem peldakent: a haboru utani feketezes is egyfajta a költségeinek minimalizálása és a bevételek maximalizálása, megis akar halalbuntetest is lehetett erte kapni.

Ami meg a gazdalkodo szervezetek celjat illeti:
a "teteled" elfogadhato lehet egy olyan szervezetre ami nem az allam altal preferalt (es ezert valamilyen formaban zsozsoval is jocskan tamogatott) feladatra jott letre.

Értem?

#282 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 06. 11. 09:57

Idézet: maxt - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 9:04

Amíg a gép be van kapcsolva, addíg részemről mehet a progi. A feltöltés limitálva van, ennyi adatforgalom még a hálózatot sem befolyásolja szerintem. Annyit meg nem töltök le, hogy 2 kiszemelt dolog között ne csorogjon vissza annyi, hogy meglegyen az 1es arány.

maxt

Egyetértek a dologgal. Amíg használom a gépet addig menjen a P2P. Normális, nem traffic shape-ingelt esetben, nekem is elég a feltöltés sebessége, hogy megtartsam az arányomat, de nem fogom 24órában azért járatni..

Szerkesztette: zoz2000 2007. 06. 11. 10:07 -kor

#283 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 10:45

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 10:57

Egyetértek a dologgal. Amíg használom a gépet addig menjen a P2P. Normális, nem traffic shape-ingelt esetben, nekem is elég a feltöltés sebessége, hogy megtartsam az arányomat, de nem fogom 24órában azért járatni..

igen, én is így vagyok vele :)
bár nekem megy néha éjjel, mert érdekesen alszom el, meg vannak fanatikus korszakaim gyöngébben jövő torrentekkel, de nem az az általános.

#284 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:01

könyörgöm, ha egyszer az van leírva h átlag 3 hónap, az nincs, h napi mennyi limit, akkor mégis mire fel akarjátok máglyára vetni, aki leszedett egy nap, ami a csövön kifért. tán nem az a hibás, aki a mi farkunk csakazértis hosszabb elv alapján többet vállal be, és a végén nem bírja? tán illett volna egy olyan koncepciót kialakítani, mely jobban megfelel mindkét félnek.
nem kéne a júpíszí böszmeségét az előfizetőkre kenni. csókolom, ha valaki leviszi az árakat a piroslámpásban, az ne legyen már meglepődve, h estére ég a kis micsodája, mert kidörzsölték, és ne szidja már fennhangon az kuncsaftokat, mert sokan vannak és néhánynak az átlagnál nagyobb a mérete, de még elvileg belefér az adott nyílásba.

Szerkesztette: avman 2007. 06. 11. 11:04 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#285 Felhasználó inaktív   fehrudi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:10

Idézet: asdasd23 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 8:01

Izzitsatok be egy p2-es kisgépet, ami osztja a netet, és futtat egy torrentklienst, és tölt felfelé 50k val mondjuk éjjel-nappal. Nálunk 30 wattot fogyaszt az egész mindenestül. 24 óra alatt eszik annyit mint a másik 2 alatt és megvan a havi 130 giga uppod.

Én egy kis NAS-t raktam be (eredetileg nem akartam, de...) , <15W a fogyasztása :)

#286 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 11:11

Idézet: avman - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 12:01

könyörgöm, ha egyszer az van leírva h átlag 3 hónap, az nincs, h napi mennyi limit, akkor mégis mire fel akarjátok máglyára vetni, aki leszedett egy nap, ami a csövön kifért. tán nem az a hibás, aki a mi farkunk csakazértis hosszabb elv alapján többet vállal be, és a végén nem bírja? tán illett volna egy olyan koncepciót kialakítani, mely jobban megfelel mindkét félnek.
nem kéne a júpíszí böszmeségét az előfizetőkre kenni. csókolom, ha valaki leviszi az árakat a piroslámpásban, az ne legyen már meglepődve, h estére ég a kis micsodája, mert kidörzsölték, és ne szidja már fennhangon az kuncsaftokat, mert sokan vannak és néhánynak az átlagnál nagyobb a mérete, de még elvileg belefér az adott nyílásba.

Azt kéne végre mindenkinek megértenie, hogy ez a fajta net kapcsolat nem ad lehetőséget arra, hogy anélkül terheld a hálót, hogy ezzel más szintén UPC-s felhasználót ne lassítanál be. És pont ez amivel magatokat sz*patjátok hiszen addig amíg ezt a technikai tényt nem vagytok hajlandóak megérteni addig mindig is lesz korlátozás, sírás meg morgolódás.

Szerk:
Annak akinek a UPC-s net azért fontos mert gigamega P2P le/feltöltéseket szeretne folyamatosan nagy sebességgel fel kéne végre fognia, hogy ez a hálózat csak úgy alkalmas erre, hogy ezzel a másik UPC-s előfizetőt sz*patja hiszen tőle veszi el a sávszélességet.

Ja és ugyebár a sávszélesség emelés nem hálózati technológia váltást jelent hanem azt jelenti, hogy a meglévő hálózati struktúrában nagyobb sebesség érhető el a végpontokon. De ez ugyebár még továbbra is ugyanaz a struktúra mint ami volt az emelés előtt.
Ez a struktúra soha nem fogja azt adni mint amit a DSL kapcsolatnál ahol is ha a vonal megfelelő akkor mindig megvan a teljes sávszélesség a végpont és a központ között. A UPC hálózatánál bele kell törődni abba, hogy ez a struktúra ilyet nem tesz lehetővé mivel a fejállomások terhelése kihatással van a végpontokra is.

Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 11. 12:06 -kor

#287 Felhasználó inaktív   isgas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:20

felkéne már fogni végre hogy nincs szüksége a upc-nek önkéntes védőügyvédekre :D

most kicsit tré a XIII-ban a net vagy csak én állítottam el valamit sikeresen az új ingyenes tűzfalamon ? :D
Egy kukkot nem értek ebből a jetico-ból :D
Mit jelent az hogy bypass ? csak mert ha learningre teszem mindent blokkol. (tudom ez nem ide sry)

#288 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:23

Idézet: isgas - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 13:20

felkéne már fogni végre hogy nincs szüksége a upc-nek önkéntes védőügyvédekre :D

most kicsit tré a XIII-ban a net vagy csak én állítottam el valamit sikeresen az új ingyenes tűzfalamon ? :D
Egy kukkot nem értek ebből a jetico-ból :D
Mit jelent az hogy bypass ? csak mert ha learningre teszem mindent blokkol. (tudom ez nem ide sry)

Ez nem önkéntes védőügyvédség hanem technikai tény.

#289 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:35

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 12:11

Ez a struktúra soha nem fogja azt adni mint amit a DSL kapcsolatnál ahol is ha a vonal megfelelő akkor mindig megvan a teljes sávszélesség a végpont és a központ között. A UPC hálózatánál bele kell törődni abba, hogy ez a struktúra ilyet nem tesz lehetővé mivel a fejállomások terhelése kihatással van a végpontokra is.

Mi a monortel adsl-en pont ugyanugy szivunk mint a kabelesek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#290 Felhasználó inaktív   RosszQtya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:48

Idézet: pzstm - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 14:26

Szerintem nem egy olyan warezhuszár van aki már meg is haladta ebben a hónapban is a 250gigát!  :Đ

persze kérdés, hogy kinek a számlálója szerint  :D  :D

UPC 90GB
DUMETER 184GB

ez hirtelen "soknak tűnik", de ha az elmúlt 3 hónapban lévő korláltot számolom és a szinte semmi letöltést, akkor jócskán alattamarad a 250es átlagnak  :cool:

#291 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:49

Eljött az ideje annak, hogy routert vegyek. Linksys WRT54GR vagy Asus WL-500g Premium? Érvek, ellenérvek? Ne hagyjatok bizonytalanságban!  :)  Ma kéne döntenem.

:respect:

#292 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:50

Idézet: Samott - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 13:35

Mi a monortel adsl-en pont ugyanugy szivunk mint a kabelesek.

Samott

Viszont a sávszélességed a géped és a központ között mindig állandó függetlenül a terheléstől (feltéve ha a modemed és a vonalad megfelelő). Az már egy más kérdés, hogy mint a UPC csoport tagja korlátozva van-e a nethasználat vagy sem.

#293 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 12:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 13:50

Viszont a sávszélességed a géped és a központ között mindig állandó függetlenül a terheléstől...

Ez aztan tenyleg nagyon megvigasztal.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#294 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 13:58

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 12:11

Annak akinek a UPC-s net azért fontos mert gigamega P2P le/feltöltéseket szeretne folyamatosan nagy sebességgel fel kéne végre fognia, hogy ez a hálózat csak úgy alkalmas erre, hogy ezzel a másik UPC-s előfizetőt sz*patja hiszen tőle veszi el a sávszélességet.

Mi a nagy sebesség?
Letöltésben az eddigi max. 800-1000 körül (40-50 seeddel), feltöltésben meg 100 fölé sohasem.
Jó ideje levettem a feltöltési sebességet 50-re, de ha látom, hogy egy-két peer közel van a célhoz, akkor elengedem a gyeplõt. Megkapják mind a 100-at. 
Bármi nagyobbat állítanék be, akkor sem lesz több.
Akkor most az elvi 10/1-bõl mennyit is pazarlok?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#295 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:06

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 20:11

Komolyan mondom, mégegy ilyen demagóg kifejezés nem létezik a magyar közbeszédben, mint az extraprofit. Aki tanult alapfokú közgazdaságtant, már az is tudja, hogy minden gazdálkodó szervezet a költségeinek minimalizálására és a bevételeinek maximalizálására törekszik, mert ez jelenti neki adott környezetben a legmagasabb profitot. Könyörgöm, az a szervezet a profit termelésének céljából jött létre, nincs olyan, hogy extra!

Az pedig, hogy a 24/7h-ban fel/letöltő userek torrentezését a csúcsidőn kívülre toljuk, azzal költséget csökkentünk, mert jobban kihasználjuk az adott infrastruktúrát (kevesebb holtidő), amit aztán nem csak profitként lehet lenyelni, hanem fel lehet használni a piaci árversenyben is.

Értem?

Szia.

Tanultam....
;)

extraprofit = az átlagos profitot meghaladó jövedelem

lásd még másutt is, hogy igencsak létezik:
http://www.google.hu/search?hl=hu&q=extrap...=cr%3DcountryHU

Sőt!

A kizsákmányolás, az éhbér, a monopolhelyzet és az azzal való visszaélés is a mindennapok valósága...
itt és máshol is.

Szerkesztette: HJM 2007. 06. 11. 14:13 -kor

#296 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:13

Idézet: multibit - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 13:49

Eljött az ideje annak, hogy routert vegyek. Linksys WRT54GR vagy Asus WL-500g Premium? Érvek, ellenérvek? Ne hagyjatok bizonytalanságban!  :)  Ma kéne döntenem.

:respect:

Semmit nem tudnék mondani az asus ellen. 2 hónapja van meg, azóta nem szakadt, folyamatosan üzemel.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#297 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:39

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 15:13

Semmit nem tudnék mondani az asus ellen. 2 hónapja van meg, azóta nem szakadt, folyamatosan üzemel.

Köszönöm, ez biztató az Asus-ra nézve  :up:

#298 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 14:53

Idézet: HJM - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 15:06

extraprofit = az átlagos profitot meghaladó jövedelem

Gyönyörű megfogalmazás. Azonnal felveti a kérdést és mi számít akkor átlagos profitnak?

Ha valakinek van befektetni való pénze az tehetne minimális kockázat mellett bankba, állampapírba fix kamatok mellett. Ekkor nincs semmi nyűg, nem kell szolgáltatni, alig van kockázat a kamat mértéke jól kalkulálható.

Ha valaki befektet, vállalkozásba fog akkor azt azért teszi hogy a banki kamatnál magas profitot realizáljon. Persze ez vállalkozás üzemeltetése sokkal nagyobb rizikó faktor mint egy mezei banki betét, abba akár bele is lehet bukni, vagy ha rosszul megy a szekér még annyi kamatot sem hoz mint a fix banki. Épp ezért egy ilyen vállalkozásnál a bevállalt kockázat miatt is magasabb profit százalék elérése a cél, hisz más különben mi értelme is lenne rizikós üzletbe vágni. A részvényes is azért teszi bele a pénzét mert hasonló képpen gondolkodik.

Na most akkor szerinted mennyi is az az átlagos profit és és mennyi az extra profit? A távközlési cégek, ha épp nem veszteségesek jellemzően 0-10% közötti profit sávban vannak attól függően épp mennyire sikeresek.

Gondolj bele ha van pénzed és csak berakod a bankba, semmit nem csinálsz csak a hasadat sütteted a strandon és úgy kamatozik mondjuk 5%-ot, akkor ha ezzel szemben kevésbé kiszámítható módon, nagyobb kockázat befekteted egy vállalkozásban és mondjuk 10%-ra törekszel akkor attól miért is lenne extra az a profit?

#299 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 15:09

Idézet: shabba - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 15:53

Gyönyörű megfogalmazás. Azonnal felveti a kérdést és mi számít akkor átlagos profitnak?

Átlagos profit az, amit én kapok. Extraprofit: ami több, mint az enyém és más kapja. :Đ
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#300 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 11. 15:52

OFF
Ismet csak a roaming cuccal tudok elojonni. Egy db. SMS kuldese magyar halon belul dijcsomagtol fuggoen kb. 20-35 Ft.  Ugyanezt kulfoldrol kuldeni kb. 100 Ft. Mar itt is csunya nagy kulonbsegek vannak a ket osszeg kozott, ha hozzatesszuk, hogy ez az egy szem sms kevesebb, mint 1 kbyte-nyi adat /de a jarulekos adatforgalom sem lehet tobb oda-vissza tokkvono 5 kbyte-nal/, szerintem szepen deklaralva vagyon hol is keletkezik az extraprofit :)
ON
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.