HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1901 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:22

CrossOver Linux - Your Windows Applications, Seamlessly Integrated On Linux

Ezzel mi a helyzet??

#1902 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:35

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 21:13

az OsX az természetes. Munkahelyemen iMacen nyomjuk, de azt én hazára nem tudom megfizetni. Meg most vettem egy PC Dellt, ami nem volt ócsó. Persz qurva jó, meg erős, meg szép, de az pl. az illustratot tetü lassú rajta -persze a machez képest- pedig ilyen dual core-os, 1 giga ramos, stb. PC. Nem tudok itthon maszekolni wazze. Qurva lassan futnak a PC verziós Adobe programok. Ha ilyen teljesítmenyűek lennének az iMacek a munkahelyemen, szálnánk, mint a szél (nagyon gyorsak, pedig azok még csak IBM-esek...) szóval, ezért érdekelt volna... Ha nem hát nem... azért köszönöm a felvilágosítást.  :respect:

Szerintem ha komolyan foglalkozol vele, márpedig úgytűnik igen, akkor a helyedben sürgősen eladnám a Dell-t amíg még friss és beruháznék valami mac cumóba. Csak úgí kiváncsiság képpen lehet tudni annak a Dell-nek a paramétereit és az árát? Pusztán hogy tudjam mérni egy Mac-hez. Ti. én is közeljövőben cserélem ibookot macbookra és beszerzek egy macpro-t de nem igazán látok a piacon hasonló kaliberű gépeket olcsóbban vagy akár azonos árban.

#1903 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:36

Szerintem egy próbát megér... Valaki tudna letölthető magyar Linuxot? ami ingyenes? még csak azt szeretném megkérdezni, hogy adott egy háromfelé particionált merevlemez, XP Home, egy üres partició, és egy adatokat-tartalmazó partició. tudok xp mellé linuxot telepíteni??

#1904 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:37

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 21:35

Szerintem ha komolyan foglalkozol vele, márpedig úgytűnik igen, akkor a helyedben sürgősen eladnám a Dell-t amíg még friss és beruháznék valami mac cumóba. Csak úgí kiváncsiság képpen lehet tudni annak a Dell-nek a paramétereit és az árát? Pusztán hogy tudjam mérni egy Mac-hez. Ti. én is közeljövőben cserélem ibookot macbookra és beszerzek egy macpro-t de nem igazán látok a piacon hasonló kaliberű gépeket olcsóbban vagy akár azonos árban.

250 papír volt, persze TFT-vel együtt.

#1905 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:39

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 22:22

Személy szerint nem próbáltam de már hallottam róla. Elviekben működhet de akkor blackpanther kell ugyebár alá és legjobb tudomásom szerint mindez fizetős. Ha meg már fizetek akkor Tigris vagy majd Leopárd. A Panther már lejárt lemez  :p

Vissza a linux totyikhoz. Tud valaki valami kellemes beryl plugint ami Aqua szerő dockot kreál nekem? Próbáltam a kiba-dockot de nem igazán akar megfelelően működniezért gondoltam hátha van valami plugin,ha már fent van ez a parasztvakító xgl használjam már ki. :)

#1906 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:40

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 21:35

:( az a gáz hogy a feleségem utálja az OsX-et, bár én pofáztam neki hogy vegyünk egy új Inteles iMacet, azon futhatott volna XP is... azt mondta drága, ez se volt ócsób, felölrá látom most eléggé lementek az iMac árak...  :omg:

#1907 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:43

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 21:39

Személy szerint nem próbáltam de már hallottam róla. Elviekben működhet de akkor blackpanther kell ugyebár alá és legjobb tudomásom szerint mindez fizetős. Ha meg már fizetek akkor Tigris vagy majd Leopárd. A Panther már lejárt lemez  :p

Vissza a linux totyikhoz. Tud valaki valami kellemes beryl plugint ami Aqua szerő dockot kreál nekem? Próbáltam a kiba-dockot de nem igazán akar megfelelően működniezért gondoltam hátha van valami plugin,ha már fent van ez a parasztvakító xgl használjam már ki. :)

Linux alá is van!
OsX alá minek?? Abban a környezetben futnak a legjobban azok a progik, amiket használunk, (Adobe, Quark) hiszen eredetileg OsX-re lettek írva...

#1908 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:43

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 22:36

Szerintem egy próbát megér... Valaki tudna letölthető magyar Linuxot? ami ingyenes? még csak azt szeretném megkérdezni, hogy adott egy háromfelé particionált merevlemez, XP Home, egy üres partició, és egy adatokat-tartalmazó partició. tudok xp mellé linuxot telepíteni??

Amit személy szerint preferálok és a legjobbnak tartok az az Ubuntu. Distro watch szerint a legnépszerűbb cumó és eléggé kiterjedt community van hozzá tehát a problémáidat elég könnyedén orvosolhatod. Debian alapú tehát a stabil rendszer alapjai ott vannak benne mégis amennyire lehet user friendly.
Itt megtalálod a legfrisebb kiadást belőle
Simán fel lehet rakni Xp mellé pusztán a telepítésnél figyelj oda hogy szépen töröld le az üres partíciót annak a helyén alakíts ki egy újat és egy swap-et, node erre úgyis figyelmeztetni fog. A másik hogy figyelj majd oda hogy a Grub beállításainál (boot manager) minden szépen fésült legyen, így egy laza boot menü segítségével válogathatsz majd a közeljövőben az indítani kívánt operációs rendszerek közül. Sok sikert ha tudok szívesen segítek. (Már csak azért is mert hellyel közzel Mac-es vagy :) )

#1909 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:44

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 22:43

Linux alá is van!
OsX alá minek?? Abban a környezetben futnak a legjobban azok a progik, amiket használunk, (Adobe, Quark) hiszen eredetileg OsX-re lettek írva...

Félreértettél szerintem. A Blackpanther egy linux disztribúció. :) Ez csak szóvicc akart lenni nem ült a dolog :p

#1910 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 21:46

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 22:40

:( az a gáz hogy a feleségem utálja az OsX-et, bár én pofáztam neki hogy vegyünk egy új Inteles iMacet, azon futhatott volna XP is... azt mondta drága, ez se volt ócsób, felölrá látom most eléggé lementek az iMac árak...  :omg:

Hát igen. Nőket ebbe nem nagyon szabad belevonni. :) Csak be kellett volna állítani egy multi-bootos iMac-el és csókolom.:) Node fiatal vagyok én még ehez nem is dumálok bele. :)
Ettől függetlenül ha leültetnéd valamelyik kereskedőnél egy windows-t futtató iMac elé sztem átgondolná a dolgokat. Kapásból 1 alkatrésszel kevesebbet kellene takarítani ugyebár (-1 ház :) )

#1911 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 22:04

Itt róla írnak?

#1912 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 22:23

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 23:04

Itt róla írnak?

Igen.
A crossover-es dologhoz pedig annyit, hogy legeslegjobb esetben is maximum úgy fognak futni a programok mint ahogy azt a windows alatt teszik, de ettől inkább csak lassabban. Az operációs rendszer leváltása önmagában nem okozhat jelentős sebességváltozást egy adott programban, a linux meg pláne nem csodaszer.
A másik dolog, amit nem nagyon tudok hova tenni, hogy egy 250rugós brandpc -n hogy futhatnak az adobe programok "elviselhetetlenül lassan". Van elég memória abban a gépben? Elég gyors a merevlemez?

Xero: a blackpantheres részt nem vágom. De szerintem te sem :)
In Flames We Trust

#1913 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 22:27

Idézet: pascal - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 23:23

Idézet

A CrossOver Office lehetőséget nyújt Önnek, hogy telepítse a kedvenc Windows termékeit, alkalmazásait és beépülő moduljait blackPanther OS alatt anélkül, hogy szüksége lenne egy Microsoft operációs rendszerre.

Csak viccelődni akartam hogy az OSX előző verziója Panther volt. Így próbáltam célozni a Pc-s világ lemaradottsága. De ez így nemigazán ült senkinek. Nah hahaha

#1914 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 22:34

Idézet: pascal - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 22:23

Igen.
A crossover-es dologhoz pedig annyit, hogy legeslegjobb esetben is maximum úgy fognak futni a programok mint ahogy azt a windows alatt teszik, de ettől inkább csak lassabban. Az operációs rendszer leváltása önmagában nem okozhat jelentős sebességváltozást egy adott programban, a linux meg pláne nem csodaszer.
A másik dolog, amit nem nagyon tudok hova tenni, hogy egy 250rugós brandpc -n hogy futhatnak az adobe programok "elviselhetetlenül lassan". Van elég memória abban a gépben? Elég gyors a merevlemez?

Az a gond hogy annyi féle Linux van, hogy én ezen nem tudok elmenni, nekem a linuxról ilyen szemforgatós kis zöld hüllő jut eszembe... az ubuntu látom nem az, akire én gondoltam elősször.
Köztudottan az Alienware gépek után árban a Dell jön, ami önmagában nem azt jelenti hogy kellően gyors, és a benti iMacechez hasonlíva nekem döcögős a windows xp, persze próbáltam már a vistát is, ő hozzá már nagyobb reményeket fűzök, csak azt nem értem miért nem helyezik már unixos alapokra a windowst??
amúgy csak az Illustrator lassú, -de nagyon- az a gond hogy az esetek 80%-ban én pont őt használom...
mindeggy ez a linux érdekel, remélem tudom telepíteni, érdemes 64 biteset telepítenem, mivel a gép ezt tudja? és remélem az ati videókártyát, meg a satás vinyót is szereti...
...remélem tudom majd telepíteni... csak azt nem hogy milyent, és honnan...  :think:

Szerkesztette: Basic 2006. 10. 08. 22:36 -kor

#1915 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 22:41

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 23:34

Az a gond hogy annyi féle Linux van, hogy én ezen nem tudok elmenni, nekem a linuxról ilyen szemforgatós kis zöld hüllő jut eszembe... az ubuntu látom nem az, akire én gondoltam elősször.
Köztudottan az Alienware gépek után árban a Dell jön, ami önmagában nem azt jelenti hogy kellően gyors, és a benti iMacechez hasonlíva nekem döcögős a windows xp, persze próbáltam már a vistát is, ő hozzá már nagyobb reményeket fűzök, csak azt nem értem miért nem helyezik már unixos alapokra a windowst??
amúgy csak az Illustrator lassú, -de nagyon- az a gond hogy az esetek 80%-ban én pont őt használom...
mindeggy ez a linux érdekel, remélem tudom telepíteni, érdemes 64 biteset telepítenem, mivel a gép ezt tudja? és remélem az ati videókártyát, meg a satás vinyót is szereti...
...remélem tudom majd telepíteni... csak azt nem hogy milyent, és honnan...  :think:

Amire te gondolsz az a Suse. Azt sürgősen felejtsd is el szerintem. Ubuntut nem bánod meg. Van belőle kellemes 64 bites cucc is. Részemről én nem próbáltam jó öreg 3 éves PC-m van ő hírből sem tudja mi az a 64 bit. :) Ati videoval nem lesz gond a minap raktam fel havernak XGL-el egyetemben. Tehát szép is gyors is full opengl gyorsítás a graf felületnek. :) Van finom osx szerű exposé ami nekem nagyon jól esett mert mindig tehénkedek windows alatt is az f9 f10-re de sosem jön össze. :)

#1916 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 09:34

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 23:27

Idézet

A CrossOver Office lehetőséget nyújt Önnek, hogy telepítse a kedvenc Windows termékeit, alkalmazásait és beépülő moduljait blackPanther OS alatt anélkül, hogy szüksége lenne egy Microsoft operációs rendszerre.
Csak viccelődni akartam hogy az OSX előző verziója Panther volt. Így próbáltam célozni a Pc-s világ lemaradottsága. De ez így nemigazán ült senkinek. Nah hahaha

A szóvicc nekem elsőre leesett, az idézet valóságtartalmán mosolyogtam. A Crossover disztrofüggetlen, meg amúgyis kis heggesztéssel bármi megoldható.

Idézet

Az a SuSE. Ha az ubuntu nem jött be, következőnek kipróbálhatod azt is. Ja, és a Linuxról próbálj a pingivre asszociálni ;)

Idézet

Rossz gondolatmenet: a vista erőforrásigénye nagyobb mint a windows xp-é, ergó ugyanazon a gépen futtatva a többi programnak kevesebb jut. A gép technikai paraméterei továbbra is érdekelnének, egyszerűen nem hiszem el, hogy egy XP egy mai friss vason nem elég gyors. Ott szerintem valami gebasz van. Ja és a windows sosem lesz unix alapú. Mondtam már a *nix nem csodaszer.

Idézet

mindeggy ez a linux érdekel, remélem tudom telepíteni, érdemes 64 biteset telepítenem, mivel a gép ezt tudja?

Tudja, de általában a 64 bitből több szívás szokott adódni. Minimális sebességtöbbletről lemondva szerintem jobban jársz egy 32 bites rendszerrel. (Ez fenntartom windowsra is.)
In Flames We Trust

#1917 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 10:59

Akkor most pontosan mit is töltsek? :think:

Hivatalos letöltési oldal
Magyar tükör (CD-s változat), Magyar tükör 2. (Desktop CD - 6.06.1)
Magyar nyelvű Dapper Desktop CD (6.06.1)

ezek mik? tényleg láma vok. hozzá, azért is kezdtem ide írni! meg valaki említett OsX kinézetet is??
:respect:

#1918 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:10

:rolleyes: Ubuntu cd írás projekt ez mi??? én nem tudom magamnak kiírni, ha letöltöm??? huh, plyan sok a kérdőjel! teljesen el veszi a kedvemet...

#1919 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 11:41

Desktop i386-ot keress...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1920 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 12:00

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 11:41

Desktop i386-ot keress...

és akkor ez jobb, mint a suse linux?? a linuxnak szebb a felülete, nem? v. ez most hülye megközelítés/kérdés?  :confused:

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.