HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1861 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 10:44

Hello!

1 1xű kérdésem lenne.
szeretnék XP mellé feltolni egy Linux rendszert is, mert suliban most ezt vesszük aztán gyak miatt kéne :)
szedtem egy ilyen, hogy KNOPPIX Live CD ami tök jó, a célnak igazából 100% megfelel, de arra gondoltam ne gyűrje má DVD írót állandóamn ha használom, szóval keresek egy hasonlóan kis méretű (700 mega) disztribúciót, amiben ugyanúgy min knoppixben van gyakorlatilag minden, legalábbis ilyen alapdolgokra ami kellhet, teccetős kis GUI-val, amit fel tudnék telepíteni gépre!
erre vmi 5let? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1862 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 11:15

most 1 ilyet szedek:
debian-31r3-amd64-binary-1.iso
ez jó lesz nekem? ebben, ha jól olvastam az alap legfontosabb dolgok benne vannak, nem? szal GUI meg hasonlók?
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1863 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 11:24

UHU-hoz mit szólnál? Magyar, Debian alapú.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1864 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 11:28

Idézet: Vulpes - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 12:24

UHU-hoz mit szólnál? Magyar, Debian alapú.

nem tudom, fingom nincs a témáról igazából, ezért kérdeztem itt, ki mit javasol :)
UHU-ból mit akkor? milyen CD-t, szal gondolom van ott is több lemeznyi anyag, de nekem csak annyi kell hogy alaprendszer meglegyen, 1-2 progi ha esetleg filmet nézek vagy zenét hallgatok meg legyen egy pofás GUI aztán kész!

#1865 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 12:50

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 12:28

nem tudom, fingom nincs a témáról igazából, ezért kérdeztem itt, ki mit javasol :)
UHU-ból mit akkor? milyen CD-t, szal gondolom van ott is több lemeznyi anyag, de nekem csak annyi kell hogy alaprendszer meglegyen, 1-2 progi ha esetleg filmet nézek vagy zenét hallgatok meg legyen egy pofás GUI aztán kész!

Alapvetően én se javasolnék debiant kezdésnek. UHU, vagy ubuntu. Bármelyikből elég egy cdt leszedni, arról egy használható alaprendszer fel fog menni, egyéb dolgokat pedig a csomagkezelővel bármikor hozzá tudsz pakolni a netről, könnyen, egyszerűen.

Nekem egyébként most olyan 7-7.5G körül vannak azok a könyvtáraim, ahol többnyire a rendszercuccaim vannak, de nekem rengeteg minden fenn van, meg megélt már két distuprgadet, és ki tudja, hol hagytam szét még nagyobb fileokat :D De ez a méret szerintem a mai vinyók mellett messze nem problémás.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1866 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 09:50

Na hello! :(
szóval tegnap megpróbáltam feltenni debiant :) és hát nem igen sikerült, sőt mitöbb, egyik merevlemez partíciómat, amire telepíteni akartam szépen el is baxtam, szal FORMAT C: lett a vége, összes film, zene meg minden elment, úgyhogy még1x nem szeretnék beleszaladni egy ilyenbe! :cool:

tehát a kérdésem.
csináltam most friss XP rendszeren egy külön 3GB-os logikai partíciót direkte linuxnak.
akkor most mit töltsek le? UHU? felőlem ok. a lényeg az lenne, hogy telepítés után boot menüben választáskor ha linuxot töltöm be akkor ne ilyen dos jellegű parancssoros felület fogadjon hanem, mint pl KNOPPIX live cd 5-ben, frankó x windows rendszer, ahol tudok GUI alól mindent csinálni.
igazából sok elvárás nincs, NET, DVD, zene, és a parancskezelő :)

szóval ha mondanátok konkrétan disztrót, linkkel meg mindennel, hogy mit honnan töltsek és HOGYAN telepítsek, az nagy segítség lenne! nem szeretném még1x elszarni rendszert :rolleyes:
az se ártana ha vmi 1xerűbb telepítési felület lenne mint debiannal mert ott totál elakadtam mikor állandóan azért rinyált, hogy nem választottam ki gyökér-könyvtárat... pedig megadtam neki logikai partíciót 60gb-al, hogy oda tegye magát, mégpedig úgy, hogy a már partíción lévő fileok is megmaradjanak. nem sikerült! :reklamacio:

pls help :up:

#1867 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 11:19

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 10:50

csináltam most friss XP rendszeren egy külön 3GB-os logikai partíciót direkte linuxnak.
akkor most mit töltsek le? UHU? felőlem ok. a lényeg az lenne, hogy telepítés után boot menüben választáskor ha linuxot töltöm be akkor ne ilyen dos jellegű parancssoros felület fogadjon hanem, mint pl KNOPPIX live cd 5-ben, frankó x windows rendszer, ahol tudok GUI alól mindent csinálni.
igazából sok elvárás nincs, NET, DVD, zene, és a parancskezelő :)

Az UHU pontosan az amit itt leírtál. Ellenben a 3giga kicsi szűkös lesz. http://uhulinux.hu

Idézet

az se ártana ha vmi 1xerűbb telepítési felület lenne mint debiannal mert ott totál elakadtam mikor állandóan azért rinyált, hogy nem választottam ki gyökér-könyvtárat... pedig megadtam neki logikai partíciót 60gb-al, hogy oda tegye magát, mégpedig úgy, hogy a már partíción lévő fileok is megmaradjanak. nem sikerült! :reklamacio:

És ezt mégis hogy gondoltad? Majd települ szépen a zenéid mellé, valami fat32 vagy ntfs partícióra? Kissé naív gondolat, mellesleg lefogadom, hogy írta valalhol, hogy bizony a gyökér partícióról minden adat repülni fog. UHU telepítéskor lehetőség szerint olvass el mindent amit a telepítő ír számodra.
In Flames We Trust

#1868 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 11:50

nah nem volt ez olyan nehéz mégsem! :)
KNOPPIX Live CD 5-öt telepítettem HDD-re, van egy 3.5GB-os partíciója amit alóla formáztam ext3-ra, illetve  egy 512MBos swap rész is külön! :up:
pillanatok alatt fel ment és müxik faszán! :cool:

kb. így is gondoltam. ugyan PM8al csináltam neki 3gbos  részt meg swpanka is de azt KNOPPIX telepítéskor meg kellett qpart-al formázni és méretezni újra de nem volt gond szerencsére :up:

Na ami még érdekel.
lehet láma kérdés de ez van :)
szal linux alól megyek netre akkor kell tűzfal? láttam ott van neki vmi beépített tűzfala, az elég vagy kell 1általán? illetve antivirus cucc vmi? vagy linux alá ilyenek nem kellenek? :think:

Szerkesztette: laragirl83 2006. 10. 05. 11:52 -kor

#1869 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:08

meg még az lenne kérdésem a moncsinak hogy lehet beállítani a 100Hz-es refresh rate-et?
mert jelenleg max 75, és kifolyik a szemem! :)

guglizva azt találtam, hogy a xorg.conf fileban a VertRefresh-nél beállítom 100at de nem engedi elmenteni a filet, azt írja nincs jogom hozzá, pedig hát adminként vok elvileg bejelentkezve :s

Szerkesztette: laragirl83 2006. 10. 05. 12:13 -kor

#1870 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:34

jóh, végülis root shell-ből VI editorral megszerkesztettem xorg.conf filet, és lám, 100Hz-en figyel monitor! :up:  :respect:

nah most arra lennék kíváncsi, hogy lehet életet lehelni a SB Live! 5.1 hangkártyámba hogy szóljon itt is :D

Szerkesztette: laragirl83 2006. 10. 05. 12:41 -kor

#1871 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:32

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 10:44

Hello!

1 1xű kérdésem lenne.
szeretnék XP mellé feltolni egy Linux rendszert is, mert suliban most ezt vesszük aztán gyak miatt kéne :)
szedtem egy ilyen, hogy KNOPPIX Live CD ami tök jó, a célnak igazából 100% megfelel, de arra gondoltam ne gyűrje má DVD írót állandóamn ha használom, szóval keresek egy hasonlóan kis méretű (700 mega) disztribúciót, amiben ugyanúgy min knoppixben van gyakorlatilag minden, legalábbis ilyen alapdolgokra ami kellhet, teccetős kis GUI-val, amit fel tudnék telepíteni gépre!
erre vmi 5let? :think:

www.ubuntulinux.org

Debian alapú, mégis csaont könnyen kezelhető, legnépszerűbb disztrib. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1872 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 17:33

sziasztok!

egy olyan problemam lenne, hogy http://x.cygwin.com/...installing.html alapjan felraktam a cygwin/x-et, de amikor inditani akarom startx-el, dob valami hibat fontokkal kapcsolatban.

valaki tudna segiteni nekem?

osszesegeben erre kene nekem az x server:

"A windowson el kell inditani a cygwin-t
ezután startx-szel az X szervert
ebbe az ablakba be kell irni az xhost + utasitast, hogy engedelyezze a kivulrol valo csatlakozast
aztan ssh-val belep a linux-cab-ra
ott kiadja az
export DISPLAY=ipcim:0.0
es utana indithatja el az X-es programokat. "

ja es ugye jol sejtem, hogy mindez bajosan fog menni router mogul?

elore is koszi a segitseget!

#1873 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 17:51

Idézet: Double B - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 17:33

sziasztok!

egy olyan problemam lenne, hogy http://x.cygwin.com/...installing.html alapjan felraktam a cygwin/x-et, de amikor inditani akarom startx-el, dob valami hibat fontokkal kapcsolatban.

ebbe az ablakba be kell irni az xhost + utasitast, hogy engedelyezze a kivulrol valo csatlakozast
ott kiadja az

ssh tud x11 forward-ot, guglizz utána

#1874 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 18:01

ÁÁá :(
lefutott ez a apt-get update dolog, és most megint csak 60Hz-en megy monitor, pedig xorg.conf file buherálása után ment a 100Hz-is...
hogy lehetne ezt megoldani?
pls help! :(

#1875 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 18:37

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 19:01

ÁÁá :(
lefutott ez a apt-get update dolog, és most megint csak 60Hz-en megy monitor, pedig xorg.conf file buherálása után ment a 100Hz-is...
hogy lehetne ezt megoldani?
pls help! :(

egy sima apt-get update től nem történhet ilyen. Ha mondtál apt-get upgrade -et is, és frissített Xet, és felülírta a konfig filet (miután megkérdezte), akkor igen. Egyébként a hiba oka máshol keresendő.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1876 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 18:38

Idézet: Double B - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 18:33

sziasztok!

ott kiadja az

Persze. Valami baja van :Đ

Könyörgöm, miért van az, hogy a mese végéről szinte mindig lefelejtitek a lényeget?

#1877 Felhasználó inaktív   Double B 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 18:39

Idézet: xclusiv - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 18:51

ssh tud x11 forward-ot, guglizz utána

na kozben megoldodott. az volt a baj, hogy router mogul mentem.

ha kozvetlenul kapcsolodok, siman megy.

#1878 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:00

lesyedtem NVIDIA drivert, de X server al=l nem fut, azt irja lepjek ki Xbol es ugy futtassam!
de ha kilepek Xbol akkor nem erem el Root Shell ikont se, mert akkor meg azert rinyal hogy "must run as ROOT"...
erre 5let?

#1879 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:07

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 20:00

lesyedtem NVIDIA drivert, de X server al=l nem fut, azt irja lepjek ki Xbol es ugy futtassam!
de ha kilepek Xbol akkor nem erem el Root Shell ikont se, mert akkor meg azert rinyal hogy "must run as ROOT"...
erre 5let?

Ismerkedj meg a shell parancsokkal :)

Lelövöd az Xet, beloginolsz konzolon, mondjuk rootként, ha tudod a jelszavát. Ha userként loginolsz be, akkor:
su -
és root leszel. Kell hozzá a root jelszava.
Vagy:
sudo su -
ekkor a user jelszava kell, ha kell. Feltéve, ha benne vagy a sudoersben. Ha nem ez a helyzet, akkor rákattogtatsz arra a Root Shell ikonra, kiadod a passwd parancsot, és csinálsz a rootnak egy jelszót, aztán goto teteje.

Egyébként man su, man sudo, man sudoers

Szerk: De egyébként mire kell neked a 3d gyorsítás?

Szerkesztette: kroozo 2006. 10. 05. 19:08 -kor

#1880 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:10

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 20:07

Ismerkedj meg a shell parancsokkal :)

Lelövöd az Xet, beloginolsz konzolon, mondjuk rootként, ha tudod a jelszavát. Ha userként loginolsz be, akkor:
su -
és root leszel. Kell hozzá a root jelszava.
Vagy:
sudo su -
ekkor a user jelszava kell, ha kell. Feltéve, ha benne vagy a sudoersben. Ha nem ez a helyzet, akkor rákattogtatsz arra a Root Shell ikonra, kiadod a passwd parancsot, és csinálsz a rootnak egy jelszót, aztán goto teteje.

Egyébként man su, man sudo, man sudoers

Szerk: De egyébként mire kell neked a 3d gyorsítás?

ay nem kell, csak gondoltam hatha fent van hivatalos driver akkor refresh rate is rendbejon, mert igy 60Hzen.............
kezd elmenni a kedvem ettol a linuxosditol  :(

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.