HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#1881 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:27

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 20:10

ay nem kell, csak gondoltam hatha fent van hivatalos driver akkor refresh rate is rendbejon, mert igy 60Hzen.............
kezd elmenni a kedvem ettol a linuxosditol  :(

Nem, azt az xorgos nv driverrel is ugyanúgy tudod, a hivatalos driver pont ugyan azt csinálja ilyen szempontból. Ha egyszer már beállítottad, akkor nézd meg, hogy mi miatt állt vissza.

Egyébként türelem. Tudod, most valami teljesen újba csöppentél bele, meg kell tanulni, az meg idő... Tudom kellemetlen, mert úgy fest, hogy szar, mert win alatt ez pikk pakk megy, de csak azért, mert ott már ismered a játékszabályokat. Kell ehhez egy kis kitartás, ha akarsz tőle valamit.

Egyébként pedig én nem a knoppixot használnám, nem erre való... Tessék szépen felrakni egy uhut vagy egy ubuntut.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1882 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 05. 20:08

Megj: A sudo szép használata:
sudo parancs parancs futtatása root joggal
sudo -s root shell, user path-al
sudo -s -H root shell, root path.
In Flames We Trust

#1883 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 20:15

Idézet: pascal - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 21:08

Megj: A sudo szép használata:
sudo parancs parancs futtatása root joggal
sudo -s root shell, user path-al
sudo -s -H root shell, root path.

Hmm... és ezek hogy viszonyolnak pl a gpg-agentemhez, meg egyéb nyalánkságaimhoz? Mert ezek miatt szoktam sudo bash-ozni :D

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1884 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 21:24

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 21:15

Hmm... és ezek hogy viszonyolnak pl a gpg-agentemhez, meg egyéb nyalánkságaimhoz? Mert ezek miatt szoktam sudo bash-ozni :D

Legjobb tudásom szerin sudo -s = su  és sudo -s -H = su -
Mellesleg miért nem próbálod ki? :)
In Flames We Trust

#1885 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 07:42

Idézet: pascal - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 22:24

Legjobb tudásom szerin sudo -s = su  és sudo -s -H = su -
Mellesleg miért nem próbálod ki? :)

Mer egyrészt lusta voltam, másrészt meg úgyis annyira benne van már a kezemben, hogy sose szoknám meg. Úgyhogy megy a többi közé (cat FILE|grep PATTERN a grep PATTERN FILE helyett, pl, meg hasonlók... :D)

De majd megnézem :)

#1886 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 09:49

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 8:42

Mer egyrészt lusta voltam, másrészt meg úgyis annyira benne van már a kezemben, hogy sose szoknám meg. Úgyhogy megy a többi közé (cat FILE|grep PATTERN a grep PATTERN FILE helyett, pl, meg hasonlók... :D)

De majd megnézem :)

Basszus és a grep pattern file tényleg működik :D  :omg:
Én egész jó hatásfokkal tudok átszokni, legutóbb a cat akarmi|less -ről a less akarmi -re :D
In Flames We Trust

#1887 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 10:18

Idézet: pascal - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 10:49

Basszus és a grep pattern file tényleg működik :D  :omg:
Én egész jó hatásfokkal tudok átszokni, legutóbb a cat akarmi|less -ről a less akarmi -re :D

Ugye hogy mik vannak :D Ráadásul ha cat *|grep valami helyett grep valami * ot használsz, akkor még a fileneveket is oda tudod rakni a sor elejére. A másik nagy felfedezés nekem mostanában a pgrep volt :D bár azért a kill `pgrep process` -el óvatosan kell bánni :D

#1888 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 10:28

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 11:18

Ugye hogy mik vannak :D Ráadásul ha cat *|grep valami helyett grep valami * ot használsz, akkor még a fileneveket is oda tudod rakni a sor elejére. A másik nagy felfedezés nekem mostanában a pgrep volt :D bár azért a kill `pgrep process` -el óvatosan kell bánni :D

:respect:
Amúgy én killall -t használok, a bash szépen kiegészíti. Ja ahogy nézem a pgrepet is, bash rulez :D
In Flames We Trust

#1889 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 10:31

X felületet szeretnék átvinni, h távolról tudjam birizgálni az otthoni desktopom. Ilyen Vnc nem játszik, az nekem nem elég secure megoldás.
Ringyózra ott az RDP, vagy a Logmein, de itt mit tudok használni? SSH nem mindíg elég. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1890 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 11:27

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 11:31

X felületet szeretnék átvinni, h távolról tudjam birizgálni az otthoni desktopom. Ilyen Vnc nem játszik, az nekem nem elég secure megoldás.
Ringyózra ott az RDP, vagy a Logmein, de itt mit tudok használni? SSH nem mindíg elég. :)

Egyrészt lehet vnct tunellezni mondjuk sshban, vagy építesz neki vpnt, másrészt, ha a kliens oldalra is linux van, akkor ssh -X otthon, aztán csak indítsd az Xes progit, és a te Xeden fog indulni. (gondolom ezt meg lehet csinálni cygwines Xel is)

#1891 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 11:38

Win van itt, de nem az kell, h a távoli gépemről indítsak dolgokat, hanem mintha otthon ülnék a gép előtt...
Reméltem, h van egyszerűbb megoldás, mint ssh tunnelezgetni, de megcsinálom...

Most az van, h ssh haza, telnet routerba, 5900-as port beenged, majd amikor már nem kell, akkor kiszed. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1892 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 08. 12:45

hali,  ;)
:D mivel full láma vagyok a linuxban, azért írok ide hátha itt nem lámáznak le egyből és segítenek.
arról lenne szó, hogy hallottam a minap hogy létezik olyan linux, amin "valós időben" lehet probléma mentesen futtatni windowsos programokat, az én esetemben adobe programokat szeretnék, mivel már a *ököm van tele a windowsal, hátha sikerülne és gyorsabban lehetne ezeket futtatni linux alatt.
nem udom ez igaz-e, és hogy lehet ezt megvalósítani.
újra írom: full láma vagyok linuxban. érthetően és egyszerűen kérem a magyarázatot, amit előre is köszönök...  :respect:

#1893 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 14:47

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 13:45

hali,  ;)
:D mivel full láma vagyok a linuxban, azért írok ide hátha itt nem lámáznak le egyből és segítenek.
arról lenne szó, hogy hallottam a minap hogy létezik olyan linux, amin "valós időben" lehet probléma mentesen futtatni windowsos programokat, az én esetemben adobe programokat szeretnék, mivel már a *ököm van tele a windowsal, hátha sikerülne és gyorsabban lehetne ezeket futtatni linux alatt.
nem udom ez igaz-e, és hogy lehet ezt megvalósítani.
újra írom: full láma vagyok linuxban. érthetően és egyszerűen kérem a magyarázatot, amit előre is köszönök...  :respect:

Azt az oprendszert, amely alatt problémamentesen futnak a windowsos programok, úgy hívják, hogy Windows. Az összes többi megoldás csak pótlék, és több-kevesebb kompromisszummal kell számolni, ha egyáltalán sikerül a futtatás. Ha windowsos programokat akarsz használni, akkor maradj a Windowsnál, a Linux nem erről szól. Egyik változata sem.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1894 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 15:05

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 14:47

Azt az oprendszert, amely alatt problémamentesen futnak a windowsos programok, úgy hívják, hogy Windows. Az összes többi megoldás csak pótlék, és több-kevesebb kompromisszummal kell számolni, ha egyáltalán sikerül a futtatás. Ha windowsos programokat akarsz használni, akkor maradj a Windowsnál, a Linux nem erről szól. Egyik változata sem.

a windows alatt problémamentesen windowsos programok futtatása?? :omg:  olyan nem létezik! hiába van qrva jó, meg erős gép(em), ha nincs rá normális oprendszer. az mondják a linux szép is jó is, nagyon szeretném próbára tenni, csak a munkámhoz elengedhetetlen a grafika, kiadványszerkesztés, webprogramozás. ne érts félre, de ha van erre a linuxnak megoldása akkor én nem ragaszkodom a windowsos programokhoz... bár adobe-photoshop-illustrator-indesign, ill. macromedia-dreamweaver-flash nélkül halott ember vagyok. szal. nem tudom van-e a linuxnak erre szava??  :think:

#1895 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 15:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 15:05

a windows alatt problémamentesen windowsos programok futtatása?? :omg:  olyan nem létezik! hiába van qrva jó, meg erős gép(em), ha nincs rá normális oprendszer. az mondják a linux szép is jó is, nagyon szeretném próbára tenni, csak a munkámhoz elengedhetetlen a grafika, kiadványszerkesztés, webprogramozás. ne érts félre, de ha van erre a linuxnak megoldása akkor én nem ragaszkodom a windowsos programokhoz... bár adobe-photoshop-illustrator-indesign, ill. macromedia-dreamweaver-flash nélkül halott ember vagyok. szal. nem tudom van-e a linuxnak erre szava??  :think:

Minden programot egy adott hw és sw környezetre (inkább rendszerre) fejlesztenek (most a multiplatform dolgokat hagyjuk, az általad említett sw-ekről beszélek). Más hw vagy más sw környezetben csak emulálva képes futni. Az emuláció mindenképpen teljesítményvesztést jelent, ráadásul csak a legritkább esetben sikerül a natívval _teljesen_ megegyező környezetet biztosítani. A Microsoft nem adja ki az rendszer leírását, így a fejlesztők dolga elég nehéz.

Az általad használt programokat windows-ra írták. Ha problémád van akkor az vagy hw vagy sw. Próbáld kizárni a hw problémát, és ha az jó eséllyel jó akkor fordulj a sw gyártók support-jához. Haa nem értesz hozzá, akkor fizess meg egy hozzáértőt aki megjavítja, feltelepíti vagy beállítja azt, amit használni szeretnél. SOHA nem fog egy sw emulált környezetben szebben-jobban futni, mint amire tervezték.

Azt pedig felejtsd el, hogy tetszőlege Linux disztró out of the box tudja azt, hogy beteszed a photoshop cd-t és a cucc települ és fut.

Higyj nekünk, segíteni akarunk. Ha Linux-al akarsz próbálkozni, kérdésed van vagy bármi segítünk szívesen. De nem fog menni amit most akarsz.

x

szerk.: jelenleg natív 9-es flash plugin sincs linux alá, a legfrisebb a 7-es. szal erről ennyit

Szerkesztette: xclusiv 2006. 10. 08. 15:26 -kor

#1896 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 15:38

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 16:05

Apple és OSX. Ennyi a válaszom. :) De azért remélem nem mondtam ezzel a sorral újat. Szerintem érdemes lenne valami régebbi Powermac-be beruházni mondjuk valami utsó szériás DC-be aztán had szóljon. Ha meg nem vagy türelmetlen alternatíva lehet egy MacPro. Jelenleg az általad használt alkalmazások sajnos még nem natívak de kipróbálod ha nem jó a sebesség addig felraksz egy windowst és kész. :)

Szerkesztette: Xero 2006. 10. 08. 15:40 -kor

#1897 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 16:35

Hi!

Kellene nekem valami módszer, vagy program, hogy linuxon is ki legyenek használva a gép energiatakarékossági dolgai (processzor bizonyos részeinek leállítása, buszról lekapcsolódás az üresjárattól függően), olyasmi mint vindózon az s2kctl. És mellé valami amivel ki lehet iratni a proci, chipset hőmérsékletét, és a ventik fordulatszámát.
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1898 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 17:01

Idézet: Sanyix - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 16:35

Hi!

Kellene nekem valami módszer, vagy program, hogy linuxon is ki legyenek használva a gép energiatakarékossági dolgai (processzor bizonyos részeinek leállítása, buszról lekapcsolódás az üresjárattól függően), olyasmi mint vindózon az s2kctl. És mellé valami amivel ki lehet iratni a proci, chipset hőmérsékletét, és a ventik fordulatszámát.

STFW

#1899 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:48

LOL ezt magamtól is megtaláltam, csak gondoltam van egyszerűbb...
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#1900 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 20:13

Idézet: Xero - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 15:38

Apple és OSX. Ennyi a válaszom. :) De azért remélem nem mondtam ezzel a sorral újat. Szerintem érdemes lenne valami régebbi Powermac-be beruházni mondjuk valami utsó szériás DC-be aztán had szóljon. Ha meg nem vagy türelmetlen alternatíva lehet egy MacPro. Jelenleg az általad használt alkalmazások sajnos még nem natívak de kipróbálod ha nem jó a sebesség addig felraksz egy windowst és kész. :)

az OsX az természetes. Munkahelyemen iMacen nyomjuk, de azt én hazára nem tudom megfizetni. Meg most vettem egy PC Dellt, ami nem volt ócsó. Persz qurva jó, meg erős, meg szép, de az pl. az illustratot tetü lassú rajta -persze a machez képest- pedig ilyen dual core-os, 1 giga ramos, stb. PC. Nem tudok itthon maszekolni wazze. Qurva lassan futnak a PC verziós Adobe programok. Ha ilyen teljesítmenyűek lennének az iMacek a munkahelyemen, szálnánk, mint a szél (nagyon gyorsak, pedig azok még csak IBM-esek...) szóval, ezért érdekelt volna... Ha nem hát nem... azért köszönöm a felvilágosítást.  :respect:

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.