Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 15:05
a windows alatt problémamentesen windowsos programok futtatása??

olyan nem létezik! hiába van qrva jó, meg erős gép(em), ha nincs rá normális oprendszer. az mondják a linux szép is jó is, nagyon szeretném próbára tenni, csak a munkámhoz elengedhetetlen a grafika, kiadványszerkesztés, webprogramozás. ne érts félre, de ha van erre a linuxnak megoldása akkor én nem ragaszkodom a windowsos programokhoz... bár adobe-photoshop-illustrator-indesign, ill. macromedia-dreamweaver-flash nélkül halott ember vagyok. szal. nem tudom van-e a linuxnak erre szava??

Minden programot egy adott hw és sw környezetre (inkább rendszerre) fejlesztenek (most a multiplatform dolgokat hagyjuk, az általad említett sw-ekről beszélek). Más hw vagy más sw környezetben csak emulálva képes futni. Az emuláció mindenképpen teljesítményvesztést jelent, ráadásul csak a legritkább esetben sikerül a natívval _teljesen_ megegyező környezetet biztosítani. A Microsoft nem adja ki az rendszer leírását, így a fejlesztők dolga elég nehéz.
Az általad használt programokat windows-ra írták. Ha problémád van akkor az vagy hw vagy sw. Próbáld kizárni a hw problémát, és ha az jó eséllyel jó akkor fordulj a sw gyártók support-jához. Haa nem értesz hozzá, akkor fizess meg egy hozzáértőt aki megjavítja, feltelepíti vagy beállítja azt, amit használni szeretnél. SOHA nem fog egy sw emulált környezetben szebben-jobban futni, mint amire tervezték.
Azt pedig felejtsd el, hogy tetszőlege Linux disztró out of the box tudja azt, hogy beteszed a photoshop cd-t és a cucc települ és fut.
Higyj nekünk, segíteni akarunk. Ha Linux-al akarsz próbálkozni, kérdésed van vagy bármi segítünk szívesen. De nem fog menni amit most akarsz.
x
szerk.: jelenleg natív 9-es flash plugin sincs linux alá, a legfrisebb a 7-es. szal erről ennyit
Szerkesztette: xclusiv 2006. 10. 08. 15:26 -kor