I'm a
Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))
Elküldve: 2004. 06. 17. 15:30
I'm a
Elküldve: 2004. 06. 17. 15:34
Mert gentoo-test-sources néven nem talál semmit...
Elküldve: 2004. 06. 17. 19:08
Idézet: Jevge - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 14:34
Mert gentoo-test-sources néven nem talál semmit...
próbáld gentoo-dev-sources néven
amúgy nézz körül a /usr/portage/sys-kernel alatt
Elküldve: 2004. 06. 18. 02:53
Idézet: dr_strange - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 19:08
Érdemes megnézni a love patchset-et, desktopra van optimákolva tán talán
Elvileg csatoltam ami nekem a /usr/local/portage/sys-kernel alatt van.
Csatolt fájl:
-
love_portage.tar (0byte)
Letöltések:: 2
Elküldve: 2004. 06. 18. 09:16
Idézet: Jevge - Dátum: 2004. jún. 17., csütörtök - 16:30
I'm a
user vagy users opció. (man fstab, man mount)
FAT, VFAT jogosultságokhoz pedig uid=... gid=.... umask= .... opciók megfelelő beállítása. Jól hangolható, érdemes egy kicsit játszani vele, és akkor megérted az umask működését is.
Ja, és FAT-nál a noexec,showexec opciók is hasznosak tudnak lenni.
Elküldve: 2004. 06. 20. 10:11
Szóval mondjatok olyan tanfolyamokat ahol ténylegesen ladják a linuxhoz való alapokat és nem csillagos egek az ára.
Felhasználó és rendszergazdai oktatás érdekel. Persze lehet olvasni a neten sokat, de sajnos sok benne az olyan aki egy hálókarit is alig tud bekonfigolni és linuxot oktat.
Szóval ha van személyes tapasztalat a tanfolyammal, emberekkel....
Előre is köszönöm..
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2004. 06. 20. 11:54
Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 10:11
Szóval mondjatok olyan tanfolyamokat ahol ténylegesen ladják a linuxhoz való alapokat és nem csillagos egek az ára.
Felhasználó és rendszergazdai oktatás érdekel. Persze lehet olvasni a neten sokat, de sajnos sok benne az olyan aki egy hálókarit is alig tud bekonfigolni és linuxot oktat.
Szóval ha van személyes tapasztalat a tanfolyammal, emberekkel....
Előre is köszönöm..
Nem tudom, hogy jól emlékszem-e, de szerintem az LME végez oktatásokat. VAgy legalábbis valszeg tudnak róla valamit, és szerintem segítőkész banda.
De írsz magadnak egy Knoppix cd-t és van egy rendszered amit nem tudsz elkúrni mert livecd, olvasgatsz doksikat és próbálkozol. Szerintem ez a legegyszerűbb útja. Ha tényleg érdekel akkor meg tudod tanulni magadtól. Rengeteg doksi van a szabilinux.hu oldalon, szóval go ahead
x.
ps. már megírtam, nem törlöm ki de ha guglizol egyet akkor a második link hasznos lehet számodra. Nincs semmi konkrétum rajta, de vannak levlisták meg ilyesmi szóval...
Szerkesztette: xclusiv 2004. 06. 20. 12:02 -kor
Elküldve: 2004. 06. 20. 12:56
Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 12:54
De írsz magadnak egy Knoppix cd-t és van egy rendszered amit nem tudsz elkúrni mert livecd, olvasgatsz doksikat és próbálkozol. Szerintem ez a legegyszerűbb útja. Ha tényleg érdekel akkor meg tudod tanulni magadtól. Rengeteg doksi van a szabilinux.hu oldalon, szóval go ahead
x.
ps. már megírtam, nem törlöm ki de ha guglizol egyet akkor a második link hasznos lehet számodra. Nincs semmi konkrétum rajta, de vannak levlisták meg ilyesmi szóval...
Köszi.
Amúgy már azért benne vagyok a témában.
Debian install, KDE, plugin-ok konfigja, ATI driver installálása, stb....
Csak még nagyon kevésnek érzem magam...
Habzsolnám az infót, de jó lenne ahol megtanulnám az alapokat és a nemértem dolgot elmagyarázná.
Itt a fórumról is sokat tanultam, de ezidőigényesebb.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
Elküldve: 2004. 06. 20. 14:23
Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 12:56
Amúgy már azért benne vagyok a témában.
Debian install, KDE, plugin-ok konfigja, ATI driver installálása, stb....
Csak még nagyon kevésnek érzem magam...
Habzsolnám az infót, de jó lenne ahol megtanulnám az alapokat és a nemértem dolgot elmagyarázná.
Itt a fórumról is sokat tanultam, de ezidőigényesebb.
Sok sikert. Azért itt is kérdezhetsz ha gondod van.
Elküldve: 2004. 06. 20. 16:15
Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 15:23
Köszi.
Fogok is.
Nem hagylak békén titeket
Elküldve: 2004. 06. 22. 21:21
Idézet: Lenny - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 11:11
kivancsi lennek mennyit erne ez meg neked.. volt rola szo, hogy tanitanek esetleg ilyesmit
(hivatalos keretek kozott), es erdekelne erdemes-e
Elküldve: 2004. 06. 23. 00:21
Idézet: diab303 - Dátum: 2004. jún. 22., kedd - 22:21
(hivatalos keretek kozott), es erdekelne erdemes-e
Jó kérdés
Passz. nem nagyon gondoltam még át
Ha nagyon jó oktatás akkor nem sajnsálnám rá a pénzt, de nincsenek millióimt
Elküldve: 2004. 06. 23. 16:02
Leírom először is hogy hogy néz ki ez az egész. Két gép van egy lan-ba, egy routerrel, amivel meg van osztva a net, stb. Emellett semmi extra, az egyik gépen xp, a másikon most deiban.
Az a helyzet, hogy felrakom apt-gettel a ProFtpD-t, minden okés, egy default konfiggal fut, anonymoussal. Namost amikor ezt először felraktam (még noob vagyok ugye
Azonban most újrapakoltam a debiant. Utána felraktam megint a ProFtpD-t, és semmi, egyszerűen nem megy! Illetve, csak félig! Az xp-s gépről be tudok lépni ugyanúgy ftp-vel, semmi gond nincs vele. De netről egyszerűen nem lehet! Biztos nem a routerrel van gond, ugyanúgy megvan a virtual server, még reseteltem is, hátha meghülyült. De nem, teljesen jó. Nem értem, hogy mi lehet az oka ennek, hogy lanról be lehet ftp-zni, de netről nem. Pedig elvielg ugyanaz a konfig, nem változtattam.
Valami ötlet?
Elküldve: 2004. 06. 23. 17:35
Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 17:02
Valami ötlet?
Figyelj!
Valaki pont ilyen címmel nyitott már topikot. Légyszi, ott tedd fel a kérdésedet.
(De ha azt hiszed, hogy ide vakok és olvasóképtelenek járnak, akkor sok sikert a válaszokhoz.)
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 06. 23. 19:35
Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 16:02
Leírom először is hogy hogy néz ki ez az egész. Két gép van egy lan-ba, egy routerrel, amivel meg van osztva a net, stb. Emellett semmi extra, az egyik gépen xp, a másikon most deiban.
Az a helyzet, hogy felrakom apt-gettel a ProFtpD-t, minden okés, egy default konfiggal fut, anonymoussal. Namost amikor ezt először felraktam (még noob vagyok ugye
Azonban most újrapakoltam a debiant. Utána felraktam megint a ProFtpD-t, és semmi, egyszerűen nem megy! Illetve, csak félig! Az xp-s gépről be tudok lépni ugyanúgy ftp-vel, semmi gond nincs vele. De netről egyszerűen nem lehet! Biztos nem a routerrel van gond, ugyanúgy megvan a virtual server, még reseteltem is, hátha meghülyült. De nem, teljesen jó. Nem értem, hogy mi lehet az oka ennek, hogy lanról be lehet ftp-zni, de netről nem. Pedig elvielg ugyanaz a konfig, nem változtattam.
Valami ötlet?
én itt kezdeném a keresgélést:
1. aktív v. passzív ftp?
2. szerverkonfigban IP-k korlátozása.
Elküldve: 2004. 06. 23. 22:03
Elküldve: 2004. 06. 23. 23:29
Elküldve: 2004. 06. 23. 23:31
(láma kérdéseket itt kell feltenni ahogy olvasom
Elküldve: 2004. 06. 23. 23:41
Idézet: Scythee - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 22:31
(láma kérdéseket itt kell feltenni ahogy olvasom
tar -x filenev
tovabbi parancsok: tar --help
Szerkesztette: padawan 2004. 06. 23. 23:42 -kor
Elküldve: 2004. 06. 24. 05:10
Feltettem Suse 9.1 PE-t, de valamit nagyon elronthattam boot beállítás körül, mert linux ugyan elindul, de WinXP nem hajlandó. Próbáltam mindent. 2x tettem fel linuxot, de nem segített. Volt FIXMBR, FIXBOOT, de ez sem jó. töröltem win, linux particiókat is, és újratettem WinXP-t, de újraindításkor Error loading operating system hibaüzenet fogad. Mi a fenét csináljak, hogy megint felmenjen Windows a gépemre. Amire telepítettem azon a vinyón van egy partíció, amin fontos adatok is vannak. Win telepítéskor az unpartitiones space 8 mega volt eddig, de linux telepítés után már csak 2-t ír. Gondolom itt a gond, nem? Segítség!

Súgó
A téma zárva.