HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#21 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 01. 16:12

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2004. március 26, péntek - 15:07

de a fglrxinfo MESA-t ír. Ez a kernel miatt van?

bash-2.05b$ fglrxinfo
display: :0.0  screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9200 DDR Generic
OpenGL version string: 1.3 (X4.3.0-3.7.6)

Nálam így néz ki. Neked a 3D még mindig a régi (mesa) opengl-ed van.
Nemtom salak alatt mit kell vackolni, gentoo alatt (ha fent van a fglrx) be kell pötyögni, hogy

opengl-update ati

Ez egy script, a /usr/lib/libGL.so és/vagy /usr/lib/libGL.so.1 symlinkeket állítja (/usr/lib/opengl/ati/lib/libGL.so és /usr/lib/opengl/ati/lib/libGL.so.1).

Persze ez függ(het) attól is, hogy hova pakolja a driver a cuccot.

Nomeg fglrx modul ugye be van töltve? (lsmod, modprobe, insmod)

x.

#22 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 03. 09:11

:reklamacio: Hogy a francba lehet felrakni a divx-et a suse 9.0ra?
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#23 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 03. 09:14

Idézet: uno - Dátum: 2004. április 3, szombat - 10:15

:reklamacio: Hogy a francba lehet felrakni a divx-et a suse 9.0ra?

javaslom hasznalj mplayer-t, van benne divx tamogatas alapbol.
nem tudom susere van-e, esetleg forditani kell de nem egy nagy ordongosseg

#24 Felhasználó inaktív   Sandiel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 04. 18:06

Hi mindenki!

A dosemu/wine minden linuxos gépen ilyen lassú?
Csak azért nem tudunk 100%ig átállni linuxra, mert az APEH
progija win alá készült, és még nem sikerült beloni linux alá.
Valakinek van ilyen tapasztalata?

Az mplayer valóban király, én mindenfele viszek
magammal egy Movix cd-t, az is azt használja.

#25 Felhasználó inaktív   _Mike_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 07:24

Idézet: ma-Zo - Dátum: 2004. március 26, péntek - 17:07

Megcsináltam amit írtál az 5-ös pont azaz kernelforgatás nélkül , és jobb a helyzet, már a felbontás és a Hz álítás megy, de a fglrxinfo MESA-t ír. Ez a kernel miatt van?

A glxgears parancsra forognak a fogaskerekek  :D

Fordíts kernelt, fixen bele az agp supportot, valamint hagyd ki a DRI-t!
Gigabyte GA-MA790X-UD3P - AMD PhenomII X4 955BE - 4x2 GB Kingmax DDR2 1066 MHz - WD 1 TB + 2x500 GB@RAID0 - Optiarc AD-7203S - GigaByte Radeon HD4650OC - Fujitsu LS 3230T - Chieftec Dragon - Chieftec 550W PSU - Microsoft Wireless Desktop 3000 - Logitech QuickCam E3500 || Dell M5010 - Microsoft Arc Mouse

#26 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 12:16

Kb a 8.linux topik ahova felteszem a kérdésem. Hogy tudok váltani, hogy ne ALSA, hanem OSS legyen???
KÖCCCI
üdv
tus

#27 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 13:23

Idézet: diab303 - Dátum: 2004. április 3, szombat - 8:18

javaslom hasznalj mplayer-t, van benne divx tamogatas alapbol.
nem tudom susere van-e, esetleg forditani kell de nem egy nagy ordongosseg

Én is most ebben a cipőben járok. Bár én kapásból tudtam a választ:  mplayer -mer' hülye' azé' nem vagyok... :D -. Viszont  fordulásnál valamilyen GTK hiba miatt magyaráz, csak nem tok rájönni hogy miéer hiszen mindent felraktam telepítéskor. Valahol azut olvastam, hogy meg kell adni a GTK helyét.
Meg tudna valaki mondani, hogy default -vagyis OKOKOKOK... - telepítskor hová kerül ez a GTK?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#28 Felhasználó inaktív   Supageo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 14:51

Idézet: tus - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 11:20

Kb a 8.linux topik ahova felteszem a kérdésem. Hogy tudok váltani, hogy ne ALSA, hanem OSS legyen???
KÖCCCI

Szia tus, tudtommal oss az egy fizetős driver, letöltöd telepíted és egy idejig megy, az aktuálisra törés nincs...
De miért kell neked oss, az alsa nagyon süti, de amúgy is csak ritkán kell külön driver, mert a kernelbe forgatható, ott még választhatsz is oss és alsa közt(Ez a válasz oké?)

Hi Zoli(Ma-ZO, a hamis egy dollárosról ismertelek fel, már fel is jelentettelek), gratula a slackhez, nem fogod megbánni, én a mandrake és suse-től csak összezavarodtam, mert rendszertelen összevisszaságnak éreztem... Ha valami gond van segítek.
Amúgy a sata nem nagy gond, csak a frissebb kernelekben van benne(hogy melyikben ne kérdezd, használd a legújjabbakat), de különben is mi a f...nak veszel SATA-t, olcsóbb, jobb, kompatibilisebb?Nem értem...

Szerkesztette: Supageo 2004. 04. 05. 14:54 -kor

Ha deréknek születtél, ha a természet egyenes észt és érzékeny szívet adott neked, kerüld egy időre az emberek társaságát és tanulmányozd magadat

#29 Felhasználó inaktív   ma-Zo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 15:03

Szassz Geo!

A sATA azé' kellett mert elfogyott az ATA ennyi.

Amúgy a 2.6.4-gyel megy a sATA csak ott meg a hang nem akar műköni, de ez majd megoldódik.

A nagyobb baj a nettel van, mert usb-n csatlakozik a géphez Wireless cuccon keresztül.
Van valami drv hozzá, de nem igazán ment fel :( Szerintem az is benne van, hogy az debianhoz + redhat-hoz van.

Amúgy próbaképp megpróbáltam a legújabb UHU-t is(1.1.1 kamion) az tetszik benn, hogy alapba kezeli az audigy2-t meg a sATA cuccot is "2.4.22-7"-es kernelell, viszont a netet az alatt sem tudom beizzitani :mad:

Nézz át plíz az UHU topicba, ott írtam linkeket is, hátha Te rájössz valamire.

köfi!

Szerkesztette: ma-Zo 2004. 04. 05. 15:05 -kor

#30 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:51

Idézet: Mike666 - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 6:28

Fordíts kernelt, fixen bele az agp supportot, valamint hagyd ki a DRI-t!

Az agpgart-ot miért nem lehet modulba tenni?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#31 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 16:54

Idézet: Supageo - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 13:55

Szia tus, tudtommal oss az egy fizetős driver, letöltöd telepíted és egy idejig megy, az aktuálisra törés nincs...
De miért kell neked oss, az alsa nagyon süti, de amúgy is csak ritkán kell külön driver, mert a kernelbe forgatható, ott még választhatsz is oss és alsa közt (Ez a válasz oké?)

Most fizetős, vagy nem, mert a kernel ingyenes... :) Tudom, csak poén...

Szerkesztette: Warrior 2004. 04. 05. 16:56 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#32 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 17:16

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 12:27

Én is most ebben a cipőben járok. Bár én kapásból tudtam a választ:  mplayer -mer' hülye' azé' nem vagyok...   :D   -. Viszont  fordulásnál valamilyen GTK hiba miatt magyaráz, csak nem tok rájönni hogy miéer hiszen mindent felraktam telepítéskor. Valahol azut olvastam, hogy meg kell adni a GTK helyét.
Meg tudna valaki mondani, hogy default -vagyis OKOKOKOK... - telepítskor hová kerül ez a GTK?

kell gtk (imho 1.2) és libpng, mindnek kell a devel cucca is.
egyébként én itt minden kérdésemre választ találtam: mplayerhq.hu/DOCS

#33 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 05. 17:17

Idézet: Warrior - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 15:55

Az agpgart-ot miért nem lehet modulba tenni?

lehet, nekem úgy van

#34 Felhasználó inaktív   tus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 06:11

Idézet: Supageo - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 15:55

De miért kell neked oss, az alsa nagyon süti, de amúgy is csak ritkán kell külön driver, mert a kernelbe forgatható, ott még választhatsz is oss és alsa közt(Ez a válasz oké?)

Hi Zoli(Ma-ZO, a hamis egy dollárosról ismertelek fel, már fel is jelentettelek), gratula a slackhez, nem fogod megbánni, én a mandrake és suse-től csak összezavarodtam, mert rendszertelen összevisszaságnak éreztem... Ha valami gond van segítek.
Amúgy a sata nem nagy gond, csak a frissebb kernelekben van benne(hogy melyikben ne kérdezd, használd a legújjabbakat), de különben is mi a f...nak veszel SATA-t, olcsóbb, jobb, kompatibilisebb?Nem értem...

Hali.
Akkor csak azt áruld el nekem, hogy ha lenyitom az sbconf fájlt, nemtudok semmit se állítani.
" nem található vagy sérült az .sbconf itt  ..usr/bin. Nézd át a home könyvtárad// ....
Valami ilyesmit ir ki, és nem tudok semmit se csinálni.
Akkor: nemtudom összekötni az XP-s gépemmel. Azt irja, hogy valami xdfix vagy mi a rosseb kell neki és telepítsem :confused:
Leges legvégül.
300 as celkoval hajítom a Linuxot, de valami felháborítóan lassú. A másik gépemen is futott, az egy 1700 Xp (1822 mhz) 512Mb/333 mhz , de azon is kegyetlen lassan ment. :box2:
Mit kéne állítanom??? Mármint a gépen :smoker:  :cool:

Szerkesztette: tus 2004. 04. 06. 06:12 -kor

üdv
tus

#35 Felhasználó inaktív   Supageo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 08:19

Idézet: tus - Dátum: 2004. április 6, kedd - 5:15

Hali.
Akkor csak azt áruld el nekem, hogy ha lenyitom az sbconf fájlt, nemtudok semmit se állítani.
" nem található vagy sérült az .sbconf itt  ..usr/bin. Nézd át a home könyvtárad// ....
Valami ilyesmit ir ki, és nem tudok semmit se csinálni.
Akkor: nemtudom összekötni az XP-s gépemmel. Azt irja, hogy valami xdfix vagy mi a rosseb kell neki és telepítsem :confused:
Leges legvégül.
300 as celkoval hajítom a Linuxot, de valami felháborítóan lassú. A másik gépemen is futott, az egy 1700 Xp (1822 mhz) 512Mb/333 mhz , de azon is kegyetlen lassan ment. :box2:

Hát ennek felét nem értem(mármint ez kérdés, válasz?...)
Miben lassú a géped:
-betöltésm ha ez akkor csökkentsd az elindított szolgáltatásokat:mail server, apache....
-másolás: Valami process terheli a géped, írd be top (egyébb info man top),
vagy darál a vinyo: free (megnézi van -e memória), df -h a szabadterületet mondja meg
-bruteforce: Valami process terheli a géped: top
-szolgáltatások ps -ax  ezzel látpd mi fut
-hálózati forgalom watch ifconfig

Kicsit jobban kérdezz, akkor jobban is tudunk segíteni, nekem piszkosúl gyotsabb a linux:
szolgáltatásokra, bruteforce, és videóra használom, másolás, hálózati forgalom, amik jóval gyorsabbak...
Ha deréknek születtél, ha a természet egyenes észt és érzékeny szívet adott neked, kerüld egy időre az emberek társaságát és tanulmányozd magadat

#36 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 09:13

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 16:20

kell gtk (imho 1.2) és libpng, mindnek kell a devel cucca is.
egyébként én itt minden kérdésemre választ találtam: mplayerhq.hu/DOCS

thx. remélem ezzel mar menni fog
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#37 Felhasználó inaktív   Erős Pista 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 09:37

Üdv mindenkinek! Én jelenleg még a "sötét" oldalon vagyok, de szeretnék foglalkozni a linux-al is. Csak annyit kérnék, hogy ajánljatok valami olvasni valót linux alapismeretekről (könyv vagy weblap), amiből legalább a zéró szintre feltudom magam fejleszteni. Most akarok venni egy kisebb gépet is, amit nyugodtan nyúzhatok. Ha jól tudom bőven elegendő egy PII 300-as cerka, csak azt nem tudom ez nagyjából minden disztribnek megfelel-e (SUSE, UHU- val kezdenék). Előre is kösz és bocs a lamer kérdésekért.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. Olyan kurvára le vagyok maradva, hogy valszeg örökké fogok élni.

#38 Felhasználó inaktív   Supageo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 09:51

Az hoyg P300-asod van, az nem gond, bőven elég kezdésnek.
Slackware-t vagy Debiant ajánlok, ami azért jó, mert a legkevesebb funkcióval van ,megáldva alapesetben(persze nem instalálunk fel mindent, mint wines barátunknál).
Ha egy gyors és sikeres telepítést akarsz, akkor mandrake(szememben ez csak hasonlít a linuxra), de a 9. kiadáshoz már gyenge lesz a géped, mert ezt nagyon felcsicsázták, inkább 7.2
Slacware nem lesz lassú, kivéve ha egy halom nagy igényü processt nem futtatsz...

Szerkesztette: Supageo 2004. 04. 06. 09:58 -kor

#39 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 09:54

Idézet: Erős Pista - Dátum: 2004. április 6, kedd - 10:41

Üdv mindenkinek! Én jelenleg még a "sötét" oldalon vagyok, de szeretnék foglalkozni a linux-al is. Csak annyit kérnék, hogy ajánljatok valami olvasni valót linux alapismeretekről (könyv vagy weblap), amiből legalább a zéró szintre feltudom magam fejleszteni. Most akarok venni egy kisebb gépet is, amit nyugodtan nyúzhatok. Ha jól tudom bőven elegendő egy PII 300-as cerka, csak azt nem tudom ez nagyjából minden disztribnek megfelel-e (SUSE, UHU- val kezdenék). Előre is kösz és bocs a lamer kérdésekért.

Itt van sok jó dolog

PII 300 nagyjából elég, de arra azért számíts hogy mire egy gnome vagy KDE elindul, addigra kétszer megborotválkozhatsz.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#40 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 06. 09:56

Idézet: tus - Dátum: 2004. április 6, kedd - 5:15

Az fura, hogy lassú volt 1.7-es proci és 512MB memória mellett. Milyen disztribúció, milyen szolgáltatások, valóban, előző kolléga kérdései jogosak.

Ja, és pontosan mi volt lassú? (hdparm?)

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

2 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 2 vendég, 0 anonim felhasználó