Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))
Elküldve: 2004. 07. 09. 17:19
Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 15:35
Azt reméltem is, de mi a minimum, persze a grafikus felület miatt gondoltam, hogy azért eszik ez is annyi hardvert, mint az winfosxp. Szóval mi az a konfig, ami már elég neki.
Elküldve: 2004. 07. 10. 14:31
Idézet: wittman - Dátum: 2004. júl. 9., péntek - 18:19
OFF:
Azt hiszem, most borult ki nálam a bili. Teljesen kezdő Linuxosok csípőből winfosoznak. Nyilván azt gondolják, hogy más oprendszerek fikázásával nagyobbnak tűnnek. Ezennel bejelentem, hogy aki winfosozik, részemről semmilyen segítségre ne számítson.
ON
Prábáld ki, aztán meglátod, hogy mennyire elég a hardware-ed, és mennyire nem.
Elküldve: 2004. 07. 10. 14:58
Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 15:31
Ezt én már egy éve bevezettem.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 07. 10. 15:39
Idézet: Templomegere - Dátum: 2004. júl. 7., szerda - 14:08
full lama vagyok a témához, de én is szeretném kiprobálni a 9.1 suse linuxot, annak is a 64 bites változatát!
Le is szedtem a ftp.suse.com-ról az egész x86-64 -es motyót 5.62 gb!
De hogy ebböl hogyan lesz valami azt már nem tudom
valaki???
Hát, ha nem .iso-t szedtél le akkor nem lesz könnyű dolgod,
Inkább írasd ki valakivel, (akinek megvan az iso) cd-re, dvd-re, egyszerűbben fog róla bútolni a géped.
Elküldve: 2004. 07. 10. 16:04
Idézet: cyberde - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 16:39
Nem egészen.
A teljes telepítő tartalmaz egy pártíz megás ISO-t, amivel az ftp-s, nfs-es, hdd-s telepítést el lehet végezni.
A 9.1-nek meg kiadták az egyCD-s, personal változatát.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 07. 10. 16:15
Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 17:04
1. A teljes telepítő tartalmaz egy pártíz megás ISO-t, amivel az ftp-s, nfs-es, hdd-s telepítést el lehet végezni.
2. A 9.1-nek meg kiadták az egyCD-s, personal változatát.
yaya, de
1. de ahhoz nem kell előre 'majd hat gigát letölteni
2. az meg nem biztos, hogy a 64bites változat
Elküldve: 2004. 07. 10. 16:40
Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 15:31
Azt hiszem, most borult ki nálam a bili. Teljesen kezdő Linuxosok csípőből winfosoznak. Nyilván azt gondolják, hogy más oprendszerek fikázásával nagyobbnak tűnnek. Ezennel bejelentem, hogy aki winfosozik, részemről semmilyen segítségre ne számítson.
Bocsánat, hogy közbeszólok, de pl. nekem még nem sikerült megismerkednem a környezetbarát, hangtalan, oxigént termelő automobillal, de ennek ellenére utáloma ~30 éves, füstöt okádó, csörgő/zörgő IFA-kat... Tehát attól, hogy valaki még nem ismeri "A"-t, lehet kialakult, megalapozott véleménye "B"-ről, amit ezen (mellesleg találó!
Elküldve: 2004. 07. 10. 18:26
WARNING !
This system has at least one hard disk with a RAID configuration
sold bythe BIOS as RAID that is in fact a software RAID. We detected the
Following disks to be Part of such a RAID:
/dev/hdb
The Linux kernel 2.4 supported some of these systems ( like Promise FastTrack and
HighPoint RocketRaid ),the Linux kernel 2.6 does not supported them at all.
If you do installation onto this Disks your RAID configuration and any Date
on the RAID will be lost ! Have a look at http://portal.suse.com to learn how to
migrate to a Linux Software Raid.
Egy régi Abit BX6-os alaplapom van 3 merevlemezzel. A 9.0-s is fent van a gépemen és az nem panaszkodott
semmiféle RAID-re.
Ez a 2.6 kernel kicsit bekavart nekem, mert ezenkívűl a rohadt USB kamerámat sem tudom elinditani, pedig
3 napja howto mérgezésem van ( igaz, hogy láma vagyok a jawából
Köszi
Elküldve: 2004. 07. 10. 19:24
Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 17:40
Lehet, hogy számodra találó, számomra SZALONKÉPTELEN.
Mellesleg annyira nem lehet fos, hiszen naponta órákig ültök előtte. Próbálj egy órát fos mellett, azt bámulva eltölteni.
Találj ki találóbb szójátékot és felveszünk a csapatba.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 07. 10. 20:44
Én is kezdő vagyok feltelepítettem a susi 9.1 et xp mellé. Modem gondom van. Nem tudom felismertetni. Ha megmondom neki mejik porton van (com 3) arra most nem emlékszem ez mi a linuxban akkor ha végig futtatom a linux diagnosztikát persze azt se így híjják akkor azt írja, hogy a modem nem válaszol.
Errröl jut eszembe , hogy lehet a képernyőröl a képet lopni, mert megtettem volna , hogy beillsem az üzenetet.
szoval modem szeretném felismertetni.
Ha tudtok segíteni.
Elküldve: 2004. 07. 10. 20:49
Idézet: kromek - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 21:44
Már monták, hogy ez winmodem.
A windózban azért látod a com3 porton, mert a DRIVERe létrehoz neki eggy virtuális com portot.
Az meg a linux keresheti, mert nincs.
Vedd kézbe a modemet (ha nem alaplapi) és nézd meg a pontos típusszámát, a rajta lévő chip típusát.
Aztán irány a linmodems.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 07. 10. 21:10
Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 20:49
A windózban azért látod a com3 porton, mert a DRIVERe létrehoz neki eggy virtuális com portot.
Az meg a linux keresheti, mert nincs.
Vedd kézbe a modemet (ha nem alaplapi) és nézd meg a pontos típusszámát, a rajta lévő chip típusát.
Aztán irány a linmodems.
Na most már több kérdésem van. A modem Conexant 56K Internal nem alaplapi, PCI.
Szét kell feltétlen szednem ? a chip nemtom mijen, de a gépkönyvén ez van. Na és mi az a linmodems ?
Elküldve: 2004. 07. 10. 21:36
Idézet: kromek - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 22:10
Ha ezt még egyszer leírod, kiszállok.
Idézet
Idézet
a chip nemtom mijen
Ha tudod a nyákra írt típusszámot és a chip típusát, akkor ne szedd szét.
Ha szerzel egy normális soros modemet, akkor se kell szétszedni.
Ha feltétlenül ezt akarod használni linux alatt, akkor érdemes megszerezni ezeket az adatokat.
Idézet: kromek - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 22:10
A winmodem szó mintájára alkotta valaki. Ott gyűjtik az infókat a linux alatt már használható winmodemekről. Kell hozzá a gyártó neve, a kártya típusa, a chip típusa. Ezek ismeretében megtalálható, hogy valakinek sikerült-e már használatba vennie.
Egy bökkenő: a linket nem tanultam meg. Szerintem a google odatalál. Vagy valaki szemfüles mindjárt beírja neked.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2004. 07. 10. 21:47
Idézet: Öregszem - Dátum: 2004. júl. 10., szombat - 22:36
Csak hogy igazad legyen
http://www.linmodems.org/
Elküldve: 2004. 07. 11. 08:22
Szoval az lenne a kerdesem, hogy igy abszolute totalisan kezdokent melyik disztribucioval lenne erdemes kezdeni? Egyaltalan mekkora kulonbseg van az egyes kiadasok kozott? Tehat ha en az egyikkel megbaratkozom, ha valami mas kerul elem, akkor meg se ugatom, vagy azert lesz valami alapom, es csak par uj dolgot kell megtanulnom?
Remelem ertitek, mire akartam kilyukadni
Elore is koszonok minden epito jellegu hozzaszolast.
Elküldve: 2004. 07. 11. 08:53
Idézet: PolaR - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 9:22
Szoval az lenne a kerdesem, hogy igy abszolute totalisan kezdokent melyik disztribucioval lenne erdemes kezdeni? Egyaltalan mekkora kulonbseg van az egyes kiadasok kozott? Tehat ha en az egyikkel megbaratkozom, ha valami mas kerul elem, akkor meg se ugatom, vagy azert lesz valami alapom, es csak par uj dolgot kell megtanulnom?
Remelem ertitek, mire akartam kilyukadni
Elore is koszonok minden epito jellegu hozzaszolast.
Ha még csak installálni sem akarsz, akkor Knoppix (Ha jól tudom, jelenleg a V3.4 érhető el. Ha rászánsz egy kis vinyóterületet, akkor Mandrake vagy SuSE - mindkettő abszolut felhasználóbarát, grafikus beállító"varázslókkal" - aztán ha az már megy, ráérsz megnézni, hogy mi is történik a színfalak mögött...
Túlzottan nagy különbség nincs a disztribek között - értem ezalatt, hogy aki egyet ismer, az ha eleinte némi nehézségek árán is, de elboldogul másikkal is - talán csak a csomagkezelés (rpm vagy deb alapú) ami idegen lehet, valamint (jó)néhány konfigurációs és egyéb file helye (például a SuSE esetében a kde az /opt könyvtár alá kerül, debianban a /usr alá.) De mint már írtam, ezek nem igazán leküzdhetetlen akadályok...
Szerkesztette: Damien 2004. 07. 11. 08:59 -kor
Elküldve: 2004. 07. 11. 09:06
Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 9:53
Túlzottan nagy különbség nincs a disztribek között - értem ezalatt, hogy aki egyet ismer, az ha eleinte némi nehézségek árán is, de elboldogul másikkal is - talán csak a csomagkezelés (rpm vagy deb alapú) ami idegen lehet, valamint (jó)néhány konfigurációs és egyéb file helye (például a SuSE esetében a kde az /opt könyvtár alá kerül, debianban a /usr alá.) De mint már írtam, ezek nem igazán leküzdhetetlen akadályok...
Nagy különbség van azért a beállítási lehetőségekben. Amennyire tudom, SuSE alatt többnyire a YaST-tal szinte minden beállítható (legalábbis amiről a disztribúció készítői úgy gondolják, hogy te be akarod állítani
Ez azért elég nagy különbséget tud eredményezni attól függően, hogy kinek melyik megoldás a szimpatikusabb (én annak idején nagyon berágtam a SuSE-ra, mert hiába állítottam a konfigurációs file-on, az érvényrejuttatáshoz ez nem volt elég).
A klasszikus válasz egyébként: olyan disztribúciót telepíts fel, amihez a legkönnyebben tudsz segítséget kapni. Ha ez a tényező nem játszik, akkor döntsd el magadban, hogy mennyire szereted a 'fapados' vagy a 'csillogo' konfigurációt. Ha az előbbi, akkor Debian, Gentoo, Slackware, ha az utóbbi, akkor SuSE, RedHat, UHU és talán Mandrake.
De az se baj, ha tapasztalatot szerzel több disztribúcióval is, ha van időd próbálgatni.
Elküldve: 2004. 07. 11. 09:32
Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 11., vasárnap - 9:53
Koszi a valaszt! Mindenkeppen fel akarom telepiteni a vincsire, azt a par gigat nem fogom sajnalni tole

Súgó
A téma zárva.