HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#361 Felhasználó inaktív   palamer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 15. 05:56

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. júl. 14., szerda - 23:31

xp: nemtom
linux:
1. milyen linux
2. gondolom default install
3. " not avialable because of resurce collisions" ugyi erőforrás ütközés, imho a sata-t vmelyik más eszköz (pata?) IRQ-jára rakja. de ez csak tipp, sata-n nem dolgoztam soha.
4. guglizni próbáltál?

Húú, én nagyon gyenge vagyok a témából..
Most éppen az UHU-t próbálnám, de már próbálkoztamam a SUSE-val is, hasonló volt az eredmény.
Nem tudom mi az a default install, noha értem. A guglizásról meg sejtelmem sincs, hogy mi az.
Bocs a tudatlanságomért.

Szerkesztette: palamer 2004. 07. 15. 05:57 -kor

#362 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 15:25

Idézet: wittman - Dátum: 2004. júl. 12., hétfő - 12:49

Windows Xp-nek jó lesz, ha így írom csak valaki adna már valami infot a átl. hardver igényéről.

Hali!

OFF

Távol áll tőlem a békebíró szerepe, s így a fórumról olvasva valóban kicsit félreérthető volt Wittman hozzászólása, de higgyétek el, hogy JÓ EMBERKE Ő.
Most ha olvassa, hogy így írok róla, biztos szabadkozna, de le kell írjam, hogy nekem személy szerint sokat segített már. Én itt ismertem meg a fórumon (az ATI szekcióban) s azóta személyesen is találkoztam vele, s az a véleményem, hogy roppant segítőkész és teljesen normális személy.

Az OFF OFF-ja

(Kis pszichológia: embereket egy-két megnyílvánulásából (a szociális állarcaik egyikéből) megítélni NEM lehet.)
Egyébiránt sajnos bizonyos helyekről kezdenek eltünedezni azok az emberek, akik valóban újat és hasznosat tudtak mondani (pl. T2k az ATI-ból) de "egyéni stílusuk" miatt kizárták őket, ők pedig ezek után nem jöttek vissza.
Gondolkozzunk egy kicsit. Moderáljunk szigorúan, ezzel kockáztatva, hogy a - lehet, hogy kicsit antiszociális, de – szaktekinytélyek eltűnnek, és a HWSW tovább laposodik… Vagy kicsit liberálisabbak leszünk, és elnézünk 1-2 dolgot, de a szakmai szintet nem csökkentjük. Én ez utóbbira szavazok. És Ti?

az OFF OFF-jának ON-ja

Srácok, ássátok el a csatabárdot, és végre valaki válaszolja már meg ezt a valóban ALAP kérdést! (Mellesleg én is használok Linuxot (is) és lehet, hogy a Mandraxe 9.0-át lecserélném Suse 9.1-re.)

ON

"Na itt van még egy láma!
A kérdés: valaki tud egy pontos linket a Suse Linux 9.1 Personal hardverigényéről?
A kereséshez nem vagyok láma...
Csak eddig még sehol nem találtam meg. "

"Szóval mi az átlagos hardverigénye egy ilyen op. rendszernek?"

Előre is köszönöm a választ minden új ismeretért idejövő felhasználó nevében.

"Respect!"

#363 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 16:20

Idézet: palamer - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 5:56

Húú, én nagyon gyenge vagyok a témából..
Most éppen az UHU-t próbálnám, de már próbálkoztamam a SUSE-val is, hasonló volt az eredmény.
Nem tudom mi az a default install, noha értem. A guglizásról meg sejtelmem sincs, hogy mi az.
Bocs a tudatlanságomért.

Tudjuk, hogy kezdő vagy, mind így kezdtük, szóval hagyjuk a szabadkozást. Ez a topic egyébként is erről szól. Van valami kiemelt FAQ jellegű dolog a más világ elején, imho találsz benne újdonságokat. szabilinux.hu, doksiolvasás (UHU), go ahead :)
Csak sorjában:
UHU & suse: milyen verzió? mert a SATA viszonylag új, és pár hozzászólással ezelőtt valaki írta, hogy neki a suse 9.1 felment a régebbiek pedig nem. Szóval nem mindegy. Viszont ha a windos és a linux sem megy normálisan, akkor valszeg valami konfigurálási gebasz lehet, BIOS és hasonlók. Jelenleg ez a tippem
Default install: ahogy felrakja a disztró telepítője: semmi egyéni akciózás a /etc könyvtárban, ilyesmi.
A guglizás a google.com használata szlengben.
Az általad dobott üzenetet megetettem a guglival (a helyesírási hibák kijavítása után, lásd resource) és ezt adta. Viszont ha még egy SATA szót hozzáteszek akkor semmi találat.
Egyébként érdekes az első találat a a gugliban
uhulinux.hu-n keresve a SATA szóra dobott 8 találatot, másnak is van hasonló gondja, választ nem kapott. EZ talán segít.

Egyébként (csak hogy segíteni tudjunk :)) tudni kellene, hogy milyen kernel-t használsz, milyen sata vezérlő van integrálva a lapra, stb.

Egyébként sztem bios gebasz.

#364 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 16:35

Idézet: MadWhite - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 15:25

Hali!

OFF

..."Na itt van még egy láma!
A kérdés: valaki tud egy pontos linket a Suse Linux 9.1 Personal hardverigényéről?
A kereséshez nem vagyok láma...
Csak eddig még sehol nem találtam meg. "

"Szóval mi az átlagos hardverigénye egy ilyen op. rendszernek?"

Csak pár megjegyzés:

1. Hülyeséget kérdezett. Nincs átlagos igénye. Attól függ, mire akarod használni. Én Linuxoztam 400-as procin 256 RAM-mal, 950-esen 512-vel, most egy 2500+@3200+ xp 1g 400-as rammal. (Desktop célok tehát GUI +ftp és ssh server).
2. Aztán mikor szólnak neki hogy talán nem kellene fikázni azt, amit nem ismer, akkor nagy arccal jön és leugatja a SEGÍTŐKÉSZ fórumtársunkat. Mert be lehet lőni normálisan a windost is, csak ahhoz is érteni kell (ez nem mcse-t jelent). Haverom fél napot reszelte az XP-met és gyorsabb lett, mint a gentoo-m, pedig cseppet szórakoztam a USE flag-ekket (C fordító opciói). Ettől függetlenül nem használom, de ez már nagyon OFF.

x.

#365 Felhasználó inaktív   palamer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 15. 19:29

Szóval én UHU1.1-et használnék, de sajna sikertelenül. Valószínűleg a SATA bolondít meg valamit, mert együtt a SATA és az IDE-s vinyó nem dolgozik a Linuxnak. Az XP gondtalanul működik, bár nem látja a Linuxot, de ahogy olvasgatom, ez normális.
Azt honnan tudhatom meg, hogy milyen kernelt használok, és azt hogy milyen SATA vezérlőt integráltak az alaplapra?
KÖszi előre is.

#366 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 08:18

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 17:35

2. Aztán mikor szólnak neki hogy talán nem kellene fikázni azt, amit nem ismer, akkor nagy arccal jön és leugatja a SEGÍTŐKÉSZ fórumtársunkat.

:offtopic:
Elnézést előre is az OFF-ért, de ezután a kis flame után komolyan gondolkoztam azon, hogy kell a francnak nekem ide járnom, elvégre a jelek szerint nem az számít, hogy kinek mennyi segítséget nyújtok, hanem az, hogy a véleményem nem tetszik valakinek, és akkor én leszek a feketeseggű.

Persze megnéztem utólag wittman hozzászólásait, és valóban nem ez a stílusa, de ez más kérdés.

Na bocs, az OFF-ért, ennyit ki kellett adnom magamból.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#367 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 08:23

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 15:35

Csak pár megjegyzés:

1. Hülyeséget kérdezett. Nincs átlagos igénye. Attól függ, mire akarod használni. Én Linuxoztam 400-as procin 256 RAM-mal, 950-esen 512-vel, most egy 2500+@3200+ xp 1g 400-as rammal. (Desktop célok tehát GUI +ftp és ssh server).
2. Aztán mikor szólnak neki hogy talán nem kellene fikázni azt, amit nem ismer, akkor nagy arccal jön és leugatja a SEGÍTŐKÉSZ fórumtársunkat. Mert be lehet lőni normálisan a windost is, csak ahhoz is érteni kell (ez nem mcse-t jelent). Haverom fél napot reszelte az XP-met és gyorsabb lett, mint a gentoo-m, pedig cseppet szórakoztam a USE flag-ekket (C fordító opciói). Ettől függetlenül nem használom, de ez már nagyon OFF.

x.

Már mondtam, hogy full grafikus felületet használnánk, azért kellene a hardverigény proci, memo, vga.
Amúgy meg xp-ben már tőltöttem egy-két órát... és nem a windows beállítások miatt írtam a jelzőt(bár az igaz hogy xp telepítés után kb még 1óra mire letíltod a sok xp butaságot, ami lelasítja a rendszert), hanem a Microsoft gusztustalan nagyvállalati jellemzői  miatt (Netscape navigator kinyírása és sorolhatnánk a példákat)
Amúgy sejtésem annyi van, hogy winxp-től sokkal biztonságosabb egy linux os.
A Linuxal való ismerkedés meg most kezdődne...
Wittman

VMH59

#368 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 09:00

Idézet: palamer - Dátum: 2004. júl. 15., csütörtök - 20:29

Azt honnan tudhatom meg, hogy milyen kernelt használok, és azt hogy milyen SATA vezérlőt integráltak az alaplapra?
KÖszi előre is.

uname -a

Valamint az alaplap leírása lehet a segítségedre
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#369 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 09:15

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 7:18

:offtopic:
Elnézést előre is az OFF-ért, de ezután a kis flame után komolyan gondolkoztam azon, hogy kell a francnak nekem ide járnom, elvégre a jelek szerint nem az számít, hogy kinek mennyi segítséget nyújtok, hanem az, hogy a véleményem nem tetszik valakinek, és akkor én leszek a feketeseggű.

Persze megnéztem utólag wittman hozzászólásait, és valóban nem ez a stílusa, de ez más kérdés.

Na bocs, az OFF-ért, ennyit ki kellett adnom magamból.

Igaz hogy nem dohányzom, de egy békepipa?
Wittman

VMH59

#370 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 09:58

Idézet: wittman - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 10:15

Igaz hogy nem dohányzom, de egy békepipa?

Én sem dohányzom :) :kocc:
Peace.

Egyébként normál desktop felhasználásra 3-400 MHz-től kezdve elég a vas a Linuxnak, persze ablakkezelőtől függ, hogy mennyire lesz gyors. De ha mondjuk egy 500-1000 MHz-es gépre teszed rá és adsz neki legalább 256 MB RAM-ot, akkor a gnome, kde, Openoffice.org sem lesz lassú, annál több meg a desktopon sem kell. Filmlejátszás a 800 MHz-es Duronon sosem okozott problémát, a 300 MHz-es K6-oson még nem ment minden akadás nélkül, de hát az nem is csoda.

szóval ennyit az eredeti kérdésedről.
Friczy

#371 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 10:32

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 8:58

Én sem dohányzom :) :kocc:
Peace.

Egyébként normál desktop felhasználásra 3-400 MHz-től kezdve elég a vas a Linuxnak, persze ablakkezelőtől függ, hogy mennyire lesz gyors. De ha mondjuk egy 500-1000 MHz-es gépre teszed rá és adsz neki legalább 256 MB RAM-ot, akkor a gnome, kde, Openoffice.org sem lesz lassú, annál több meg a desktopon sem kell. Filmlejátszás a 800 MHz-es Duronon sosem okozott problémát, a 300 MHz-es K6-oson még nem ment minden akadás nélkül, de hát az nem is csoda.

szóval ennyit az eredeti kérdésedről.

:respect: Thanks!!!
:beer:
Én is kb ennyire saccoltam és a terv is kb. itt lesz.
Proci: AMD Xp 1600+ Palomino magos tuning nélkül
Alaplap: Via KT266A, most van egy MSI KT266 Pro2 tarcsiba
Mem:256MB DDR266 Hynix
80GB WD HDD
Alaplapi integrált AC97 hangártya
BBA ATI Radeon 7500 64MB
LG-4082 DVD író
Ezek most már megvannak tarcsiba

Kérdésem még lehet?
Driver téren hogy állunk?
Szóval be kell szereznem valamilyen drivert ehhez a hardverhez, hogy felismerje a linux?
Ati drivert már leszedtem
A többihez kell esetleg
Via chipsett driver asszem létezik linuxhoz.
Látod annyira kezdő vagyok a linuxhoz hogy azt sem tudom mi a gnome, kde.
Az Openoffice.org az képben van, használtam az xp-men MicrosoftOffice helyett.
:up:
Wittman

VMH59

#372 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 10:44

Idézet: wittman - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 11:32

:respect: Thanks!!!
:beer:
Én is kb ennyire saccoltam és a terv is kb. itt lesz.
Proci: AMD Xp 1600+ Palomino magos tuning nélkül
Alaplap: Via KT266A, most van egy MSI KT266 Pro2 tarcsiba
Mem:256MB DDR266 Hynix
80GB WD HDD
Alaplapi integrált AC97 hangártya
BBA ATI Radeon 7500 64MB
LG-4082 DVD író
Ezek most már megvannak tarcsiba

Kérdésem még lehet?
Driver téren hogy állunk?
Szóval be kell szereznem valamilyen drivert ehhez a hardverhez, hogy felismerje a linux?
Ati drivert már leszedtem
A többihez kell esetleg
Via chipsett driver asszem létezik linuxhoz.
Látod annyira kezdő vagyok a linuxhoz hogy azt sem tudom mi a gnome, kde.
Az Openoffice.org az képben van, használtam az xp-men MicrosoftOffice helyett.
:up:

Na akkor egy kis alap:

Linux alatt nem beszélünk driverről. Az adott hardware-hez kell támogatás a kernelben (persze ez roppant hasonló a windowsos 'driver'-hez, de mégsem ugyanaz). Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha a kerneled (vagy csak az aktuális konfigurációja) nem támogatja az adott hardware-et, akkor újra kell konfigurálni, fordítani (esetleg még patchelni is).

Amit itt felsoroltál hardware-t, nem lesz probléma semmivel, VIA chipset támogatás van a kernelben (esetleg konfig+újrafordítás kellhet, de az más kérdés, szerintem nem fog kelleni). AC97 kártya ugyanez a helyzet (via_82cxxx modul vagy hogy is hívják pontosan), nem gond a belövése. A 7500-as Radeont az ATi linuxos gyári drivere tudtommal nem támogatja, viszont az XFree86 4.3.0 verziója helyből ismeri, szóval ezzel nem lesz gond, nem kell az ATi driverével szenvedni.

A gnome és a kde két csicsás window-manager Linuxra (mellesleg jól is használhatók, és alkalmasak arra, hogy a windows-usereket az őrületbe kergessék, mert nekik nem néz ki olyan szépen a desktopjuk :)
Friczy

#373 Felhasználó inaktív   wittman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 11:55

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 9:44

Na akkor egy kis alap:

Linux alatt nem beszélünk driverről. Az adott hardware-hez kell támogatás a kernelben (persze ez roppant hasonló a windowsos 'driver'-hez, de mégsem ugyanaz). Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha a kerneled (vagy csak az aktuális konfigurációja) nem támogatja az adott hardware-et, akkor újra kell konfigurálni, fordítani (esetleg még patchelni is).

Amit itt felsoroltál hardware-t, nem lesz probléma semmivel, VIA chipset támogatás van a kernelben (esetleg konfig+újrafordítás kellhet, de az más kérdés, szerintem nem fog kelleni). AC97 kártya ugyanez a helyzet (via_82cxxx modul vagy hogy is hívják pontosan), nem gond a belövése. A 7500-as Radeont az ATi linuxos gyári drivere tudtommal nem támogatja, viszont az XFree86 4.3.0 verziója helyből ismeri, szóval ezzel nem lesz gond, nem kell az ATi driverével szenvedni.

A gnome és a kde két csicsás window-manager Linuxra (mellesleg jól is használhatók, és alkalmasak arra, hogy a windows-usereket az őrületbe kergessék, mert nekik nem néz ki olyan szépen a desktopjuk :)

Thanks ezt is. :reszeg:
Hát amit elmondtál abból következtetve már szimpi a linux, de láttam egy két fotót desktopokról, hát el kell mondanom, nagyon tetszett, de persze nem ezért akarok megismerkedni vele...
Na majd még biztos kérdezek egy-két "okosat", csak összerakom a gépet és aztán uccu neki!
Ja hát ha bejön, akkor felrakom a munkahelyi gépemre és otthon is.
Egyenlőre munkára fogom használni, majd a tapasztalatok után döntöm el, hogy szórakozásra is esetleg jó lesz, pl játékok.
Bár nem hiszem, hogy amikkel játszok mennek e Suse-n.
Pl: Ősrégi játékok(1997), mint a StarCraft-BroodWar, Jane's F-15 Eagle, AvP Gold. :reszeg:
Wittman

VMH59

#374 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 12:04

Idézet: wittman - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 12:55

Thanks ezt is. :reszeg:
Hát amit elmondtál abból következtetve már szimpi a linux, de láttam egy két fotót desktopokról, hát el kell mondanom, nagyon tetszett, de persze nem ezért akarok megismerkedni vele...
Na majd még biztos kérdezek egy-két "okosat", csak összerakom a gépet és aztán uccu neki!
Ja hát ha bejön, akkor felrakom a munkahelyi gépemre és otthon is.
Egyenlőre munkára fogom használni, majd a tapasztalatok után döntöm el, hogy szórakozásra is esetleg jó lesz, pl játékok.
Bár nem hiszem, hogy amikkel játszok mennek e Suse-n.
Pl: Ősrégi játékok(1997), mint a StarCraft-BroodWar, Jane's F-15 Eagle, AvP Gold. :reszeg:

Ha már ősrégi játékokkal akarsz játszani, akkor:
1. dosbox (régi DOS-os játékok egy részét egész jól futtatja
2. néhány natív linuxos játék (pl. tuxracer :), killbill, egy rakás logikai, na meg az elmaradhatatlan frozen-bubble)
3. felteszel egy vice-t, és C64 emulátorral előtted az élet :), esetleg UAE (Amiga)
Friczy

#375 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 12:32

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 16., péntek - 13:04

Ha már ősrégi játékokkal akarsz játszani, akkor:
1. dosbox (régi DOS-os játékok egy részét egész jól futtatja
2. néhány natív linuxos játék (pl. tuxracer :), killbill, egy rakás logikai, na meg az elmaradhatatlan frozen-bubble)
3. felteszel egy vice-t, és C64 emulátorral előtted az élet :), esetleg UAE (Amiga)

Valamint ne feledkezzünk meg az xmame -ról sem!  ;)
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#376 Felhasználó inaktív   BigWhite 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 14:50

OFF

Amit szerettem volna, azt elértem.
Örülök, hogy elszívtátok a békepipát.  ;)

Respect!

ON

#377 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 17:32

Segitseget kernek az okosoktol. Szal hetvegen felpakoltam a SUSE 9.1-et. Vicc, de egy olyan oprenceren, amit most lattam eletemben eloszor, par ora alatt sikerult Chello netet csiholnom (azt hittem, az egesz hetvegem ra fog menni), viszont egy-ket aprosag az oruletbe kerget:

- Olyan billentyuzet beallitast szeretnek, hogy legyenek ekezetes betuk, de a Y-Z fel legyen cserelve a magyar alapallapothoz kepest. Amikor telepitettem, szorakoztam vele, teljesen feleslegesen, mert hiaba allitottam magyar QWERTY-re, Y megnyomasara mindig Z lett a tesztben. Most meg mar a YAST-ban a billentyuzet beallitasoknal sehol nincs ilyen beallitasra lehetoseg, mashol meg talalom. Valami otlet?

- Felraktam telepites utan par plusz jatekot (Mahjong, ilyesmi). Ezeket elmeletileg fel is rakta (legalabbis ki van pipalva, amikor a szoftver telepitest nezem a YAST-ban), de a jatekoknal nincsenek ott, csak par uj, a tobbi sehol. Nem mindegyik jateknak ott kell lennie? Es amik nincsenek ott, azokat hol talalom meg?

#378 Felhasználó inaktív   dr_strange 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 19. 21:40

Próbáld az /etc/X11/XF86Config fájlban megkeresni a billentyűzetre vonatkozó szekciót, ott is az Option "XKBLayout" sort és az értékét állítsd "hu_qwerty"-re. Indítsd újra az X-et. Másik lehetőség, hogy X alatt terminálban kiadod a setxkbmap --layout hu_qwerty parancsot, és megnézed, elfogadja-e.

Szerkesztette: dr_strange 2004. 07. 19. 21:42 -kor

#379 Felhasználó inaktív   dr_strange 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 19. 21:45

Mármint a menüben nem találod őket? Ez KDE felület? A kappfinder nevű program megkeresi a telepített alkalmazásokat, és berakhatod őket a menüdbe.
Amúgy a programok legtöbbje az /usr/bin mappába telepíti a futtatható állományát.

#380 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 23:20

Idézet: dr_strange - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 22:40

Próbáld az /etc/X11/XF86Config fájlban megkeresni a billentyűzetre vonatkozó szekciót, ott is az Option "XKBLayout" sort és az értékét állítsd "hu_qwerty"-re. Indítsd újra az X-et. Másik lehetőség, hogy X alatt terminálban kiadod a setxkbmap --layout hu_qwerty parancsot, és megnézed, elfogadja-e.

Koszi, megoldottam. A setxkbmap nem mukodott, mindig azt irta ki, hogy nem tudja ertelmezni a layout parancsot. Viszont az XF86Config fajlt megtalaltam, es sikeresen modositottam. Ott "hu, hu_qwerty" volt az XKBLayout utan, tehat csak a hu,-t kellett kitorolnom es mar mukodott is ujrainditas utan.

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.