HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#2621 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 09. 13:15

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:59

...
De főleg: Win indításos problémára... honnan a write error? Bootoláskor minek írna oda?
...

Mi a pontos hibaüzenet, s pontosan mikor?

Szoftveres a RAID?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2622 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 15:23

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 20:39

Üdv!

Egy kis segítségre lenne szükségem, mert csak addig jutottam hogy elvileg jónak kéne lennie...

Szal 1 vinyó
első partició fat32 XP
második ntfs adatok
harmadik ext 3 kiwi (ubuntu)
negyedik swap

Mikor indtottam volna a wint, write errorral nem indul.

grubban az alábbi bejegyzés van.
    title        Microsoft Windows XP Home Edition - magyar
    root        (hd0,0)
    savedefault
    makeactive
    chainloader    +1
Mit nézzek meg, vagy mit kopizzak be még nektek hogy vmerre el lehessen indulni? Lapitopit most ezért is vettem mert meguntam a nagygépen hogy a raidet állandóan baszogatta a linux (jó, gondolom van benne részem; bár ott is mindig a single vinyóra pakoltam csak, rendszerindtót is odaraktam, hogy a rákért nyúl a tömbhöz azt nem tudom), és most nem adom fel, vhogy működésre szeretném már rendesen bírni 1 gépen a 2 os-t.

Köszönöm szépen a segítségeteket!
:respect:

Külön-külön - vagy akár egyszerre - próbáld meg kikommentezni a savedefault és a makeactive sorokat. Nem biztos, de próba szerencse, veszteni nem vesztesz vele semmit.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2623 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 16:28

A raid másik gépen van, azt felejtsük el. Ha swes raid lenne akkor nem reklamánák mert sima vinyónak látná a nagygépemen, nem raidvezérlőn csücsülenk azok a vinyók.

Mikor kiválasztomn az XP-t akkor
Error 29: Disk write error

Mikor a savedefaultot akkor boot, az restartol.
Mikor a makeactiveot akkor vissza a hibaüzihez.
Ha mindkettőt akkor restert ofkorsz.

Ja, mocskos mód lassan tölt be a kiwi. 5400es vinyó (60gb, 8mb kess, szal nem ősrégi, 33megával olvas a lelkem...) 2,66os procival 1 giga rammal nem pofátlanság a 3 perc 4 másodperc a login képernyőig?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2624 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 19:44

Üdv!

Xfce4ben miért nincs kijelölés? Nem lehet egérrel kielölni a mappákat?

#2625 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 21:40

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:59

Közben indítnék UT demot, splash screen fél secre felvillan és ennyi... se üzenet, se semmi... driver/beállítás hiány, merre mit keressek? Tudom, fárasztó vagyok, sorry! :respect2:  Érdekes (számomra) hogy Mobility Firegl 9000nek ismeri fel; mikor Radeonként vszínű hamarabb futottak ilyenek. Vagy Firegl 'változathoz' heggesztették inkább a driveeket linux alá és azért?

Közben erre vmi?  :think:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#2626 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 22:49

Idézet: Friczy - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:38

A visudo dolognak (akárcsak a vipw, vigr és hasonló) az az értelme, hogy szerkesztéskor lockolja is az adott file-t. Ennek egy desktop környezetben (ahol nem jellemző, hogy esetleg több valami izgatja mondjuk az /etc/sudoers, /etc/passwd stb. file-okat) nincs nagy jelentősége, viszont egy sokuseres (akár több rendszergazdás) gépen már okozhat galibát, ha ketten editálják ugyanazt a filet (mondjuk valaki szerkeszti az /etc/passwd file-t, míg valaki más épp meg akarja változtatni a shelljét).

És persze a nevével ellentétben nem mindenáron a vi fog elindulni, hanem az, ami rendszerszinten editornak van definiálva.

Meg arra is jo, hogy valami syntaktikai ellenorzest is vegrehajt. Tapasztalat, egyszer el...tam a passwd file-t es megszunt a root user-em, a gond ott volt, hogy ez egy amerikai server volt  :rolleyes:
Vert izzadtam mire fel tudtam torni a gepet :]

Szerkesztette: mocsi 2007. 11. 09. 22:51 -kor

Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2627 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 08:36

Idézet: mocsi - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 22:49

Vert izzadtam mire fel tudtam torni a gepet :]

Bízd a hecker-re....  :Đ
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2628 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 12:54

A *.run-nak futnia kéne? Megtaláltam végre a mobility 9000 drivert, de nem indul.
(a *.sh-nek még utánaolvasok, mert a boinc kliens meg abban van...)

Öhm, és beállítgattam a win hálózatot rajta, mikor a nagygépről (xpről) tallóznám a notit (kiwi) akkor usr/pwd-t kér. Megadom a linux usr/pwd-t, az nem jó neki. Aztán úgy írja ki a login ablak hogy NAGYGÉP/usr  /pwd. Szal nem vágom mit vár :(

(A win nem indul, mit kéne a grubon heggeszteni még mindig aktuális :( )

Szerkesztette: MC Pite 2007. 11. 10. 13:28 -kor

#2629 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 13:05

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. nov. 10., szombat - 12:54

A *.run-nak futnia kéne? Megtaláltam végre a mobility 9000 drivert, de nem indul.
(a *.sh-nek még utánaolvasok, mert a boinc kliens meg abban van...)

Igen futnia kell, de vagy adni kell neki futtatas jogot chmod 777 filename vagy bash filename
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2630 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 13:30

Mármint így?
mcpite@mcpite-laptop:~/install$ sudo ati-driver-installer-8.28.8.run
[sudo] password for mcpite:
sudo: ati-driver-installer-8.28.8.run: command not found

#2631 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 13:32

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. Nov. 10., Saturday - 14:30

Mármint így?
mcpite@mcpite-laptop:~/install$ sudo ati-driver-installer-8.28.8.run
[sudo] password for mcpite:
sudo: ati-driver-installer-8.28.8.run: command not found

sudo sh ati-...run

(es ha nem engedne akkor elobb chmod 755 ati-..run)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#2632 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 18:22

Thanks. Elindul megint, most 165: Syntax error: Bad substitution hibaüzovel áll meg. :(

(Közben net +szűnt, az istené'se tudom rábírni hgoy wifire kapcsolódjon, vezetékesen meg a nagygépemet pingeli remekül, de útkövetés már addig sem megy el... 
1, mit nézzek meg hogy a vezetékes részen mi lehet rossz, kézzel megadtam ip-t/tartományt/átjárót... szal nem  tudom itt merre tovább
2, wifit hogy a rákba lehet rábírni hogy igenis kapcsolódjon? :confused:)

#2633 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 19:33

Kipróbáltam a az ubuntu-t (a legújabbat)live-ban.
Nem is olyan rossz. most is épp ez alól írok. de nem tudtam mountolni az ntfs partícióimat (mondjuk az is csoda hogy pppoe kapcsolatot létre tudtam hozni; így próbáltam:  ntfs-3g /dev/disk/by-id/ata-SAMSUNG_HD501LJ_S0MUJDRP911461 /mnt/windows ). azt írta ki hogy "permission denied". Mondjuk lehet hogy azt sem szereti hogy be van kapcsolva a transzparens tömörítés. Képernyőfelbontást sem tudtam váltani mert összekuszálódtak a szinek. Ezeket hogy lehet megoldani? No mindegy.. Az a kérdésem hogy hogyan partícionáljam a az új vinyómat? úgy gondoltam hogy 3 felé. Egyikre a windows xp-t, másikra majd később Ubuntu-t ( amivel majd eljátszogatok) ezt 10-10 gigával a maradékra meg pakolok minden cuccot.
Úgy tudom a linux-nak szokás swap partíciót rakna de eztén most hanyagolnám. Megy a úgy láttam hogy elvan swap fájlal is. Nem tudom hogy az xp telepítőjével meg lehet csinálni hogy a 2. partíció formázatlan maradjon (már rég telepítettem windows-t) a linuxnak. Nem tudom hogy más programokkal lehet-e linuxnak való fájlrendszert rakni a partícióra. A miniPE-s live cd-n van paragon partíció kezelő (meg takán particion magic is). Egyszóval még nem tudom hogy mit hogy kéne partícionálni/formázni.

#2634 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 20:11

Szerintem tegyel csak swap particiot, jo dolog az (bar talan a telepito meg tudja csinalni fileba is).

Nem mind1, hogy a windows formaz-e? Tedd fel a wint, a tobbi helyre particiot sem muszaj csinalni, majd az ubuntu telepitojevel...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2635 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 23:26

ellentmondanek: jo a swap file is, nincs azzal baj. (lehet, hogy picit lassabb, de ha a delikvensnek ez a kivansaga eljen vele boldogan!)

a particionalast meg csinald a kovetkezokeppen: windows-al csinalj 3 particiot, a 2.-at hagyd formazatlanul (vagy akarmi, vegulis lenyegtelen.) majd ha a linuxot telepited, akkor megformazod azzal akkor.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2636 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 09:05

Na végül is úgy csináltamhogy hogy minipe alól paragon partition managerrel csináltam egy 10 gigás ntfs-t egy 9 gigás(hogy véletlenül se keverjem össze) ext3-at, a maradékot ntfs-re formáztam. A partitiom magic valami hülye extended (vagy mi )partíciót akart létre hozni amikor létrehoztam az első ntfs partíciót úgyhogy azért nem használtam. De még mindíg nem tudom mi baja volt az ubuntunak az én ntfs partícióimmal. Úgy hallottam hogy az ilyen live cd-k automatikusan mountolják az ntfs partíciókat, és nekem manuálisan sem ment.

#2637 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 09:31

root voltal?

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2638 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 09:32

Idézet: mzso - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 9:05

Na végül is úgy csináltamhogy hogy minipe alól paragon partition managerrel csináltam egy 10 gigás ntfs-t egy 9 gigás(hogy véletlenül se keverjem össze) ext3-at, a maradékot ntfs-re formáztam. A partitiom magic valami hülye extended (vagy mi )partíciót akart létre hozni amikor létrehoztam az első ntfs partíciót úgyhogy azért nem használtam. De még mindíg nem tudom mi baja volt az ubuntunak az én ntfs partícióimmal. Úgy hallottam hogy az ilyen live cd-k automatikusan mountolják az ntfs partíciókat, és nekem manuálisan sem ment.

És amikor manuálisan mountoltál, milyen szöveggel lepett meg ? Ez kicsit segítene, nem sokat, csak eleget.  :D

#2639 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 11:01

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 10:31

root voltal?

Fogalmam sincs.  :Đ Ahogy elindult az ubunu live-ról úgy ügyködtem.

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 10:32

És amikor manuálisan mountoltál, milyen szöveggel lepett meg ? Ez kicsit segítene, nem sokat, csak eleget.  :D

Olyasmit írt hogy "permission denied".

#2640 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 11:11

Idézet: mzso - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 11:01

Fogalmam sincs.  :Đ Ahogy elindult az ubunu live-ról úgy ügyködtem.

Olyasmit írt hogy "permission denied".

hat, akkor majd ezt meg kene nezni, mert az lehet gaz :)

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.