HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD S939 upgrade - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD S939 upgrade érdemes-e és meddig van rá lehetőség Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:27

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. szept. 16., vasárnap - 15:11

ráadásul sok régebbi játék nem is megy vele

/Off VGA
Nekem volt, van mindkét gyártótól. Most épp 7950Gt és X1950Pro (két konfigban).
Elvileg a 7950 Gt lenne a gyorsabb.

De (nálam főként a gyerekek játszanak, legtöbször elég régi játékokkal), és pont azt tapasztaltam, hogy az Ati Catalist driverekkel elmennek olyan játékok (Pariah, COD-UO, Shrek), amik a 7950-en nem.

(Textúra hiba, script hiba miatt nem lehetett továbbvinni a játékot, a 2 mag-> "negative delta time" hibát nem lehetett orvosolni. )

(Az egyik konfig S939, a másik C2D és cserélgetve a VGA-kat néztem.)

Most a C2D "játékgépben" van így az ATI X1950Pro.

Szerkesztette: Michell 2007. 09. 19. 16:30 -kor

#232 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:35

Idézet: Michell - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 17:27

/Off VGA

De (nálam főként a gyerekek játszanak, legtöbször elég régi játékokkal), és pont azt tapasztaltam, hogy az Ati Catalist driverekkel elmennek olyan játékok (Pariah, COD-UO, Shrek), amik a 7950-en nem.

(Textúra hiba, script hiba miatt nem lehetett továbbvinni a játékot, a 2 mag-> "negative delta time" hibát nem lehetett orvosolni. )

Én továbbra is GF párti vagyok :)

az általad írt játékok pont nem olyan régiek. nekem 8-10 éves játékok is elmennek Riva TNT-re  állítva.

Szerkesztette: Balintka 2007. 09. 19. 16:36 -kor

#233 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 17:24

Idézet: Michell - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 17:27

/Off VGA

Milyen a 939-es konfigod?

#234 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 04:07

C&C Generals ZH-nél a legbugosabb skirmish pályán valóban nagy különbséget tapasztaltam, hogy sima 3200+-al nem tudtam végigjátszani a halálos és lassított akadozások miatt, annyira nagyon lassan mennek a katonák, járművek mint a csigák. Na ez a különbség, ne mondjátok hogy nem igényel a duplamagos procit. X2 4400+-nél viszont más, ott nincs lassú menet viszont cserébe akadozások vannak. Ahol elakadnak a horog alakú szigeten a járművek és katonák, ott is jelentkezik hasonló bugok, de sokkal finomabb, hála...

Nagyon egyszerűen fogalmazok, hogyha találkozol lassúbb játékmenetet, pl. egy helyen kb. feleannyi a FPS érték stb., akkor az X2 előny. De majd tesztelem a Half-Life 2 Deathmatch js-coop pályákat egyedül a gépemnél, hiszen ahol sok a fa vagy a víz, mindig belagol. Nagyon kíváncsi vagyok, sajnos még mindig nincs sok időm tesztelni, fenébe a melóval. :( :)

Szerkesztette: bolic system 2007. 09. 20. 04:10 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#235 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 06:47

Idézet: bolic system - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 5:07

C&C Generals ZH-nél a legbugosabb skirmish pályán valóban nagy különbséget tapasztaltam, hogy sima 3200+-al nem tudtam végigjátszani a halálos és lassított akadozások miatt, annyira nagyon lassan mennek a katonák, járművek mint a csigák. Na ez a különbség, ne mondjátok hogy nem igényel a duplamagos procit. X2 4400+-nél viszont más, ott nincs lassú menet viszont cserébe akadozások vannak. Ahol elakadnak a horog alakú szigeten a járművek és katonák, ott is jelentkezik hasonló bugok, de sokkal finomabb, hála...

Nagyon egyszerűen fogalmazok, hogyha találkozol lassúbb játékmenetet, pl. egy helyen kb. feleannyi a FPS érték stb., akkor az X2 előny. De majd tesztelem a Half-Life 2 Deathmatch js-coop pályákat egyedül a gépemnél, hiszen ahol sok a fa vagy a víz, mindig belagol. Nagyon kíváncsi vagyok, sajnos még mindig nincs sok időm tesztelni, fenébe a melóval. :( :)

Én örülnék, ha a ZH nálam is ennyit javulna, a 3200-ason sokszor akadozott. Majd csak win reinstall után teszem fel, már a Stalker is szaggat a procicsere óta.

Lehet a plusz cache is javít valamennyit.

Szerkesztette: Balintka 2007. 09. 20. 07:02 -kor

#236 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 12:51

x2 procidrivert felraktátok?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#237 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 14:56

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 16:24

Milyen a 939-es konfigod?

Ga K8N-U9, 4x512MB Kingmax, A64 4000+ Asus EAX 1950Pro, meg a körítés.

#238 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 14:58

Idézet: Michell - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 15:56

Ga K8N-U9, 4x512MB Kingmax, A64 4000+ Asus EAX 1950Pro, meg a körítés.

Idézet

Pariah, COD-UO, Shrek

ezek nem értem miért ne mennének 7950-en :confused:
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#239 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:14

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 13:51

Csak az optimizert igen, mivel egyből azonnal installált az XP. :) Utánanéztem, stimmelnek az adatok, az erőforrások is rendben vannak. Feladatkezelőben már kettő grafikont mutat.

Szerk1.: Most néztem a WinRAR tömörítési tesztet, érdekes hogy 50% prociterhelésig állt meg. :confused: De közben böngésztem, tökéletes! :D Bár nem értem hol van a hiba, hogy lehet 100%-ra sfórolni a prociterhelést? :rolleyes: Fura.

Szerk2.: Na megtaláltam, WinRAR-ban multithreading opciót kapcsoltam be és máris felmegy 91%-96%-ra a terhelés! :D Már jobb! ;) Ui.: Ne figyeljenek oda a hátralévő időre, ugyanis kb. másodpercenként 1 perccel kevesebbet mutat.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1190306272.png

Szerkesztette: bolic system 2007. 09. 20. 17:37 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#240 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:32

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 7:01

Nem is lesz gyorsabb semmi, ami nem két magra írtak. Nem olyan nagy szám ez a két mag szvsz. Persze a Win vidámabb jóval, ha fut a háttében egy játék/vagy más alkalmazás. Ha jelentős gyorsulást szeretnétek vegyetek Kórkettőt  :p  :D

nemtom, itt van egy x2 3800+és egy c2d t7400 (desktop gépen) és az általános használatban nincs különbség, sőt az x2 pattogósabbnak tűnik.
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#241 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:37

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 13:51

Igen, az AMD oldaláról az 1.3.2.16-ost. Ez kell a C&Q-hoz.

#242 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 06:06

Kell még egy DC optimizer is, pakold csak fel  ;)

#243 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:12

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 7:06

Kell még egy DC optimizer is, pakold csak fel  ;)

Az igaz, hogy a DC Optimizer nem működik együtt a Cool n Quiettel? Valahol mintha ezt olvastam volna.

#244 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:13

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 7:01

Nem is lesz gyorsabb semmi, ami nem két magra írtak. Nem olyan nagy szám ez a két mag szvsz. Persze a Win vidámabb jóval, ha fut a háttében egy játék/vagy más alkalmazás. Ha jelentős gyorsulást szeretnétek vegyetek Kórkettőt  :p  :D

Hogyne lenne gyorsabb egy 3000+ után, ne beszélj már csacsiságokat. :o Már a magasabb órajel miatt is, ha más miatt nem is gyorsabban megy minden. Kórkettőt az itteniek azért nem akarnak venni, mert ahhoz totál ki kéne belezni a gépet, sőt az egy teljesen új gépet jelentene. Arról nem is beszélve, hogy egy jóféle kórkettő még mindig nem mondható túl olcsónak.

#245 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:34

Idézet: Warton - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:13

Hogyne lenne gyorsabb egy 3000+ után, ne beszélj már csacsiságokat. :o Már a magasabb órajel miatt is, ha más miatt nem is gyorsabban megy minden. Kórkettőt az itteniek azért nem akarnak venni, mert ahhoz totál ki kéne belezni a gépet, sőt az egy teljesen új gépet jelentene. Arról nem is beszélve, hogy egy jóféle kórkettő még mindig nem mondható túl olcsónak.

És egy jóféle kórkettő valahol 6300-nál kezdődik. Most szépen hódít, de hamarosan azokat is cserélni kell a 4magosokra meg DDR3-ra :D AMD-nél az AM2 is kifutó megoldás, jön a Phenom. Jól és főképp olcsón döntöttünk, hogy maradtunk a 939-es rendszernél.

#246 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:50

Idézet: Balintka - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:12

Az igaz, hogy a DC Optimizer nem működik együtt a Cool n Quiettel? Valahol mintha ezt olvastam volna.

Nekem tökéletes volt.  :cool:

#247 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:53

Idézet: Warton - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:13

3000+ után nyílván gyorsabb, de a 3 gigás Sandi után már kevésbé. Tesóm is megkapta a kétmagost(szintén Sandi után), és semmi gyorsulásról nem számolt be...

Amúgy nekem is kórkettőm lesz ma, de csak azért mert, melóhelyre akartam egy gyors és stabil gépet végre. Leviszem a mostanit, otthonra meg lesz a kór.  :smoker:

#248 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 08:28

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:53

3000+ után nyílván gyorsabb, de a 3 gigás Sandi után már kevésbé. Tesóm is megkapta a kétmagost(szintén Sandi után), és semmi gyorsulásról nem számolt be...

Amúgy nekem is kórkettőm lesz ma, de csak azért mert, melóhelyre akartam egy gyors és stabil gépet végre. Leviszem a mostanit, otthonra meg lesz a kór.  :smoker:

Egyelőre én se láttam nagy különbséget a 3200+-hoz képest, de még a win-t nem raktam újra.

#249 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 21. 10:16

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 13:58

ezek nem értem miért ne mennének 7950-en :confused:

/Off
Az első kettőnél én sem értem miért nem mennek. 3 féle NV driverrel próbáltam két külön gépen.

Pontosabban elindulnak, de 
a Pariah egy adott pályarésznél ha jobbra fordulok csak feketeséget mutat, ha balra akkor ok - így egy kicsit nehéz a jobbról jövő ellennel szemben.
A COD - United Off. az pedig azt csinálja, hogy véletlenszerű "ellenörzőpontoknál" (= feladat teljesítve)  bármit csinálsz nem megy tovább, ott állhatsz egy helyben és nézelődhetsz max.
Shrek (régebbi UT motor) az a dual core gépeknél "negative delta time" hibával nem indul. Itt a javasolt megoldás szerint egy maghoz kell kötni - pl. MS setaffinity segédprogrammal, de az NV kártyánál ezután "Dr Watson" hibával leáll.

Az Ati kártyával pedig ugyanazon a gépen nincsenek a fenti hibák.
Ez valamilyen driver gond legvalószínübben, az is lehet hogy valamely általam használt programmal, ... akad össze az NV driver.

#250 Felhasználó inaktív   Balintka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 11:12

Idézet: Michell - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 11:16

/Off
Az első kettőnél én sem értem miért nem mennek. 3 féle NV driverrel próbáltam két külön gépen.

Pontosabban elindulnak, de 
a Pariah egy adott pályarésznél ha jobbra fordulok csak feketeséget mutat, ha balra akkor ok - így egy kicsit nehéz a jobbról jövő ellennel szemben.
A COD - United Off. az pedig azt csinálja, hogy véletlenszerű "ellenörzőpontoknál" (= feladat teljesítve)  bármit csinálsz nem megy tovább, ott állhatsz egy helyben és nézelődhetsz max.
Shrek (régebbi UT motor) az a dual core gépeknél "negative delta time" hibával nem indul. Itt a javasolt megoldás szerint egy maghoz kell kötni - pl. MS setaffinity segédprogrammal, de az NV kártyánál ezután "Dr Watson" hibával leáll.

Az Ati kártyával pedig ugyanazon a gépen nincsenek a fenti hibák.
Ez valamilyen driver gond legvalószínübben, az is lehet hogy valamely általam használt programmal, ... akad össze az NV driver.

Itt sztem win reinstall kéne, és mindenből a legfrissebb driverekkel. Ilyenfokú inkompatibilitás nem jellemző a GF kártyákra.

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.