HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás és közlekedésbiztonság. IV. Megelőzés, morál, jogi esetek, stb. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:07

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:56

Mér' nem? :D

kapott tőlem HP LJ 4Si-t két éve, azóta azt hurcolássza és felvág vele :nevet:
Ciciman is on borda

#142 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:10

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 1:34

Ugyan-ugyan.
Ki látott már álrendőröket (a VALÓSÁGBAN)?
Valaki belegondolt már, hogy hányszor fordul az elő, hogy 2-3 idióta kiáll talpig egyenruhában (-szerűségben) hajnali 2-kor az utcára és inti le a járműveket (térfigyelő kamera!!!), igazoltatási célzattal.
Mi lenne a biznisz benne nekik???

Nem értem, honnan indult ez az 'igazolja magát, hogy valóban rendőr' mozgalom, de nagy marhaság.

Az elmúlt 10 évben volt valaki, akit nem rendőrök igazoltattak közúton?

Az a baj, hogy megint nem gondolkoznak az emberek. Rendőrnek akkor szokták kiadni magukat pofátlan mocskok, amikor a jóhiszemű anyókához akarnak bemenni a nyugdíját ellopni/-rabolni tőle.
Akkor lehet anyagi előny belőle.
De abból, hogy valaki megállít valakit és elkéri a papírjait, ráadásul kamerák előtt...

Előfordulhat, hogy többször, mint gondolnánk, csak nem tudjuk, hogy valójábna nem is azok.
Biznisz? Talán helyszíni bírság címén kaszálnak pár ezret... :think: (szerencsére ilyenre még nem került sor, ismerőseim között sem, így nem tudom, hogy ez valójában hogy zajlik, de elképzelhetőnek tartom, hogy valaki így akarjon kicsalni jóhiszemű emberekből pénzt.) Térfigyelő kamera meg nem mindenhol van.

Azt nem mondom, hogy túl nagy a valószínűsége, hogy ilyen előfordul, de azért nem árt tudni, hogy aki az irataimat és személyes adataimat akarja megtudni, az valóban az-e, akinek állítja magát.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#143 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:10

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:07

kapott tőlem HP LJ 4Si-t két éve, azóta azt hurcolássza és felvág vele :nevet:

Hádeaz nemis billentyűzet... :idea: :D

#144 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:13

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 22:01

Azér ne akard már azt mondani,hogy egy kisebb városban ugyanolyan szar parkolni. Ott leglább mész két sarkot és máris kinn vagy a fizetős zónából. Én eddig ahol voltam vidéken, ott 80%-ban sétával oldottam meg a közelekést és nem volt különösebben megerőltető. Itt ez lehetetlen.

Pár évvel ezelőtt, amíg mindenhol ingyenes volt a parkolás, tömve voltak a parkolók a belvárosban (Békéscsaba), a hivatalok mögötti, egyirányú kis utcákban alig lehetett elférni a parkoló kocsiktól. Most meg szinte mindig akad 2-3 hely, ahová le lehet rakni a kocsit, ha valamit el kell intézni.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#145 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:18

Idézet: blueboi69 - Dátum: 2007. júl. 12., csütörtök - 23:03

Igen, egyetértek veled. Nekem is ez a legnagyobb bajom, hogy a menetidő az minimum 3x-ra növekszik.

Vidéken meg garantáltan nem éri meg buszozgatni. Szerintem. Cserébe nincs is akkora zsúfoltság az utakon. Én néha jobban örülnék ha vidéken élnék és nem itt a városba. Mármint forgalom szempontjából jobb lenne.

Én csak helyi járatokkal szoktam járni (legsűrűbben is csak fél óránként járnak), de szinte a legtávolabbi (isten hát mögötti, keskeny földutak kivételével) helyekre is eljutok busszal (max 1-2 átszállás és pár száz méter gyaloglás). Az átszállást is lehet úgy időzíteni, hogy ne kelljen sokat várni a másik buszra, csak kicsit tervezni kell.

#146 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:24

Idézet: Mikeee - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:05

Igen ezért fizetjük az adókat (teljesítmény, benzin jövedéki stb) hogy a közutakat és parkolókat továbbra is fenn lehessen tartani.

:respect:
BMWパワー
Kicsit nemfigyelek oda má' keresztbemegyek.
You laugh at me cos I'm different, I laugh at you coz you are the same
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#147 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:24

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:10

Hádeaz nemis billentyűzet... :idea: :D

mindig röhögök, mikor Jahno elmeséli, hogyan sikerült szakítania a 4Si-vel egy túrórudiért cserébe  :Đ
Ciciman is on borda

#148 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:26

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:46

lassan eljutunk oda, h egy kiszálláshoz tényleg ki kell majd szállni ...

Amikor tudjuk, hogy tényleg ötperces munka, akkor egyikünk a kocsiban üldögél.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#149 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:39

Idézet: debaj - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 7:04

Miért akarsz terelni? Ki beszélt mentőről? Megkülönböztető jelzéssel az oda megy, ahova akar.

Közért majd' minden utcában van, hálistennek lábam is van még, nem csak négy keréken lehet boltba menni. Ha nagyobb/több cucc kell, akkor meg igen, kijárok, de ez ma sincs másként. Tudom, nagy divat a vécére is kocsival megyek hozzáállás, de az ilyen ne visítson a magas benzinár, parkolási költség, anyámkínja miatt, tudna ő spórolni, csak nem akarózik neki.

Miért ne? Ja, bocs, tényleg abból van a legkevesebb Budapesten, számuk eltörpül a kamionok, buszok hordái mellett.

Igen, éppúgy, mint bárki másnak. Ha elfogy a hely, akkor elfogyott, ilyen ez a köztulajdon. Máshol is úgy megy, hogy amire nagy a kereslet de kicsi a kínálat, akkor azt valahogy kordában kell tartani, mielőtt végképp hiánycikk lesz. Csavarhúzóból meg lehet duplázni a termelést, parkolóhelynél már más megoldást kell keresni. Ha van tipped arra, hogyan lehet a parkolási díjon és a behajtani tilos táblán kívül "leszabályozni" egy zsúfolt belváros forgalmát, jelentkezz a legközelebbi polgármesteri hivatalban, már több száz éve rád várnak.

És ez hogy is jön a témához? Én nem látok összefüggést, aközött, hogy valamibe ölöd a pénzt, bármennyit is, közben meg párszáz forinttól összeomlik a családi kassza, meg aközött, hogy mennyibe kerül egy új kocsi. Miért nem spórolsz mondjuk a tuningon? Arra még annyira sincs szükség, mint belvárosi parkolóhelyre. Ja, bocs, parkolócetlikkel nem lehet felvágni a haverok előtt, ezt is benéztem.

1. mások már ezt megválaszolták
2. ok. nem is arról beszélek, hogy nem akarok fizetni. Ha kapok vmi szolgáltatást akkor nyugodtan kifizetem,de ha nem, akkor az bánt.
3. jah csak 1 kamion elfoglalja 4-5 autó helyét, útburkolat rongolásában pedig többszörösen rosszabb. zaj és környezetszennyezésről nem is beszélve.
4. pakrolóház, mélygarázs,hm?
5. úgy hogy hiába mondok neked egy összeget, azt mindenki máshogy érint, sokkal célszerűbb azt mondani, hogy a legtöbb autóstársam akik szintén ugyanannyit fizetnek a parkolásért, nayságrendekkel drágább az autójuk alapára mint amennyit én összesen rá birtam költeni. Szerintem ez szemléletesebb, mintha mondok egy összeget.
BMWパワー
Kép
"Blubesz a szerelőmegoldóember és a törzsvendég. Grillnek kereke és motorházteteje van, innentől ért hozzá" by Jahno
"Ő is sok kilométerre sörözik. Meg valami luvnya hasáról szíjja a kokaint" by Jahno

#150 Felhasználó inaktív   blueboi69 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 1:10

Ehh na...

Jogok akkor járnak, ha a kötelességek rendben megvoltak.
Nem fordítva!!!

Így csak a szád jár...

Fizetek adót, fizetek a benzinér stb stb  ;)
De mint mondtam a parkolás nem szolgáltatás szerintem hanem alanyi jog. És a parkolótársaságok a dijbeszedésen kívül semmit az égadta világon nem nyújtanak nekem, mint ügyfélnek. Talán ők gondoskodnak a kocsim őrzéséről? Vagy netán ők csinálnak jobb útpadkákat,hogy könnyebben fel tudjak parkolni? Vagy netán ők takarítják el a havat az autóm körül? Vagy netán gondoskodnak arról, hogy ott legyen helyem ahol akarom? szerintem nem... és innentől kezdve nem értem mi az a szolgáltatás amit nyújtanak. Mert az a minimum, hogy a parkolóhelyek fel lennének festve és nem lenne 2m hely autók között akkor legalább látnám,hogy költenek festékre vagy bármire ami nekem jó, de sajna semmi olyat nem látok ami nekem, de fizetni azt kell érte... :rolleyes:
BMWパワー
Kép

#151 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:55

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:24

mindig röhögök, mikor Jahno elmeséli, hogyan sikerült szakítania a 4Si-vel egy túrórudiért cserébe  :Đ

Közkinccsé lehetne tenni, hadd röhögjek én/mi is... ;)

#152 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:58

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 10:35

Keletinél 2 oldalkijáratnál van droszt
jelenleg a Kerepesi oldalon a 161es indul a drosztról, a taxik be sem hajthatnak arra a részre (metrópótlók szabadabb mozgása miatt), a parkoló részben van 6-8 ideiglenesen kialakított taxihely (tábla köbö semmi, legalábbis nekem kutatás után sikerült felfedeznem (másnap) , h jéé, mégis van ezen az oldalon taxis droszt)
Thököly oldalon droszt megvan, csak éppen az oldalkijárat van lezárva  :D arrébb van egy szűk, sötét folyosó, amin keresztül ki lehet jutni a taxikhoz, gyorskifőzde, büfé van ott, késdobáló hangulat, késdobálóba illő emberekkel
normális biztonságérzetet megkövetelő emberek arra nem mennek be :Đ

marad a főbejárat/kijárat, ahol az ominózus (szabálytalan) járdán parkolás megvalósul
mint mondtam, fel van festve fehér vonal (még most is), nem a taxisok festették oda, de a parkolást járdán megengedő tábla már hiányzik

ugye abban egyetértesz velem, ha a közérdek megkívánja, rendőrök csak el tudják valahogy intézni, h legálisan kijelöljenek (felfessenek) nekik (mármint a rendőröknek a Nyugatinál) x db parkolóhelyet
én ezt nem látom kivitelezhetetlen és jujjdecsúnya dolognak

de addig csak erőből állnak ott és a közérdek pusztán takaródzás

Így már értem. Akkor az önkormányzatnak kellene kijelölni a taxisok helyét pontosan, táblával-felfestéssel.
Felfestették a vonalat a taxisok (de nem) erre a rendőrök leveszik a táblát(de nem)?  :D  :Đ
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#153 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 10:58

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:55

Közkinccsé lehetne tenni, hadd röhögjek én/mi is... ;)

Ez egy ilyen combosabb darab, oszt mondtam, hogy túrórudiért/sörért vihető, meg 30 kiló. Gyerek először furán nézett, hogy annyiért vesz újat, de mondom baze, nem z ára 30 kiló, az 1 sör, de többet hozzá ne kelljen nyúlnom, mert eddig párszor ki/be költözött a pinceajtón.

A tagnak ez nem sokat esett le, oszt élőben jól alképedt a cucctól, én meg természetesen nem voltam hajlandó hozzányúlni  oszt szívjon vele :Đ

De lehet van még más sztori is, voltak nálam érdekes csereberék, a nyomtató viszont nem egy emberes móka.
Make love not Wor.

#154 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:11

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:58

Ez egy ilyen combosabb darab, oszt mondtam, hogy túrórudiért/sörért vihető, meg 30 kiló. Gyerek először furán nézett, hogy annyiért vesz újat, de mondom baze, nem z ára 30 kiló, az 1 sör, de többet hozzá ne kelljen nyúlnom, mert eddig párszor ki/be költözött a pinceajtón.

A tagnak ez nem sokat esett le, oszt élőben jól alképedt a cucctól, én meg természetesen nem voltam hajlandó hozzányúlni  oszt szívjon vele :Đ

... telefonált a haverjának, de még ketten is szentségeltek vele a pinyőből felfelé, 30 kiló jutott 1 emberre görbe háttal, mert 60 kg a kicsike  :Đ

Szerkesztette: fram 2007. 07. 13. 11:12 -kor

Ciciman is on borda

#155 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:15

:pokeas2: :omg: Jahno meg röhögött, gondolom... :D

#156 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:15

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:58

De lehet van még más sztori is, voltak nálam érdekes csereberék, a nyomtató viszont nem egy emberes móka.

Én egyedül emeltem fel és ciperésztem lépcsőn őket, de egy ilyen tokióhotel srácnak séró alá kapásból befigyelne a túrórudi  :D
Ciciman is on borda

#157 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 11:18

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 12:15

:pokeas2: :omg: Jahno meg röhögött, gondolom... :D

szerintem a söre jobban érdekelte  :D  :respect:
Ciciman is on borda

#158 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 22:17

Idézet: fram - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 9:46

járdán - a helyes válasz?

----

erről jut eszembe  :D

Keleti előtt is fent álltak a taxik a járdán, van festve fehér vonal, amit régebben alakítottak ki

2-3 hete 8 rendőr kiszállt, külső sávot lefogták és ment a huzavona

taxisok azt mondták, h ott a fehér vonal, rendőrök viszontválaszban azt mondták, h azt a taxisok festették fel  :Đ

azóta az A6 Avant elakadásjelző háromszöggel várja az autómentőt ... vagy a kunstschaftokat

Nem kell keverni. A Keletinél a rendőrörs nem ott van. Ahol van, ott van közelebb parkolási lehetőségük.
A Nyugatinál nincs.
Ennyi.
Gondolkoztál már ma?

#159 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 22:27

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:10

Előfordulhat, hogy többször, mint gondolnánk, csak nem tudjuk, hogy valójábna nem is azok.
Biznisz? Talán helyszíni bírság címén kaszálnak pár ezret... :think: (szerencsére ilyenre még nem került sor, ismerőseim között sem, így nem tudom, hogy ez valójában hogy zajlik, de elképzelhetőnek tartom, hogy valaki így akarjon kicsalni jóhiszemű emberekből pénzt.) Térfigyelő kamera meg nem mindenhol van.

Azt nem mondom, hogy túl nagy a valószínűsége, hogy ilyen előfordul, de azért nem árt tudni, hogy aki az irataimat és személyes adataimat akarja megtudni, az valóban az-e, akinek állítja magát.

A nyilvánvaló előítéleteden kívül mi mondatja ezt még Veled?

Le is írod, hogy SENKItől nem hallottál még konkrétumokat, de ettől még BIZTOSAN létezhet.

Helyszíni bírság???
Hol élsz?
Előre nyomott csekket kell gyártsanak, MINDEN autóvezető tudja már, hogy készpénzt NEM fogadhat el rendőr.
Mit érne álrendőrkém egy csekkel? Gondolod, hogy nyomtat magának saját bankszámlára szóló csekket?
Ha meg az autós valóban szabálytalankodott és van annyiora vadparaszt, hogy zsebbe akar fizetni annak, aki szóvá teszi neki a szabálytalanságát, az meg fizessen, kétszer annyit is!

Szerinted mi ér azzal, hogy megtudja, hogy hogyan hívnak Téged? Gondolod, hogy kíváncsiak, nem egyezik-e véletlenül az édesanyátok keresztneve? Vagy véletlenül nem épp egy utcában laktok?
EZÉRT kint állnának többen HAMIS egyenruhában, kockáztatva, hogy egy elhaladó rendőrautó lebuktassa őket???

Tényleg, Te hogyan gondolod, hogyan lenne lehetséges az álrendőrök általi közúti igazoltatás, jármű-megállítás, stb.???

Nem hiszem el, hogy ennyire befolyásolhatóak, ennyire nem gondolkoznak az információra fogékony, fórumozó topictársak...
Gondolkoztál már ma?

#160 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 22:30

Idézet: _DooM_ - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 11:13

Pár évvel ezelőtt, amíg mindenhol ingyenes volt a parkolás, tömve voltak a parkolók a belvárosban (Békéscsaba), a hivatalok mögötti, egyirányú kis utcákban alig lehetett elférni a parkoló kocsiktól. Most meg szinte mindig akad 2-3 hely, ahová le lehet rakni a kocsit, ha valamit el kell intézni.

Budapesten PONTUGYANEZ volt.
1999 előtt gyakorlatilag LEHETETLEN volt parkolóhelyet találni a belvárosban 8 óra után 10 perccel már.
Ma már nem annyira lehetetlen, persze kétségtelen, hogy a sok köcsög ál-mozgáskorlátozott miatt még mindig nagyon kevés szabad hely van.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.