HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 04. 06:37

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 23:22

Nem találnál rá egy 1987-es Aprilia Tuareg legalább angol nyelvű szervizkönyvére is? :p

Az alábbi oldal megtalálása a google-val kevesebb volt mint 1 perc  :D
http://www.repairmanualclub.com/

De ezen az oldalon kívül találtam még számos fórumot, letöltési helyet ahol szintén hozzá lehet jutni az általad kért infohoz (persze angol nyelven  :) )

#1102 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 04. 11:56

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 4., szombat - 7:15

Ettől még ne kelljen aggódnia, hogy mi lesz, ha elromlik a kocsi, és nem ugrik elő a bokorból a boxutca összes profi szerelője... 

ehhem. és mit mutat a saját tapasztalatod? :think: meglepődnél, ha aszondanám, hogy nemvagy egyedim ritka eset a 300-as vázaddal?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1103 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 04. 16:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 16:31

Persze, elején hiszékeny vásárló, de van egy peres ügye, aztán hirtelen tisztában lesz a jogaival. Autóstopikon szoktuk mondani azoknak, akik jobbkezes utcában nem néznek be _balra_, hogy majd ráíratjuka  fejfádra "elsőbbségem volt".

ööö- ez egy tipikus cinikus f@szparaszt megjegyzés volt,  szokásos jahno féle kössünk össze 2 homlokegyenest eltérő dolgok (abból egyikben csúsztassunk ezerrel) oszt tereljünk már mentalitással. szóval hoztad a formádat.
fram:
az érdekel engem a beépítette az árba vagy sem,  kb. arra az okosságra vonatkozott, h "miért ugrálsz, meg kell értened, h a szürkeimportos árba nincs beépítve ez, ergo nyeljél mint a torkosborz és tűrjél mint a birka."
nem mellesleg azért az ilyen jellegű dolgokat is le lehet gariztatni vagy cserélni.  jobbára kereskedő hozzáállásán múlik. nameg akitől beszerezte.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 04. 16:17 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1104 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 02:51

Na igen, hozzáállás.
Azt azonban kevesen tudják, hogy a kereskedőt az impőrtőrrel/nagykerrel szemben semmilyen szabályozás nem "védi". Ha a nagyker aszondja, hogy cseszd meg a készülékedet, akkor a kereskedő bebukja, mert a júzernek meg le kell tejelnie egy új kütyüt vagy vissza kell adnia a pénzt. Hidd el, ha ez az üzleti kapcsolat is lenne legalább egy minimális szinten szabályozva, rögtön másabb lenne a szitu.
Pl nagykernél nincsen 3 munkanapos termék ill. 15 napos törekedési idő. Ezek ismeretében lehet fikázni a kereskedőt, ha egy kicsit késik a cserével/szervízzel. Ezzel most nem azt akartam mondani, hogy most sajnálni kell minden kereskedőt, egyáltalán nem. Ezzel pusztán arra akartam rávílágítani, hogy szükség van néha a felhasználó részéről is némi toleranciának.
Ez persze nem vonatkozik Maksi esetére, mert az 52 nap valóban durva, és mindennek van azért határa. Illetve ez nem vonatkozik szürkeimportos cuccokra sem.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1105 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 03:53

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 3:51

Na igen, hozzáállás.
Azt azonban kevesen tudják, hogy a kereskedőt az impőrtőrrel/nagykerrel szemben semmilyen szabályozás nem "védi". Ha a nagyker aszondja, hogy cseszd meg a készülékedet, akkor a kereskedő bebukja, mert a júzernek meg le kell tejelnie egy új kütyüt vagy vissza kell adnia a pénzt. Hidd el, ha ez az üzleti kapcsolat is lenne legalább egy minimális szinten szabályozva, rögtön másabb lenne a szitu.
Pl nagykernél nincsen 3 munkanapos termék ill. 15 napos törekedési idő. Ezek ismeretében lehet fikázni a kereskedőt, ha egy kicsit késik a cserével/szervízzel. Ezzel most nem azt akartam mondani, hogy most sajnálni kell minden kereskedőt, egyáltalán nem. Ezzel pusztán arra akartam rávílágítani, hogy szükség van néha a felhasználó részéről is némi toleranciának.
Ez persze nem vonatkozik Maksi esetére, mert az 52 nap valóban durva, és mindennek van azért határa. Illetve ez nem vonatkozik szürkeimportos cuccokra sem.

Persze. Csak ilyenkor normalis kereskedo pl magatol felajanl cserekeszuleket a javitas idejere...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1106 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 09:53

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 2:51

Na igen, hozzáállás.
Azt azonban kevesen tudják, hogy a kereskedőt az impőrtőrrel/nagykerrel szemben semmilyen szabályozás nem "védi".

Egyrészt igenis van törvényi szabályozás, de már említettem, csak megtekinteni nem voltált hajlandó. Másrészt a kereskedő kössön olyan szerződéseket, amivel biztosítani tudja a jogszabályi kötelezettségeit. Hát már az is a fogyasztó dolga legyen, hogy bevédi-e a kereskedő a fenekét? :)

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 05. 09:53 -kor

#1107 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 12:11

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 10:53

Másrészt a kereskedő kössön olyan szerződéseket, amivel biztosítani tudja a jogszabályi kötelezettségeit.

és minek utána megtette és az árszinvonal ennek megfelelően drágult, temajd jól megveszed a cuccost a pixamania-tól a neten keresztül. persze tudom, majd szépen beletanulsz a francia garanciajogba is :D

#1108 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 22:58

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 12:11

és minek utána megtette és az árszinvonal ennek megfelelően drágult, temajd jól megveszed a cuccost a pixamania-tól a neten keresztül. persze tudom, majd szépen beletanulsz a francia garanciajogba is :D

Elköveted azt a hibát, hogy feltételezésekbe bocsájtkozol. :) Az adott esetről kellene találgatnod, és nem afelöl, hogy én mit tennék, ha végre tudnák a kiskerek érvényesíteni az érdekeiket. Mellesleg nem talált a feltételezésed. :)

#1109 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 00:01

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 23:58

ha végre tudnák a kiskerek érvényesíteni az érdekeiket.

a világ minden országában, magyarország kivételével a gyártó ad garanciát/szavatosságot/jótállást. nálunk idióta, magyar módon a kisker. ez a probléma forrása. ez a törvény elavult. a kerskedő nem tud jótállni valamiért amiben nem kompetens...

#1110 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 09:57

Szamtechcuccban szinte minden gyartonak megvan a hivatalos csatornaja kishazankban, ahonnan meg lehetne venni gyartoi garival a termeket. De mivel a magyar vevo 1000 ft-tal olcsobb termekert felmegy ujpestre csepelrol, hogy ott vegye meg, igy a kisker is eloterbe vette ezt a fogyasztoi igenyt, plusz o is csak igy tud versenykepes aron termeket arusitani, ha nem a gari van priorizalva, hanem az ar. Ennyi.
Akinek meg kell a gyartoi gari, az keresse meg azt a kiskert, ahol megadjak (vagy ahol lehet valasztani, hogy A forrasbol szarmazo olcso, vagy B forrasbol szarmazo dragabb termeket kivan vasarolni).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1111 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 12:35

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 10:53

Egyrészt igenis van törvényi szabályozás, de már említettem, csak megtekinteni nem voltált hajlandó. Másrészt a kereskedő kössön olyan szerződéseket, amivel biztosítani tudja a jogszabályi kötelezettségeit. Hát már az is a fogyasztó dolga legyen, hogy bevédi-e a kereskedő a fenekét? :)

Ezt cáfolnom kell, ugyanis fvf-et még tavaly felhívtam, hogy megérdeklődjem a frankót, mert volt problémás ügy egyik nagykerrel.
Annyit mondott, hogy a nagykert, importőrt NEM KÖTIK a 3 és 15 napos szabályok.
Én nem mondtam, hogy a fogyasztó dolga lenne, én csak azt próbáltam hangsúlyozni, hogy nagyfokú toleranciára is szükség van egyes esetekben.
Azt is írtam, hogy Maksi esetében nagyot hibázott a kereskedő.
Nemtudom próbáltál-e már nagykerrel/impőrtőrrel szerződést kötni. Minimális változtatásokat engednek csak eszközölni. Amikben a szervízelés/jótállás idejére nem térnek ki konkrétan, még törekedés szinten sem.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 06. 12:35 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1112 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 12:42

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 10:57

Akinek meg kell a gyartoi gari, az keresse meg azt a kiskert, ahol megadjak (vagy ahol lehet valasztani, hogy A forrasbol szarmazo olcso, vagy B forrasbol szarmazo dragabb termeket kivan vasarolni).

Én pl monitorvásárlásnál szoktam elmondani, hogy van a gagyi yakumo, iiyama és társai. Ha van rajta hibás pixel és a hibás részek aránya nem éri az ISO 13406-2 által megfogalmazott hibaarányt, akkor 3 nap ide vagy oda sorry, de nincs csere.
Ha megveszi a samsung, nec, lg meg asszem belinea bármilyen típusát, akkor arra pixelhibamentességi gari van, 3 napon belül azonnali csere.
De ez csak egy példa volt.

Szerk.: Bocs, 3 MUNKAnap  :D

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 06. 12:43 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1113 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 13:04

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 12:42

Én pl monitorvásárlásnál szoktam elmondani, hogy van a gagyi yakumo, iiyama és társai. Ha van rajta hibás pixel és a hibás részek aránya nem éri az ISO 13406-2 által megfogalmazott hibaarányt, akkor 3 nap ide vagy oda sorry, de nincs csere.
Ha megveszi a samsung, nec, lg meg asszem belinea bármilyen típusát, akkor arra pixelhibamentességi gari van, 3 napon belül azonnali csere.
De ez csak egy példa volt.

Szerk.: Bocs, 3 MUNKAnap  :D

Ilyen monitorvásárlásnál inkább kipróbálást kell felajánlani a vásárlás előtt, de a felhívás ilyen esetekben legalább ugyanolyan fontos, tehát jól teszed, hogy elmondod nekik, hogy az ISO szerinti pixelhiba esetén vállaltok jótállást. :)

Mondom ezt annak ellenére, hogy bár a véleményem az, hogy egyetlen pixelhiba is hibás teljesítésnek minősül, függetlenül - az amúgy még sok más - a gyártó által elfogadott szabványtól. Ezzel kapcsolatban érdekelne egy bírósági határozat. :)

#1114 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 13:13

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 12:35

Ezt cáfolnom kell, ugyanis fvf-et még tavaly felhívtam, hogy megérdeklődjem a frankót, mert volt problémás ügy egyik nagykerrel.
Annyit mondott, hogy a nagykert, importőrt NEM KÖTIK a 3 és 15 napos szabályok.
Én nem mondtam, hogy a fogyasztó dolga lenne, én csak azt próbáltam hangsúlyozni, hogy nagyfokú toleranciára is szükség van egyes esetekben.
Azt is írtam, hogy Maksi esetében nagyot hibázott a kereskedő.
Nemtudom próbáltál-e már nagykerrel/impőrtőrrel szerződést kötni. Minimális változtatásokat engednek csak eszközölni. Amikben a szervízelés/jótállás idejére nem térnek ki konkrétan, még törekedés szinten sem.

Mi az amit pontosan cáfolni kívántál? Jogszabály nem kötelezi a forgalmazó kötelezettjét arra, hogy törekedjen, hogy a kijavítást, ill. kicserélést legfeljebb 15 napon belül elvégezze, sem arra, hogy 3 munkanapon belül érvényesített csereigény esetén ne hivatkozzon az aránytalan többletköltségre és javítson, mivel ezen rendeletek a fogyasztói szerződésekre vonatkoznak. Azonban a törvényi szabályozás, amiről beszéltem kvázi visszkereseti lehetőséget biztosít a forgalmazó számára, ezt pedig a ptk. 311. §-nél megtalálod. Tehát nem cáfoltál semmit, csak azt, hogy a kereskedők ismernék a jogszabály nekik biztosította lehetőségeket. :)

Korábban erre hangzott el, hogy de akkor pereskedni kellene... :) Ez meg megint olyan dolog, hogy biztos jobb a fogyasztókkal pereskedni, - mert a legtöbbjük nem perel az értékhatárok és az elhúzódó perek miatt - mint a nagykereskedelemmel szemben érvényesíteni a jogaikat. De ezt a mentalitást ismerjük.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 06. 13:14 -kor

#1115 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 13:26

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 14:04

"Ilyen monitorvásárlásnál inkább kipróbálást kell felajánlani a vásárlás előtt, ..."

Ez alap, azért nem is írtam  :cool:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1116 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 16:21

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 14:04

elmondod nekik, hogy az ISO szerinti pixelhiba esetén vállaltok jótállást. :)

Mondom ezt annak ellenére, hogy bár a véleményem az, hogy egyetlen pixelhiba is hibás teljesítésnek minősül, függetlenül - az amúgy még sok más - a gyártó által elfogadott szabványtól. Ezzel kapcsolatban érdekelne egy bírósági határozat. :)

Azért magyar bíróságot megnézném mikor áll le egy ISO szabvánnyal vitatkozni. Elég fura véleményeid vannak  :cool:
Make love not Wor.

#1117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 16:27

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 13:42

Ha megveszi a samsung, nec, lg meg asszem belinea

Hol lehet itthon NEC monitort venni?
Make love not Wor.

#1118 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 17:24

Pcpartsnál vannak. legalábbis múlt héten volt még a 73V és 93V szériából. Csak jelenleg szerver gondok vannak és nem megy se az oldal se a webshop :D

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 06. 17:25 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1119 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:20

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 18:24

Csak jelenleg szerver gondok vannak és nem megy se az oldal se a webshop :D

árlistát generálninemegy nagy etvasz. kérdés az, hogy valós árukészlet vane? .D

#1120 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 19:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 16:21

Azért magyar bíróságot megnézném mikor áll le egy ISO szabvánnyal vitatkozni. Elég fura véleményeid vannak  :cool:

Az említett ISO szabvány pixelhibára vonatkozó része azt tartalmazza, hogy a gyártó mit tekint hibának a gyártási folyamat során, és nem azt, hogy adott ország hatályos jogrendszerében mi számít hibás teljesítésnek, amiért a kötelezett jótállni köteles.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.