HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2071 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:24

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:49

wpepi: Engem az érdekelne, hogy mire megy ki ez az egész részetekről. Az elejétől kezdve vannak itt páran, akiknek nem volt más a lényeg, csak mindenbe belekötni. Most meg úgy nézem, hogy valamilyen kiábrándító lejáratás vette kezdetét.

Nem tudom, hogy te miként állsz az ilyen dolgokhoz de engem mélységesen felháborít ha valaki csak azért mert 42/52 nap volt a javítási idő rosszindulatú, hitelrontásos kinézettel ír olyan dolgokat melynek az igazságtartalmát még ő sem ismeri. Én elhiszem, hogy Maksinak kellemetlen volt az a 42/52 nap de ez nem jogosítja fel arra, hogy pusztán csak az elképzeléseire hagyatkozva a cég ellen lejáratókampányba kezdjen.
Persze ez nem jelenti azt, hogy én Maksi ellen lennék. Mint vásárló teljes mértékben megértem a felháborodását de azért ne essünk már át a ló túloldalára. Természetes, hogy Maksi a sérelmére gyógyírt keresvén a nyilvánossághoz fordult de maradnia kellett volna a jóhiszeműségnél hiszen a rosszhiszeműséget nem tudja bizonyítani mert az, hogy 42/52 nap meg az, hogy nem hívták fel nem jelent egyből rosszhiszeműséget. Maksi által leírtakban halvány szikráját sem látom az együttműködési kézségnek ami az ügyét ugyebár előbbre lendíthette volna még az elállás előtt.
Az pedig, hogy utólag töröltet olyan dolgokat amit kifogásolni lehet az nem szép cselekedet. Ha már leírta akkor vállalja is fel és írja le utólag, hogy bocs hülye voltam elragadtattam magam.

#2072 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 7:59

majd te elmondod. ez ugyanis egy egyszerű eldőntendő kérdés. nem kevesebb - nem több.

SFIJ: Éppenséggel a válaszra csak úgy lehet választ adni, ha az ember tudja azt, illetve ha érti a kérdést. :) Én nem értem a kérdésedet!

#2073 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:30

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 0:31

Elkezdesz itt fröcsögni, köpködni egy cégre, majd mikor látod a veszélyt behúzod füled-farkad. Ez aztán a korrekt hozzáállás. Most legyen legalább akkora szád, mint az elején.

Lesz még nagyobb is a szám, hidd el, ha eljön az ideje. :)
Engedd meg, hogy eldöntsem, mi helyes, és mi nem az!

#2074 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:24

Nem tudom, hogy te miként állsz az ilyen dolgokhoz de engem mélységesen felháborít ha valaki csak azért mert 42/52 nap volt a javítási idő rosszindulatú, hitelrontásos kinézettel ír olyan dolgokat melynek az igazságtartalmát még ő sem ismeri. Én elhiszem, hogy Maksinak kellemetlen volt az a 42/52 nap de ez nem jogosítja fel arra, hogy pusztán csak az elképzeléseire hagyatkozva a cég ellen lejáratókampányba kezdjen.
Persze ez nem jelenti azt, hogy én Maksi ellen lennék. Mint vásárló teljes mértékben megértem a felháborodását de azért ne essünk már át a ló túloldalára. Természetes, hogy Maksi a sérelmére gyógyírt keresvén a nyilvánossághoz fordult de maradnia kellett volna a jóhiszeműségnél hiszen a rosszhiszeműséget nem tudja bizonyítani mert az, hogy 42/52 nap meg az, hogy nem hívták fel nem jelent egyből rosszhiszeműséget. Maksi által leírtakban halvány szikráját sem látom az együttműködési kézségnek ami az ügyét ugyebár előbbre lendíthette volna még az elállás előtt.
Az pedig, hogy utólag töröltet olyan dolgokat amit kifogásolni lehet az nem szép cselekedet. Ha már leírta akkor vállalja is fel és írja le utólag, hogy bocs hülye voltam elragadtattam magam.

Éppenséggel, amennyiben az adott kijelentésről bebizonyosodik, hogy a hitelrontás vádja megáll, akkor így is, úgy is el kell tüntetni, tehát nem maradhat fenn. Ha bebizonyosodik, hogy valamilyen kijelentésével hitelt rontott, akkor a bíróság úgy is kötelezni fogja a tartalomszolgáltatót a jogsértő tartalom eltávolítására. Ezt, a tartalomszolgáltatónak is tudnia kell.
Ennek fényében azt hiszem, ha annyira szajkózod, hogy márpedig hitelrontás történt - bár ezt senki sem tudta eddig bizonyítani - akkor nem értem miért baj, ha ezeket a kijelentéseket megpróbálja eltüntetni?! Ha ez a cég szerint és szerinted is a cég hitelét rontja, akkor neked éppaz az érdeked, hogy ezek eltünjenek! Vagy neked az is baj, ha sapka, az is, ha nincs?

Maksi pedig a jogain túl nem terjeszkedett, az együttműködést pedig mi sem példázza jobban, hogy megpróbálja polgári peren kívül mediáció útján megoldani az ügyet.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 20. 08:41 -kor

#2075 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:46

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:36

Éppenséggel, amennyiben az adott kijelentésről bebizonyosodik, hogy a hitelrontás vádja megáll, akkor így is, úgy is el kell tüntetni, tehát nem maradhat fenn. Ha bebizonyosodik, hogy valamilyen kijelentésével hitelt rontott, akkor a bíróság úgy is kötelezni fogja a tartalomszolgáltatót a jogsértő tartalom eltávolítására. Ezt, a tartalomszolgáltatónak is tudnia kell.
Ennek fényében azt hiszem, ha annyira szajkózod, hogy márpedig hitelrontás történt - bár ezt senki sem tudta eddig bizonyítani - akkor nem értem miért baj, ha ezeket a kijelentéseket megpróbálja eltüntetni?! Ha ez a cég szerint és szerinted is a cég hitelét rontja, akkor neked éppaz az érdeked, hogy ezek eltünjenek! Vagy neked az is baj, ha sapka, az is, ha nincs?

Honnan vetted, hogy én állítom a hitelrontás tényét? Nem jelentettem ki, hogy hitelrontás történt. Annyit jelentettem ki, hogy Maksi feltételezéseinek az igazságtartalma nem ismeretes. Ezek a vádak pedig lehetnek akár hitelrontóak is hiszen most már ha keresek a keresőkkel vásárlási szándékkal fényképezőgépet akkor lépten nyomon Maksi megapixeles rosszindulatú feltételezéseibe botlom.
Azt pedig el kell ismerned, hogy ezek a megalapozatlan vádat nem vetnek jó fényt Maksi ügyére.

Szerk:

Idézet

akkor nem értem miért baj, ha ezeket a kijelentéseket megpróbálja eltüntetni?!

Nagyot kell akkor benned csalódnom ha nem érted, hogy mi a gond az eltüntetéssel. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy egy utólagos eltüntetés és egy helyreigazító, elnézést kérő nyilatkozat között mi a különbség?

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 20. 08:49 -kor

#2076 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:50

Nos, mivel úgy látom, hogy a fórumban az ügyre vonatkozóan semmiféle segítő szándék nincs meg az idelátogatókban, majd mindenkitől az ellenséges indulatok, támadások fröcsögnek felém, úgy döntöttem, hogy a továbbiakban tartózkodok a további fejlemények nyilvánosságra hozatalától.
Nyugodtan pereljetek, ha megsértettem a személyiségi jogaitokat e kijelentésemmel.  :)

A hw-sw-nek meg természetesen nem érdeke, hogy az egyik legpörgősebb, több mint 2000 hozzszólást produkáló topicot törölje, másrészt a modik se látnak hitelrontásra okot adó kijelentéseket.

Idézet

Továbbra sem látok okot a törlésre. Mindkét fél elmondta a véleményét/álláspontját, az önjelölt jogi szakértők meg a sajátjukat. Az, hogy egy cég állítólagos képviselője leírja, hogy (idézem): "Az hogy hitelrontásért indítunk-e feljelentést majd elválik", nem jelenti azt, hogy meg is teszi, és ha megteszi sem valószínű, hogy megáll jogilag. Esetleg ha nagyon kötekszünk, a nyitó hozzászólásod vastaggal szedett első része lehet kérdéses. Amennyiben hozzájárulsz, azt kiszerkesztem, a többit nem látom problémásnak.

További kellemes veszekedést, egymás fikázását, és hasonlókat mindenkinek!
A tanácsokat adknak pedig köszönöm a segítséget!

Üdv.

Maksi

#2077 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 08:54

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:46

Honnan vetted, hogy én állítom a hitelrontás tényét? Nem jelentettem ki, hogy hitelrontás történt. Annyit jelentettem ki, hogy Maksi feltételezéseinek az igazságtartalma nem ismeretes. Ezek a vádak pedig lehetnek akár hitelrontóak is hiszen most már ha keresek a keresőkkel vásárlási szándékkal fényképezőgépet akkor lépten nyomon Maksi megapixeles rosszindulatú feltételezéseibe botlom.
Azt pedig el kell ismerned, hogy ezek a megalapozatlan vádat nem vetnek jó fényt Maksi ügyére.

Szerk:

Nagyot kell akkor benned csalódnom ha nem érted, hogy mi a gond az eltüntetéssel. Ugye nem kell elmagyaráznom, hogy egy utólagos eltüntetés és egy helyreigazító, elnézést kérő nyilatkozat között mi a különbség?

wpepi: Mi az, amit ebben a témában te nem vontál eddig a fogyasztó részéről kétségbe?

#2078 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:00

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:50

Nos, mivel úgy látom, hogy a fórumban az ügyre vonatkozóan semmiféle segítő szándék nincs meg az idelátogatókban, majd mindenkitől az ellenséges indulatok, támadások fröcsögnek felém, úgy döntöttem, hogy a továbbiakban tartózkodok a további fejlemények nyilvánosságra hozatalától.
Nyugodtan pereljetek, ha megsértettem a személyiségi jogaitokat e kijelentésemmel.  :)

A hw-sw-nek meg természetesen nem érdeke, hogy az egyik legpörgősebb, több mint 2000 hozzszólást produkáló topicot törölje, másrészt a modik se látnak hitelrontásra okot adó kijelentéseket.

További kellemes veszekedést, egymás fikázását, és hasonlókat mindenkinek!
A tanácsokat adknak pedig köszönöm a segítséget!

Üdv.

Maksi

Nem kell ám megsértődni. Szerintem, ha egy kicsit is visszafogod magad és figyelsz arra amit leírsz akkor nem lennének gondok. Ha valóban az emberek tájékoztatása volt a cél a topic indításával akkor nem kellett volna belevenni olyan dolgokat melyek csak elképzelések. Vagy ha ilyeneket le is írsz akkor ki kell emelni, hogy lehetséges, hogy az elképzeléseim és a valóság között nincs kapcsolat.

#2079 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:05

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:28

Én nem értem a kérdésedet!

Mivel fogyasztói jogban járatos emberként exponáltad magad ebben a topikban, aki kellő ismerettel rendelkezik többek között a jótállás és ehhez kapcsolatos dokumentumok alakiságát tekintve, ez felettébb sajnálatos. :) Én csak a kötelezett jogalanyiságát igazoló azonosítóra kérdeztem rá. :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 09:06 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2080 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:15

Szerintem bogdant, Captain Crash-t, Csaba_20-at most sértetted meg.

ez akkor történhetett volna csak meg, ha IDENT státusú nikkek lennénk.

szerintem nem kellene a HWSW-t kabátlopási perbe keverni. lehet hogy azsem előnyös, hogy sértegeted a fórum tulaját, amikor az semmiben sem korlátozott téged, hogy a panaszodat elénk tárd.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 09:17 -kor

#2081 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 09:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:05

Mivel fogyasztói jogban járatos emberként exponáltad magad ebben a topikban, aki kellő ismerettel rendelkezik többek között a jótállás és ehhez kapcsolatos dokumentumok alakiságát tekintve, ez felettébb sajnálatos. :) Én csak a kötelezett jogalanyiságát igazoló azonosítóra kérdeztem rá. :Đ

SFIJ: Még mindig nem tudom mi a kérdésed, a kötelezett kiléte nem volt kérdéses eddig se.

#2082 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:15

szerintem nem kellene a HWSW-t kabátlopási perbe keverni.

A tartalomszolgáltató felelőssége, hogy a jogsértő tartalmat eltávolítsa, amennyiben erről tudomása van. A tartalomszolgáltató ezesetben nem látja jogsértőnek a megjelent tartalmat. Így kabátlopási perbe nincsen keverve, a felelősségi körén belül döntési kényszerben így döntött. Megjegyzem, véleményem szerint sincsen jogsértő tartalom a topikban, tehát úgy érzem a tartalomszolgáltató ezen cselekedetével egyet tudok érteni.

De azt sem bánom, ha törlésre kerül a topik. :) Nincs jelentősége.

#2083 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:15

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 9:30

Lesz még nagyobb is a szám, hidd el, ha eljön az ideje. :)
Engedd meg, hogy eldöntsem, mi helyes, és mi nem az!

Hát legyen is nagy szád. Ha ezzel felnyomnak (amit műveltél az oldalakon -> hwsw, it news, sg, index) hitelrontás miatt, a legenyhébb büntivel is milliókat bukhatsz. Ezt függetlenül attól, hogy mi történt a gépeddel.
Persze, Te döntsd el mi a helyes és mi nem az. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2084 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:21

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 10:40

SFIJ: Még mindig nem tudom mi a kérdésed, a kötelezett kiléte nem volt kérdéses eddig se.

a kérdés roppant egyszerű, egy eldőntendő 1bites kérdés. ami a kötelezett kilétét illeti, mármint hogy kérdéses-e nem vizsgáltuk ezeleddig, így nem állítható, hogy nem volt kérdéses.

#2085 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:25

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:04

A tartalomszolgáltató felelőssége, hogy a jogsértő tartalmat eltávolítsa, amennyiben erről tudomása van. A tartalomszolgáltató ezesetben nem látja jogsértőnek a megjelent tartalmat. Így kabátlopási perbe nincsen keverve, a felelősségi körén belül döntési kényszerben így döntött. Megjegyzem, véleményem szerint sincsen jogsértő tartalom a topikban, tehát úgy érzem a tartalomszolgáltató ezen cselekedetével egyet tudok érteni.

De azt sem bánom, ha törlésre kerül a topik. :) Nincs jelentősége.

ebben maximálisan egyetértünk, mármint hogy a topikra nézvést nem áll fenn a tartalomszolgálatónak törlési kötelezettsége a jelen pillanatban.

ami a topik törlését illeti, lehet hogy ez a panaszos számára kedvező lenne, azis lehet hogy ez szerinted is így van, emellett számtalan érv szól a topik fennmaradása mellett is :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 10:33 -kor

#2086 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:30

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:15

Hát legyen is nagy szád. Ha ezzel felnyomnak (amit műveltél az oldalakon -> hwsw, it news, sg, index) hitelrontás miatt, a legenyhébb büntivel is milliókat bukhatsz. Ezt függetlenül attól, hogy mi történt a gépeddel.
Persze, Te döntsd el mi a helyes és mi nem az. :)

nem tudják felnyomni vele, mert ehhez bizonyítani kell a természetes személy és a nick IDENT voltát. ezt a tartalomszolgáltatónál lehet kérelmezni aminek a tartalomszolgáltató csak bűncselekmény rendősrségi nyomozati aktusa esetében köteles eleget tenni. valószínűsíthető, hogy a hitelrontás vélelmezése ehhez nem lesz elegendő ok.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 10:44 -kor

#2087 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 10:59

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 10:21

a kérdés roppant egyszerű, egy eldőntendő 1bites kérdés. ami a kötelezett kilétét illeti, mármint hogy kérdéses-e nem vizsgáltuk ezeleddig, így nem állítható, hogy nem volt kérdéses.

SFIJ: Komolyan az a kérdésed, hogy a Digitalzoom Kft.-ről van-e szó? Erre ott a válasz a topik címében is. Vagy az, hogy a Digitalzoom-nak mi a cégjegyzék száma? Arra meg ott van ezer lehetőség, hogy megnézd.

Mindent kétségbe lehet vonni, csak nem látom értelmét! :)

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 20. 10:59 -kor

#2088 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 11:03

Idézet

A moderátor megjegyzése: A topicindító kérésére és beleegyezésével a hozzászólás szerkesztve lett 2 esetlegesen kifogásolható bekezdés törlésével.
Hoppá!

#2089 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 11:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:30

nem tudják felnyomni vele, mert ehhez bizonyítani kell a természetes személy és a nick IDENT voltát. ezt a tartalomszolgáltatónál lehet kérelmezni aminek a tartalomszolgáltató csak bűncselekmény rendősrségi nyomozati aktusa esetében köteles eleget tenni. valószínűsíthető, hogy a hitelrontás vélelmezése ehhez nem lesz elegendő ok.

Ha rámennek az ügyre pár ügyvéddel, simán bebizonyítják az egyezést. A vszolgáltató is ki fogja adni az adatokat, ha olyan papírt visznek.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2090 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 11:08

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 11:59

SFIJ: Komolyan az a kérdésed, hogy a Digitalzoom Kft.-ről van-e szó? Erre ott a válasz a topik címében is.

komolyan az. Én egy "Megapixel - Digitalzoom kft"-vel kapcsolatban kutakodok és elég sok problémát látok - mármint miután az IRM online-ról emeltdíjas SMS terhe mellett lehúztam egykét E-hiteles cégkivonatot :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 11:11 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107