HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2051 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:09

Hajaj, meg a szepemleku Flusztral+alkalmazottai is ki lett tiltva ezert a forumrol.

#2052 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:17

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:09

Hajaj, meg a szepemleku Flusztral+alkalmazottai is ki lett tiltva ezert a forumrol.

nézd van egy számomra egyre inkább megalapozottnak látszó gyanúm. ha ezt bizonyítani is tudni fogom (sikerül a megfelelő bizonyítékot beszereznem) akkor az váratlan fordulatot is jelenthet a z üggyel kapcsolatban :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2053 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:37

if (user[53965].lastknownip()==user[54013].lastknownip()) {
  user[53965].ban();
  user[54013].ban();
}

Erre gondoltal?

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 19. 12:48 -kor

#2054 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:49

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:37

if (user[53965].lastknownip==user[54013].lastknownip) {
  user[53965].ban();
  user[54013].ban();
}

Erre gondoltal?

nem. ennél kacifántosabb a dolog, sőt azt kell hogy mondjam a kaffkai abszurdra hajaz. a hwsw bt által üzemeltetett technikai berendezések marginális szerepet játszanak e tekintetben :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 19. 12:50 -kor

#2055 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:52

A 90-es évek végén vettem egy tv-t majd 100e ft-ért. Két év garin belül kétszer elromlott, másodjára elvitték, cserekészülék kategóriákkal gyengébb, mondtam nem kell, így viszont 30 napon belül kutya kötelességük megjavítani(szerintem). Szervízben flegmák voltak, kerestem tárgyalóképes partnert, az országos szervízhálózat felelős vezetőjét. Kétszer beszéltem vele telefonon, aztán a (kb) 35. napon bevittem a tv nálam maradt tartozékait a szervízbe, és "elálltam a szerződéstől", aminek a fejében kaptam egy levásárolható ill. pénzreváltható kupont a vásárlás helyére(keravill). Az akkori árat kaptam meg a kasszánál, ami cirka 500ft-tal több volt.  De lehet csak szerencsém volt...
Sokat változott ez a gari-kérdés.. :confused:
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#2056 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 14:16

:offtopic: Ti aztán nem unatkoztatok tegnap óta :D.
Elég volt végigolvasni azt a pár oldalt szombat délelőtt óta.
A személyeskedéseket meg az offokat leszámítva elég tartalmasra sikeredett a topik. Részemről sok infót szereztem be, főleg a hatályos és idetartozó jogszabályokról, mert ennyire figyelmesen még nem olvastam el egyiket sem  :p

Az átvételi elismervényhez és jegyzőkönyvhöz lenne egykis megjegyzésem.
Asszem Maksi írta, hogy a jogszabályokban semmi nincs arra vonatkozólag, hogy egyetlen dokumentumon kell/lehet szerepeltetni a két doksi adatait. Namost ez ugyan nincs leírva, hogy lehet, de az sincs, hogy nem lehet. Az én meglátásom még most is az, hogyha a tartalmi követelményeknek megfelel, akkor adott esetben elég egyetlen "cetli" is.
Maksi beidézte továbbá az általa sérelmezett dolgokat a jegyzőkönyvben (legalábbis gondolom a vastagított dolgok hiányoztak róla).
ááá ITT is van.

Idézet

3. § (1) a) a fogyasztó nevét, címét,  ---  cím nincs feltűntetve a Jegyzőkönyvben, de nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget neki
(sztem sem fontos)

Idézet

4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.    ---  No, ilyen tájékoztatást nem kaptam

Ez viszont rajtavan az általad fvf oldalon lévő "template-ben". Tehát elvileg rajtavolt a jegyzőkönyvön, amit elolvashattál, tehát tájékoztatást kaptál róla.

Idézet

5. § Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti. ...

Igen, a belinkelt doksinak ez az egyik bakija, hogy nincsen rajta ez az időpont. Így valóban tartalmi hiba van és nem felel meg a jogszabályoknak. Namost, ha a kereskedőnek van egykis esze akkor átszerkeszti úgy, hogy rajtalegyen.
Egy kérdés, és ez nem az ügy kapcsán, hanem mint kereskedőt érdekel:
Ha pl behoz hozzánk vki egy cuccot január 1.-én és én ráírom erre a jegyzőkönyve ill. közlöm az ügyféllel, hogy kb3 hét lesz a várható javítás idő. Tehát a javított cucc átvételi ideje január 22.
Ez itt szvsz egy sarkalatos pont, mert 15 napot meghalad, viszont be kell írni mert dádá van. Ha elkészül a cucc 22-én és jöhet is érte, mert még aznap kiértesítem, akkoris elállhat?
Lehet hogy költői vagy hülye kérdés, de érdekelne, hogy mit mondanak erre a jogban jártasak.
Ismétlem mégegyszer, nem az ügyhöz kapcsolódóan kérdeztem, csakúgy felmerült bennem ez a szituáció.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2057 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 19:09

Az elállás egyoldalú nyilatkozat, a kötelezett hozzájárulása nem kell hozzá, a jogszerű gyakorlásának kell a feltételeinek fennállnia. Ilyen például, amikor a jogszabályokban foglaltak szerint a kötelezett nem tud eleget tenni jótállási/szavatossági kötelezettségeinek a jogosult érdeksérelme, ill. ésszerű határidőn belül.

A kijavítás, ill. kicserélés, - a fogyasztói szerződések esetében - a 49/2003-as GKM. rendelet által van úgy szabályozva, - összhangban a törvénnyel - hogy a kötelezettnek törekednie kell arra, hogy a jogosult jelentős érdeksérelme nélkül legfeljebb 15 napon belül ezt a kötelezettségét elvégezze. Tehát ez nem egy újabb szerződés, hanem egy újabb lehetőség arra, hogy az eredeti szerződést szerződésszerűen teljesítse.

Amennyiben tehát az elállás jogszerű, a már említett feltételei fennállnak, akkor a jogosult elállhat, akkor is, hogyha te 22, 23, 17, 34, ..stb napos határidőt írsz az elismervényre. :) A Polgári Törvénykönyv egyébként nem véletlen nem elsőkörben teszi lehetővé az elállás jogát a jogosultnak, hiszen a cél a szerződés fenntartása. Amennyiben azonban a jogosult érdekei jelentősen sérülnek, a teljesítéshez fűződő érdeke megszűnik, úgy az elállást a bíróság általában jogszerűnek ítéli meg.

#2058 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 19:17

Köszi!
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2059 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 21:36

Maksi csak egy rővíd offtopic kérdés.
ugye a Cg.01-09-720775 cégjegyzékszámú cégről beszélünk?

#2060 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 22:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 22:36

Ki kell ábrándítalak, fogalmam sincs, miről beszélsz.  :confused:

Nem kell öszeesküvés elméletet gyártani, mert szó sincs ilyemiről. Legalábbis én nem tudok róla.

#2061 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 23:08

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 23:52

Pedig ahogy nézem egyszerű volt a kérdés, 1 bites.
Make love not Wor.

#2062 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 23:31

Nem kell öszeesküvés elméletet gyártani, mert szó sincs ilyemiről. Legalábbis én nem tudok róla.

Elkezdesz itt fröcsögni, köpködni egy cégre, majd mikor látod a veszélyt behúzod füled-farkad. Ez aztán a korrekt hozzáállás. Most legyen legalább akkora szád, mint az elején.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#2063 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 23:58

:think:

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 0:08

Pedig ahogy nézem egyszerű volt a kérdés, 1 bites.
télleg az  :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 20. 00:05 -kor

#2064 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 06:14

#2065 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 06:54

Igézet egy másik fórumból (prohardver, it.news) ahol Maksi az alábbiakat írta:

"Mindössze egy gombja nem funkcionált a gépnek, szerintem egy sima szoftverfrissítéssel meg lehetett oldani a problémát."

"A gondot az jelenti, hogy nem küldik a gépemet a szervizbe másnap, ahogy leadtam, hiszen akkor ''sokba'' kerülne nekik a szállítás postán, futárcéggel, hanem inkább várnak 1-2 hetet, amíg összegyűlik jónéhány javításra szoruló gép, és együtt postázzák őket.. Persze ezt eljátsszák visszafelé is, plusz még hozzájön a szervízben eltöltött idő. Ha törekednének, akkor nem szarakodnának a postaköltséggel, hanem mindent idejében feladnának, és követelnének vissza."

"Ha csupán 5 napig ül rajta, már abból is látszik, hogy NEM törekedett arra, hogy 15 napon belül megjavíttassa."

Szintén Maksi az sg.hu oldalon:

"Én azt nem tudom felfogni ésszel, hogy ha miért nem értik meg a kereskedők, miért nem érik fel ésszel, hogy ha szarul teljesítenek, és köcsögök a vevőkkel, akkor azok NEM mennek többé hozzájuk vásárolni, és másokat is lebeszélnek erről."

Az Index-ről kitiltották :D

Szerk:
A fogyasztovedelem.com oldalon már egy kicsit visszafogott hangnemben írt (ugyan nem Maksi néven hanem Trysii néven de ez lényegtelen)

"Mivel fogalmam sincs róla, hogy hol, s mennyit pihent a javításra beadott digitális fényképezőgépem 52 napon keresztül, már gondolkoztam rajta, hogy elmegyek az üzletbe és megkérem őket, hogy mutassák meg a szállítási jegyzéket, a bizonylatokat a szervizben töltött időről, a hiba okáról, és annak kijavításához szükséges alkatrész leszállításának idejéről, de kötve hiszem, hogy nem röhögnének a pofámba, és azt sajnos nem tudom, hogy nekem, mint fogyasztónak jogomban állhat-e, hogy ilyesmire kötelezzem őket.
Bár nem is hiszem, hogy foglalkoznának velem akár egy percet is.

Amúgy meg szinte biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem törekedetek a 15 napon belüli kijavításra, és még azt is el tudom képzelni, hogy minden teljesítésről szóló irataik "véletlenül" elkallódnának, ha én kérném tőlük ezeket bizonyításként, hogy ők bizony törekedtek-e, s nem a bíróság. Mert ugye, ha előkerülne egy olyan papír, mely szerint a forgalmazó 5-10 nappal azután adta postára a javításra váró gépet, ahogy a fogyasztó leadta, vagy akár még később, az elég egyértelműen bizonyítaná, hogy egyáltalán nem törekedett arra, hogy a hibát "legfeljebb 15 nap alatt kijavítsa".

Kíváncsi lennék a véleményetekre, illetve arra, létezik-e jogszabály arra, hogy ezeknek utána járhasson a fogyasztó, vagy ha ő nem is jogosult erre, AKKOR KI LEHET AZ, aki ezt megteheti?
Köszönöm a válaszokat!
"

Azért a rosszindulatúságnak a jeleit itt is lehet látni:

"Amúgy meg szinte biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nem törekedetek a 15 napon belüli kijavításra, és még azt is el tudom képzelni, hogy minden teljesítésről szóló irataik "véletlenül" elkallódnának, ha én kérném tőlük ezeket bizonyításként, hogy ők bizony törekedtek-e, s nem a bíróság. Mert ugye, ha előkerülne egy olyan papír, mely szerint a forgalmazó 5-10 nappal azután adta postára a javításra váró gépet, ahogy a fogyasztó leadta, vagy akár még később, az elég egyértelműen bizonyítaná, hogy egyáltalán nem törekedett arra, hogy a hibát "legfeljebb 15 nap alatt kijavítsa"."

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 20. 07:00 -kor

#2066 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:49

wpepi: Engem az érdekelne, hogy mire megy ki ez az egész részetekről. Az elejétől kezdve vannak itt páran, akiknek nem volt más a lényeg, csak mindenbe belekötni. Most meg úgy nézem, hogy valamilyen kiábrándító lejáratás vette kezdetét.

#2067 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:53

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 23:31

Elkezdesz itt fröcsögni, köpködni egy cégre, majd mikor látod a veszélyt behúzod füled-farkad. Ez aztán a korrekt hozzáállás. Most legyen legalább akkora szád, mint az elején.

Vannak akik bizony így szeretik beállítani a dolgokat, a fröcsögés és köpködés, az itt éppen azon pár embertől tapasztalható, akiknek nem tetszik semmilyen jogszabály, mert azt nem lehet betartani.

Kibicnek mellesleg semmi sem drága!

#2068 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 21:36

SFIJ: Mi folyik itt?

#2069 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:58

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:53

Vannak akik bizony így szeretik beállítani a dolgokat, a fröcsögés és köpködés, az itt éppen azon pár embertől tapasztalható, akiknek nem tetszik semmilyen jogszabály, mert azt nem lehet betartani.

Kibicnek mellesleg semmi sem drága!

ezt a fórumrecenziók után is tarod?

#2070 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 20. 07:59

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 20., hétfő - 8:56

SFIJ: Mi folyik itt?

majd te elmondod. ez ugyanis egy egyszerű eldőntendő kérdés. nem kevesebb - nem több.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »