HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2581 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 01. 22:07

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 22:43

Nekem a legjobban a ,,A Budapesti Bekelteto Testulet eljaro tanacsa kotelezi a gazdalkodo szervezetet ... A hatarozat ajanlas jellegu'' resz tetszik.

:omg:

Sajnos ez a BT határozatok sajátossága. Nem kötelező érvényű, amennyiben a kötelezett nem veti alá magát a határozatban foglaltaknak. Viszont nyilvánosságra hozható a határozat, így mindenki tudomást szerezhet róla, hogy milyen "korrektül" végzi a munkáját, szolgáltatását egy-egy gazdálkodó szervezet.

#2582 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 01. 22:21

Idézet: Maksi - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 22:07

Sajnos ez a BT határozatok sajátossága. Nem kötelező érvényű, amennyiben a kötelezett nem veti alá magát a határozatban foglaltaknak. Viszont nyilvánosságra hozható a határozat, így mindenki tudomást szerezhet róla, hogy milyen "korrektül" végzi a munkáját, szolgáltatását egy-egy gazdálkodó szervezet.

Tudom, de ez igy leirva, hogy kotelezi, majd ra a kovetkezo mondatban... eh, tuzre a jogaszokkal :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2583 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 02:20

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 22:21

Tudom, de ez igy leirva, hogy kotelezi, majd ra a kovetkezo mondatban... eh, tuzre a jogaszokkal :)

hát nincs mit tenni. bíróságra köll menni :) amúgy samottnak igaza van :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2584 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 08:32

Nem kell aggódni folyamatban van az ügy.  :p

#2585 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 02. 21:14

Régen volt vita, hogy el kell-e tenni a csomagolást, avagy sem. Olvasgatom egy nagy elektronikai gyártó feltételeit, erre: "You must always keep the original box and packing materials for storage or shipping. "

Aztán csókolom, ismét lehet vitatkozni, meg mert magyar törvény nem kötelez rá, blábláblá, de könyörgöm, ebben nem akarunk a híres neves EUra, meg nyugatra, meg egyéb vagdalkozós külföldre hasonlítani? Szerintem ez se engedjük be az országba, mert nem felel meg az itteni törvényenek, haladjunk csak a cocom lista felé, meg a feketepiacra, amikor senkit nem érdekel a garancia, csak legyen a cuccból.
Make love not Wor.

#2586 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 21:49

Erdekes a dolog, mi dig. fenykepezo masinakat arulunk, es nalunk az a kiadott parancs, ha visszahoznak egy garos gepet, akkor a masinan kivul SEMMIT ne fogadjunk el es kuldjunk vissza a szerviznek, csak a csupasz gepet. Gyari akksi, kartya, kabel stb. minden marad a juzernel. 7 nagyobb markaval foglalkozunk, mindnel uez a szitu.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2587 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 20:14

Régen volt vita, hogy el kell-e tenni a csomagolást, avagy sem. Olvasgatom egy nagy elektronikai gyártó feltételeit, erre: "You must always keep the original box and packing materials for storage or shipping. "

Aztán csókolom, ismét lehet vitatkozni, meg mert magyar törvény nem kötelez rá, blábláblá, de könyörgöm, ebben nem akarunk a híres neves EUra, meg nyugatra, meg egyéb vagdalkozós külföldre hasonlítani? Szerintem ez se engedjük be az országba, mert nem felel meg az itteni törvényenek, haladjunk csak a cocom lista felé, meg a feketepiacra, amikor senkit nem érdekel a garancia, csak legyen a cuccból.

Jahno: Melyik gyártó írt ilyen feltételt?

#2588 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:11

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 1., péntek - 21:21

Erről a jogrendszer tehet. Kötelezni csak bíróság kötelezhet és pont.

#2589 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:17

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 22:07

Jahno: Melyik gyártó írt ilyen feltételt?

Samsung.
Make love not Wor.

#2590 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 21:17

Samsung.

Idézet

PACKAGING: Drive must be returned Prepaid in Original Packaging, or industry equivalent, and restrained on all sides with
shock absorbent material so it will not move inside the box, or shipment will be refused and warranty voided.

Ez is Samsung idézet. http://www.fesvc.com/ADVANCERAFORM.pdf

#2591 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:30

Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 22:11

Erről a jogrendszer tehet. Kötelezni csak bíróság kötelezhet és pont.

En tudom mire jo, de hogy lehet ilyen nyomin megfogalmazni.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#2592 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 22:32

Idézet: kroozo - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 21:30

En tudom mire jo, de hogy lehet ilyen nyomin megfogalmazni.

Jogi nyelven. :D

#2593 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 03. 00:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 21:14

megbántódtál a szkenen és felszívtad magad, aztán jobb nem akadt így hirtelen a kezed ügyébe?
mellesleg nekem is van, de voltam olyan balfasz, h a békéltetőn elfogadtam kicserélést, mert rábeszéltek (a cég meg sem jelent), kicserélték a projiban a pilácsot, összebaszták a belsejét, oszt fizethetném a a pucoválást, mert ugye mindenki mossa a kezét. akkreditált független lab meg nincs jelenleg az országban, köpte krisztus.
hagyjuk már a szar szöveget. felesleges állandóan a nyugattal vagdalkozni meg fürdőskurvát játszani, h azért élsz meg a piacon, mert szombat-vasárnap zárva tartasz (én is zsidó vagyok szombaton, vasárnap meg református  :Đ ) , és nem termelsz veszteséget. ez itten a balkán, és akit meg lehet szopatni ebben az országban, az a lánc legvégén található: a vevő/fogyasztó. azért a jogszabályok egy része nem hasraütésre és találomra születik, hanem ezek a dolgok a hozzád hasonló mentalitással rendelkező kedves kereskedők hozzáállása miatt lettek így lefektetve, nehogy a holdállás és a kínai rizstermés papírdobozokra gyakorolt hatásának könnyed hivatkozásával rázzák le az ügyfelet.

Szerkesztette: avman 2008. 02. 03. 00:11 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2594 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 00:17

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 0:08

hanem ezek a dolgok a hozzád hasonló mentalitással rendelkező kedves kereskedők hozzáállása miatt lettek így lefektetve, nehogy a holdállás és a kínai rizstermés papírdobozokra gyakorolt hatásának könnyed hivatkozásával rázzák le az ügyfelet.

Végül is én szó nélkül cseréltem gagyi tápot gariban Chieftecre, meg DVD kombót DVDíróra, meg nagyobbra a HDDket, meg esteleg valami "random" hiba miatt komplett gépet. Biztos meggondoltad, hogy nem tetszik ez a hozzáállás? Bár az is igaz, megengedhetem magamnak, szerintem vaskereskedésben majdnem én vagyok az országban a legdrágább. Valamit valamiért, de kicsi az ügyfélkör, kicsi a cég, megtehetem, hogy ne a júzer jöjjön ide, hanem helyszínen cseréljem a DVD kombóját íróra, gariban.
Make love not Wor.

#2595 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 08:24

Látom, a parázs vita megint kialakulóban van, de a BT határozattal kapcsolatban nem sok vélemény érkezett.

#2596 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 08:51

Én is úgy látom, hogy csak a parazsat szítani itt a fontos.

#2597 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 09:03

Szerintem ezt a csomagolasos temat jegeljuk amig valakinek nem ebbol lesz gondja, nem erzem ezt olyan elo, egeto problemanak. (en speciel mindig elrakom a csomagolast, a napokban adtam el az egyik mATX hazamat es jo erzes volt eredeti csomagolasban atadni a vevonek, nem csak poren atnyujtani a hazat).

A BT hatarozatrol mar leirtam a velemenyemet, jogosan vagtak meg a ceget, egy honapig ult a cuccon es csak utana kerult szervizbe. Ez minden csak nem "torekedes arra hogy 15 nap alatt megjavitsak".

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2598 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 09:04

Sajnos én is azt látom, hogy igaza a fogyasztónak még akkor sem lehet, ha a Békéltető Testület is jogosnak ítéli a panaszát.
Eddig is voltak, akik foggal-körömmel védték az "ártatlan" kereskedőket, amíg nem volt bizonyíték arra, hogy frászt sem törekedett a jogszabályban előírt 15 napra. És ezután is lesznek.

#2599 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 09:08

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 10:03

Szerintem ezt a csomagolasos temat jegeljuk amig valakinek nem ebbol lesz gondja, nem erzem ezt olyan elo, egeto problemanak. (en speciel mindig elrakom a csomagolast, a napokban adtam el az egyik mATX hazamat es jo erzes volt eredeti csomagolasban atadni a vevonek, nem csak poren atnyujtani a hazat).

A BT hatarozatrol mar leirtam a velemenyemet, jogosan vagtak meg a ceget, egy honapig ult a cuccon es csak utana kerult szervizbe. Ez minden csak nem "torekedes arra hogy 15 nap alatt megjavitsak".

Samott

A "nem törekvés" ott jelentkezik, hogy a "minipixel" NEM a szervizbe küldte a gépet javítani, hanem egy másik, köztes céghez, és az küldte tovább a szervizbe. Visszafelé ugyanez volt az útja, ami jelentősen meghosszabbította az amúgy sem rövid javítási időt, tekintve azt, hogy Németországba kellett küldeniük.
De ha a fogyasztó maga is beviheti akár a szervizbe a javítandó gépet, akkor a minipixel ezt miért nem tudja megtenni?  :omg:

#2600 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 03. 09:41

gondolom bíróságra adtad a követelést behajtásügyileg. kíváncsi vagyok, milyen ellentmondással élnek... elméletileg az is elég, ha annyit írnak, nem ismerjük el a követelést. dátum, aláírás.
ha perre kerül a sor, aztán meg másodfokra, sztem nemigen születik eltérő döntés, ami nem neked ad igazat. cirka 1.5 év múlva talán a pénzednél leszel, addig csak megy bele olyan 30-80k-d.
aztán a kincstári kamattal, a bírósági és a te ügyvédi költségeddel meg a sajátjukkal 400k körül fognak járni. persze, ha a maxipixel még létező cég lesz, mire lemegy az egész.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.