HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#1381 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:02

figyelj, ha ennyire jogaszkodsz akkor kenytelen leszel mindent nagyon precizen megfogalmazni :D

SFIJ: Nem kívánom visszamenőleg végigvezetgetni, hogy Te miben és hol hibáztál. Azt hiszem én sem vagyok tévedhetetlen, de úgy gondolom, hogy nem ezen a tévedésen múlik, hogy neked vagy, nekem van igazam. Világos?!  :D

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 08. 09. 12:18 -kor

#1382 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:16

semmi.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 09. 12:17 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1383 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:17

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:15

Nem neked szólt, csak téged idéztelek, hogy érthető legyen a többieknek is, hogy mit akartál mondani  :p

Akkor jó, csak hirtelen megint elkezdődtek a szavakba belekötök, dolgok. ;) Reméltem, hogy nem mondtam ellent neked, mert úgy éreztem hasonló amit írtál.

#1384 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:48

akkor baj van. mert az esetek 90%-aban nem szamlat, hanem nyugtat kapsz :D

Ami le van írva törvényben, hogy magánszemélynek kötelező eltenni élete végéig, minden nyugtát az 52 négyzetes lakásban is?
Make love not Wor.

#1385 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:28

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 13:14

mek kulonben is szigoru sorszamozasu penzugyi bizonylatot kellett volna mondanod :D

Szigorú számadású bizonylat: számla, pénztáribzonylat.
Make love not Wor.

#1386 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 13:28

Szigorú számadású bizonylat:

:respect:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1387 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 12:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 13:25

Ami le van írva törvényben, hogy magánszemélynek kötelező eltenni élete végéig, minden nyugtát az 52 négyzetes lakásban is?

haaaize par hete nyilatkozta winkler virag andras az infoban hogy ezentul az autopalya matricat a blokkjaval egyutt 60 napig kell megorizni. ezeleddig 5 evig kellet :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 09. 12:59 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1388 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 14:24

lordrolee: Azt hiszem néhány dologban egyet tudunk érteni, ezért arra kérlek térjünk kicsit vissza a forgalmazó helyzetére, aki ugye mint az értékesítési lánc azon szereplője, aki helytállni köteles a fogyasztó felé, - ha jól értettem, akkor - véleményed szerint a hatályos jogszabályok fogyasztói szerződésekre vonatkozó rendelkezései miatt, magára marad ezen fogyasztóvédelmi szabályozás terhével. (Javíts ki, ha nem így értetted korábban, hogy nincs jogi lehetősége a forgalmazónak az előző kötelezettel szemben.) Tisztázzuk egy kicsit, ezt! :)

Erre egyrészt korábban is felhoztam a Polgári Törvénykönyv 311. § (1) bekezdését, amely a jogharmonízációt követően az 1999/44/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvvel összhangban egy kvázi visszkereseti jogot biztosít az előző kötelezettel szemben. Másrészt utaltam rá, hogy igenis létezik szabályozás - a jogharmonizációnak köszönhetően is - arra nézve, hogy az értékesítési lánc minden szereplője valamelyest mentesüljön a rá nehezedő terhek súlya alól. Ezt egyébként ugyanezen szakasz (3) bekezdése tartalmazza.

A kérdésem tehát az, hogy mi is az, ami szerinted ebben hibádzik? :)

#1389 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 14:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:49

Sehol nincs az leírva, hogy a jótállási jegy elégséges, sőt némely esetekben szükség van a számlára vagy a vásárlást igazoló egyéb bizonylatra is. Ez megintcsak ugyanúgy védi a kereskedőt/gyártót mint a vevőt. Védi pl a lopott termékektől.

Inkabb a kereskedoi trehanysagbol kinemtoltott garijegyektol vedi a kozponti szervizt.
Arra ugyanis olyan datumot ir ra a vevo utolag, amikor bedoglott a cucc, amit nem szegyell.

#1390 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 14:47

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 15:24

lordrolee: Azt hiszem néhány dologban egyet tudunk érteni, ezért arra kérlek térjünk kicsit vissza a forgalmazó helyzetére, aki ugye mint az értékesítési lánc azon szereplője, aki helytállni köteles a fogyasztó felé, - ha jól értettem, akkor - véleményed szerint a hatályos jogszabályok fogyasztói szerződésekre vonatkozó rendelkezései miatt, magára marad ezen fogyasztóvédelmi szabályozás terhével. (Javíts ki, ha nem így értetted korábban, hogy nincs jogi lehetősége a forgalmazónak az előző kötelezettel szemben.) Tisztázzuk egy kicsit, ezt! :)

Erre egyrészt korábban is felhoztam a Polgári Törvénykönyv 311. § (1) bekezdését, amely a jogharmonízációt követően az 1999/44/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvvel összhangban egy kvázi visszkereseti jogot biztosít az előző kötelezettel szemben. Másrészt utaltam rá, hogy igenis létezik szabályozás - a jogharmonizációnak köszönhetően is - arra nézve, hogy az értékesítési lánc minden szereplője valamelyest mentesüljön a rá nehezedő terhek súlya alól. Ezt egyébként ugyanezen szakasz (3) bekezdése tartalmazza.

A kérdésem tehát az, hogy mi is az, ami szerinted ebben hibádzik? :)

Az hibádzik, hogy a dolog nincsen olyan szinten leszabályozva és szankcionálva, mint ahogy az fogyasztó-kereskedő között. A hajamra kenhetem a visszkereseti jogomat, ha a nagyker, mint olyan cseszik teljesíteni felém a kötelezettségeit. Olyan toleráns dolog lenne a megoldás, ahol számbavennék a kereskedő  és szervíz/nagyker/importőri kapcsolatot. És pl egy 20 napos javításnál nem engem cseszne meg az fvf amiatt, hogy a szervízbe vagy nagykerbe 2 hétig csak csücsültek a terméken, és utána kezdték el diagnosztizálni a hibát. Nekem ezzel van bajom, semmi mással. Az meg hogy építsem bele az árrésbe elég nevetségesen hangzik, hisz a műszaki cikkek és főleg a számítástechnikai eszközök annyira nyomott árrésre kényszerít, hogy sztem pár ágazat belepistulna.

Most őszintén. Te mint vevő mennyire foglalkoznál azzal a ténnyel, ha teszem azt megveszel egy 300.000ft-os videokamerát, ami egy hónapon belül bedöglik és visszaviszed a vásárlás helyére. Megkapsz minden papírt, átvételi elismervényt minden stimt, DE csak a 20. napon kapod az értesítést, hogy elkészült a javítás, de te már a 16. napon vered az asztalt, hogy márpedig ide nekem de most, cserekészülék stb stb.
És erre azt válaszolja a kereskedő, elnézéseket kérve folyamatosan, hogy a szervíz azt az információt adta, hogy megrendelték az alkatrészt, de várni kell rá, mert mondjuk a belgiumi raktárban sem volt.
Gondolom rögtön vásárlók könyve fvf stb.
És itt van a bajom, amikor neadjisten nem történik megegyezés a fogyasztó és a kereskedő között. A kereskedő elleni lesz mondjuk egy BT határozat, amit teljesen önhibáján kívül követett el. A kamerát vagy annak árát a büdös életbe nem fogja tudni "visszaszerezni" a szervíztől/gyártótól/nagykertől/stb. És ott áll egy javított készülékkel, amit már nem tud teljesen új készülékként, teljes időtartamú jótállással értékesíteni. Az a bajom, hogy a szervíz "hibája" miatt a kereskedő szopja a f*szt. Saját tapasztalatból beszélek. Remélem így már világos a problémám a dologgal kapcsolatban.

Szerk: nem azt mondom, hogy ez minden esetben így van, mert azért a nagykerek többsége próbálja betartani a határidőt, de ha esetleg úgy alakul akkor ők mossák kezüket. Sőt a nem szervízes javításoknál, tehát ahol közvetlenül kell a terméket pl a nagykerhez visszaküldenünk, nem egyszer előfordult, hogy a papíron megkapott gariidőn kívül is cseréltek terméket. Mondjuk ilyen sztem nem sok van.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 09. 14:56 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1391 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 14:51

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 15:33

Inkabb a kereskedoi trehanysagbol kinemtoltott garijegyektol vedi a kozponti szervizt.
Arra ugyanis olyan datumot ir ra a vevo utolag, amikor bedoglott a cucc, amit nem szegyell.

Pontosan ezért kéri pl az Acer a számlamásolatot vagy egyéb vásárlást igazoló bizonylatot, hogy ne lehessen bűvészkedni. De ha a kereskedő ilyen balfék, hogy keresztbe tesz magának az megérdemli.
Ez már a kereskedői hülyeség kategóriáját súrolja.

Szerk: Félre ne értsetek, nem azt mondom, hogy mer jaj a szegény kereskedő most sajnáljuk.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 08. 09. 15:02 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#1392 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:05

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 14:47

...A hajamra kenhetem a visszkereseti jogomat, ha a nagyker, mint olyan cseszik teljesíteni felém a kötelezettségeit. ...

Ez miben különbözik attól, amikor a fogyasztó felé a forgalmazó nem teljesít? :)

Mellesleg én nem látom szükségességét annak, hogy jogszabályilag ez ennél jobban le legyen szabályozva. A visszkereseti jogával szerintem elég kevés kereskedő élt eddig, de a fogyasztói jogokat annál inkább könnyebb volt elvitatni. Most ez nem rád nézve mondom, általában a kereskedői magatartásra vetítve.

#1393 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 15:27

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 16:05

Ez miben különbözik attól, amikor a fogyasztó felé a forgalmazó nem teljesít? :)

Pont ezaz. Ha én nem teljesítek a szervíz miatt, akkor seggbe vagyok rúgva mint állat az fvf engem vesz elő, az én üzletem hitele romlik. A gyakorlatban sztem úgy kéne működnie, hogy ami szervízgaros/jótállásos cucc (fényképező, monitor, videokamera), tehát nem olyan termék mint pl egy hdd vagy egy vga, annál ha jótállási igényét érvényesíteni akarja a fogyasztó és a hivatalos szervíz nem teljesít, akkor a szervízt és ne a kereskedőt vonják felelősségre. Nemtudom érzed-e a különbséget.
Egy példa:
Telstar mp3 lejátszót a mercury magyarorszgá szervizeli szerte az országban. vevő elvitte, 1 hónap után vmi gondja lett. Elvittük a legközelebbi szervízbe (Győrbe), majd teltek a hetek, sehol semmi, vevő türelmetlen. Minden héten rákérdeztem a szervízbe, érdemi választ nem kaptam. Vevő 3 hét után dühöng. Mit csinálhattam volna mást, kapott egy újat. Kb másfél hónap után lett kész az mp3 lejátszó, ami utána hónapokig ott állt a polcon mert a kutya se akarta megvenni. Ez konkrétan pár ezer ft-os tétel volt, tehát nem nagy probléma, de lehetett volna egy többszázezer ft-os termék is.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#1394 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 18:44

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 12:50

De nyilván nem véletlenül adják a HDD-ket antisztati zacsiban.

Mostanában nem abban adják. Műanyag doboz, oszt csá.
Make love not Wor.

#1395 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 20:44

Ami amugy detto antsztati, de mindegy :p En amugy a dobozt favorizalom, de akkor lenne az igazi, ha az aljan es a tetejen mashol lenne a tappancs, kene egy bonusz luk is ra es akkor lehetne egymasbatolni, mint a legot, megallnanak egymason, mert most csak egymasra tamaszkodna a ket felgomb "gyurodozona" ha egymasra rakom, hogy csokoltatnam azt a majmot, aki tervezte...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1396 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 21:49

Idézet: asdf - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 21:44

En amugy a dobozt favorizalom, de akkor lenne az igazi, ha az aljan es a tetejen mashol lenne a tappancs, kene egy bonusz luk is ra es akkor lehetne egymasbatolni, mint a legot, megallnanak egymason, mert most csak egymasra tamaszkodna a ket felgomb "gyurodozona" ha egymasra rakom, hogy csokoltatnam azt a majmot, aki tervezte...

Hehe, Samsung...

Bezzeg a Hitachi doboza olyan, mint a Lego, felul van 3 pup, alul ugyanott 3 melyedes.
De emlekeim szerint a Seagate Barracuda IV-hez adott doboz is szetcsuszasmentesen egymasrahalmozhato volt.
Kép

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 09. 21:59 -kor

#1397 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 21:55

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 22:49

Hehe, Samsung...

Bezzeg a Hitachi doboza olyan, mint a Lego, felul van 3 pup, alul ugyanott 3 melyedes.
De emlekeim szerint a Seagate Barracuda IV-hez adott doboz is szetcsuszasmentesen egymasrahalmozhato volt.

Dell/HP szállítmányok HDD-i meg kb. akkora dobozban vannak, mint amekkora Samuból a 24-es karton  :Đ
Make love not Wor.

#1398 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 04:54

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 22:55

Dell/HP szállítmányok HDD-i meg kb. akkora dobozban vannak, mint amekkora Samuból a 24-es karton  :Đ

Ne felejtsd el gondosan megőrizni őket a szakszerű szállítás végett :D :D

#1399 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 06:39

Idézet: Maksi - Dátum: 2007. aug. 10., péntek - 5:54

Ne felejtsd el gondosan megőrizni őket a szakszerű szállítás végett :D :D

Nálam bent cégnél is és otthon is pihen pár HDD doboz meg pár antisztatikus zacskó. Ezek nem kérnek enni és elvannak szépen a többi számítástechnikai alkatrészeim mellett a szekrényben  :D
Ha megyek helyszínre javítani és kell menteni is akkor a HDD bele a dobozba a doboz a táskába aztán menés robotolni  :D

#1400 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 10. 07:34

hoho! nagyot fogsz am koppanni, amikor a dell/hp az altalad felretett hdd dobozokra azt mondja, hogy ez nem az o csomagolasa, es miert nem orizted meg az o fel kobmeteres dobozat, hiszen csak es kizarolag abban lehet tarolni/szallitani!! :p

es ugye az elrakott dobozokat is szepen felcimkezed, es veletlenul sem raksz "Samu" dobozba Seagetet?? es az antisztatikus zacskoknal is figyelsz arra, hogy melyik ceg adta melyik termekhez, hiszen csak is az a hivatalos csomagolas???

komolyan mondom, egyesek eleg furcsa gondolkodasuak itten...
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »