HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Csaba_20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 9:58

Egy esetleges rágalmazási per esetén a vád az lehet, hogy(...)

Ne haragudj, de az itt előadott jogi ismereteid alapján az ilyen kijelentések tőled elég hiteltelenek. :rolleyes:

#2042 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:58

Egy esetleges rágalmazási per esetén a vád az lehet, hogy Maksi a nyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tett melyet a nyilvánosság úgy értelmezhet, hogy a cég nem teljesíti rendesen a garanciális kötelezettséget, nem küldi szervizbe a készülékeket hanem pihenteti egy darabig, hanyagul áll a témához, stb.

szerintem a nyilvanossag ezt nem ertelmezhette igy, ahogy Te tetted. emlekszel, errol hosszas vitat is folytattunk.

egy nyelveszeti szakerto ( :omg: ) is ezt fogja majd mondani, ha lesznek olyan orultek, hogy odaig jussanak.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2043 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:07

upsz, a duplareg viszont ciki! :D :D :D
a forum ma:

#2044 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:09

Idézet: Prodigy, The - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:02

Most pereljen be Maksi hitelrontásért, mert a feltetelezésiddel kétségbe vonod az Ő feltételezésit, vagyis a szavahihetőségét? :D

Vonja a nyavalya  :D 

#2045 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:15

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:06

szerintem a nyilvanossag ezt nem ertelmezhette igy

Honnan tudod. Lehet, hogy pont ezért volt pár ember aki másutt vásárolt. Feltételezem van a cégnek annyi sütnivalója, hogy ha egy ilyenbe belevág akkor ne biztosra utazna.

#2046 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:16

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 10:58

Egy esetleges rágalmazási per esetén a vád az lehet, hogy Maksi a nyilvánosság előtt olyan kijelentéseket tett melyet a nyilvánosság úgy értelmezhet, hogy a cég nem teljesíti rendesen a garanciális kötelezettséget, nem küldi szervizbe a készülékeket hanem pihenteti egy darabig, hanyagul áll a témához, stb.

Azt gondolom, hogy ez egy fórum, ahol a másik fél is éppúgy megszólalhat és kifejtheti álláspontját, ahogyan azt az ellenérdekelt fél megtette. Ez meg is történt. Ez a lehetőség nincs kizárva előle ezután sem. :)

#2047 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 11:15

Honnan tudod. Lehet, hogy pont ezért volt pár ember aki másutt vásárolt. Feltételezem van a cégnek annyi sütnivalója, hogy ha egy ilyenbe belevág akkor ne biztosra utazna.

Feltételezés, találgatás, nagy a te fantáziád.

#2048 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:15

hogyne. sot. a topicnyito celja eppen ez volt!

a kerdes az, hogy vajon miert. azert, ahogy Te ertelmezted, vagy egyszeruen elremitettek oket a tenyek, ugyismint 42 napig se javitott keszulek, se tajekoztatas??
a forum ma:

#2049 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:23

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:16

Azt gondolom, hogy ez egy fórum, ahol a másik fél is éppúgy megszólalhat és kifejtheti álláspontját, ahogyan azt az ellenérdekelt fél megtette. Ez meg is történt. Ez a lehetőség nincs kizárva előle ezután sem. :)

Na, azért arra kíváncsi lennék, hogy fognak-e bárkinek a kérdéseire is reagálni, avagy sem?
Ott van például a Te kérdésed, azt hiszem, ennek megválaszolásával sok kérdőjelet el lehetne tűntetni:

Idézet

Arról is vita volt, hogy Önök mennyit "ültek" a gépen, szabad tudni tehát, hogy mi tartott ennyi ideig? Ha rendelkeznek kellő információval, akkor biztosan meg tudják mondani, hogy pontosan mikor hol volt a készülék.

#2050 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 11:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 12:07

upsz, a duplareg viszont ciki! :D :D :D

bizony, bizony!
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2051 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:09

Hajaj, meg a szepemleku Flusztral+alkalmazottai is ki lett tiltva ezert a forumrol.

#2052 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:17

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:09

Hajaj, meg a szepemleku Flusztral+alkalmazottai is ki lett tiltva ezert a forumrol.

nézd van egy számomra egyre inkább megalapozottnak látszó gyanúm. ha ezt bizonyítani is tudni fogom (sikerül a megfelelő bizonyítékot beszereznem) akkor az váratlan fordulatot is jelenthet a z üggyel kapcsolatban :D

#2053 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:37

if (user[53965].lastknownip()==user[54013].lastknownip()) {
  user[53965].ban();
  user[54013].ban();
}

Erre gondoltal?

Szerkesztette: nyunyu 2007. 08. 19. 12:48 -kor

#2054 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:49

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 13:37

if (user[53965].lastknownip==user[54013].lastknownip) {
  user[53965].ban();
  user[54013].ban();
}

Erre gondoltal?

nem. ennél kacifántosabb a dolog, sőt azt kell hogy mondjam a kaffkai abszurdra hajaz. a hwsw bt által üzemeltetett technikai berendezések marginális szerepet játszanak e tekintetben :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 19. 12:50 -kor

#2055 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 12:52

A 90-es évek végén vettem egy tv-t majd 100e ft-ért. Két év garin belül kétszer elromlott, másodjára elvitték, cserekészülék kategóriákkal gyengébb, mondtam nem kell, így viszont 30 napon belül kutya kötelességük megjavítani(szerintem). Szervízben flegmák voltak, kerestem tárgyalóképes partnert, az országos szervízhálózat felelős vezetőjét. Kétszer beszéltem vele telefonon, aztán a (kb) 35. napon bevittem a tv nálam maradt tartozékait a szervízbe, és "elálltam a szerződéstől", aminek a fejében kaptam egy levásárolható ill. pénzreváltható kupont a vásárlás helyére(keravill). Az akkori árat kaptam meg a kasszánál, ami cirka 500ft-tal több volt.  De lehet csak szerencsém volt...
Sokat változott ez a gari-kérdés.. :confused:
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#2056 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 14:16

:offtopic: Ti aztán nem unatkoztatok tegnap óta :D.
Elég volt végigolvasni azt a pár oldalt szombat délelőtt óta.
A személyeskedéseket meg az offokat leszámítva elég tartalmasra sikeredett a topik. Részemről sok infót szereztem be, főleg a hatályos és idetartozó jogszabályokról, mert ennyire figyelmesen még nem olvastam el egyiket sem  :p

Az átvételi elismervényhez és jegyzőkönyvhöz lenne egykis megjegyzésem.
Asszem Maksi írta, hogy a jogszabályokban semmi nincs arra vonatkozólag, hogy egyetlen dokumentumon kell/lehet szerepeltetni a két doksi adatait. Namost ez ugyan nincs leírva, hogy lehet, de az sincs, hogy nem lehet. Az én meglátásom még most is az, hogyha a tartalmi követelményeknek megfelel, akkor adott esetben elég egyetlen "cetli" is.
Maksi beidézte továbbá az általa sérelmezett dolgokat a jegyzőkönyvben (legalábbis gondolom a vastagított dolgok hiányoztak róla).
ááá ITT is van.

Idézet

3. § (1) a) a fogyasztó nevét, címét,  ---  cím nincs feltűntetve a Jegyzőkönyvben, de nem tulajdonítok nagyobb jelentőséget neki
(sztem sem fontos)

Idézet

4. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztót tájékoztatni arról, hogy a kijavítást vagy kicserélést a Ptk. 306. §-ának (2) bekezdése értelmében - az áru tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.    ---  No, ilyen tájékoztatást nem kaptam

Ez viszont rajtavan az általad fvf oldalon lévő "template-ben". Tehát elvileg rajtavolt a jegyzőkönyvön, amit elolvashattál, tehát tájékoztatást kaptál róla.

Idézet

5. § Javításra az árut elismervény ellenében kell átvenni. Az elismervényen fel kell tüntetni a fogyasztó nevét és címét, az áru azonosításához szükséges adatokat, az áru átvételének idejét, és azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított árut átveheti. ...

Igen, a belinkelt doksinak ez az egyik bakija, hogy nincsen rajta ez az időpont. Így valóban tartalmi hiba van és nem felel meg a jogszabályoknak. Namost, ha a kereskedőnek van egykis esze akkor átszerkeszti úgy, hogy rajtalegyen.
Egy kérdés, és ez nem az ügy kapcsán, hanem mint kereskedőt érdekel:
Ha pl behoz hozzánk vki egy cuccot január 1.-én és én ráírom erre a jegyzőkönyve ill. közlöm az ügyféllel, hogy kb3 hét lesz a várható javítás idő. Tehát a javított cucc átvételi ideje január 22.
Ez itt szvsz egy sarkalatos pont, mert 15 napot meghalad, viszont be kell írni mert dádá van. Ha elkészül a cucc 22-én és jöhet is érte, mert még aznap kiértesítem, akkoris elállhat?
Lehet hogy költői vagy hülye kérdés, de érdekelne, hogy mit mondanak erre a jogban jártasak.
Ismétlem mégegyszer, nem az ügyhöz kapcsolódóan kérdeztem, csakúgy felmerült bennem ez a szituáció.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2057 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 19:09

Az elállás egyoldalú nyilatkozat, a kötelezett hozzájárulása nem kell hozzá, a jogszerű gyakorlásának kell a feltételeinek fennállnia. Ilyen például, amikor a jogszabályokban foglaltak szerint a kötelezett nem tud eleget tenni jótállási/szavatossági kötelezettségeinek a jogosult érdeksérelme, ill. ésszerű határidőn belül.

A kijavítás, ill. kicserélés, - a fogyasztói szerződések esetében - a 49/2003-as GKM. rendelet által van úgy szabályozva, - összhangban a törvénnyel - hogy a kötelezettnek törekednie kell arra, hogy a jogosult jelentős érdeksérelme nélkül legfeljebb 15 napon belül ezt a kötelezettségét elvégezze. Tehát ez nem egy újabb szerződés, hanem egy újabb lehetőség arra, hogy az eredeti szerződést szerződésszerűen teljesítse.

Amennyiben tehát az elállás jogszerű, a már említett feltételei fennállnak, akkor a jogosult elállhat, akkor is, hogyha te 22, 23, 17, 34, ..stb napos határidőt írsz az elismervényre. :) A Polgári Törvénykönyv egyébként nem véletlen nem elsőkörben teszi lehetővé az elállás jogát a jogosultnak, hiszen a cél a szerződés fenntartása. Amennyiben azonban a jogosult érdekei jelentősen sérülnek, a teljesítéshez fűződő érdeke megszűnik, úgy az elállást a bíróság általában jogszerűnek ítéli meg.

#2058 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 19:17

Köszi!
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2059 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 21:36

Maksi csak egy rővíd offtopic kérdés.
ugye a Cg.01-09-720775 cégjegyzékszámú cégről beszélünk?

#2060 Felhasználó inaktív   Maksi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 19. 22:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 19., vasárnap - 22:36

Maksi csak egy rővíd offtopic kérdés.
ugye a Cg.01-09-720775 cégjegyzékszámú cégről beszélünk?

Ki kell ábrándítalak, fogalmam sincs, miről beszélsz.  :confused:

Nem kell öszeesküvés elméletet gyártani, mert szó sincs ilyemiről. Legalábbis én nem tudok róla.

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.