Idézet: Csaba_20 - Dátum: 2007. aug. 25., szombat - 18:05
Például lövésed sincs, hogy mit kéne ahhoz módosítani, hogy "akutális árat" fizethessen a forgalmazó vissza a vevőnek. De fejtsd ki bővebben, hogy melyik jogszabályt miképp módosítanád, hogy ezt megtehesse és utána mutasd be, hogy a piac egészére ez milyen hatással lenne!
azt hiszem, az "aktuális ár" típusú javaslat részemről nem merült fel, ezzel kérlek hagyjál lógva.
A jogi tudásod, felkészültséged mindenképp kapcsolódik a javaslataidhoz. Az határozza meg milyenségüket.
nemvolt érkezésed hogy utánakanyarodj így mégeygszer leírom. a probléma gazdasági oldala az ami érdekes, és a transzparencia. egy szabályozás nem jó, ha idegen a gazdasági folyamatoktól, ráadásul nemis transzparens, mert a fogyasztó nincs tisztában a vásárláskor a termékhez kapott szolgáltatás minőségével. már elnézést de az nem minőség, amit csak néhány "civil kurázsival" rendelkező emberenek áll módjában kiverekedni a bíróságon. továbbá azsem megoldás, hogy egyetlen szereplőre verjük rá a balhét - mert arra a legkéynelmesebb a jogalkalmazó és a fogyasztó szemszögéböl. a szocializmusnak vége van, akár tetszik akár nem. A javasaltom elvét leírtam, közérthetően. hogy specifikusan mimódon kell emiatt megbolygatni a PTK-t az számomra indifferens, az elvet megfogalmazom, vagyis hogy mi a cél - a kodifikációval meg megbízok egy aktuális jogászt. szerintem nagyon besérülnél te is, ha a mobiltelefon használatodat sikeres mikrohullámú távközléselmélet vizsgához kötnék.
Pedig lenne még mit kűzdened, hogy hihető legyen, hogy értesz ahhoz, amiről vitatkozni szeretnél. Idáig csak hibás jogértelmezéseket láttam tőled és azok alapján levezetett gondolatokat.
a jogi része nagyjából nem érdekel. az így nem működik, rossz. ha ezt nem akarod belátni, nem tudok neked segíteni. igen is vedd tudomásul hogy a jog adaptálódik a megváltozott társadalmi léthelyzetekhez és nem a társadalom kénytelen gúzsba kötödni egy elavult szemléletú joghalmaz miatt. illetve lehet ezt erőltetni és akkor abból hosszú távon a nemzetgazdaság jön ki vesztesen.
Én nem szűkítettem a joglakotók körét a jelenlegi kormány tagjaira, ezt te tetted meg és keverted ide egy gazdasági tevékenységüket. Sajnálom, hogyha a jogalkotók alatt te csak az aktuális kormány jogalkotóit érted és nem a mindenkori kormányét.
jó. akkor olvasd el a magyar köztársaság alkotmányát. van benne egy alapelv, ezt úgy hívják, a hatalmi ágak szétválasztása. azis írva vagíon hogy a jogalkotó ág a magyar köztársaság parlamentje. a végrehajtó ág a magyar köztársaság kormánya. a magyar köztársaság kormánya jogalkalmazó. ez egy még fontosabb alapelv mint a kógencia - diszpozitivitás különbsége. amúgy mért volt szükséged arra, hogy aktuálpolitikai síkra tereld a vitát, teljesen feleslegesen?
Akkor nem avman-nal beszélgettél.

ezt most nem értem.
Mert nem is azért kértem, hogy beszélgess velük, hogy megvalósuljanak az ötleteid...
félreértehtő volt én így értelmeztem. máskor azt írd amit gondolsz.
Már megint az érdekel, hogy én mit csinálnék. Foglalkozz már néha a témával is!

ez nem válasz
Érdekes, amikor egy feltett kérdésre nem válaszolsz, akkor nincsenek erkölcsi problémáid. :Đ
pedig arra kaptál választ. ezt egyedül te értelmezted így. sajnálom.
Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 26. 00:06 -kor