HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 08:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 0:43

ezt a választ nem értem. én erre a postodra kérdeztem rá.

az ertelmezes felrecsuszasa mar egyel elobb elkezdodott:
Te altalanos elvre kerdeztel ra, CC meg (reszben) a konkret esethez kototte a valaszt. hibasan.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2342 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 8:37

az ertelmezes felrecsuszasa mar egyel elobb elkezdodott:
Te altalanos elvre kerdeztel ra, CC meg (reszben) a konkret esethez kototte a valaszt. hibasan.

Semmilyen konkrét esethez nem kötöttem a válaszomat. Elég legyen már! bogdan írt egy szituációt, ami kipattant a fejéből, és azt elemezzük. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni. És ez, ha tetszik, ha nem, egy feltételezés. A feltételezett szituáció előfordulhat, és az a feltételezés, hogy van olyan, hogy a fogyasztónak valami megfelel, de mégis bíróságon köt ki az ügy. (Ezzel nem megkérdőjelezem, hogy ilyen lehetséges, de nem kokrét, valós esetről beszélünk.)

Ennek fényében kérlek benneteket, hogy próbáljatok elvonatkoztatni Maksi ügyétől! Vagy ha ez nem lehtséges, akkor ne foglalkozzunk bogdan kérdésével! De a kettő keverését kérlek ne folytassátok!

bogdan: A "mi a jobb" kérdést pedig igen egyszerüen megértheted. A fogyasztó számára kell bármi is jobbnak számítson, ennyi. Ez nem irreleváns.

#2343 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:04

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 10:41

Semmilyen konkrét esethez nem kötöttem a válaszomat. Elég legyen már! bogdan írt egy szituációt, ami kipattant a fejéből, és azt elemezzük. Nem tudom mit nem lehet ezen érteni. És ez, ha tetszik, ha nem, egy feltételezés. A feltételezett szituáció előfordulhat, és az a feltételezés, hogy van olyan, hogy a fogyasztónak valami megfelel, de mégis bíróságon köt ki az ügy. (Ezzel nem megkérdőjelezem, hogy ilyen lehetséges, de nem kokrét, valós esetről beszélünk.)

Ennek fényében kérlek benneteket, hogy próbáljatok elvonatkoztatni Maksi ügyétől! Vagy ha ez nem lehtséges, akkor ne foglalkozzunk bogdan kérdésével! De a kettő keverését kérlek ne folytassátok!

bogdan: A "mi a jobb" kérdést pedig igen egyszerüen megértheted. A fogyasztó számára kell bármi is jobbnak számítson, ennyi. Ez nem irreleváns.

CC nem kell am ugy felkapni a vizet! arrol van szo, hogy abbol hogy a kotelezett nem tudja eloirt hataridore kijavitani abbol szamomra nem tovetkezik hogy nem tudja kijavittatni vagy nemis szandekolta. ez utobbit bizonyitani kell, szvsz

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 27. 10:06 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2344 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:06

de, az en konkret kerdesemhez kototted SFIJ altalanos kerdeset, es ez hiba volt!

a "feltetelezes" szo szamomra teljesen mast jelent, mint szamodra. de legalabb ekkor ezt tisztaztuk, felesleges tovabb ragozni.

a "mi a jobb" kerdest tovabbra sem ertem. miert is lenne erdekes, hogy a fogyaszto szamara mi a jobb? MIKOR nem irrelevans ez a kerdes? szerintem ez mindig irrelevans: senkit sem erdekel, hogy ugy mondjam erdektelen reszlet, annyi a relevanciaja, mint mondjuk annak, hogy szereti-e a palacsintat. (legalabbis a kerdesemre adott valaszodbol ez kovetkezik! ha megsem erdektelen, akkor viszont logikailag mond ellent a valaszodnak. igy mar ertheto, miert kerdeztem ra kulon erre?)
a forum ma:

#2345 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 10:19

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 11:04

abbol hogy a kotelezett nem tudja eloirt hataridore kijavitani abbol szamomra nem tovetkezik hogy nem tudja kijavittatni

dehogynem. mind jogilag, mind a common sense alapjan ez igy van! altalanosan mondjuk, hogy nem tudja kijavitani, ha a javitas mondjuk 10 evig tartana, vagy az aru ertekenek a 100x-osaba kerulne.
a jog ezt csak annyiban egesziti ki, hogy meghuzza azt a hatart, amit esszerunek tart a javitas idejere: 15 nap. (a lazitassal, miszerint "torekednie kell" most ne foglalkozzunk, az csak ezt a hatart arnyalja, itt nem lenyegi kulonbseg.)
a forum ma:

#2346 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 11:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 10:06

de, az en konkret kerdesemhez kototted SFIJ altalanos kerdeset, es ez hiba volt!

a "feltetelezes" szo szamomra teljesen mast jelent, mint szamodra. de legalabb ekkor ezt tisztaztuk, felesleges tovabb ragozni.

a "mi a jobb" kerdest tovabbra sem ertem. miert is lenne erdekes, hogy a fogyaszto szamara mi a jobb? MIKOR nem irrelevans ez a kerdes? szerintem ez mindig irrelevans: senkit sem erdekel, hogy ugy mondjam erdektelen reszlet, annyi a relevanciaja, mint mondjuk annak, hogy szereti-e a palacsintat. (legalabbis a kerdesemre adott valaszodbol ez kovetkezik! ha megsem erdektelen, akkor viszont logikailag mond ellent a valaszodnak. igy mar ertheto, miert kerdeztem ra kulon erre?)

bogdan: Elnézést, nem gondoltam, hogy nem a beszélgetés fonalába kapcsolódik be.

#2347 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:00

nem egeszen! a beszelgetes fonalaban felmerult egy kerdes, amit o altalanositott. de az a konkret felveteshez nem kapcsolodott.
a forum ma:

#2348 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 11:19

dehogynem. mind jogilag, mind a common sense alapjan ez igy van! altalanosan mondjuk, hogy nem tudja kijavitani, ha a javitas mondjuk 10 evig tartana, vagy az aru ertekenek a 100x-osaba kerulne.
a jog ezt csak annyiban egesziti ki, hogy meghuzza azt a hatart, amit esszerunek tart a javitas idejere: 15 nap. (a lazitassal, miszerint "torekednie kell" most ne foglalkozzunk, az csak ezt a hatart arnyalja, itt nem lenyegi kulonbseg.)

nezd en nemigy latom ezt a kerdeskort. es szerintem azis alatamsztja az en ertelmezesemet, hogy az uzleti eletben ismert a kotberezes rendszere.

#2349 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 12:00

nem egeszen! a beszelgetes fonalaban felmerult egy kerdes, amit o altalanositott. de az a konkret felveteshez nem kapcsolodott.

Akkor hogy jól értem-e: most az a kérdés, hogy ki vagy mi bizonyítja, hogy a termék nem javítható általában?

#2350 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 12:57

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 13:47

Akkor hogy jól értem-e: most az a kérdés, hogy ki vagy mi bizonyítja, hogy a termék nem javítható általában?

Necces kérdéskör, lásd pld. a homlokegyenest más beszélő szakértőket ebben a kusza Zsanett ügyben, de BME tűznél sem bírták kitalálni mitől lehetett a dolog, meg így tovűbb. Hirtelen ez a kettő jut eszembe, mikor a "de nem", "de igen" verziókól általában a "nem tudjuk" derül kifelé.

Érdekes kérdéskör, kereskedő inkább javítana, az általában jobb szokott lenni, tehát Ő vagy a service vagy a gyár csak végső esetben cseréli kompletten.
Make love not Wor.

#2351 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 15:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 12:57

Necces kérdéskör, lásd pld. a homlokegyenest más beszélő szakértőket ebben a kusza Zsanett ügyben, de BME tűznél sem bírták kitalálni mitől lehetett a dolog, meg így tovűbb. Hirtelen ez a kettő jut eszembe, mikor a "de nem", "de igen" verziókól általában a "nem tudjuk" derül kifelé.

Érdekes kérdéskör, kereskedő inkább javítana, az általában jobb szokott lenni, tehát Ő vagy a service vagy a gyár csak végső esetben cseréli kompletten.

Jogi szempontból az a fontos, hogy a jogosult jelentős érdeksérelme nélkül, ésszerű határidőn belül kijavítható-e kerül a hiba, vagy sem. Ha nem, akkor jogilag nem javítható kategória. :)

#2352 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 27. 15:45

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 16:43

Jogi szempontból az a fontos, hogy a jogosult jelentős érdeksérelme nélkül, ésszerű határidőn belül kijavítható-e kerül a hiba, vagy sem. Ha nem, akkor jogilag nem javítható kategória. :)

Aztán ha nekem az ésszerű határidő 99 nap, másnak meg fél óra?

Szerkesztette: Jahno 2007. 08. 27. 15:50 -kor

Make love not Wor.

#2353 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 16:45

ezert van beirva a 15 napon beluli torekedes kenyszere :D

#2354 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. aug. 27., hétfő - 15:45

Fogyasztói szerződések esetében az kijavítás, ill. kicserélés keretek közé szorítása érdekében a 49/2003-as GKM. rendeletben a 15 napra való törekvéssel kívánták ezt szabályozni. Nem fogyasztói szerződések esetében általában nincs ilyen éles kontraszt, mint amit írtál, de az ésszerű megfogalmazást a jogharmonizáció során vettük át. :)

#2355 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 19:28

Nagy a csend gyerekek. Elmentetek nyaralni?  :Đ  :cool:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2356 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 20:29

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 19:28

Nagy a csend gyerekek. Elmentetek nyaralni?  :Đ  :cool:

Szerintem csak bezárult a kör, és nem tud senki újabb kifogást előhozni. :)

#2357 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 20:36

Sztem senki sem keresett kifogásokat. Néhányan a törvény betűit idézték, néhányan meg a gyakorlatot ismertették.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2358 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 20:37

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 21:29

Szerintem csak bezárult a kör, és nem tud senki újabb kifogást előhozni. :)

szeintem nagyon félreértettél valamit, ha így látod :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2007. 08. 28. 20:37 -kor

#2359 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 08. 29. 10:32

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. aug. 28., kedd - 21:36

Sztem senki sem keresett kifogásokat. Néhányan a törvény betűit idézték, néhányan meg a gyakorlatot ismertették.

igen. a gyakorlat az, h pl. aláírat a munkáltató egy munkavédelmi oktatási naplót, mellékel valami mondvacsinált tematikát, gyakorlatilag oktatás nélkül. aztán ha baleset van, hiába a papír, aláírás, ha érdemi oktatás nem történt, és ezt tanúvallomásokkal is igazolják, akkor bizony a bíróságon kártérítés, büntetőper + mellette pénzbüntetés, nem mellesleg a tb is kifizetett mindent a munkáltatóval és polgári úton megintcsak szép összegeket lehet szerezni.
pedig hát a gyakorlat... de meg a papírok is aláírva...  csak hát ott van a fránya törvény... a jogszabály azért jogszabály, mert aszerint fognak eljárni minden vitás esetben, bíróság előtt. persze lehet csűrni, csavarni, de azért egy bizonyos határon nem lehet túlmenni és a szart maradéktalanul visszalapátolni a lóba. főleg nem, ha egyértelmű a jogszabály és kőkemény tényekkel lehet mindent alátámasztani.

Szerkesztette: avman 2007. 08. 29. 10:36 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2360 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 29. 10:55

Idézet: avman - Dátum: 2007. aug. 29., szerda - 11:32

igen. a gyakorlat az, h pl. aláírat a munkáltató egy munkavédelmi oktatási naplót, mellékel valami mondvacsinált tematikát, gyakorlatilag oktatás nélkül. aztán ha baleset van, hiába a papír, aláírás, ha érdemi oktatás nem történt, és ezt tanúvallomásokkal is igazolják, akkor bizony a bíróságon kártérítés, büntetőper + mellette pénzbüntetés, nem mellesleg a tb is kifizetett mindent a munkáltatóval és polgári úton megintcsak szép összegeket lehet szerezni.
pedig hát a gyakorlat... de meg a papírok is aláírva...  csak hát ott van a fránya törvény... a jogszabály azért jogszabály, mert aszerint fognak eljárni minden vitás esetben, bíróság előtt. persze lehet csűrni, csavarni, de azért egy bizonyos határon nem lehet túlmenni és a szart maradéktalanul visszalapátolni a lóba. főleg nem, ha egyértelmű a jogszabály és kőkemény tényekkel lehet mindent alátámasztani.

Ezzel nemis kívánok vitába szállni. Az esetek nagyrészében azonban a gyakorlat bevett és működik. az extrém esetektől eltekintve.
Kép

Xfire profil

LordRolee

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120