HWSW Informatikai Kerekasztal: Megapixel - Digitalzoom Kft. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megapixel - Digitalzoom Kft. Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:02

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 14:46

én ragaszkodnék egy biztosítós kárfelmérőhöz.

Az ki is jött, csak én nem voltam itt, megnézte, közölte hozzunk számlát javításról, azt fizetik, vagy ha nem javítható, akkor arról. Csak szagát érzem a szopószorzótényezőnek  :confused:
Make love not Wor.

#2442 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:08

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 13:48

Ez valóban így van nem vagyok a jogban járatos ember, de járatos vagyok a normákon, tolerancián és emberi kapcsolatokon alapuló kereskedelemben. A jogszabályok és az általam említett dolgok között óriási szakadék tátong, amit sztem nem tágítani, hanem szűkíteni kéne. De tudom fogjam be, hülye vagyok a joghoz  :rolleyes:

Amennyiben azt a látszatot kívánod erősíteni, hogy van egy 1959. évi törvény és 2007-et írunk, és a jogszabályokban változás gyakorlatilag nem igazodott az azóta megváltozott piaci helyzethez, akkor jobban teszed, ha inkább okosan hallgatsz. Ebben az esetben ugyanis lehet az a véleményed, hogy ez így van, csak a valóság nem ez! :)

Ha úgy látod, hogy a jelenlegi szabályozás nem eléggé toleráns, akkor kicsit képzeld magad az időnként a fizetésének a felét egy termékre költő családfő helyébe és vesd össze, hogy még mindig nem elég toleráns-e a jog, amikor lehetőséget biztosít a kereskedő számára, hogy a szerződésszegése ellenére egyrészt eldöntse, hogy megéri-e neki a kicserélést elvégezni, ill. még egy fél hónapig javíthasson, cserélhesson, attól függően, hogy melyik éri meg neki jobban. Holott neked kereskedőként az adott termék értéke a költségvetésed - helyenként százalékban sem szignifikáns - alacsony hányadát teszi ki.
Én úgy gondolom, hogy a jelenleginél jobb szabályozást nehéz alkotni, de a jelenlegi törekvések jó irányba mutatnak.

#2443 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 14:58

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:08

Amennyiben azt a látszatot kívánod erősíteni, hogy van egy 1959. évi törvény és 2007-et írunk, és a jogszabályokban változás gyakorlatilag nem igazodott az azóta megváltozott piaci helyzethez, akkor jobban teszed, ha inkább okosan hallgatsz. Ebben az esetben ugyanis lehet az a véleményed, hogy ez így van, csak a valóság nem ez! :)

Ha úgy látod, hogy a jelenlegi szabályozás nem eléggé toleráns, akkor kicsit képzeld magad az időnként a fizetésének a felét egy termékre költő családfő helyébe és vesd össze, hogy még mindig nem elég toleráns-e a jog, amikor lehetőséget biztosít a kereskedő számára, hogy a szerződésszegése ellenére egyrészt eldöntse, hogy megéri-e neki a kicserélést elvégezni, ill. még egy fél hónapig javíthasson, cserélhesson, attól függően, hogy melyik éri meg neki jobban. Holott neked kereskedőként az adott termék értéke a költségvetésed - helyenként százalékban sem szignifikáns - alacsony hányadát teszi ki.
Én úgy gondolom, hogy a jelenleginél jobb szabályozást nehéz alkotni, de a jelenlegi törekvések jó irányba mutatnak.

Én nem ezt írtam és nem is kívánok semmitsem erősíteni. Légyszives ne adj olyan szavakat a számba amiket nem írtam, vagy ne értelmezd félre az írásomat.
Mint azt írtam már oly sokszor, naponta vagyok a "pult" mindkét oldalán és sokmindent tapasztaltam már kereskedőként és fogyasztóként is. soha nem tettem arra utalást, hogy jogosan bújik ki a kereskedő a kötelezettsége alól, mert ez szerintem sem fer. DE. A jogszabály nem ad kellő rugalmasságot annak érdekében, hogy a garanciális ügyintézés minél gördülékenyebben folyjon, hogyha a kedves fogyasztó 15 nap után veri az asztalt, mert azt írja elő a törvény. Vannak esetek, amikor ha fejreállok sem tudom teljesíteni 15 nap alatt. Mint fogyasztót engem is bosszantott a dolog egészen addig, amíg nem csöppentem bele a kereskedelembe és nem láttam a belső mechanizmusokat és az ezzel kapcsolatos "etikettet".
Mint azt már oly sokszor leírtam és rajtam kívül még páran. A tiszta importos termékeknél ahol szervízgar van és gyártói garlevél, ott nem a kereskedő javít, hanem a gyártóval szerződésben álló szervíz, akivel a kereskedő gyakorlatilag semmilyen jogviszonyban sincs.
Tudnám példának hozni mondjuk az internetszolgáltatók disztribúciós rendszerét. Van viszonteladói szerződésem X internetszolgáltatóval. Ügyfél bejön, megrendeli, szerződés satöbbi. Ha gondja van a szolgáltatással nem hozzám jön, hanem felhívja az X internetszolgáltató ügyfélszolgálatát és bejelenti ott a gondját.
Vmi hasonlót kéne eszközölni a szervízgaros gyártói garlevéllel ellátott termékek esetében is. Annyi különbséggel, hogy a kereskedő mintegy leadó pontként működik, és ha a szervíz vmit gányol, akkor a fogyasztó őt vonhassa felelősségre és ne a kereskedőt, amennyiben a kereskedő időben továbbította szervíz felé a problémás eszközt (ez legyen mondjuk max 2 munkanap).

Szerk: nincs olyan a kereskedőnél (nálunk legalábbis), hogy melyiket éri meg jobban. Ha cserélni kell akkor csere, ha nem javítható a cucc akkor nincs mese. Acernél pl úgy működik, hogyha nem javítható a noti, akkor kiad egy csereigazolást, amit a fogyasztó a vásárlás helyén érvényesíthet. Ő érvényesíti a nagyker felé, ő meg az importőr felé.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 09. 10. 15:00 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#2444 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:16

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 14:58

Én nem ezt írtam és nem is kívánok semmitsem erősíteni. Légyszives ne adj olyan szavakat a számba amiket nem írtam, vagy ne értelmezd félre az írásomat.

Itt pontosan azt mondod, hogy, amit Jahno mond, az úgy van! Jahno pedig azt mondta, hogy lassan hozzá kellene az 59 óta megváltozott piaci helyzetekhez igazítani a jogszabályokat.
Ezután pedig mondtad, hogy a jogszabályok és a normák között óriási szakadék tátong. Valamint hozzászólásodból az tűnik ki, hogy a tolerancia és emberi kapcsolatok nem részei a jognak, mert ott is nagy a szakadék.
Bocsánat, ha ezt úgy értelmeztem, ahogy elhangzott.

#2445 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:33

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 14:58

Annyi különbséggel, hogy a kereskedő mintegy leadó pontként működik, és ha a szervíz vmit gányol, akkor a fogyasztó őt vonhassa felelősségre és ne a kereskedőt, amennyiben a kereskedő időben továbbította szervíz felé a problémás eszközt (ez legyen mondjuk max 2 munkanap).

Ha forgalmazók minőség megvizsgálására vonatkozó kötelezettségeiknek eleget tettek és, ha az előző kötelezett a fogyasztói szerződés hibás teljesítésének az oka, akkor a forgalmazók a fogyasztói jogok teljesítése kapcsán felmerült költségeiket jogosan követelhetik tőlük. Ez a lehetőség jelenleg jogilag így rendezett és ebben nem is látok semmi kivetni valót. Mindenki a maga portáján kell elsöpörjön, nem?

Ha egy kereskedő "leadó" pontként való működést preferálja, akkor rá semmi szükség az értékesítési láncban.

A szerviz (tanuljuk már rövid i-vel helyesen írni) teljesítési segédként vesz részt a jótállási kötelezettség teljesítésében. A fogyaszó, mint az értékesítési lánc végén lévő végfelhasználó végképp távol áll az értékesítési láncban feljebb lévő személyektől/szereplőktől. Ez a rendszer úgy kell működjön, hogy a forgalmazók is a saját portájuk előtt söpörnek és szépen végiggördül a dolog az értékesítési lánc azon szereplőjéig, aki majd fizet.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 09. 10. 15:35 -kor

#2446 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:40

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 16:16

Itt pontosan azt mondod, hogy, amit Jahno mond, az úgy van! Jahno pedig azt mondta, hogy lassan hozzá kellene az 59 óta megváltozott piaci helyzetekhez igazítani a jogszabályokat.
Ezután pedig mondtad, hogy a jogszabályok és a normák között óriási szakadék tátong. Valamint hozzászólásodból az tűnik ki, hogy a tolerancia és emberi kapcsolatok nem részei a jognak, mert ott is nagy a szakadék.
Bocsánat, ha ezt úgy értelmeztem, ahogy elhangzott.

EZZEL együtt olvasva azért már máshogy jön ki nemdebár? Nem igazodott TELJESEN. Nagy különbség.

Szted ha nincsen összhang a garanciális ügyintézésben a normák, emberi kapcsolatok és az idevonatkozó jogszabályok között, akkor része annak?

Elhangzott bizony, csak tudni kéne összeilleszteni a darabokat, hogy lásd a gondolatmenetet.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2447 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:02

Az ki is jött, csak én nem voltam itt, megnézte, közölte hozzunk számlát javításról, azt fizetik, vagy ha nem javítható, akkor arról. Csak szagát érzem a szopószorzótényezőnek  :confused:

jájj. ezeknél a biztosítóknál sosem tudhassa az ember. meg kellene keresni magát a kárfelmérőt, nem pedig vmi kis ügyintézőt faggatni, h mit fogadnak el szakvéleménynek, gyanítom sima szakszervizet mondanak, aztán majd élesben meg belekötnek abba, h nem akkreditált szervezet. majd addig dobálják a labdát, míg végül arra hivatkoznak, h letelt a bejelentéstől számított x nap, amíg érvényesíteni lehet.
bár nem ismerem a biztosítás részletet, de az utóbbit eljátszotta velünk az otp lakásbiztosítás ügyletben (nem műszaki volt, csak egy fickó köszönt be a kapun az óttójával, megjegyzem nyílegyenes uccán), azóta ott is hagytuk őket a vérbe...

Szerkesztette: avman 2007. 09. 10. 15:46 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2448 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:53

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 16:33

Ha egy kereskedő "leadó" pontként való működést preferálja, akkor rá semmi szükség az értékesítési láncban.

Mondtam én már régebben, hogy lassan ide is fogunk jutni. Prémiummárkák takarodjanak, marad a Tisza cipő, meg az Orion csövek. De legalább kicsit felvirágzana a magyar ipar, bevezetjük újra  a KGST-t, ahol aztán nincs komodor, meg videjókamera. Gorenje már van, azóta gyártják tőlünk jogilag keletebbre is :-)

Fiatalabbaknak cocom lista: megtiltotta a legújabb műszaki cikkek eladását a kommunista országoknak, utazni 3 évente lehetett fix devizakeretből, így Gorenjéért meg ilyenekért jártunk osztrákba, amihez pénz miatt vinni kellett nagymamát, nagypapát. Esetleg nagyobb gépeket alkatrészenként be lehetett hozni, meg Videoton gyárunkban lemásolni, aztán más nevet adni neki.

Azért nekem fogyasztói védelem ide, vagy oda, nekem kicsit akkor is mókás, mikor magyar törvény próbál meg szembeszállni a nagy cégekkel, aztán nem a vevő és a kereskedő állapodik meg közösen, hogy mit kap, a 2 órán belüli szopiknyalik supporttól a 90 napig le sem szarom verzióig, ami ugye másik pár országban teljesen jól működik. Erre erőltetünk valamit, amit sok komoly cég sem fog tudni betartani, oszt majd áruljuk pult alól, meg Pixmania, aztán akkor próbáljunk a pénzünk után futni.

Megint az van elnyomva, aki legálisan próbálja meg a dolgokat, a piac pedig megkívánná, hogy olcsóbb legyen, hiszen a szürkeimport nem fogja hirdetni a szopást, júzer meg csak 2 árat lát a cuccra, egy drágát, meg egy olcsóbbart.

Másrészt szervizelésnél elég levés az a dolog, amiben a kereskedő kvázi nem csak leadópont, hanem még annyi sem. Garilevél és kész, mikor a Csepel bringámat vettük akkor is így működött, csak ott a bolttal szemben volt is szerviz, meg szerte az országban. Egy Canon fényképezőt meg ne hasonlítsunk Csepelhez, hogy minden sarkon legyen szervize, aztán ha a szerviz nem tartja be, akkor azt szopassák, ne a kereskedőt. Elvégre a nevében is benne van, kereskednie kell vele, nem pedig szervizelni :-)
Make love not Wor.

#2449 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 15:54

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 16:43

jájj. ezeknél a biztosítóknál sosem tudhassa az ember. meg kellene keresni magát a kárfelmérőt, nem pedig vmi kis ügyintézőt faggatni,

Kárfelmérő közölte, hogy megírhatom mailban, majd 1 hét múlva válszol, mert szabadságol. Azatazannyát. Viszont akkor már le fog telni a 15 nap, ami alatt a papírmunkát pótolnom kellene. Másrészt akkor már 3 hete áll a monitor, akkor kezdhetjük el érdemben a szervizelését/cseréjét. Persze én már másnap vettem helyette, de kisebb cég nem tudom mit lép rá.

Ügyfélszolgát még megkérdezem, de nálam úgyis minden mailban megy, időnként elfogadták bizonyítéknak is.
Make love not Wor.

#2450 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:53

Mondtam én már régebben, hogy lassan ide is fogunk jutni. Prémiummárkák takarodjanak, marad a Tisza cipő, meg az Orion csövek.

Erre korábban sem voltam kiváncsi, és most sem vagyok. Nélküled is műküdik a gazdaság, meg veled is. Ott is, ahol megfelelően érvényesítik a fogyasztói jogokat. Nem is kell messze menni. Úgyhogy fejezzük már be végre ezt a hülyeséget, hogy a jogszerűség az megszünteti a gazdaságot vagy bármit. Szörnyű mennyire egysíkú, érveket nékülöző pályán mozog a véleményed.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 09. 10. 16:01 -kor

#2451 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:10

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 15:40

EZZEL együtt olvasva azért már máshogy jön ki nemdebár? Nem igazodott TELJESEN. Nagy különbség.

Szted ha nincsen összhang a garanciális ügyintézésben a normák, emberi kapcsolatok és az idevonatkozó jogszabályok között, akkor része annak?

Elhangzott bizony, csak tudni kéne összeilleszteni a darabokat, hogy lásd a gondolatmenetet.

lordrolee: Ejhaj, nehéz lesz megmagyarázni, hogy akkor mire is mondtad, hogy úgy van! Mellesleg az új ptk. a küszöbön van, megtörténtek az első véleményezések is.

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 09. 10. 16:12 -kor

#2452 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:14

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:00

Ott is, ahol megfelelően érvényesítik a fogyasztói jogokat. Nem is kell messze menni.

Merrefelé messze? Egyszer szóbajött Európa, mint olyan, de én emlegettem, osztrákból is vágtak ki a vérbe, mikor nem gyári dobozban vittük be a cuccost. Ha ezekről tud valaki valami információt, akkor mondhatja, mert én odaát sem a kereskedők kötelezettségeit nem nagyon ismerem, sem a fogyasztók jogait. Ráadásul csak a rossz hírek jutnak el felém, mikor Amerikában az 1 év 1 napos cuccra vállvonás, vegyél másikat, mert ez nem garancia. Idehaza meg valami 10 évet emlegettetek alkatrészutánpótlásra?

Érdekelne a többi is, mert odakint vagy beintenek, vagy nem, de amit a kereskedő ígért, az úgy van. Ha 1 év, akkor 1 év a periódus.
Make love not Wor.

#2453 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:20

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 16:33

A szerviz (tanuljuk már rövid i-vel helyesen írni) teljesítési segédként vesz részt a jótállási kötelezettség teljesítésében. A fogyaszó, mint az értékesítési lánc végén lévő végfelhasználó végképp távol áll az értékesítési láncban feljebb lévő személyektől/szereplőktől. Ez a rendszer úgy kell működjön, hogy a forgalmazók is a saját portájuk előtt söpörnek és szépen végiggördül a dolog az értékesítési lánc azon szereplőjéig, aki majd fizet.

sztem sem fair valahol ez az egész a kereskedővel szemben. igazából a fogyasztó érdeke is az lenne, h amennyiben a jótállás érvényesítéséből kihagyja a kereskedőt, akkor a szakszervizzel meccselje le a dolgot (valahogy úgy, mint a acer, hozza viszi), aki a gyártóval, forgalmazóval, importőrrel istentudjakivel szerződésben áll. de akkor meg az lesz a gond, h ez csak szerviz, meg kereskedelmi tevékenység, és az importőr, gyártó szopatja. mindig mindenki hárít, keni a másikra. a jelenlegi rendszer szerint az esetleg vétlen kereskedőn is csattan az ostor.
kicsit vulgárisan megfogalmazva, mindig lesz valaki, aki a fasz rosszabbik végén áll. mert ugye ebben a sportágban senki sem szereti az orális szexet arról a feléről megismerni.
az a gond, h ha a kereskedő a játékszabályok szerint is játszik, akkor is ki van szolgáltatva, ezért aztán inkább bevállalja, h az ügyfél szívjon és ne ő, még ha jogi út is lesz belőle. azt hiszem azért ennek az egész, mindent a kereskedőre hárítunk dolognak végül a fogyasztó issza meg a levét a valós életben. mert tisztességes hozzállással nem nagyon lehet versenyképes árakat teremteni a pixmániákkal, mistralokkal szemben egy olyan piacon, ahol az emberek jó része pár ezer forintért az anyját is khm, khm. már pedig nagy haszonra rövid idő alatt szert tenni, elégedetlen és átvert embereket hagyni hátra, majd más név alatt folytatni elég gyakori jelenség ebben az országban.
de sztem egy normális hozzáállással (nem kell az ügyfél seggét kinyalni, sztem elég egy mentegetőző, szervizt szidó, telefon, még csak az otthon éhező félárvákat sem kell megemlíteni) azért nagy gondja senkinek sincs a piacon, bár futóbolond mindenhol akad, pro és kontra.

Szerkesztette: avman 2007. 09. 10. 16:21 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2454 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 16:37

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:20

sztem sem fair valahol ez az egész a kereskedővel szemben. igazából a fogyasztó érdeke is az lenne, h amennyiben a jótállás érvényesítéséből kihagyja a kereskedőt,

Igazából a kezdeti sztori is abból indult ki, hogy mert köcsög a kereskedő, meg blábláblá, sportot űz abból, hogy a vevőt szopatja. Közben leeht a kereskedő is szopik, vagy éppen sajna így gazdaságosabb a dolog, hiába a rossz hírnév, ilyen hírveréssel nem fog 3-5milliós forgalmat bukni, amivel nagyjából nullán lenne.

Szerintetek ha gyorsan/occsón/egyszerűen meg lehetne valamit oldani, akkor nem ezt tette volna?
Make love not Wor.

#2455 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:07

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:37

Igazából a kezdeti sztori is abból indult ki, hogy mert köcsög a kereskedő, meg blábláblá, sportot űz abból, hogy a vevőt szopatja. Közben leeht a kereskedő is szopik, vagy éppen sajna így gazdaságosabb a dolog, hiába a rossz hírnév, ilyen hírveréssel nem fog 3-5milliós forgalmat bukni, amivel nagyjából nullán lenne.

Szerintetek ha gyorsan/occsón/egyszerűen meg lehetne valamit oldani, akkor nem ezt tette volna?

én soha nem vitattam, h nem a legjobb módja az elintézésnek az ilyesmi. :). meg én spec egy ilyen hülye gomb miatt lehet be sem adom a szervizbe. mert elsőre az jött le, ha egyáltalán nem léptet (ami gáz), utóbb kiderült csak 100-asával nem. monnyuk én igénytelen vagyok, bár ha több száz fotó között kéne scrolloznom a gépen, h mit tartsak meg, mit nem, akkor lehet. de erre nálam vajmi kevés lenne az esély.
meg indulás előtt 1 héttel megkeresem a boltot, oszt közlöm a tényálladékot oda nekik bele abba és aztán felajánlom, h összedugjuk a kis buksinkat és kitalálunk valami.
ettől fületlenül nekem csak azzal volt bajom, h meg akartátok magyarázni, miszerint nem úgy működik a rendszer ahogy és mint fogyasztó alapjában véve örülök neki, h de igen. meg az egész hordalékával.
úgy látom, h itt mindkét fél alapjában véve kibabrált magával. annak ellenére, h jogilag nem kérhető számon  az ilyen fogyasztó magatartás, de  ettől függetlenül maksinak is több kényelmetlenséget okozott, az h egyáltalán nem is akart egyezkedni a nyaralás előtt. aztán ki tudja, lehet tojtak volna úgy is magasról a fejére. ez esetben pedig fulljogos lett volna a gecizős totyik a céggel szemben. bár igazából a cégfika már első körben másfele kanyarodott...

#2456 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:09

Idézet: Captain Crash - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:10

lordrolee: Ejhaj, nehéz lesz megmagyarázni, hogy akkor mire is mondtad, hogy úgy van! Mellesleg az új ptk. a küszöbön van, megtörténtek az első véleményezések is.

Előzőleg jössz itt nekem a helyesírással, hogy a szervízt rövid i-vel írjuk, most meg azzal jössz, hogy te akarod megmondani nekem, hogy mit mikor és hogyan gondoltam. Ilyen jellegű hsz-eket nem vártam tőled.

A folyamatot avman is leírta egész jól.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2457 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:07

én soha nem vitattam, h nem a legjobb módja az elintézésnek az ilyesmi. :). meg én spec egy ilyen hülye gomb miatt lehet be sem adom a szervizbe.

Azon kevés kötelezettségének egyike a fogyasztónak, hogy a hiba felfedezése után a körülmények által lehetővé tett legrövidebb időn kifogását közölje a kötelezettel.

#2458 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:47

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:09

Előzőleg jössz itt nekem a helyesírással, hogy a szervízt rövid i-vel írjuk, most meg azzal jössz, hogy te akarod megmondani nekem, hogy mit mikor és hogyan gondoltam. Ilyen jellegű hsz-eket nem vártam tőled.

A folyamatot avman is leírta egész jól.

Ennyire bántott, hogy a helyesírásra felhívtam a figyelmet? Ne haragudj!

Abban, amit beidéztél, hol is mondtam meg mit mikor és hogyan gondoltál? Felőlem akármit gondolhatsz, de ha beidézel egy szöveget és rámondod, hogy "így van" akkor azzal egyetértesz. Gondolatolvasó nem vagyok, legközelebb azt tessék mondani, amit gondolni tetszik!

#2459 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 17:51

:offtopic: A helyesírási felvetés azért zavart, mert itt már volt vki, aki elterelte a szót mondatelemzéssel és helyesírással.  :offtopic:

Igen egyetértek vele részben. Azonban én egy ritka lusta ember vagyok és nem csinálok semmit feleslegesen, ergo nem fogom leírni mellé mégegyszer ugyanazt, amit egy korábbi postomban már leírtam. ;)  :reszeg:
Kép

Xfire profil

LordRolee

#2460 Felhasználó inaktív   Captain Crash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 10. 18:00

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. szept. 10., hétfő - 17:51

:offtopic: A helyesírási felvetés azért zavart, mert itt már volt vki, aki elterelte a szót mondatelemzéssel és helyesírással.  :offtopic:

Igen egyetértek vele részben. Azonban én egy ritka lusta ember vagyok és nem csinálok semmit feleslegesen, ergo nem fogom leírni mellé mégegyszer ugyanazt, amit egy korábbi postomban már leírtam. ;)  :reszeg:

Akkor mégegyszer mondom: Bocsánat, hogy szóltam, hogy rövid i, de én sem írom, hogy fógyasztó! :) Amúgy pedig nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne, hogy a 300. hozzászólás után ezt az apróságot felvetem, egy apró pici zárójelben. :) Ráadásul nem is úgy, hogy Te igazán megtanulhatnád már, hanem, hogy mi tanuljuk meg. :) :reszeg:

A polgári törvénykönyv lett módosítva, és valóban szükség van a ráncfelvaráson kívül az egész újragondolására. Ebben úgy tudom egyetértünk. Ez történik egyébként most (jogi léptékekkel nézve a "most"-ot).
De a korábbi ráncfelvarrás pont az, ami miatt nincs úgy, ahogy Jahno mondta, mert a módosításokkal most nem az 59-es piaci helyzeteket takarja, sőt, 2002-2003-ban megtörtént a jogharmonizáció is az EU irányelveknek megfelelően (fogjuk rá).

Ugye egyet tudunk érteni? 

Szerkesztette: Captain Crash 2007. 09. 10. 18:03 -kor

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »