HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#191 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 21:40

8cmes ventis táp ott mozgatja a levegőt amin átjön a levegő. Sztem logikus. De _próbáld ki_ hogy egy 12centiset katonlappal izolálsz a hátsó venti/proci ventitől és mi lesz. Én a céges gépemmel ezt tettem, azóta hideg levegőt fúj a táp, meleget a hátsó házveni és nem hallani a tápot. Ha emléxel akkor be is írtam/képet linkeltem a topicba. A 12 centis amúgy pár alaktrészt szélárnyákba a széleken hagy, járj utána/mérd le. Míg ezt nem teszed már megint elméleteken lovagolsz; próbáld már ki te is mielött megint tovább írsz. Így teljesen komolytalan vagy ne haragudj, nem személyeskedésből ondom, de ha kipróbálod meglátod.

Akkor nem rajzolnál... ilyenenekt. Tudod mire van a házhűtő venti hátul??? Arra hogy a proci melege a táp mögé osonjon? :omg: 12centisnél a ház teteje melegebb mert ott meg tud rekedni a meleg, míg 8 centiseknél nem. Ne elvben válaszolj, mérj; ha kell küldök hőmérőt!

" 8 centis ventis tápon semmi légáramlat nem megy keresztül " - ezt remélem elírtad :rolleyes: . A tápgyártók a Tbird/Tua időkben kezdték el, mikor a házak pocsékok voltak és kellett ami segít kivinni a meleget.
gemini, egy léghűtéses házzal te is játszhatsz. A tápok akkor vannak igazán csendben ha magukat kell csak hűteni; ha nem hiszed dobja  vgadra és a procira stockcooelreket és figyeld a tápod.

diegho, hogy jött neked össze (egyedül a galaxisban) hogy melegebb levegőt fúj ki a 8as mint a 12es? vagy házhűtés nélkül/levett oldallappal? Feltételezem hgoy nem lennél olyan ... meggondolatlan hgoy ilyen redményekről állj le vitázni. :respect:

bazse és nyunyu is hülyeséget írna? :think: Meg persze a silentpcreview is buta ahogy van :rolleyes: .

carr: Ahogy érzed az AF dolgot, de sztem sohanem fogsz egyetlen 20-25 ezres kártyán sem 1 évnél nem öregebb játkot AF-el tolni, hiába van a feature listájában. Régebbit igen, de ott bele is fér.
Németül nem kell tudni a táblázatok elolvasásához szerintem, és akkor meg dx9es kártyát kel nézned ha idénre veszed.

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 01. 21:43 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#192 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:11

hát lehet hogy az összes nagy tápgyártó összes mérnöke téved és csak neked van igazad. szerintem beszélj velük milliárdokat fogsz keresni havonta  :Đ és nincs mit tesztelnem mint mondtam teszteltem már mindent, mert veled ellentétben az általad hírdetett up tápokat is teszteltem úgy 3 éven át. 1 ventis 400pp, 2 ventis alu, 3 ventis (kék házas) mindegyiket teszteltem, chieftec 8 centis, 12 centis, 2*8 centis, fsp hátul ventis, 12es ventis, ez mind volt már a gépemben. a leghangosabb a dtk 400-as volt hátul egy ventivel szinte fórró levegőt fújt ki a zárt házból még úgy 5-6 éve koliban, fsp 300w 8 centis ventis ugyanúgy meleget fújt ki, akárcsak a sirtec 360-as 2.4-es NW-vel gf3-al. akkor a 350-es fsp most a szarrá húzott core2-vel miért csak langyost fúj ki ugyanabból a szaros codegen házból rátett oldallappal plusz ventik nélkül mindenen stock coolerrel? igen kipróbáltam rátettem az oldallapot hogy megnézzem. vagy most vegyek le a polcról másik tápokat? van itt vagy 10, mindegyikkel ugyanez lesz a helyzet, 8 centis ventivel meleg jön, 12 centivel langyos, érezhető 4-5 fok különbés. elmúlt 5 évben eladtunk a boltban isten se tudja hány házat tápot, a 12 centis ventisekből nem hoztak vissza egyet se még, igaz azokat 2 éve hozzuk csak kb, de sima hátul ventis up-ből már halt be vagy 3... tegnap is srác amit behozott gép 3000-es s754, 9600pro stb. up 400pp és meleget fúj ki hátul a táp. ott néztem mondtam is neki hogy jó meleget fúj ki, mondja hogy igen mióta megvan neki azóta ilyen meleget fúj ki. mondhatod nekem hogy a 8 centis táp jó, de ezt megcáfolja neked az összes tápgyártó épp úgy ahogy én is. de aztán nekem tökmindegy te mit használsz én elvagyok a 350-es fsp pnr-el, ha nagyon akarnám használhatnám az up-t is, most éppen a ponyvaregény díszdobozos dvd-m tartójának a szerepét tölti be itt ni :D egyedül ez az elöl hátul up az ami mondhatni tökéletes hűtés szempontjából, minimum fordulaton nagyon langyos levegőt fúj ki, de ugyanennek a sima 8 centis verziója már fos, nagyon meleget fúj ki ugyanazzal a konfiggal.

#193 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 22:11

Sárga a táp 'légtere', szürke a házventié, piros a procié.
Azt talán még te sem akarod vitatni hogy eredetileg a hátsó házventi a proci melegének kiszivására szolgál, amit az első ventivel kereszthuzatban dolgozva  meg is tesz/tenne.

Világos zöld az a terület amire megkérlek hgoy teszteld már hogy ott mennyi levegő mozog, vagy olvass tápteszteket!  A lila terület amin a 10-15% proci, ram/hdd/chipet/vga egy része és egyéb dolgok fűtenek be; azaz megrekedt meleg levegő - amire szoktak is gondolni alulra telepített tápos házaknál a tervezők. Jut szembem, azok tökéletesen hülyék, mert az ott nem jó hogy csaka saját melegével dolgozik a procié nem adódik hozzá és nem küzd 3 venti 1 légtérben! :eek: Az pedig nagy csalás hogy ezek a házak jól szellőznek és csendesek, mert hát ez tuti nem jó úgy. Oldallap le, az a tuti!

(Aztán nem csak Lianli meg Antec meg stb tulajokat kérdezhetsz ám meg, hanem vizeseket is hogy mikor vizesedtek ez a táp zajszintjére hgoy hatott.)

Na, szerintem tovább ne ragozzuk míg nem mérsz te is a sok elmélet után...

Gondolom elöl/hátul normális házszellőzéssel ellátot gépeknél fújnak a 8asokis meleget ki,  ugye? ;)

Azt meg ... nem méltatom, majd mindenki magában megteszi hogy mennyire logikus amit mondasz.
Az elöl hátul 8cmes UP tökéletesen szellőzik mert (szokásos nézetből) balra kifújja jobbról a meleget. Míg a 1 ventivel megáldott kifújja balra jobbról a meleget, és ez ezért már tök rossz :D.
Halkan kérdezném meg hogy hogy lehet hogy megreked vhol a tápban levegő, mikor a kimeneti oldalon van csak venti, a bejövő oldala egy (táp) egész szélességében végig perforált lemez? :think:
Mindegy, kartonos tesztet úgyse csinálod meg mert...; maradjunk annyiban hogy én sem fikáztam ha te tápot írtál vkinek; te se tedd ha én írok. :respect:
Magam részéről meg maradok a 'sehonnai márkák' halk megoldásainál, te meg a populáris márkák populáris akármilyen megodásainál. És örülök hogy fel tetted pár perc erejéig az oldalát ;)

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1186002690.jpg

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 01. 23:03 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#194 Felhasználó inaktív   szajo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 02. 00:49

Na ennyi táp vita után felüdülésképpen más:
Ma vettem egy Asus DRW-1814BL 18X DVD író LightScribe dvd írót. Hát mit mondjak a Nec után (ami behalt) felüdülés ahogy dolgozik. Ez olyan halkan megy hogy ámulok csak. Hát a Nec amikor felpörgött agyrém milyen hangos volt. Ez meg szépen, inteligensen pörög alig hallom, böngészem a dvd-t és picit forgatja tovább , nem ezerrel mint állat hanem csak picit, épp amennyi kell. Valahol olvastam dvd író topikban igazából pioneer belső van benne. Lehet...
ASUS M2NPV-MX, AMD Athlon 64 X2 3800+ AM2, ASUS EAX1950PRO, KINGSTON 2048Mb DDR2 677Mhz KIT, Thermaltake Swing VB6000BNS Black Case, Chieftec 400W, Asus DRW-1814BL 18X DVD író LightScribe, PIONEER DVR-112D Black,GLACIALTECH - Silent Blade, Creative Audigy SE 7.1,Revoltec Lightboard XL2, Sennheiser HD 555,

#195 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 07:02

Igen, igen, olvasójuk is ilyen, mostaában csak ilyeneket pakolgatok ahova olvasó is kell; nekem is már ilyenenm van mert a **** ***** ICH8 nem kezeli átalakítóval az optikai meghajtóimat :mad:
(Piokat meg ezért szeressük mert boxos fw-el bekapcsolható a quitedrive.)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 02. 07:03 -kor

#196 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 07:20

Itt azt hiszem többen vannak olyanok, akik mivel a kereskedelemben dolgoznak,
közvetlen tapasztalatuk van az elromlott alaplapok gyártó és tipus szerinti eloszlásáról.
Le  lehet szűrni valami olyan adatot, hogy melyik a legmegbízhatóbb?
Melyikből visznek vissza legkevesebbet az újabb tipusok közül?
Elsősorban az új inteles lapok érdekelnének.

Én most kifogtam három rosszat egymás után, úgyhogy nem lenne rosssz ismerni valami
ilyen gyakorlati tapasztalaton alapuló statisztikát.

Szerkesztette: Lancelot 2007. 08. 02. 07:24 -kor

#197 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:16

Idézet: Lancelot - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 8:20

Itt azt hiszem többen vannak olyanok, akik mivel a kereskedelemben dolgoznak,
közvetlen tapasztalatuk van az elromlott alaplapok gyártó és tipus szerinti eloszlásáról.
Le  lehet szűrni valami olyan adatot, hogy melyik a legmegbízhatóbb?
Melyikből visznek vissza legkevesebbet az újabb tipusok közül?
Elsősorban az új inteles lapok érdekelnének.

Én most kifogtam három rosszat egymás után, úgyhogy nem lenne rosssz ismerni valami
ilyen gyakorlati tapasztalaton alapuló statisztikát.

eddig csak gigabyte-ot hoztam, azok még mennek. 965 ill p35 chipsettel.

#198 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:20

pite az túl hosszú lett én el nem olvasok ennyit, csak egy mondtatot olvastam el úgy a közepén, hogy ugye jól szellőző házakban mérek. az emberek 99%-a codegen mercury stb házakban veszi a gépet szóval miért mérjek másik házban plusz ventivel mikor eddig konkrétan egy gép volt amit behoztak ide hozzám és nem codegen fosban volt.

#199 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:44

1éves garanciás abitok nem szerncsések - bár már ritkán is kapni. Ezek nem véletlen 1 évesek, balkáni piacra jönnek.
Giga, Asus elmegy, sok fogy belőlük így néha akad pár hibás is; de nem vészes. MSIről x, ált hanyagolom őket, Asrock átlagos... mást kapni itthon? :D

diegho, ha nem olvasod el nem olvasod el, nekem mindegy, mondtam hogy nem várok sokat...
Plusz ventivel? Hát ha házhűtés nélkül vannak nálatok a gépek akkor szerintem is az egészre pontot is tehetünk :eek: . Sajnos környkéne is van 1(-2) ilyen bolt akiket kissé megutáltam ezért, pláne mikor vinyóról hívnak adatot menteni :( - mert ugye az se kell...

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 02. 08:46 -kor

#200 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 02. 08:49

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 9:44

1éves garanciás abitok nem szerncsések - bár már ritkán is kapni. Ezek nem véletlen 1 évesek, balkáni piacra jönnek.
Giga, Asus elmegy, sok fogy belőlük így néha akad pár hibás is; de nem vészes. MSIről x, ált hanyagolom őket, Asrock átlagos... mást kapni itthon? :D

diegho, ha nem olvasod el nem olvasod el, nekem mindegy, mondtam hogy nem várok sokat...
Plusz ventivel? Hát ha házhűtés nélkül vannak nálatok a gépek akkor szerintem is az egészre pontot is tehetünk :eek: . Sajnos környkéne is van 1(-2) ilyen bolt akiket kissé megutáltam ezért, pláne mikor vinyóról hívnak adatot menteni :( - mert ugye az se kell...

nem mi adjuk el őket... amit mi eladunk az legtöbb hátul felül ventis, a legtöbb gép amit javítunk az a konkurens számtekboltban vásárolt gépes, euronics és tesco származékok. a gépeknek 95%-a nem tőlünk van ami javításra jön. simán vígan megélünk csak abból hogy javítjuk a mások által eladottakat :D

#201 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 09:56

Sajnos :(
Ezzel nem a ti kenyereteket sajnálom, hanem hogy milyen xarokat dobálnak össze :(.

#202 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 02. 10:28

euronics-os 110k-s gépet behozza srác. 3gigás cerka 512 ram 80-as vinyó x1050 :D lg dvd író msi tv tuner. monitor nélkül volt 110 egy hónapja :eek: hát mondom az laza :D

#203 Felhasználó inaktív   kovacsneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:09

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 10:28

euronics-os 110k-s gépet behozza srác. 3gigás cerka 512 ram 80-as vinyó x1050 :D lg dvd író msi tv tuner. monitor nélkül volt 110 egy hónapja :eek: hát mondom az laza :D

Az ilyen meg is érdemli hogy ennyit fizessen :respect:
Ami elromolhat el is romlik....

#204 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:17

Idézet: kovacsneni - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 15:09

Az ilyen meg is érdemli hogy ennyit fizessen :respect:

3500-ért megcsináltam neki a hangot, meg elmondtam hogy én mit tudnék neki összetenni 110-ből, meg hogy ezt mennyiből raktam volna össze, kicsit húzta a száját főleg mikor elmondtam hogy nálunk ugyanúgy van részletfizetési lehetőség 10% befizetésével...

#205 Felhasználó inaktív   kovacsneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:33

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 14:17

3500-ért megcsináltam neki a hangot, meg elmondtam hogy én mit tudnék neki összetenni 110-ből, meg hogy ezt mennyiből raktam volna össze, kicsit húzta a száját főleg mikor elmondtam hogy nálunk ugyanúgy van részletfizetési lehetőség 10% befizetésével...

Volt nekem is szerencsém ilyenekhez, elég sok. Viszont vannak tanulékonyabbak, mikor gépet cseréltek bejöttek összeraktam nekik, megnézték ennyiért mit vesznek aztán visszajöttek és elvitték:)

#206 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:34

Idézet: kovacsneni - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 15:33

Volt nekem is szerencsém ilyenekhez, elég sok. Viszont vannak tanulékonyabbak, mikor gépet cseréltek bejöttek összeraktam nekik, megnézték ennyiért mit vesznek aztán visszajöttek és elvitték:)

neki is elmondtam hogy az összes rokonnak barátnak mondani hogy nem ott venni hanem itt :D

#207 Felhasználó inaktív   kovacsneni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 14:38

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 14:34

neki is elmondtam hogy az összes rokonnak barátnak mondani hogy nem ott venni hanem itt :D

Na én ezt nem vállaltam összeirtam és elküldtem öket vegyék meg, max szoftveresen javitom, mert 10 ugyanolyan gépet összerakom idegennek az müködik de ha rokonnak a 11iket tutti nem megy és őket leszerelni csak ugy nem lehet és jönnek a problémák:) Én párszor megszivtam azóta csak szakmai tanácsot adok.

Szerkesztette: kovacsneni 2007. 08. 02. 14:39 -kor

#208 Felhasználó inaktív   szajo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 15:04

Idézet: MC Pite - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 7:02

Igen, igen, olvasójuk is ilyen, mostaában csak ilyeneket pakolgatok ahova olvasó is kell; nekem is már ilyenenm van mert a **** ***** ICH8 nem kezeli átalakítóval az optikai meghajtóimat :mad:
(Piokat meg ezért szeressük mert boxos fw-el bekapcsolható a quitedrive.)

Utánna kelett néznem mi az a QuiteDrive. Röviden ennyit találtam: QuiteDrive technológia, mely csendesebb működést biztosít...

#209 Felhasználó inaktív   Manticore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 15:48

Kedves őslakosok:)
Nagyjából elolvastam azt a pár oldalt, és szerény gondolatvilágomat jócskán megzavarta mindaz amivel szembesültem.
Sima, mezei földi halandó (user) lévén (semmi extra) szembesültem azzal a problémával, hogy:
Kéne egy számítógép, melyet elsősorban játékra használnék, de ugyanakkor csendes
A mostani cucc az egy közepes traktorral próbál versenyezni, és pár órányi bekapcsolás után olyan meleg a ház teteje, hogy kacérkodtam a tojásrántotta készítés gondolatával is.

Szeretén némi emberbarát tippet, hogy mégis mit képzeljek el:)
Jószágocska - Mage(100)(Arathor - Reckless Mortals)
Csak altjaim vannak..:)
"Now tell me...what's become of my ship?"

#210 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 02. 16:48

Idézet: Manticore - Dátum: 2007. aug. 2., csütörtök - 16:48

Kedves őslakosok:)
Nagyjából elolvastam azt a pár oldalt, és szerény gondolatvilágomat jócskán megzavarta mindaz amivel szembesültem.
Sima, mezei földi halandó (user) lévén (semmi extra) szembesültem azzal a problémával, hogy:
Kéne egy számítógép, melyet elsősorban játékra használnék, de ugyanakkor csendes
A mostani cucc az egy közepes traktorral próbál versenyezni, és pár órányi bekapcsolás után olyan meleg a ház teteje, hogy kacérkodtam a tojásrántotta készítés gondolatával is.

Szeretén némi emberbarát tippet, hogy mégis mit képzeljek el:)

Az első és legfontosabb kérdés ugyi, hogy mennyi a keret, amiből a gépet össze kellene rakni.  :think:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.