HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#171 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:52

én addig nem cserélem le a 7600gs ddr3-at amíg nem jönnek ki az új középkategóriás kártyák. max egy 2600xt/pro ddr3-at kipróbálok ha 5k ráfizetésből megvan.

#172 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:55

Idézet: Smooth - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 22:07

Na ácsi... én nem mondtam, h SLI lapot vegyél.. csak annyit, h amit kinéztél, igen csak gyengus darab (hűtés terén mindenképp).
Ha olcsóbban kapsz M2N-E -t, akkor inkább azt vedd (teljesen ugyanaz a kettő)

Van a deluxe-ból SLI nélküli verzió is? :confused:

#173 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 08:58

Jön a G9X idén (november), jövőre jön a R700 (amd prezentáció), illetve igértek egy középkategóriás radeont a 2600 és a 2900 közé. Azért ebből a 3ból már csak sikerül valamelyiket időre betartani, addig pedig bármelyik erősebb dx9-es hw elég...

Szerkesztette: BoGab 2007. 08. 01. 08:59 -kor

Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#174 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 09:01

Idézet: carr - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 9:55

Van a deluxe-ból SLI nélküli verzió is? :confused:

asus am2 felhozatal

Amúgy nincs, mert egy darab 570U alaplapjuk van, az M2N-E.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#175 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:11

Úgy látszik csak én vagyok aki videókártya vásárláskor nem is gondolkozik ATI-ban: amíg nem írnak normális Linux drivert addig bizony bojkottálni kell őket.

#176 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:14

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 9:21

ha ez olyan házban van ahol nincs a ház tetején venti akkor az ott megrekedt meleg levegő is szépen beáramlik a tápba és a bordák mögött megreked. a 8 centis venti meg nem tudja rendesen kiszívni mindenhonnan a meleget. ezzel szemben ott a 12 centis verzió ami az egész tápon áttolja a levegőt, lehet hogy nem 30 fokos hanem 40 de ez nem számít annyit amíg 65 fokot vagy többet bíró kondik vannak, ugyebár jobbak 105-öset is használnak.

Na ja.

Anno megforditottam a Chieftec 340W-ben a ventit, hogy ne a tapbol szivja el a meleget, hanem kintrol tolja a levegot a tapban levo bordakra.
Egybol huvosebb lett a tap, igy az automatika lejjebb szabalyozta a ventit.
Elotte porgott 2700-on a 8 centis, utana 1700-on...

#177 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 10:57

nem biztos hogy az egész táp lett hűvösebb, lehet, hogy csak az érzékelő és környéke lett hűvösebb, és a tápnak maradtak ugyanolyan meleg részei.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#178 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 11:40

Tap burkolata is erezhetoen hidegebb lett.

#179 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:03

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

unatkoztam, paint-el 5 perc alatt ezt sikerült összehozni. prociventiről a házban hátul lévő tegyük fel 12-es venti húzza kifelé a levegőt, a zöld téglalap a levegőgyűjtési területe, a többi levegő menne felfelé a táphoz, de ott zárva van a doboz, ergó melegíti az alját egy picit, de nagy része a táp elé vándorol és ott reked meg. a megrekedt levegő egy része beáramol a táp elejébe mivel ott vannak kis rések, viszont a táp hátsó ventillátorának halk működés mellet a levegőgyűjtési területe nagyon kicsi, a kondik mögött megreked a meleg levegő, és fűti a tápot. ez lenne egy jó konstrukció? ez inkább egy öngyilkos ötlet. ezen lehetne segíteni egy ház tetején lévő kiszívó ventivel, de az megint plusz egy ventillátor és a táp elejéből ugyanúgy nem húzza ki az ott keletkezett hőt.

#180 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:27

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:03

unatkoztam, paint-el 5 perc alatt ezt sikerült összehozni. prociventiről a házban hátul lévő tegyük fel 12-es venti húzza kifelé a levegőt, a zöld téglalap a levegőgyűjtési területe, a többi levegő menne felfelé a táphoz, de ott zárva van a doboz, ergó melegíti az alját egy picit, de nagy része a táp elé vándorol és ott reked meg. a megrekedt levegő egy része beáramol a táp elejébe mivel ott vannak kis rések, viszont a táp hátsó ventillátorának halk működés mellet a levegőgyűjtési területe nagyon kicsi, a kondik mögött megreked a meleg levegő, és fűti a tápot. ez lenne egy jó konstrukció? ez inkább egy öngyilkos ötlet. ezen lehetne segíteni egy ház tetején lévő kiszívó ventivel, de az megint plusz egy ventillátor és a táp elejéből ugyanúgy nem húzza ki az ott keletkezett hőt.

Udv!

Szerintem a fenti rajzon a "levegogyujtesi terulet" csak akkor igaz, ha pl. le van veve a haz oldallapja, vagy a tap is nyitott dobozban van. De mivel zart, a tapbol kifele fujo venti torvenyszeruen sziv a tuloldali pici reseken, kompenzalva a belso nyomascsokkenest, s igy atszelloztetve szinte az egesz terfogatat. A tap alkatreszeinek elhelyezkedese folytan persze lehetnek "szelarnyekos" helyek, de az mar a taptol fugg. Ugyanigy, pl. ha a gephazban csak hatoldali kifele fujo venti van, kezzel is erezni az elolapi reseken, hogy aramlik befele a levego. Igy ez a gyujtoterulet szerintem joval nagyobb.

#181 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:33

Idézet: bazse - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:27

Udv!

Szerintem a fenti rajzon a "levegogyujtesi terulet" csak akkor igaz, ha pl. le van veve a haz oldallapja, vagy a tap is nyitott dobozban van. De mivel zart, a tapbol kifele fujo venti torvenyszeruen sziv a tuloldali pici reseken, kompenzalva a belso nyomascsokkenest, s igy atszelloztetve szinte az egesz terfogatat. A tap alkatreszeinek elhelyezkedese folytan persze lehetnek "szelarnyekos" helyek, de az mar a taptol fugg. Ugyanigy, pl. ha a gephazban csak hatoldali kifele fujo venti van, kezzel is erezni az elolapi reseken, hogy aramlik befele a levego. Igy ez a gyujtoterulet szerintem joval nagyobb.

hát én eddig egy házon se éreztem hogy áramolna befelé a levegő elöl mikor hátul van csak venti. a nyomsácsökkenés meg nem hinném hogy nagy lenne olyan házaknál ahol szinte minden oldalon vannak lyukak. de ha megnézel egy full összeszerelt 8 centis ventis tápos házat sokkal melegebb a táp és melegebb levegőt fúj ki mint egy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező 12 centis.

#182 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 13:01

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:33

hát én eddig egy házon se éreztem hogy áramolna befelé a levegő elöl mikor hátul van csak venti. a nyomsácsökkenés meg nem hinném hogy nagy lenne olyan házaknál ahol szinte minden oldalon vannak lyukak. de ha megnézel egy full összeszerelt 8 centis ventis tápos házat sokkal melegebb a táp és melegebb levegőt fúj ki mint egy ugyanolyan paraméterekkel rendelkező 12 centis.

A lyukacsos hazaknal a lyukak ossz-keresztmetszete nagy, ezert a bearamlo levego sebesege pici.
Amit a tap-homersekletekrol irsz, elhiszem, sosem volt meg 12 centis tapom. Lehet, hogy annyival hatekonyabban atmozgatja bennuk a venti a levegot, mert szinte a tap egesz alapteruletet lefedi. :)

#183 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 13:23

Idézet: bazse - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 14:01

A lyukacsos hazaknal a lyukak ossz-keresztmetszete nagy, ezert a bearamlo levego sebesege pici.
Amit a tap-homersekletekrol irsz, elhiszem, sosem volt meg 12 centis tapom. Lehet, hogy annyival hatekonyabban atmozgatja bennuk a venti a levegot, mert szinte a tap egesz alapteruletet lefedi. :)

igen, pont ez a lényeg, hogy 12 centis venti által mozgatott levegő mindenhová eljut a tápon belül és kitolja a meleg levegőt mindenhonnan. konkrétan adott egy aspire házas gép. elöl venti hátul venti fent venti 3000+ A64 gyári hűtővel 7900gt-vel asus nforce-os lappal. felső veni meleget fúj, hátsó venti meleget fúj, táp langyost. 450-es chieftec van benne alul 12 centis ventis. csodálkoztam én is hogy tápon miért jön hidegebb levegő mint a többi ventin, de úgy látszik úgy van megtervezve a hőáramlás a házban hogy a táphoz ne menjen olyan sok meleg.

nah el kellett nyomnom mert jöttek vevők  :reklamacio: :D előtte egy 400-as nem tudom milyen tápja volt, talán huntkey asszem, az már a sempronos 9800pro-s configból is meleg levegőt fújt ki ugyanebben a házban.

Szerkesztette: diegho 2007. 08. 01. 13:26 -kor

#184 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 13:32

Itt a pont! :)
(én is megnyugodtam)

:offtopic:
*Szerk: Nemsokára 7300 (GT) HSZ-ed lesz! :Đ

Szerkesztette: carr 2007. 08. 01. 13:34 -kor

#185 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 18:14

Idézet: bean - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 9:11

Úgy látszik csak én vagyok aki videókártya vásárláskor nem is gondolkozik ATI-ban: amíg nem írnak normális Linux drivert addig bizony bojkottálni kell őket.

Szvsz Linux alatt nem szoktunk igazán játszani, van XP is a gépen, tehát Linux alá nem is kell annyira a 3D.
Akkor meg minek a bojkott? ha lesz, akkor Ok, de nem létfeltétel. A tökéletes kép nagyon is. Azért veszek ATI(AMD)-t. Most is az van.
Asztalravissza!

#186 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 18:58

Lehet kicsit zold kérdés, de egy Core2D T7400 laptopban 945-ös intel szettel hogy viszonyul egy asztali x2/4400-hoz? (nv430-es szettel). A RAM ua. mindkettoben.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#187 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 19:15

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 19:58

Lehet kicsit zold kérdés, de egy Core2D T7400 laptopban 945-ös intel szettel hogy viszonyul egy asztali x2/4400-hoz? (nv430-es szettel). A RAM ua. mindkettoben.

az intel integrált vga nagyon gyér. az nforce 6100/6150-el még 1-2 régebbi játék elfut, de az intel-el ez nagyon necces.

#188 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 19:18

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 20:15

az intel integrált vga nagyon gyér. az nforce 6100/6150-el még 1-2 régebbi játék elfut, de az intel-el ez nagyon necces.

Koszi. És mi a helyzet proci-memoria szinten? Jatszani nem annyira szeretnek.
Csak kenyszerbol átállok notira, és kivancsi vagyok mit várjak.

Szerkesztette: Wyco 2007. 08. 01. 19:18 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#189 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 01. 19:26

Idézet: Wyco - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 20:18

Koszi. És mi a helyzet proci-memoria szinten? Jatszani nem annyira szeretnek.
Csak kenyszerbol átállok notira, és kivancsi vagyok mit várjak.

prociban a noti erősebb lesz, memkezelésben amd erősebb, viszont vinyó miatt korlátozva leszel. laptopokban a vinyó a szűk keresztmetszet.

laptop vinyók: http://prohardver.hu/cikkek/2007-07-30/25_...s_merevlemezek/

Szerkesztette: diegho 2007. 08. 01. 19:27 -kor

#190 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 19:35

Köszi.
Az AMD még DDR1-es egyebkent.

Ja a notivincsiket olvastam. Majd valszeg az lesz h a notivincsire felmegy a windows, a tobbi meg majd USB-n vagy FW-n egy kulso 500-as WesternDigitalra.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.