HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VI. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#571 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 09:03

Persze, azok akiknek nem kerek kábelük van, mert ahhoz képest egy ***  *** törékeyn ***** a sata kábel, a ******* botrányos sata tápkábelről nem is beszélve! :mad:
Sok buta házban(pl casetekek nagyja) meg nem figyeltek a sata kábelekre és míg IDE csatit a ház oldala nem piszkálja, a statát rendre kinyírja sűrűbb mozgatás eredményeként...

Akit érdekela huzat van kerek kábele, akit meg nem az meg magasról... mellesleg az esetek 95%ban a sima kábeleket is szépen el lehet igazítani hgoy ne fogják a levegőt...

Ha előnyök akkor max annyi hogy így tuti nem tudja 2 eszköz lassítani egymást.

És hogy pontosak legyünk az UDMA66 már elég a plafon kiaknázásához ;) (ofkorsz 80 eres kábellel, de 66/100/133 mind 80 eres)

Szerkesztette: MC Pite 2007. 08. 14. 09:06 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#572 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 14. 09:06

bejött 2 nő hímzőcérnáért geci!!! érted????????????????????????????????? számtekbolt. bejönnek, hímzőcérna van? és komoly fejjel!!! úristen. na most zárok be egy fél órára :D

#573 Felhasználó inaktív   ragyoti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 09:26

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 9:06

bejött 2 nő hímzőcérnáért geci!!! érted????????????????????????????????? számtekbolt. bejönnek, hímzőcérna van? és komoly fejjel!!! úristen. na most zárok be egy fél órára :D

Hát, ha a TECSÓban lehet számítógépet venni... :)
Foxconn Tp-538; AMD X2 3800+; Noctua NH-U9F; Kingmax 2x1GB 800Mhz DDR2; Abit kn9-Ultra; iChiLL Innovision 7600 GT Zalman VF-900; FSP Bluestorm II 400W; Genius KB-16e Scroll; Genius SP-F120; WD 250 GB RE; NEC AD-7170S; ACER 1716BS

#574 Felhasználó inaktív   Uuncsiii 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 10:01

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 10:06

:offtopic: Na és van hímzőcérnád?  :jump: Kétmagos is?

#575 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 14. 10:02

Idézet: Uuncsiii - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 11:01

:offtopic: Na és van hímzőcérnád?  :jump: Kétmagos is?

nem válaszoltam nekik a kérdésre csak megfogtam a fajam és lehajtottam, erre köv kérdés helybéli vagy? válaszom: nem tudom hol lehet venni viszlát.

#576 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 08. 14. 10:53

Magyarázza már el nekem valaki, hogy ha átlagvevő akar egy olcsó és valószinüleg tuningos procit ... tehát mondjuk egy olcsó E1260-at vagy E4400-et, E6320-at, akkor mi a ráknak akar hozzá 40-60K-s alaplapot???  :think:
És akkor ugyan ez pepitában, bejön a vevő és fillérre kiszámolt konfigot akar, igaz alulméretezett VGA-val, minimál rammal, stb. De beletesz egy 40-60K-s lapot.
MIÉRT?  :confused:
Ha meg nem akarja tuningolni, akkor pláne miért? Ha meg adott lap olcsóbb verziójával olyan tuningot tud, amihez már nitrohűtés kéne, akkor az miért nem jó?

Hány egységsugaru user használ 6-8 SATA eszközt, pláne raidben és mellette egyszerre három hálókártyát?

És ami a lényeg. Minek kérdezik meg az eldó(k) véleményét, ha utána sz*rnak rá?  :reklamacio:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#577 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 14. 10:55

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 11:53

Magyarázza már el nekem valaki, hogy ha átlagvevő akar egy olcsó és valószinüleg tuningos procit ... tehát mondjuk egy olcsó E1260-at vagy E4400-et, E6320-at, akkor mi a ráknak akar hozzá 40-60K-s alaplapot???  :think:
És akkor ugyan ez pepitában, bejön a vevő és fillérre kiszámolt konfigot akar, igaz alulméretezett VGA-val, minimál rammal, stb. De beletesz egy 40-60K-s lapot.
MIÉRT?  :confused:
Ha meg nem akarja tuningolni, akkor pláne miért? Ha meg adott lap olcsóbb verziójával olyan tuningot tud, amihez már nitrohűtés kéne, akkor az miért nem jó?

Hány egységsugaru user használ 6-8 SATA eszközt, pláne raidben és mellette egyszerre három hálókártyát?

És ami a lényeg. Minek kérdezik meg az eldó(k) véleményét, ha utána sz*rnak rá?  :reklamacio:

velősen tömören: mert hülyék mint a segg

#578 Felhasználó inaktív   PETYA01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 13:39

:D
Hát ez jó! :-)

#579 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:12

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 10:06

Ez nem lehet igaz!!!  :omg:
Mi van a kirakatban?

#580 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:21

Idézet: auster - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:12

Ez nem lehet igaz!!!  :omg:
Mi van a kirakatban?

gépházak, alkatrészek, dobozok stb :D de mondom bejöttek megálltak a bolt közepén, körülnéztek. és 5sec múlva kérdeztek :D

#581 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 14:36

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 11:55

:offtopic: Szerintem azért lehetnétek egy kis belátással a civilekkel szemben, akik nem ezt tanulták, közük nincs a témához és bénák, mint pl én is, de kell nekik egy gép, és még a javítására, buherálgatására is rászorulnak. Az informatika olyan szinten lett mindennapi életünk része, hogy erre rajtatok kívül sokan nincsenek felkészülve (persze nem a hímzőcérnásokra gondolok:-)): az alapszavakat nem értik, lövésük sincs mik az alapvető összetevők. Szerintem, a magyarok 80%-a nem tudja milyen részei vannak egy PC-nek. Így légyszi viseljétek el a hülyéket a boltban és legyetek türelmesek velük! Ti is jobban jártok, talán többet költenek, barátaiknak ajánlják, stb.
Persze, aki nem figyel a jó szóra, nem hallgatja meg mit tanácsol az eladó, arra ez nem vonatkozik. :offtopic:

Szerkesztette: auster 2007. 08. 14. 14:50 -kor

#582 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:05

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 8:06

A mi boltunk régen menő kocsma volt. Az első 5 évben jó lett volna tartani valami pálinkát a pult alatt, mert megdobta volna a forgalmat.  :D  esetleg magunknak is...

Idézet

Nemigaz! Te nem érthetsz hozzá igazán, majd a szomszéd megmondja a frankót!
Azt kell megvenni, nem pedig azt, amit 10-20 év tapasztalata és a józan ész mond.  :p

Más: bár benne voltam az IT-ben, de már 2 éve nem dolgozom ezen a területen, nekem is sokminden új, és lehet, hogy hülyéket kérdezek, és lehet, hogy nem a tanácsoltat, hanem a magam régebbi tapasztalatára épülőt választom, pl: AMD vs Intel.
Asztalravissza!

#583 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:29

Idézet: auster - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:36

:offtopic: Szerintem azért lehetnétek egy kis belátással a civilekkel szemben, akik nem ezt tanulták, közük nincs a témához és bénák, mint pl én is, de kell nekik egy gép, és még a javítására, buherálgatására is rászorulnak. Az informatika olyan szinten lett mindennapi életünk része, hogy erre rajtatok kívül sokan nincsenek felkészülve (persze nem a hímzőcérnásokra gondolok:-)): az alapszavakat nem értik, lövésük sincs mik az alapvető összetevők. Szerintem, a magyarok 80%-a nem tudja milyen részei vannak egy PC-nek. Így légyszi viseljétek el a hülyéket a boltban és legyetek türelmesek velük! Ti is jobban jártok, talán többet költenek, barátaiknak ajánlják, stb.
Persze, aki nem figyel a jó szóra, nem hallgatja meg mit tanácsol az eladó, arra ez nem vonatkozik. :offtopic:

én türelmes vagyok velük, el is mondom mindig mi az amit ajánlok aztán amikor jön az okosság hogy ebben meg abban a magazinban így meg úgy volt akkor szoktam mondani jó, ha szar kell akkor megrendelem azt, de után ne legyen sírás hogy cseréljem vissza mert elhajtom a fenébe.

#584 Felhasználó inaktív   szajo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:07

Idézet: diegho - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 14:21

gépházak, alkatrészek, dobozok stb :D de mondom bejöttek megálltak a bolt közepén, körülnéztek. és 5sec múlva kérdeztek :D

Vagy hallották kintről a samu vinyó kerregését és azt hitték varrógépszaküzletben vannak:-)

#585 Guest_diegho_*

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:09

Idézet: szajo - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 18:07

Vagy hallották kintről a samu vinyó kerregését és azt hitték varrógépszaküzletben vannak:-)

samu vinyó van az üzletben ez tény, de nem hallani :p

#586 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:55

Na összelegóztam a herkentyűt, ment minden pöccre (lekopog).
Még venni kell bele 1 (2) 12 centis hűsítőt, mert amit a házhoz adtak az.. visít mint egy rakéta porszívó.

Egyvalami kifogott rajtam.. A power lednél három tű van, nekem meg két szál, és nincs ráírva a polaritás. De abban sem vagyok biztos, h van power led :D Mert csak egy kis sárga van az elején, de lehet a gombba építették, mert vezeték van hozzá. :think:

Ezek az értékek jók? (terhelés nélkül)

Érzékelő típusa ITE IT8718F  (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa National LM63  (ATI-I2C 4Ch)
Alaplap neve Gigabyte 965P Series
Burkolatba behatolás történt Igen

Hőmérsékletek
Alaplap 43 °C  (109 °F)
CPU 28 °C  (82 °F)
1. CPU / 1. mag 48 °C  (118 °F)
1. CPU / 2. mag 46 °C  (115 °F)
GPU 48 °C  (118 °F)
GPU környezete 48 °C  (118 °F)
SAMSUNG SP2504C 37 °C  (99 °F)

Hűtőventilátorok
CPU 753 RPM
Tápegység 3154 RPM

Feszültség értékek
CPU mag 1.18 V
+3.3 V 3.34 V
+12 V 11.92 V
+5 V készenléti 5.19 V
DIMM 1.89 V

A szatyor nem táska.

#587 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 18:43

Idézet: Dzsano - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 17:05

A mi boltunk régen menő kocsma volt.

Akkor minek kellett nektek profilt váltani?  :)

Cérnás esetről jutott eszembe: haverral vettünk régen focimagazint, középen akármilyen csapat posztere kisebb lelátón, olyan szép részekre osztott volt, odajött egy öregember, amikor nézegettük, beszól:
"Megjelent az új Méhész Újság?" És már rohant volna megvenni... :omg:  :Đ

(Havernak amúgy inkább AM2-es procit és ASUS M2V-t ajánlottam a ASUS A8V-VM SE meg Asrock 939S56-M helyett.)

Szerkesztette: spidey 2007. 08. 14. 18:46 -kor

#588 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 19:33

Idézet: auster - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 15:36

Figyelj, az meghallgatja hogy mit mondunk és utánanéz/elgondolkozik rajta. De nem azokról van most szó, sajno snem ez a jellemző...

T-lore: mindig a fekete a negatív színes a pozitív.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#589 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 20:26

És ezek normális értékek?:

Csak mert a két mag 50°C körül van, a CPU meg 35 körül.. Másoknál úgy látom h a magok mindig alacsonyabb hőmérsékletűek :confused:

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1187119571.jpg

A szatyor nem táska.

#590 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 20:33

Idézet: T-lore - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 21:26

És ezek normális értékek?:

Csak mert a két mag 50°C körül van, a CPU meg 35 körül.. Másoknál úgy látom h a magok mindig alacsonyabb hőmérsékletűek :confused:

Én meg úgy láttam, hogy sokaknak (meg nekem is) a CPU kisebb értéket kap, mint maguk a magok...persze nem hiszem el...legalábbis amit nekem kiír...a magok hőmérséklete reálisnak tűnik, a borda is éppen langyos, de egy 26C-os szobában, 36C-s magok mellett hogyan lehet a CPU 20C? Mondjuk nálam az alaplapét is csak combosabb terhelésnél tünteti fel, akkor is 2-3C-al...hát ez meg méginkább lol...vagy az érzékelő vagy az everest szar (pedig elvileg a legfrissebb)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.