Idézet: xclusiv - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 19:10
1. DVI single link kábel wiki szerint 1600x1200-ig jó, fölötte dual kell. Viszont képpontok száma szerint az 1680x1050 (ez a natív) belefér. Van erről tapasztalatotok?
2. DVI-HDMI kábel hogy megy együtt? Gondolok ilyen vindóz kitalálja a natív felbontást és hasonló dolgokra.
3. a kábel "minősége" számít valamit? Szóval 3t-ben kolink dual dvi bruttó 2400, media markt-ban akartak adni majd 10 rongyért "full" dvi kábelt, legalábbi így magyarázta ki árpi. Szerintem a digitális jel vagy átmegy jól vagy nem megy át jól, de olyan, hogy jobban megy át? Szerintem ez sima parasztvakítás, és jó nekem az óccsó kábel. Mi erről a véleményetek?
kösz,
x
1. nem igaz. a single link elviszi a wuxga-t is 60Hz-cel. a dual link egyedül a wqxga-hoz kell.
2. a dvi/hdmi elégy jól emgy együtt ha az igények passzentosak - pl hdcp. természetesen egy dvi csatlakozójú vga alapértelmezésben nem fog magából hangot eregetni a kép mellé (mondjuk van ellenpélda, de nem tipikus) a felbontás/vesa módok lebeszélése ugyan úgy DDC/EEDID alapon megy mint a DSUB csatis VGA esetben - fiziksilag a HDMI/DVI etéren úgy működik mint a DSUB. Mondjuk a HDMI végén megengedett a segghülye megjelenítő is ami csak a TV módokat érti és nem mond magáról semmit. lásd bizonyos TVk amik bajosan/sehogy fütyülhetőek össze PCvel.
3. a kábelminőség mint kérdés a kaábelhossz esetében kérdéses. a monitorhoz csomagolt kábel szinte minden esetben jó. ha nem jó a kábel akkor összetörik a monitoron a kép/akad/szaggat. az olyan helyeken mint mediamarkt csak parasztvakitás zajlik. ha mindenképpen 'felvágós' kábelt akarsz venni, akkor nézz utána ennek a cégnek: 'monster cable'.
Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 28. 23:45 -kor

Súgó
A téma zárva.