Idézet: sn4ke - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 0:32
Hali,
Sn4ke, igazad van PSt illetően, de szerintem egyszerű kivágásokra, vörös szemre, erre-arra nem a photoshopnak fognak nekiugrani azok, akik csak ennyit szeretnének a képeikkel csinálni. Egyrészt nehezebb beszerezni, mint bármely egyszerű képmanipulátort és - ahogy az én környezetemben én tapasztaltam - kicsit félnek is tőle.
Lényeg lényeg én jó pár éve PS használó vagyok, web, print és egyéb munkálatokra, de sajnos normális TFTvel még nem volt dolgom (kivéve az Apple Cinema Displayeket és jobb EIZOkat...más profi cuccot sajnos még nem láttam, tudom, hogy létezik jó pár, persze csak borsos áron).
Nyilván más gyártóknak is vannak IPS, PVA...stb panellel ellátott monitorai, de lássuk be 150ezer Ft az alsó határ ha valakinek tényleg egy kicsit is számítanak a színek, színhűség. Sajnos az egyszerű PS használata során sem nélkülözhetetlen a jó monitor (legalábbis szerintem)
Pölö:
Anno, mikor a jelenlegi cégemhez jöttem (2éve) egy 710T sycmnaster monitort kaptam és a feladatot, hogy a BMWnek gyártsunk le x db webes anyagot. Szerencsére még a munkakezdés előtt a kollegám monitorára pillantottam, aki a munka másik részével foglalkozott és majd hátast dobtam, amikor megláttam, hogy Nála hogy néz ki az anyag. Ami nála szép átmenetes szürke volt, az nálam gyönyörűszép világoskék kevés átmenettel... A többit nem is mondom (viewing angle-ből származó torzítások, fakulások...) Ezzel csak azt akarom mondani, hoyg az egyszerűbb TN panelek félrevezethetik az óvatlan webgrafikához kicsit is konyító (egyébként nem profi) "gyári munkást".
1szómint100, várok mág ezzel a widescreenesdivel... 23" Apple Cinema úgy is egyre lejjebb fog menni, hogy majd egyre többen 30"ra váltanak ebben az iparágban.
Pimpa