HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3101 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 19:14

Hát ezt én sem értem, de örulok hogy végre elterjednek a ledes kijelzők, főleg fogyasztás szempontjából tetszenek.
macbook air 2014

#3102 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 19:52

Biztos fel akarják futtatni az ilyen ledes háttérvilágítás gyártósorát, és gondolom a TN+film a nagyobb volumen az eladásnál. És minél többet gyártanak annál olcsóbb/db. Vagy a fene tujja.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3103 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 08:16

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 20:52

Biztos fel akarják futtatni az ilyen ledes háttérvilágítás gyártósorát, és gondolom a TN+film a nagyobb volumen az eladásnál. És minél többet gyártanak annál olcsóbb/db. Vagy a fene tujja.

Van benne valami, bár a led se nem új  se nem drága technológia, amit annyira fel kéne futtatni. Azt viszont el tudom képzelni, hogy az olcsó monitoroknál ahol sok az eladás ott fongos, hogy látványosan javítsák a képminőséget és inkább oda koncentrálnak, míg a *VA panelok minőségével nincsenek akkora bajok, meg eleve kisebb a volumen.

A *VA panelok mellett is tudok érvet felhozni. Azok eleve jóval többet fogyasztanak mint a TN panelok, így energia hatékonyság szempontjából nekik fontosabb lenne a led-es fényforrás. Azért azon lehidaltam az adatokat nézegetve, hogy míg egy TN panel elmegy 40-50W-al, addig egy *VA panel simán 70-120 W között eszik mérettől függően. Bakker ettől egy CRT monitor se fogyaszt többet, sőt egy hagyományos síkképcsöves 70-80cm-es CRT TV kényülék is beéri 120W-al.
Most akkor hogy van ez?
My photos

#3104 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 16. 11:54

Sziasztok,

Már ~ 6 éve használok egy CRT-s Samtron 78E monitort, amivel maximálisan meg vagyok elégedve, ugyanis nincs mit kifogásolni rajta. Az élesség és színhűség 100%-os, egyszerűen tökéletes. Sajnos már kezd elöregedni és gondolom amiatt kezdte azt csinálni, hogy jobbról balra kis vékony barnás szálak tömkelege fut be időnként.

Ismerősöknél/melóban LCD monitor van (vagy TFT? nem is tudom mi a különbség) és azt látom, hogy a betűk homályosak, ami narancssárga lenne, az piros.

Ennyivel rosszabbak az LCD monitorok? Vagy csak a felső kategóriásak ütik meg a CRT monitorok színvonalát?

Muszáj lesz új monitort vennem, de egyszerűen félek LCD-t venni a fentebb említett dolgok miatt. A másik kérdésem, hogy ezeknél a "mai" LCD monitoroknál is van-e olyan probléma, hogyha nem teljesen szemből nézel rá, akkor már nem lesz olyan jó a kép? Leginkább filmnézésre használom a monitort és csak kicsit oldalazva tudom nézni.

AZ LCD/TFT mennyivel jobb a CRT-nél (ha jobb egyáltalán)?

Ez a Del monitor a megjelenítés minőségében megüti-e a Samtron 78E színvonalát? http://www.focuscamera.hu/index.php?id=ter...=2485&nyelv=hun

#3105 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 12:22

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 10:54

Ismerősöknél/melóban LCD monitor van (vagy TFT? nem is tudom mi a különbség) és azt látom, hogy a betűk homályosak, ami narancssárga lenne, az piros.

Mert sz*rul vannak beállítva, vagy általában sehogy. mert lusták beállítani, igénytelenek, stb., és a "hülye"boltban megvették az első akciósan kapható készüléket, ami tetszett a kölyöknek, és az anyósnak is.

Ennyivel rosszabbak az LCD monitorok? Vagy csak a felső kategóriásak ütik meg a CRT monitorok színvonalát?
Nem. Másak. A panel típusokon múlik, olvass utána a TN, PVA, IPS szavaknak. A drágább készülékek azért egyértelműen jobbak. CRT-t meg nem gyártanak már.

Muszáj lesz új monitort vennem, de egyszerűen félek LCD-t venni a fentebb említett dolgok miatt. A másik kérdésem, hogy ezeknél a "mai" LCD monitoroknál is van-e olyan probléma, hogyha nem teljesen szemből nézel rá, akkor már nem lesz olyan jó a kép? Leginkább filmnézésre használom a monitort és csak kicsit oldalazva tudom nézni.
Igen a TN filmesnél van ilyen, de szerintem teljesen eltúlozzák.
Mi az, hogy csak oldalazva tudod nézni? A gép előtt ülsz, szemből, nem?

AZ LCD/TFT mennyivel jobb a CRT-nél (ha jobb egyáltalán)?
Más. De nem sugároz, nincsenek geometriai hibák, és a TN filmes fajta kevesebb áramot is fogyaszt, a képmérete meg sokkal nagyobb, (szélesebb) és ugye baró, laposkás (régebben ez volt a fő szempont :) )
Ez a Del monitor a megjelenítés minőségében megüti-e a Samtron 78E színvonalát? http://www.focuscamera.hu/index.php?id=ter...=2485&nyelv=hun
Én nem venném meg. De nem a színvonal miatt.
Kérdés? mire használod elsődlegesen a monitort? (internet, játék, filmnézés, fotószerkesztés, retusálás, újságszerkesztés, stb.)
Ha ezt meghatározod, akkor jönnek a típusajánlatok.
Most például az otthoni árérzékeny általános használatú kategóriában (de minőségi készülékek, nem tesco-s) kb. az alábbiak a menők a 22" méretben:
Samsung 2233BW
Samsung T220 és a TV-s verziója a T220HD,
LG W2284FP
Benq E2200HD (16x9-es széles, nagy felbontás, főleg filmnézéshez.)

Bármelyik megbízható jó monitornak tűnik.

:)
Asztalravissza!

#3106 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 12:34

Ha homályosak a betűk, akkor az azt jelenti, hogy nem natív felbontásban használja a monitort pl 1024x768-ban az 1280x1024 helyett. Még a legolcsóbb tft-n is meg lehet különböztetni minden képpontot  a mellette lévő nem ugyanolyan színűektől.

A színeket pedig be lehet állítani, bár az olcsó tft-k színhűsége nem fogja megközelíteni a crt-ét.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3107 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 12:43

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 19:04

Visszavonom amit állítottam, megnéztem az új csodát a Samu 2343BW monitorokat, és egészen elfogadnám a 2048-as felbontásával együtt. Csak lenne rá zseton.  :smoker:

Ezt a 2048-as felbontást támogatják egyáltalán a vga-k? De főleg a játékok, vagy ha ilyet vesz az ember akkor onnantól fogva állandóan trükköznie kell?

#3108 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 13:41

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 12:34

Ha homályosak a betűk, akkor az azt jelenti, hogy nem natív felbontásban használja a monitort pl 1024x768-ban az 1280x1024 helyett. Még a legolcsóbb tft-n is meg lehet különböztetni minden képpontot  a mellette lévő nem ugyanolyan színűektől.

A színeket pedig be lehet állítani, bár az olcsó tft-k színhűsége nem fogja megközelíteni a crt-ét.

Ez a monitor milyen lenne? Samsung-943B (ebben már van DVI is): http://www.logik.hu/szamitastechnika/kosar...g/samsung-943b/
Olvastam róla teszteket is és engem meggyőzött, esetleg van róla valakinek tapasztalata?

Elsősorban filmnézésre használom, ezért is nagyon fontos a látószög (filmet ágyból nézek, így nem tudom magam úgy beállítani, hogy szemből nézzek rá...). Mindenképpen normál vásznút szeretnék venni, a régebbi játékok miatt (zavar a 2 fekete sáv, amit a szélére tesz a képnek a wide, 4:3-as régi játékoknál).

#3109 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 16:59

Az az egy baj, hogy normál nem szélesvásznú monitorokból, már alig van választék, és ami van azok is sokkal drágábbak a hasonló méretű és minőségű szélesvásznú monitorokhoz képest. És a nem szélesvásznú LCD-k sem azonos képarányúak mint a CRT. Ugyanis 5:4-es képarányuk van, ami meg keskenyebb mint a CRT 4:3-a. Szóval azon meg eltorzítja a 4:3-as játékok képét, most hogy ez kit mennyire zavar egyénfüggő engem pl már az is zavar, amikor a 16:9-es kép 16:10-re van torzítva. Viszont írod, hogy elsősorban filmeket akarsz nézni, a filmek 99%-a 16:9-nél is szélesebb az egy 5:4-es monitoron egy vékony csík lesz középen semmi több. A játékok közül pedig a régiek között is rengeteg van, amiben beállítható szélesvásznú felbontás. Most nem tudom milyen régi játékra gondolsz ha 15 éves dosos játékokra akkor persze nincs, de 97-es játékokban már elő elő fordul, hogy be lehet állítani. Ez amúgy is inkább program specifikus, még a mai napig is képesek olyan játékokat piacra dobni, amik nem támogatják rendesen a szélesvásznú megjelenítőket, ami szégyen. Szerintem néhány régi játék miatt túl nagy kompromisszum egy ősi 5:4-es lcd megvétele, ami a nagyobb és olcsóbb wide monitoroknál szinte minden mutatójában elmarad.

Ami meg a nem natív felbontásban való használat miatti mosódást illeti, a modern videókártyák mindegyike támogatja azt, hogy a videókártya átméretezi a képet a monitor felbontására és úgy küldi a monitorra amivel jelentősen jobb minőséget lehet elérni.

Szerkesztette: Mumia 2009. 01. 16. 17:01 -kor

#3110 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 17:08

A fórumokat olvasgatva, szélesvásznú monitoroknál gyakrabban jön elő ilyen-olyan megjelenítési, pixelhiba. Ez is az egyik oka a hezitálásomnak. Nem tartozok azok közé, akiknek simán futja egy új monitorra; ha most megveszem a monitort, azt 6-7 évig tervezem használni.

#3111 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 17:26

Samsung 953BW-ről van valakinek tapasztalata? Megbízható monitor?

#3112 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 18:24

Lehet mégis wide-ot veszek.

Most már csak az a kérdés, hogy Samsung 943BW-t vagy Samsung 953BW-t. Szerintetek?

#3113 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 18:47

Pixelhibába ugyanúgy belefuthatsz bármilyen monitornál, nem arányfüggő a dolog. :)
Akkor a vásárlásnál inkább arra figyelj, hogy milyen pixelgaranciát adnak a monitor mellé.

És ha főleg filmet nézel, akkor mindenképp wide-ot vegyél. Sokkal többre mész vele. Az a pár régi játék, ami nem megy wideban szerintem jó lesz fekete csíkkal is.

Mondom ezt úgy, hogy én is direkt 5:4-es TFT-t vettem. De csak azért, mert én szélesvásznú tartalomra egyáltalán nem használom.

#3114 Felhasználó inaktív   Meridianham 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:19

Most lesz egy nagyon idióta kérdésem. Ez egy CRT monitor? http://olcsobbat.hu/...ok/acer_v173ab/

Nekem egyre inkább az a nagy problémám, hogyha oldalról nézek rá a TFT monitorra, akkor rossz a kép, megnéztem egy párat. Szeretnék inkább CRT-t venni, mert engem tényleg az érdekel elsősorban, hogy oldalról, alulról, felülről ránézve is ugyanolyan legyen a kép, mint szemből, mert családi filmnézésnél a legkülönbözőbb helyekről nézik a monitort.

#3115 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:32

Ez TFT. Ritkán lehet kapni manapság CRT-t, és azok is inkább profi cuccok, drágák. Inkább hadznált után érdemes nézni, néhányezerért hozzádvagdosnak nagyon jókat. Persze nem tudni, meddig bírják aztán, de mondjuk 3000-ért nem mindegy? Újabb gyártmányút célszerű venni. Egyébként nagyon gyorsan fejlődnek manapság ezek a TFT monitorok, az újaknak már elég nagy a betekintési szögük, színhűségük, nem homályosak, mint az elődök, és sokkal jobb a kontrasztjuk. Nem mellesleg egyre olcsóbbak. Nem tétel egy márkás, alap moncsi sem, persze a TN-panelesről beszélek, a többi ma kapható ezeknél is jobb, csak jóval drágább.

#3116 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:36

Ja, egyébként ajánlom figyelmedbe az LG-t és a Samsungot. Amellett, hogy mindkettőnek szép szokott lenni a képe, 3 napos pixelgaranciát adnak hozzájuk, míg a többi gyártó ilyet nem ad. Persze ez is limitált, csak teljes mindig világító pixel, vagy zöld mindig világító vagy egy négyzetujjon 3 halott alpixel stb. Persze ennél gyengébb feltételeket minden gyártónak kötelező teljesítenie.

#3117 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:54

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 13:43

Ezt a 2048-as felbontást támogatják egyáltalán a vga-k? De főleg a játékok, vagy ha ilyet vesz az ember akkor onnantól fogva állandóan trükköznie kell?

Gondolom biztos, ha a tesztgép Radeon 9200-es kártyája megbírkozott vele, ráadásul multi desktop mellett.  :D
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3118 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 21:55

Idézet: Meridianham - Dátum: 2009. jan. 16., péntek - 18:08

A fórumokat olvasgatva, szélesvásznú monitoroknál gyakrabban jön elő ilyen-olyan megjelenítési, pixelhiba.

Melóhelyemen tonnaszám adunk el TFT-t, ez így marhaság. Gyártón belül van olyan széria, amiben 20-25-30 darabonként van csak pixelhiba, van amiben 4-5 darabonként. De semmi köze ahhoz, hogy mi a képaránya.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#3119 Felhasználó inaktív   einstein 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 22:06

Egyébként meg a pixelhibáktól sem kell annyira ijedezni. Ha kiszámolja az ember, annyira kicsi egy, hogy szerencsés esetben észrevehetetlen a legtöbb esetben. Nekem is van 1 alpixel hibám, de a képnek a bal alsó részén, és kizárólag homogén fekete képnél lehet közelről észrevenni egy tűhegynyi sötétkék derengést. Általában legalább 10 legalább ekkora fekete pontot látni a képernyőn fehér háttérnél, melyek jobban megnézve porszemek :D

#3120 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 16. 22:21

Szerintem azért lehet több complain a wide monitoroknál, mert most már mérföldekkel több wide fogy, és annyival több a hibás is. :cool:

Idézet

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.