HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3361 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 07:11

Idézet: Del_81 - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 20:01

Sziasztok!
Tanácsra volna szükségem. Szeretnék egy olyan monitort, amit alkalom adtán tv-ként is tudok majd üzemeltetni. Mit ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!

Saját tunerrel rendelkező monitorra gondolsz vagy valami boxot, tv kártyát akarsz rákötni?
My photos

#3362 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 07:13

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 14:30

Van némelyik Viewsonic-ra is (Grafikus széria?), de azt rebesgetik fél éven belül a felsorolt gyártok is megszüntetik ezt a null pixeles témát. Talán az Asus nem, de nála meg ugye az nem pici felár ... itthon nem is tudom lehet e pixelgarit venni Asus monitorhoz?

Ha ez igaz, akkor azok az eladók szolgáltatásai kerülnek felértékelésre, akinél a boltban elhozatal előtt kipróbálható pixeltesztre a monitor, vagy maga a bolt kedvezőbb gari feltételt tud kínálni a gyártóinál. Sőt amelyik bolt ezt nem adja attól nem is érdemes venni.
My photos

#3363 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 11:55

Idézet: Del_81 - Dátum: 2009. ápr. 5., vasárnap - 18:01

Sziasztok!
Tanácsra volna szükségem. Szeretnék egy olyan monitort, amit alkalom adtán tv-ként is tudok majd üzemeltetni. Mit ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!

Szvsz a Samsung T sorozat igen jó. (T220HD, 240HD, 260HD)
Szép design, jó kép, nagy tudás. Külföldön slágertermék. (nálunk is szeretik)

De vigyázz! Csak MPEG2-es a tuner!

A legtöbb most kapható digitális tuner MPEG2-es a kereskedők nagy ívben les*ják, hogy nem lesz jó a magyar adásokhoz)
Asztalravissza!

#3364 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2009. 04. 06. 12:52

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 12:55

Szvsz a Samsung T sorozat igen jó. (T220HD, 240HD, 260HD)
Szép design, jó kép, nagy tudás. Külföldön slágertermék. (nálunk is szeretik)

De vigyázz! Csak MPEG2-es a tuner!

A legtöbb most kapható digitális tuner MPEG2-es a kereskedők nagy ívben les*ják, hogy nem lesz jó a magyar adásokhoz)

Illetve ami készleten van nekik, gyorsan eladják.

#3365 Felhasználó inaktív   Del_81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 06. 17:31

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 7:11

Saját tunerrel rendelkező monitorra gondolsz vagy valami boxot, tv kártyát akarsz rákötni?

Igazság zserint egyenlőre tv tunerem ninscen, a beépített tuneres monitorokról pedig Ti is írtátok hogy mpeg2-őt kezelnek, ami miatt sokan szidták is (nem vagyok otthon ebben a témában, gy nem tudom a miértjét). Úgyhogy a kérdés az az volna, hogy mpeg4es monitor van e kilátásban? Illetve bármilyen alternatív megoldás is szóba jöhet.
Köszönöm a segítséget!

#3366 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 14:50

Új monitorok bevezetésére készül a Samsung
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#3367 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 07:06

Idézet: Del_81 - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 18:31

Igazság zserint egyenlőre tv tunerem ninscen, a beépített tuneres monitorokról pedig Ti is írtátok hogy mpeg2-őt kezelnek, ami miatt sokan szidták is (nem vagyok otthon ebben a témában, gy nem tudom a miértjét). Úgyhogy a kérdés az az volna, hogy mpeg4es monitor van e kilátásban? Illetve bármilyen alternatív megoldás is szóba jöhet.
Köszönöm a segítséget!

Ez akkor téma, ha a most leállított digitális földi sugárzás érdekel. Ha kábel tv-t kötsz rá (és nincs külön digitális hd kieg előfizetésed), akkor egyáltalán nem kell a digit tuner jelenleg. A normál tv-k is csak rá vannak dugva a kábelre, nézzük otthon és csókolom, mindenféle digit tuner és box nélkül. A kábelszolgáltatóknak egyáltalán nem sürgős az átállás, lesz ott még nagyon nagyon sokáig analóg csomag. Egyelőre a digitnek, meg a hd-nek elég kemény felára van.
My photos

#3368 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 07:27

Idézet: Del_81 - Dátum: 2009. ápr. 6., hétfő - 16:31

Köszönöm a segítséget!

Állítólag ez az LG M2394D Monitor már MPEG4-es tunerrel rendelkezik. Sok helyen néztem, volt ahol még azt is ráírták, hogy nincs is tuner benne... szóval utána kell nézni, mert az ára igencsak versenyképes. (kb. 85000Ft)

Szvsz ha én most vennék monitort, akkor vennék egy full HD-s 23-24-es Samsungot, (2333SW, 2494HS) és hozzá egy hibrid külső TV tunert. (MPEG4-est  :) )
Sokkal rugalmasabb megoldás, a tuner csak akkor fogyasztana, ha használnám, és összességében olcsóbban kijön.
Asztalravissza!

#3369 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 08. 09:33

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 8:27

Állítólag ez az LG M2394D Monitor már MPEG4-es tunerrel rendelkezik. Sok helyen néztem, volt ahol még azt is ráírták, hogy nincs is tuner benne... szóval utána kell nézni, mert az ára igencsak versenyképes. (kb. 85000Ft)

Szvsz ha én most vennék monitort, akkor vennék egy full HD-s 23-24-es Samsungot, (2333SW, 2494HS) és hozzá egy hibrid külső TV tunert. (MPEG4-est  :) )
Sokkal rugalmasabb megoldás, a tuner csak akkor fogyasztana, ha használnám, és összességében olcsóbban kijön.

A külön monitor és tunerben van ráció. Főleg azért, mert akkor később bármelyik egymástól függetlenül olcsóbban cserélhető és nem kell már megint egy drága, az igényeknek nehezen megfeleltethető kombó terméket venni.

Egy kérdésem nekem is lenne: ti most mire használjátok a digitális tunereket (akár mpeg 2 vagy 4) és mennyiért (előfizu)?

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 04. 08. 09:35 -kor

My photos

#3370 Felhasználó inaktív   Ifa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 15:01

Hello.Nem igazán értek az lcd monitorokhoz. 30e forint körül keresnék valamit.A kontraszt aránynál hogy kell nézni,mi számit jónak??Valamint a fényerőnél.
pl. # Kontraszt arány: 3000:1 , 6000:1 stb.
  # Fényerő: 300 cd/m2

Valamint sok változat van max felbontásba is: 19"-es monitornál 1440x900 pixel felbontás , 1680x1050 pixel felbontás.
20"-asnál ahogy nézem szinte csak 1680x1050 pixel felbontás van.

ezekre a dolgokra szeretnék válasz kapni,valamint ajánlatokat is várok,hogy szerintetek milyen monitort éri meg venni 30-35ezer körül.(kicsivel lehet drágább)

Köszi.

#3371 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 16:35

Idézet: Ifa - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 16:01

Hello.Nem igazán értek az lcd monitorokhoz. 30e forint körül keresnék valamit.A kontraszt aránynál hogy kell nézni,mi számit jónak??Valamint a fényerőnél.

Valamint sok változat van max felbontásba is: 19"-es monitornál 1440x900 pixel felbontás , 1680x1050 pixel felbontás.

ezekre a dolgokra szeretnék válasz kapni,valamint ajánlatokat is várok,hogy szerintetek milyen monitort éri meg venni 30-35ezer körül.(kicsivel lehet drágább)

Köszi.

Lehetőleg igyekezzél valamelyik nagy gyártó kínálatából választani, de ebben az árkategóriában nagy különbségek nincsenek.

#3372 Felhasználó inaktív   fricike 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 19. 18:08

Monitort szeretnék vásárolni és ezt néztem ki: Acer V193WAB 19". Valakinek vannak erről tapasztalatai?

#3373 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 07:11

Idézet: Ifa - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 16:01

Köszi.

Néhány alap infó:
1. lehetőleg olyan monitort vegyél amin van DVI bemenet
2. a 3000:1 és társai kontraszt mind dinamikus érték nem a valós kontrasztja a monitornak. Ez azt jelenti, hogy nem az egyszerre látható legnagyobb fényerőkülönbséget adják meg, hanem a monitor fényerejének állításával kapott (felcsavart legnagyobb és lecsevart legsötétebb) különbséget adják meg. Lényegében ez az infó semmit sem ér és haszontalan.
3. az általánosan elterjedt fényerő a 300 cd/m2, bár ez is tök mindegy, ugyanis ilyen fényerőre állítva egy monitor kiégeti a szemedet. A normál nappali fénynél a referencia fényerő használatra 140 cd/m2, míg sötét szobában ettől is alacsonyabb (70-80 is elég).

Az általad meghatározott árból egyértelmű, hogy csak TN panel fér bele.
Ezeknél erre figyelj oda:
- bevilágítás mértéke fekete képernyőnél
- foltosodás mértéke
- lefedett megjeleníthető színtartomány (nem a gyártói 16M szín a lényeg, hanem amit valójában tud)
- input lag mértéke
- kikapcsolható legyen a dinamikus kontraszt
- kikapcsolható overdrive (ha 2ms-os a monitor)
- milyen garit ad a gyártó, vagy a bolt a pixel hibákra

Ha nagyobb felbontásút veszel, akkor kisebbek a megjelenített betűk, szerintem 19"-on az 1680x1050 túl nagy felbontás, bár ez szubjektív. Pixelgari téren a samsung és az lg az ajánlott, ha más márkát nézel, akkor olyan eladótól vegyél csak aki a gyártótól jobb feltételt ad.
My photos

#3374 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 07:13

Idézet: fricike - Dátum: 2009. ápr. 19., vasárnap - 19:08

Monitort szeretnék vásárolni és ezt néztem ki: Acer V193WAB 19". Valakinek vannak erről tapasztalatai?

Acernél nincs magyarországi gari ügyintézés. Ha gondod van külföldre kell feladnod és dhl-el küldik a cserekészüléket, vagy a javítottat vissza neked úgy egy hónap alatt. Nincs pixel gar csak iso szerint. A képminőségét nem ismerem.
My photos

#3375 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 08:13

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 8:13

Acernél nincs magyarországi gari ügyintézés. Ha gondod van külföldre kell feladnod és dhl-el küldik a cserekészüléket, vagy a javítottat vissza neked úgy egy hónap alatt. Nincs pixel gar csak iso szerint. A képminőségét nem ismerem.

A Bolta is visszaviheti a terméket garanciaügyintézésre. Hogy aztán a boltba hova küldik, az más kérdés, de kötelesek átvenni tőle a garanciális határidőn belül, mely minimum 1 év.

#3376 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 14:27

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 9:13

A Bolta is visszaviheti a terméket garanciaügyintézésre. Hogy aztán a boltba hova küldik, az más kérdés, de kötelesek átvenni tőle a garanciális határidőn belül, mely minimum 1 év.

Igen ezt a verziót kihagytam. Az viszont tényleg áll, hogy sajna az ügymenet így még lassabb. :(
Az alap hozzáállással amúgy nincs is probléma az Acernél nem kötekednek csak az időtényező. Mondjuk egy HP supporttal nem vethető össze ahol házhoz kijönnek (másnap) és cserélik/üzembe helyezik a monitort, ha gond van vele.
My photos

#3377 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 20. 15:28

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 15:27

Igen ezt a verziót kihagytam. Az viszont tényleg áll, hogy sajna az ügymenet így még lassabb. :(
Az alap hozzáállással amúgy nincs is probléma az Acernél nem kötekednek csak az időtényező. Mondjuk egy HP supporttal nem vethető össze ahol házhoz kijönnek (másnap) és cserélik/üzembe helyezik a monitort, ha gond van vele.

Bármilyen árkategóriájú HP monitornál így járnak el?

#3378 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 21. 12:38

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 16:28

Bármilyen árkategóriájú HP monitornál így járnak el?

Azt nem tudom, nekem elég az, hogy az enyémnél igen :) és tapasztalatok alapján is valóban így van.
A supportnál mondjuk minden monitort lehet regisztrálni, alsó kategóriásról önző módon nem kértem referenciát.  :lame:

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 04. 21. 12:39 -kor

My photos

#3379 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 07:22

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. ápr. 20., hétfő - 8:13

Ez biztos?
Csak mert most haldoklik az Acerem. (Bár valószínűleg javítható, mert vmi táp gondnak tűnik...)

Pixelgaranciát is vettem hozzá anno. Külön 2e volt talán a 30 napos.
:think:

#3380 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 22. 12:45

Sziasztok!

Már év elején beharangozták a  NEC MultiSync LCD2690WUXI²  monitort, viszont itthon semmilyen árlistában nem látom. Tudtok valamit magyarországi forgalmazásról?

Üdv: Thrawn
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 167
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.