Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 7., hétfő - 10:02
Nem, DELL-ben láttam ilyet, de tudni szeretném, hogy pontosan milyen, milyen különbözik a sima S-PVA-tól? Fejltettebb, vagy valami butább, olcsóbb verzió?
A paneltechnológia mai állása szerint azt hiszem át kell értékelni a pár évvel ezelőtti helyzetet és az akkori előrejelzéseket. Korábban a PVA a betekintési szögeket kivéve mindenben jobb volt az IPS paneleknél. Ma én úgy észlelem, hogy megfordult a világ. Tény, hogy a feketék az S-PVA peneleken ma is némileg jobbak, de az S-IPS és új H-IPS (horizontal IPS) panelek szerintem lelépték az S-PVA paneleket. Jobb a betekintési szögük (az egyetlen, ahol semmit sem változnak a színek oldalról nézve) , most már a kontrasztban is felfejlődtek, válaszidőben és reakcióban már gyorsabbak és egyenletesebb értékeket produkálnak mint az S-PVA panelek.
Lényegében minél nagyobb a képátló annál fontosabb a betekintési szög és ezért van, hogy a gyártók a 24", 26" és nagyobb prémium kategóriás monitoroknál most már az IPS-t részesítik előnyben. Az LG féle H-IPS-ek meg nagyon jók. Én most egy S-PVA vs H-IPS-ből a H-IPS-t ajánlanám.
Az Eizo meg biztos varázsolni tud valamit, hogy ő még mindig inkább S-PVA panelt használ.
Mostanában van a dell-nél az eIPS panel is (2209wa), ami jóval olcsóbb, rendelkezik minden előnyével az IPS technológiának, de nincs olyan színtere mint egy H-IPS paneles modellnek.