HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#3601 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 09:27

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 8:33

Itt olvashatsz mindkettőről tesztet:
LG 2600 HP
Dell 2709w

Ha nem kizárólagosan professzionális felhasználásra kell, akkor az LG egy kimondott best buy. Itthon már be lehet szerezni úgy 145e körül, ami 26"-os méret mellett kiugróan kedvező ár. A dell jóval drágább. Ha néha játszol az LG gyorsabb (kisebb a lag). Mindkettő szépen kalibrálható. Persze nem kell a dellt se leírni, egy kiválló monitor, amit le is írnak a tesztben. A két monitor más felhasználóknak szól, ez már rajtad áll. Nézd meg a betekintési szögeket is, más a változás karakterisztikája a két monitornak az eltérő panel technológia miatt.

3D grafikus vagyok, szóval nem árt ha jó a monitor, ezért se vennék TN-t.
Játszani szó szerint soha nem szoktam, tehát ez nem szempont.
Igen, a DELL 198K, de szerintem külföldön fogom megvenni, mert tőlünk nyugatabbra 40K-val (!) olcsóbb, ami szerintem megdöbbentő.
Köszi a linkeket, megnézem!

Szerkesztette: Lipton 2009. 09. 08. 09:40 -kor

#3602 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 08. 20:04

Ez az LG 2600HP nagyon szimpatikus.

Nincs valami ötletetek 24 " magasságában ami ennél valamivel olcsóbb, de hasonló kategória? 178 / 178; <5 input lagg.; full hd...

Grafikai munkára és néha játékra kellene...bár nyomdába igen ritkán készül anyag, de azért jó lenne, ha "közel " színhelyesre lehetne kalibrálni..

Van valami tippetek?

#3603 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 06:57

Idézet: Krisz_tb - Dátum: 2009. szept. 8., kedd - 21:04

Ez az LG 2600HP nagyon szimpatikus.

Nincs valami ötletetek 24 " magasságában ami ennél valamivel olcsóbb, de hasonló kategória? 178 / 178; <5 input lagg.; full hd...

Grafikai munkára és néha játékra kellene...bár nyomdába igen ritkán készül anyag, de azért jó lenne, ha "közel " színhelyesre lehetne kalibrálni..

Van valami tippetek?

Ha figyelembe vesszük, hogy ez az S-IPS paneles LG olyan br 145 körül beszerezhető és 24"-ban, ami nem eizo és általam ismerten jó az a HP LP2475w, aminek H-IPS panele van, ami ugyan képminőségre jobb (de játékra lassabb) az már165-170e Ft-os áron szerezhető be. Pl.: Lipton aki csap munkára használja és nem játszik szerintem a 27"-os Dell-t fogja venni (igaza van), de aki játszik is annak az LG.
Szóval ez az említett 2600HP az árával teljesen kilóg a kategóriájából, sőt a 24"-osok ára alá lóg be. Ezért best buy.
Ha árban lefelé mész ettől a 26-os LG-től ott már 22"-os monitorokat fogsz találni. Most 120 környékén a HP LP2275w-t és 90 körül a dell 2209wa-t, meg 80-90 között az új cPVA peneles samuk, amik egyelőre kerülendők.

Utóbbi időben több olyan infót hallottam, hogy le fogják állítani a 2600HP gyártását. Remélem csak rémhír, egyelőre még kapható.

Szerkesztette: sebgutkopf 2009. 09. 09. 06:59 -kor

My photos

#3604 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 10:46

Mondjuk ezen a grafikai munkára monitoron mindig jót röhögök, mert persze kell(ene) egy jó monitor, de könyörgöm, a magyar kiadványok 90% úgy is egy rakás szar, hogy a tárgyi feltétetelek adottak. Egyszerűen a jómunkásemberek mögött egyrészt tudás nemigen van, másrészt idő nincs megcsinálni a munkát rendesen. Amikor zúzom be az oldalakat, és látom, hogy ami képet átadnak, alig van rajta színkorrekció, az egyik ember sárga, a másik vörös, és nem kínai indián csúcstalálkozó van. Annó, volt olyan, hogy kénytelenségből fekete/fehér monitoron(!) kellett befejezni a kiadványt, és az normálisabb lett, mint a mostaniak, a pipettával nézve a színeket. Szánalom.  :cool:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3605 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 11:11

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 9:46

Mondjuk ezen a grafikai munkára monitoron mindig jót röhögök, mert persze kell(ene) egy jó monitor, de könyörgöm, a magyar kiadványok 90% úgy is egy rakás szar, hogy a tárgyi feltétetelek adottak. Egyszerűen a jómunkásemberek mögött egyrészt tudás nemigen van, másrészt idő nincs megcsinálni a munkát rendesen. Amikor zúzom be az oldalakat, és látom, hogy ami képet átadnak, alig van rajta színkorrekció, az egyik ember sárga, a másik vörös, és nem kínai indián csúcstalálkozó van. Annó, volt olyan, hogy kénytelenségből fekete/fehér monitoron(!) kellett befejezni a kiadványt, és az normálisabb lett, mint a mostaniak, a pipettával nézve a színeket. Szánalom.  :cool:

Egyetértek. Szvsz egy minőségi TN filmes monitor elég otthonra, persze ha a munkáltató fizeti, akkor meg lehet venni a legdrágább/legjobbat  is.
Oldalról, felülről színtorzulás. Haha. Szemből nézem...  :p  Munkahelyen, irodában meg jobb is, hogy az ügyfél nem tud belenézni, mert semmi köze hozzá, ami a képernyőn van.
Asztalravissza!

#3606 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 13:25

Az lehet hogy szemből nézed a monitort, de azért ez így nem egészen igaz...utóbbi időben vagy 20 különböző 24-27 colos monitort néztem meg, keresve a NAGY Ő-t.....

És bár nem vagyok egy annyira de kimondottan húde érzékeny, már szemből is lehet torzulást látni a szélek felé tekintve...

Szerintem 20 környékén még elviselhető de egy 24 wide már ha egyedül te ülsz előtte is okoz meglepetéseket..

#3607 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 16:26

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 12:11

Egyetértek. Szvsz egy minőségi TN filmes monitor elég otthonra, persze ha a munkáltató fizeti, akkor meg lehet venni a legdrágább/legjobbat  is.
Oldalról, felülről színtorzulás. Haha. Szemből nézem...  :p  Munkahelyen, irodában meg jobb is, hogy az ügyfél nem tud belenézni, mert semmi köze hozzá, ami a képernyőn van.

Ha szemből nézel egy nagy TN monitort, akkor a szélei felé már látszódnak eltérések.
Én pl nem játékra veszem, munkaezköz, 8-12 órát ülök előtte, megéri jobbat venni.

#3608 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 17:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 15:26

Ha szemből nézel egy nagy TN monitort, akkor a szélei felé már látszódnak eltérések.
Én pl nem játékra veszem, munkaezköz, 8-12 órát ülök előtte, megéri jobbat venni.

Ha munkaeszköz, akkor kitermeled az árát, tehát tényleg érdemes jobbat venni. De ha csak otthonra kell, és egy kisméretű CRT-ről állsz át, akkor szvsz nem muszáj az S-IPS, PVA, meg ezek.
Én nem játszom sokat (RTS) de netre, filmnézésre és tévézésre kiszemeltem egy jó kis monitort. SAMSUNG P2370HD.
szerintem ez nekem elég lesz.
Asztalravissza!

#3609 Felhasználó inaktív   pierre75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 18:17

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 18:59

Ha munkaeszköz, akkor kitermeled az árát, tehát tényleg érdemes jobbat venni. De ha csak otthonra kell, és egy kisméretű CRT-ről állsz át, akkor szvsz nem muszáj az S-IPS, PVA, meg ezek.
Én nem játszom sokat (RTS) de netre, filmnézésre és tévézésre kiszemeltem egy jó kis monitort. SAMSUNG P2370HD.

Azért a minimalista igényszintnek ne csináljunk már kultuszt. Láttál már pva stb monitort? Ég és föld otthoni szinten is a különbség egy TN panellel szemben.
Írom ezt úgy, hogy 2003-tól 5 évig TN volt nekem is, mert azt tudtam megfizetni. De előtte láttam minőségi paneles modellt is, csak keret híján... Akkor eldöntöttem, hogy a következő már jobb panel lesz.
Irodai munkára (word, excel) tökéletes a TN is, de filmeknél már nagyon kijön a különbség.

Én itthonra HP2275W-t vettem és nem bántam meg.

#3610 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 09. 21:38

Idézet: pierre75 - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 19:17

Azért a minimalista igényszintnek ne csináljunk már kultuszt. Láttál már pva stb monitort? Ég és föld otthoni szinten is a különbség egy TN panellel szemben.
Írom ezt úgy, hogy 2003-tól 5 évig TN volt nekem is, mert azt tudtam megfizetni. De előtte láttam minőségi paneles modellt is, csak keret híján... Akkor eldöntöttem, hogy a következő már jobb panel lesz.
Irodai munkára (word, excel) tökéletes a TN is, de filmeknél már nagyon kijön a különbség.

Én itthonra HP2275W-t vettem és nem bántam meg.

Nem mi csináljuk a kultuszt, hanem úgy alakulnak az árak. Mondjuk én személy szerint nem vennék TN-t, csak max vészhelyzetben, és akkor 19-esnél nem nagyobbat. Viszont azt el kell ismerni, hogy a mai tn-esek összemérhetetlenül jobbak, mint az 5 évvel ezelőttiek.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#3611 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:29

Idézet: JonesC - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 22:38

Nem mi csináljuk a kultuszt, hanem úgy alakulnak az árak. Mondjuk én személy szerint nem vennék TN-t, csak max vészhelyzetben, és akkor 19-esnél nem nagyobbat. Viszont azt el kell ismerni, hogy a mai tn-esek összemérhetetlenül jobbak, mint az 5 évvel ezelőttiek.

Hozzászólva a kultusz témához:

Engem a TN "kultusz" témában az zavar, hogy a többség nem azt mondják, hogy "Csak TN-re futotta ez van ennyiért, az én felhasználásomra elviselhető a képessége", hanem azt mondják "ez a TN panel tökéletes, szuper szinei vannak, középen ülök és fantasztikus, minek jobb". Nem értem miért akar valaki engem lebeszélni egy prémium panelről és meggyőzni, hogy a TN bőven elég mindere? Miért zavar valakit, ha én igényesebb vagyok és megengedhetem magamnak, hogy az igényeim kielégítése érdekében 100eFt fölötti összeget költsek monitorra és azt még be is kalibráltassam? Hozzáteszem egyébként a TN panelek képminőségével is csodát tesz egy kalibráció.

Azt se értem, hogy (akinek nem inge ne vegye magára) sok ember veszi otthonra a 42-50"-os LCD tv-ket közel 200k ért, de monitorban csak 35-40k-t jelöl meg keretnek, de azért ennyi pénzből legyen 22 vagy 24"-os.

Na mindegy mindenki vegyen a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelő monitort és használja egészséggel.
My photos

#3612 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 07:36

Idézet: Dzsano - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 18:59

Nincs azzal semmi baj, hogy neked megfelel egy P2370. Full hd, ára se vészes, ha láttad élőben akkor nyilván el tudod dönteni kielégíti-e az elvárásaidat (valószínűleg igen)
Viszont nem érdemes megpróbálni a másik értékrendjének az ismerete nélkül azt javasolni, hogy ez a monitor másnak is maximálisan megfelel. Nem vagyunk egyformák.
My photos

#3613 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:36

Szeirntem 80k környékén egy TN paneles 23 -24 " drága...hasonló (értsd: majdnem ugyan olyan) képességekkel bíró monitorokat lehet venni TN -ben 60 -ért.

#3614 Felhasználó inaktív   Krisz_tb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 09:41

Sebgutkopf javasolta az LG 2600HP típusú monitort....ezt próbálom most beszerezni külföldről.  110 magasságában is láttam már árat.. még vizsgálódom..

#3615 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 10:43

Sajnos közel sem tökéletesek, sőt, de tényleg nagyon sokat javultak... azon kívül meg a PVA-ISP monitorok horror áron kaphatóak. Szinte felfelé ment az áruk, és bár láthatóan jobbak, azért 2-3-4x annyit kiadni értük elég necces.

Nekem PVA-s 19-es Acerem van, akkoriban nemigen vettem volna TN-t, gyengék voltak és PVA-ban is voltak olcsóbb modellek, pl. ez. Ma ezeknek nyoma sincs... másik gépekhez vettem már TN Acert, ami egy rakás szar... de láttam már (olcsóbb) Samsung TN-est, ami meg teljesen korrekt volt. 1-2 kis kompromisszummal használható simán.

Mellesleg, hogy valami érdekeset is írjak: Elküldtem szervizbe a pixelhibás TN Acert... kérdeztem előtte, hogy mit tudnak tenni vele, mert tudtommal nem igazán javíthatóak a pixelhibák. Nem mondtak semmit, elvitték. Ma jött vissza a csomag, egy másik 19"-es TN Acer... nyilván mivel az előzőt már nem gyártják. Szóval szó nélkül küldtek egy újat.

Ez még szép is lehetne, új monitor szó nélkül, új garival... de azért tovább próbálkozom még... egyrészt mert ezt mondhatták volna előre és akkor tán még választhatok is. Ha másra cserélik, akkor nem túl szép dolog kérdés nélkül megtenni. Másrészt, mert az újon is van 2db (1-1) pixelhiba. De persze az már olyan helyen, széleken, ami miatt gariban nem cserélhető.

Megpróbálkozom egy vételár visszatérítéssel. Nem is a pixelhiba miatt, már régen is írtam, hogy úgy általában borzasztó minőségű volt az a monitor és az új sem jobb. Annyi pénzért sokkal jobb TN-eket kapnék most is, de régen is.

#3616 Felhasználó inaktív   pierre75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:03

Valóban jobbak az újabb TN-ek, de még így is óriási különbség van a minőségi panellel szemben. Mondom ezt úgy, hogy több modern TN-t láttam (Samsung, LG). Office-ra jók.
Már a 22"-nél a homogenitásnál is vannak gondok. Ez típusonként változó, de a legtöbb TN-nek van erősebb/gyengébb. Aki ezek után úgy gondolja, hogy jó a TN multimédiára, az nem baj, csak még nem látott minőségi panelt.
A legszebb, mikor 80-90E-ért vesz vki vga-t, amit hamarabb fog cserélni, mint monitort, de bőszen hangoztatja, hogy a 40E-s TN-nél nem kell jobb.

Persze mindenki azt vesz, amit tud és akar, csak fölöslegesen ne vezessünk félre senkit, aki jó képminőségű monitort keres és hasonló vélemények alapján köt ki a TN-nél.

#3617 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 12:44

Idézet: pierre75 - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:03

Valóban jobbak az újabb TN-ek, de még így is óriási különbség van a minőségi panellel szemben. Mondom ezt úgy, hogy több modern TN-t láttam (Samsung, LG). Office-ra jók.
Már a 22"-nél a homogenitásnál is vannak gondok. Ez típusonként változó, de a legtöbb TN-nek van erősebb/gyengébb. Aki ezek után úgy gondolja, hogy jó a TN multimédiára, az nem baj, csak még nem látott minőségi panelt.
A legszebb, mikor 80-90E-ért vesz vki vga-t, amit hamarabb fog cserélni, mint monitort, de bőszen hangoztatja, hogy a 40E-s TN-nél nem kell jobb.

Persze mindenki azt vesz, amit tud és akar, csak fölöslegesen ne vezessünk félre senkit, aki jó képminőségű monitort keres és hasonló vélemények alapján köt ki a TN-nél.

Szvsz nem az a fő gond, hogy a TN-ekkel még mindig baj van... mármint azok számára akik mégis azt választják, bár vonzzák őket a xVA-IPS monitorok is.

A gond - nálam - az, hogy csak kompromisszumos alternatíva van. A jobb paneles monitorok sem tökéletesek, közel sem. Ugyanúgy vannak kisebb-nagyobb hátulütőik. Lehet, hogy jóval kisebb és kevesebb, mint egy jobb TN panelesnek, de az ár alapján engem azok is elkedvetlenítenek. Ha 40-50e helyett 80-150-et adok ki rá, akkor ne csak jobb legyen valamennyivel, hanem jó is.

#3618 Felhasználó inaktív   pierre75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 13:36

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 13:44

Szvsz nem az a fő gond, hogy a TN-ekkel még mindig baj van... mármint azok számára akik mégis azt választják, bár vonzzák őket a xVA-IPS monitorok is.

A gond - nálam - az, hogy csak kompromisszumos alternatíva van. A jobb paneles monitorok sem tökéletesek, közel sem. Ugyanúgy vannak kisebb-nagyobb hátulütőik. Lehet, hogy jóval kisebb és kevesebb, mint egy jobb TN panelesnek, de az ár alapján engem azok is elkedvetlenítenek. Ha 40-50e helyett 80-150-et adok ki rá, akkor ne csak jobb legyen valamennyivel, hanem jó is.

Közhelyesen minden kompromisszumok sorozata. TN-nel olyan dolgokban kellett megalkudnom, amelyek hibáját a pva panellel ki tudtam váltani.

Évek óta megy a várakozás az új csodára, az oled-re. Most 5 évig el leszek a HP-val, aminek a minőségével, szolgáltatásával elégedett vagyok. Aztán kiderül, akkor mire lehet majd váltani.

Ismerőssel közel egy időben vettem. Ő 45E-ért vett TN-t és azóta is szívja a fogát a döntés miatt, én gépcsere előtt cseréltem a monitort 100E-t. Krőzus nem vagyok, de kispóroltam, mert ezt bámulom ha filmet nézek, ha dolgozok vele.

Mindenki a pénztárcája és az igényei szerint választ. Ha, amire használod elég a TN és együtt tudsz élni a hibáival, akkor azt választod. Ha nem, akkor jobbat keresel.

#3619 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 16:57

Idézet: Krisz_tb - Dátum: 2009. szept. 10., csütörtök - 10:41

Sebgutkopf javasolta az LG 2600HP típusú monitort....ezt próbálom most beszerezni külföldről.  110 magasságában is láttam már árat.. még vizsgálódom..

Ha találtál, akkor szólj légyszi, érdekelne a bolt címe, mert én meg 2709W-t keresek külföldön.

#3620 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 10. 20:38

Tulajdonképpen mindannyian egyetértünk. Mai TN-ekkel el lehet lenni, főleg, ha nem túl nagy a képernyőméret. Viszont az is igaz, hogy nekem, és ahogy nézem, még jó pár embernek, nem felel meg, még ha máshol meg is kell húzni miatta esetleg a nadrágszárat.

Az az érdekes, hogy egy időben úgy nézett ki, hogy a pva-k jobban teret hódítanak majd, és elég korrekt árakon voltak ilyen monitorok, viszont mostanra valamiért elég horror módon árazták be őket.

Idézet

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 179
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.