HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k VI. Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#4301 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 31. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2010. 08. 31. 07:57

Ezen monitorok közül valamelyik engem is érdekel majd a jövőben. Ha nincs otthon kalibráló eszközöm, hol tudnám kalibráltatni őket? Szerintem a legtöbb kereskedőnél nincs erre lehetőség, ha előállok egy ilyennel, elhajtanak, a pixeltesztről nem is beszélve. Amúgy teljesen egyet értek azzal amit mondasz, csak a magyar valóság picit más...

Reklámozni nem akarok, de én 2 olyan kereskedőt is ismerek Bp-en ahol nemcsak pixelteszt (ők és akár te is átvizsgálhatod tesztprogival saját szemeddel) és kalibárciós lehetőség van az átvételkor, de vásárlás előtt élőben össze is lehet hasonlítani a monitorokat, ha van készleten, ki lehet próbálni és amelyik tetszik azt veszed. Ha érdekel megírom kik ilyen ügyfélorientáltak. Amikor én vettem a monitoromat (az egyiknél) nekem kalibrálással együtt egy órán át pátyolgatták a lelkem mindenk érdésemre válaszolva és alaposan kipróbálást biztosítva a kiszemelt darabra, majd amikor minden szép és jó volt fizettem és vittem a monitort.

Mint magánember nem fogsz kalibráló műszert se szoftvert venni, mert elég drága célszerszám. Vannak szakemberek, akik ezzel foglalkoznak, elmennek hozzád és bekalibrálják a monitorodat. Nem egy kibírhatatlan összeg. Ami viszont fontos, hogy a kalibráció értelem szerűen az adott videókártya - monitor párosra érvényes.
My photos

#4302 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 08. 31. 08:17

Nekem az felfoghatatlan hogy hogyan kerül ki a gyárból úgy hogy nincs rendesen bekalibrálva?? A gyártó dolga lenne ez, nem az vevőé plusz pénzért.

Már az is valami lenne, ha a gyári alapbeállítás nem a 100% fényerő 90% kontraszt lenne.
Nem olyan egyszerű ez.
Kalibrált monitort hogyan állítana elő a gyár? Minden monitort egyesével 40-60 percig egyesével kalibrálnának? Mennyivel lenne drágább így a monitor? Arról nem is beszélve, hogy milyen videókártyára, melyik bemenetre állítanák be?
A kalibrálás mindig adott vga - monitorra érvényes, nv - ati, vagy generációváltás esetén már nem ugyanazok a korrekciók. Valamint más a kalibráció eredménye dvi, display port, vagy vga (ha még használ ilyet valaki) esetén.

Ez sajnos irreális elvárás. Viszont tény, hogy a gyári alapértékek lehetnének jobbak.
My photos

#4303 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 08. 31. 12:52

Reklámozni nem akarok, de én 2 olyan kereskedőt is ismerek Bp-en ahol nemcsak pixelteszt (ők és akár te is átvizsgálhatod tesztprogival saját szemeddel) és kalibárciós lehetőség van az átvételkor, de vásárlás előtt élőben össze is lehet hasonlítani a monitorokat, ha van készleten, ki lehet próbálni és amelyik tetszik azt veszed. Ha érdekel megírom kik ilyen ügyfélorientáltak. Amikor én vettem a monitoromat (az egyiknél) nekem kalibrálással együtt egy órán át pátyolgatták a lelkem mindenk érdésemre válaszolva és alaposan kipróbálást biztosítva a kiszemelt darabra, majd amikor minden szép és jó volt fizettem és vittem a monitort.

Mint magánember nem fogsz kalibráló műszert se szoftvert venni, mert elég drága célszerszám. Vannak szakemberek, akik ezzel foglalkoznak, elmennek hozzád és bekalibrálják a monitorodat. Nem egy kibírhatatlan összeg. Ami viszont fontos, hogy a kalibráció értelem szerűen az adott videókártya - monitor párosra érvényes.

Persze érdekel mindenképp. Szerintem senkit nem zavar ha ide a fórumba is megírod, hogy kik ezek a kereskedők, majdhogynem közérdekű info lehet, hogy kik azok a kereskedők, akik normálisan állnak hozzá a vevőkhöz.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#4304 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 03. 23:49

Hi,

Szert tettem egy Samsung FX2490HD monitorra. Majd írok róla néhány szót.
Egyelőre eddig egy hatalmas csalódás. :( Egy Dell 2005FPW-t váltott.

Zoli_The_Hun

#4305 Felhasználó inaktív   Mateuszkusz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 04. 16:22

Hát, én is monitor vásárlása előtt állok. :)
22", 23" vagy 24" monitorban gondolkozok.
Fő felhasználási terület: fotózás, videószerkesztés, filmnézés és egyéb szokásos dolgok
Amit néztem:
24"
-Dell U2410 rev A01
-HP ZR24W

23"
-NEC EA231WMi
-Dell U2311H

22"
-HP ZR22W
-Dell U2211H
-Dell 2209WA

Ezek közül melyiket ajánlanátok? Esetleg más ajánlás? ár: max. 150e, de inkább maradnék 130e alatt( a 24-es Dell ugye annyi)
És külön érdekelne hogy a fullHD monitorok közül melyik és a nem fullHD közül melyik. (még nem döntöttem el, hogy melyik lenne nekem jó)

Előre is köszönöm!

#4306 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 06:40

Üzenet megtekintéseIdézet: McElroy - Dátum: 2010. 08. 31. 13:57

Persze érdekel mindenképp. Szerintem senkit nem zavar ha ide a fórumba is megírod, hogy kik ezek a kereskedők, majdhogynem közérdekű info lehet, hogy kik azok a kereskedők, akik normálisan állnak hozzá a vevőkhöz.

Ám legyen: az egyik az oaziscomputer, míg a másik a hexabyte

Én az utóbbitól vettem a monitoromat, míg több ösmerősöm az elsőtől, így fórumos tapasztalatokon kívül ismerősöktől is van infóm. Ha igényes és alapos vevő vagy, akkor érdemes telefonon egyeztetni és úgy személyesen bemenni, ha konkrét típusokat élőben is össze szeretnél vetni.
My photos

#4307 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Zoli_The_Hun - Dátum: 2010. 09. 03. 23:49

Hi,

Szert tettem egy Samsung FX2490HD monitorra. Majd írok róla néhány szót.
Egyelőre eddig egy hatalmas csalódás. :( Egy Dell 2005FPW-t váltott.

Zoli_The_Hun

Szia,
nem tudom, hogy tudatosan vagy véletlen került hozzád korábban a dell (tudod-e milyen panel van benne?), hogy az után meg mertél venni egy TN paneles monitort, ráadásul nagyobb méretben. Egyáltalán nem lep meg, hogy az új monitor hatalmas csalódás, egyszerűen panel téren nem egy ligában játszanak. Vagy megszokod a tn-t, vagy némi pénztárca bővítés után veszel egy rendes ips panellel szerelt monitort, ami már nem okoz csalódást.
My photos

#4308 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 07:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Mateuszkusz - Dátum: 2010. 09. 04. 16:22

Hát, én is monitor vásárlása előtt állok. :)
22", 23" vagy 24" monitorban gondolkozok.
Fő felhasználási terület: fotózás, videószerkesztés, filmnézés és egyéb szokásos dolgok
Amit néztem:
24"
-Dell U2410 rev A01
-HP ZR24W

23"
-NEC EA231WMi
-Dell U2311H

22"
-HP ZR22W
-Dell U2211H
-Dell 2209WA

Ezek közül melyiket ajánlanátok? Esetleg más ajánlás? ár: max. 150e, de inkább maradnék 130e alatt( a 24-es Dell ugye annyi)
És külön érdekelne hogy a fullHD monitorok közül melyik és a nem fullHD közül melyik. (még nem döntöttem el, hogy melyik lenne nekem jó)

Előre is köszönöm!

A nem full hd monitorok listája nálad elég rövid, egyedül a dell 2209wa ezek közül, de ez nem gond, mivel kategóriájában igen jó vétel.
A te kereted viszont ennél följebb mutat, ami egy jó hír, mert nem csak nagyobb, de jobb elektronikával szerelt monitort vehetsz. Ezek közül a 24" 1920x1200 (magasabbb és nagyobb felület a full hd-nál) megoldásokat találom a legkellemesebbnek. Fotószerkesztésnél jól jön az a plusz magasság, ez való munkára és komolyabb felhasználásra.
A Dell U2410 rev A01 mellett szól a H-IPS panel (jobb színeket ad mint az eIPS)és a 12 bites lut széles színtere.
Ebben a méretben a HP LP2475w az igazi ellenfele a dellnek, nem a zr24w. A 2475-ös a kereted felső tetjén tanyázik árban, de annak az elektronikája és H-IPS panelja és az egyenletes fényereje (fotosodás) igazán méltó ellenfele a dellnek.

Összességében szerintem neked Dell U2410 A01 vs HP LP2475W kérdést kéne eldöntened. Ha teheted nézd meg őket, ebben az árkategóriában nem mindegy mennyire leszel vele elégedett, nehogy később a "mégis a másikat kellett volna venni" legyen.
My photos

#4309 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 06. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 09. 06. 07:51

Szia,
nem tudom, hogy tudatosan vagy véletlen került hozzád korábban a dell (tudod-e milyen panel van benne?), hogy az után meg mertél venni egy TN paneles monitort....

Hi,

Hja, tudatos volt a választás. Gondoltam nézek egy egybeintegrált, de legalább full hd-s és min 24"-os kütyüt, amiben van ilyen-olyan tuner és CI foglalat is a kódolt adások vételéhez.
Namost ezen paraméterekkel nem találtam xIPS megoldásokat. Amire vettem, talán jó lesz.

Viszont az tény, hogy nem vártam nagy csodát. Sőt. Legfeljebb elpasszolom, ha nagyon nem bírom. Racionálisan Dell 27-30" kellett volna vennem, de ahhoz meg még kellene egy normális box is CI foglalattal.
Lehet jobban jártam volna az IPTV-vel mert ott nincs CI.

De legyek egy pici on is, néhány szó a moncsiról:

Pro:
- dizájn: kinek mi jön be, nekem az elfogadható kategória
- hang: 2x3W csodákra nem képes, de szódával elmegy
- menü: szvsz áttekinthetőek és jól szervezettek
- be-/kimenetek: aránylag jól el van látva, de lehetne több is
- multimédia: elméletileg akár több HDD-vel is elboldogul (még nem próbáltam), de gyors tesztet futatva nem tud több formátumot lejátszani, mint a Samsung LE-B650-esem.
- CI foglalat

Kontra:
- nem állítható a magassága
- nem dönthető
- nincs analóg audió kimenete
- PIP: na aki ezt kitalálta, azt lőném le. :( Miért? Ha TV képet ki szeretnénk rakni, akkor kapunk egy kb 9*7 cm-es pici téglalap alakú területet, melyet a 4 sarok valamelyikébe rakhatunk. Ehh?
Méretezni nem lehet, egyedül a bélyeg és a névjegykártya méret közül választhatunk.
- MediaPlayer részén lehetne még csiszolni, főleg felirat kezelés tekintetében, de a sw funkcionalitását is lehetne tuningolni
- LAN port hiánya

Ha lesz időm, szétkapom és megnézem konkrétan mi van benne. Kiváncsi vagyok ebbe mit pakoltak. :)

Zoli_The_Hun

#4310 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 06:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Zoli_The_Hun - Dátum: 2010. 09. 06. 20:35

Hi,

Hja, tudatos volt a választás. Gondoltam nézek egy egybeintegrált, de legalább full hd-s és min 24"-os kütyüt, amiben van ilyen-olyan tuner és CI foglalat is a kódolt adások vételéhez.
Namost ezen paraméterekkel nem találtam xIPS megoldásokat. Amire vettem, talán jó lesz.

Viszont az tény, hogy nem vártam nagy csodát. Sőt. Legfeljebb elpasszolom, ha nagyon nem bírom. Racionálisan Dell 27-30" kellett volna vennem, de ahhoz meg még kellene egy normális box is CI foglalattal.
Lehet jobban jártam volna az IPTV-vel mert ott nincs CI.

De legyek egy pici on is, néhány szó a moncsiról:

Ha lesz időm, szétkapom és megnézem konkrétan mi van benne. Kiváncsi vagyok ebbe mit pakoltak. :)

Zoli_The_Hun

Ez egy ilyen multimédia központ-monitor egybeépítve? Egy kütyübe mindenben okos dolog azért. Ha a monitor és tv/szórakozás külön volna a dell 27-30 árával szemben, talán racionálisabb egy kisebb 32" lcd tv. Abban a méretben már *VA, vagy IPS panel van és filmekre mint célhardver nyilván jó. Monitornak viszont már nem.
My photos

#4311 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 19:50

Szia,

Na igen. De volt méret korlát is. Én nem kartam 3x" moncsit az asztalra. Nem 2 m-ről használom.
Tehát valahol a limit max 27". Illetve darabszám limit is volt. 1 db készüléket akartam. Settopbox nélkül.

Nappaliba már más a helyzet, mert oda min 40" kell. Esetleg projektor. :)

Zoli_The_Hun

#4312 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Zoli_The_Hun - Dátum: 2010. 09. 07. 19:50

Szia,

Na igen. De volt méret korlát is. Én nem kartam 3x" moncsit az asztalra. Nem 2 m-ről használom.
Tehát valahol a limit max 27". Illetve darabszám limit is volt. 1 db készüléket akartam. Settopbox nélkül.

Nappaliba már más a helyzet, mert oda min 40" kell. Esetleg projektor. :)

Zoli_The_Hun

Na igen a hely erősen bekorlátozza a lehetőségeket. Monitorként is használni a tv nem lehet alternatíva. Prémium panellel meg szerintem sincs ilyen tuneres, multimedia-s monitor. Ha nagyon nem tudsz/akarsz ezzel megbarátkozni, akkor marad az IPS + stb
My photos

#4313 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 13. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 08. 26. 09:01

Nagyon jól látod, hogy erre a célra IPS, *VA monitort akarsz, a TN panel ilyen célra teljesen alkalmatlan akár a betekintési szögei, akár a színtere miatt.
Nem jelöltés meg ársávot, amiben gonolkozol, így legfeljebb felsorolás jelleggel tudok segíteni, hogy milyen sávokban mi van.

- LG w2220p Legolcsóbb beugró eIPS panellel a 22"-os ez olyan 6x eFt környékén van.
- Dell 2209wa ha nem mindenáron a legolcsóbbat akarod, akkor a képminősége és színtere miatt inkább ez a befutó olyan 70e Ft környékén, IPS panel, 22". Ez sokkal jobb vétel, ezt ajánlom.
- Dell U2211H szintén IPS panel, de már full hd felbontású, cserébe a képarány miatt csak 21,5" átmérő, tehát a betűk kisebbek, ez olyan 75-80eFt
- HP ZR22W szintén 21,5" full hd felbontás és UH-IPS panel. Árban az előző dellel van egy kategóriában. HP gari valami isten 3 év helyszíni garit ad (ha gondod van kijönnen hozzák a csere monitort és a rosszat elviszik, csak egy telefon az egész). Van rajta display port bemenet is.

- Dell U2311h IPS panel, szintén full hd felbontás, de ez legalább 23"-os. Ha full hd-t akarsz, akkor szerintem minimum ezt vedd sokat számít az a 1,5" átló különbség. Ha nem kell a full hd akkor a 2209wa a nyerő.
- HP ZR24W feljebb lépve a létrán 24" IPS panel full hd+ (1920x1200) felbontás, munkára jóval ideálisabb képarány mint a keskeny full hd, ez árban már beleharap a 100 eFt-os régióba, már van rajta display port bemenet.
- HP LP2475w kimagaslóan jó képminőségű H-IPS paneles 1920x1200 felbontás monitor, az ára viszont már a 150eFt-os régió.

A 22-24" méretben ettől följebb már a profi monitorok vannak még erősebb áron, Eizo, Dell, HP, és NEC-től egyaránt 200+ eFt-ért.

Ha fotót is szerkesztesz, szerintem mindnképpen megéri a monitort pixeltesztelve (garantáltam hiba mentes) kérni, valamint egy kalibrálásnak alávetni, hogy a színtér és a színhelyesség garantáltan jó legyen.

Köszi, ez igazán hasznos volt. Úgy érzem jó lenne a fullHD a minél jobb felbontás miatt, a DELL ULTRASHARP U2211H teszik is rendesen. Van esetleg valakinek közvetlen tapasztalata vele?
A szatyor nem táska.

#4314 Felhasználó inaktív   NateDog 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 09:29

sziasztok, szintén monitor vásárlás előtt állok, most már tisztában vagyok a TN/IPS panel különbségeivel az előző hozzászólásokat olvasva.
70-80 lenne rá a keret, 22-24 col méretben, cél: játék és filmnézés. Mit ajánlatokot? IPS mennyire jó játékra? Mindenhol magas válaszidőket látok, 6-8 ms...

Szerkesztette: NateDog 2010. 09. 20. 09:39 -kor

"...az istenverte falakból jönnek elő !"
"Nuke it from orbit! It is the only way to be sure!"

#4315 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 10:59

Üzenet megtekintéseIdézet: NateDog - Dátum: 2010. 09. 20. 09:29

sziasztok, szintén monitor vásárlás előtt állok, most már tisztában vagyok a TN/IPS panel különbségeivel az előző hozzászólásokat olvasva.
70-80 lenne rá a keret, 22-24 col méretben, cél: játék és filmnézés. Mit ajánlatokot? IPS mennyire jó játékra? Mindenhol magas válaszidőket látok, 6-8 ms...

A 6ms válaszidővel ne törődjél a kép nem lesz elmosott, ezen a gondon már túl vannak az IPS panelek. Játékban a nagy ellenség ma az input lag, ez a monitor vezérlő elektronikáján múlik, hogy mekkora (mindenhol van a CRT-hez képest).
Ha fontos a játék, akkor ebben a témában keresgéljél, hogy a kiszemelt IPS paneles monitor hogyan teljesít, bár ez is folyamatosan javulni szokott az újabb reviziók kiadásával.
Még el kell döntened a felbontást. Játékra inkább az 1680x1050 ajánlott, míg filmre az 1920x1080. A full hd-ből szerintem minimum 23"-os méretet érdemes venni, alatta kényelmetlen lehet a keskeny kép és apró részeltek. Ez persze egyén függő. Egy 22"-os 1680x1050-es monitor felülete nagyobb mint a 21,5"-os full hd monitoré, így a kisebb felbontással film alatt se veszítessz területet, míg minden máshol az a leharapott pár centi fent lent hiányzohat a 21,5"-os full hd-sről.
Játékra nem ajánlom a 24"-os monitort, az 1920x1200 felbontás, amit elég kevés vga kari bír meghajtani és árban is ezek a monitorok elég húzósak egy jó panellel. 24" TN-el pedig egy vicc, már szemből is minden sarka más színű.
My photos

#4316 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 09. 20. 11:59

Játékra inkább az 1680x1050 ajánlott,

Hát az az ajánlott amilyen erős a vga a gépében :) 1080p-ben is ajánlott játszani mert elég faszányosan néz ki, persze ha bírja a vga :)
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#4317 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 06:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2010. 09. 20. 13:03

Hát az az ajánlott amilyen erős a vga a gépében :) 1080p-ben is ajánlott játszani mert elég faszányosan néz ki, persze ha bírja a vga :)

Akármilyen az a vga 6 hónap múlva már úgyse bírja. Bár aki beéri átlag 35 fps-el (benne a 20-23-ig leeső értékekkel), annak hajrá, nem vitatkozom.
Ezt én arra alapozom, hogy a 30-35 fps még eleve láthatóan darabosan mozog, szerintem az 50 alattit átlag elég gyenge, ráadásul az ingadozások befolyásolják az érzetet. Kinek a pap ... :)
My photos

#4318 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 12:12

Na, sípol az LG W2220P-m tápja. Csak kikapcsolva, de akkor abban a ritmusban, ahogy a standby led villog.
Minőségi megoldás!

Lehet, hogy lecserélem a fenébe vmi TN-re, a képe nem rossz, de a fogyasztásával sem vagyok megelégedve. Ez az 45-55W elég szar.

#4319 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 27. 12:12

Na, sípol az LG W2220P-m tápja. Csak kikapcsolva, de akkor abban a ritmusban, ahogy a standby led villog.
Minőségi megoldás!

Lehet, hogy lecserélem a fenébe vmi TN-re, a képe nem rossz, de a fogyasztásával sem vagyok megelégedve. Ez az 45-55W elég szar.

Nem lehet a led-et kikapcsolni rajta a menüben?

Egy tn-t azért nem kéne egy lapon említeni vele. Mennyin van a fényerőd?
Nekem az S-PVA panel normális kalibrált 120 cd/nm fényerőn eszik 38-40W-ot, esti alacsonyabb fényerőn kb 35-öt. Bár szerintem akár 10W különbségért nem éri meg tn-nel szennyezni a retinánkat. :)
My photos

#4320 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. 09. 06. 07:40

Ám legyen: az egyik az oaziscomputer, míg a másik a hexabyte

Én az utóbbitól vettem a monitoromat, míg több ösmerősöm az elsőtől, így fórumos tapasztalatokon kívül ismerősöktől is van infóm. Ha igényes és alapos vevő vagy, akkor érdemes telefonon egyeztetni és úgy személyesen bemenni, ha konkrét típusokat élőben is össze szeretnél vetni.

Köszi az infot! Megnéztem mindekettőt de a Hexabyte -nál most nem nagyon láttam az árlistájukba szimpatikus monitort IPS panellal de az Oázisnál 80 küvecs körül tetszik a 23 colos DELL ULTRASHARP U2311H.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

Téma megosztása:

• (231 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 214
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.