HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#201 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:06

Az Ixusok és az A széria teljesen más kategória. (Az A széria nagyon vastag, míg Ixus könnyen elfér egy ingzsebben is akár...) Az adott modelleket nem ismerem, de csak a zoom és a megapixel alapján butaság lenne következtetéseket levonni. Inkább teszteket kéne olvasni és az megadja a választ, hogy melyiket érdemes venni.

#202 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 12:13

:offtopic:

Eladó Olympus C5050Z félprofi gépezet: https://forum.hwsw.h...pic=132835&st=0
--Powered by IBM

#203 Felhasználó inaktív   bobó23 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 08. 15:42

Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem. 1 digitális fényképezőgépet szeretnék venni magamnak. Eddig még sosem volt, de már régóta szerettem volna. Kb. 50000 ezer ft-ot tudnék rá szánni. Ti milyen megbízható típust tudnátok ilyen árban ajánlani? Azt hallottam, hogy a Fuji elég megbízható, node abban is van kb. 1000 fajta. Mik azok a paraméterek, amikre oda kell figyelni? Az én tudományom ott megáll, hogy hány megapixeles a gép, de gondolom nemcsak ez számít. Mivel sok időmbe telt összegyűjteni ezt a pénzt, ezért olyat szeretnék, ami megbízható és évek múlva is használható lesz. Azért kérem a segítségeteket, mert még mindig bölcsebb beismerni, hogy ne értek ehhez a dologhoz, mitn megvenni valami ócskaságot. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!!

#204 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:08

Megbízhatóságot nem igazán lehet mérni, szerintem egyik modellnél se számíts hosszú élettartamra és akkor nem érhet meglepetés. A megapixel egyeltalán nem számít, minden modellnek van bőven, némelyiknek még sok is. Miután nem értesz a fotózáshoz (úgyis automatában fogod használni), sokkal inkább arra figyelj, hogy méretben mekkora, milyen akkumulátor kell hozzá (li-ion jobb, mint a ceruza), zoom milyen (itt sem a nagyobb a jobb feltétlen, szerintem a nagylátó fontos), van-e képstabilizátor, milyen memóriakártya kell hozzá (SD a javasolt), stb. Konkrét tipust nem fogok ajánlani, mert én sem ismerem mindet.
Arra figyelj még, hogy mindenképpen csak a nagy fényképezőgépgyártók modelleire figyelj, Nikon, Canon, Fuji, Olympus és kakukktojásként a Panasonic és Sony. Az ilyen HP és társai felejtősek...

#205 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:10

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 12:13

Eladó Olympus C5050Z félprofi gépezet:

A félprofi azért egy kicsit erős kifejezés...

#206 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:13

Idézet: saen - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 16:10

Jó, Vaterán láttunk már "félprofi" megnevezést Photosmart 945-re és EOS 20D-re egyaránt. :)

#207 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:24

Idézet: saen - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 17:10

Hogy jellemznéd? :) Mellesleg akkoriban ez volt az Olympus bridge-es csúcsgépe.
--Powered by IBM

#208 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:36

Ha már Olympus: van valakinek véleménye/tapasztalata az sp-510 uz-ról?
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#209 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 16:41

hat a linketis megnezve valoban szep, mar annak, aki szereti a korosabb eszkozoket (nekem kisse fiatalka :p). es valoban, nem a "felprofi" jelzovel van a gond (lasd magnezium vaz pl.), hanem abban, hogy mihez rakod. mert ugye az csak egy jelzo, kerdes, hogy melyik halmaz jelzoje. felprofi tank netan? nem. :) felprofi mobil telefon? dehogy. felprofi fenykepezo? kozelit, de nem igazan. felpofi kompakt fenykepezo? ugyvan!

amugy az 56e-es ar az azert szamomra katasztrofalisan soknak tunik, mikozben egy vadiuj fuji 6500-as 65e, ha jol lattam a napokban a hozzaszolasokat. es az is van nnyire felprofi ebben a kategoriaban, a kepminosegi kulonbsegben meg ugye 2-3 generacio van kozottuk mindenben.

Szerkesztette: bogdan 2007. 11. 08. 16:43 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#210 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 18:01

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 16:24

"bridge"? mitől lenne az?

amúgysem szeretem a kifejezést, mert joggal egyedül a Sony R1-et illetheti, de itt az átnézeti kereső, a 3x zoom aztán végképp ellene mondanak minden brdige-jellegnek = ez egy nagyobbfajta kompakt

annak végülis nem rossz, de pl a zaja már a maga idejében (5 éve...) is nagynak számított: ISO64-en olyan zaj, mint kortárs modelleknek 200-on - tényleg nagyon sok érte 50e fölötti ár

#211 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 18:56

Idézet: PLacc - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 16:24

Méretesebb kompakt gép  :Đ

Igazából érdekes rajta a fényerős obi, azon kívül ma már elég gyengusz gép imho. Képminőségben sokat fejlődtek azóta a gépek.

#212 Felhasználó inaktív   bobó23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 21:51

Saen! Köszönöm a válaszod. Kicsit megijesztettél azzal, hogy ne számítsak túl hosszú élettartamra. :confused:
mégegy kérdés: a Fuji S3500-ról mi a véleményetek? 1 ismerősömtől párszor kölcsön kaptam, és elég szép képeket készítettem vele. Ő azt mondta negatívumnak, hogy nincs hang a videón. Nekem a videó sem fontos. Inkább az lenne a lényeg, hogy mozgó dolgokat is lehessen vele fényképezni úgy hogy ne mosódjon el a kép (rally rajongó vagyok). :) 

#213 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 21:59

Idézet: debaj - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 16:13

Jó, Vaterán láttunk már "félprofi" megnevezést Photosmart 945-re és EOS 20D-re egyaránt. :)

a ProHardveren most próbál vki egy öreg Oly E10-est "professzionális tükörreflexes gépként" 60e-ért elsózni...

#214 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:08

Idézet: bobó23 - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 21:51

Saen! Köszönöm a válaszod. Kicsit megijesztettél azzal, hogy ne számítsak túl hosszú élettartamra. :confused:
mégegy kérdés: a Fuji S3500-ról mi a véleményetek? 1 ismerősömtől párszor kölcsön kaptam, és elég szép képeket készítettem vele. Ő azt mondta negatívumnak, hogy nincs hang a videón. Nekem a videó sem fontos. Inkább az lenne a lényeg, hogy mozgó dolgokat is lehessen vele fényképezni úgy hogy ne mosódjon el a kép (rally rajongó vagyok). :)

Sportfotózásra csak tükrös gépet javaslok, kompaktok autofókusza igen gagyi általában....

Ismerősöknél elég sok elromlott fényképezővel találkoztam már, így arra ne számíts, hogy 5-10 évig is használni fogod. Persze lehet szerencséd, de sokaknak nincs.

#215 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:14

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:59

a ProHardveren most próbál vki egy öreg Oly E10-est "professzionális tükörreflexes gépként" 60e-ért elsózni...

Nekem is volt ilyen, én nem mertem pénzt kérni érte, inkább elajándékoztam. Jó kis masina volt, szerettem. :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#216 Felhasználó inaktív   bobó23 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:17

Nem feltétlenül sportfotózásra kell, csak ha már van, ott is jó lenne használni.
Nagyon elkeserítő, amit írtál, mert ennyiből vehetnék vmi gagyi sz..t is. Erről a Fuji Finepix S5600-ról mit tudtok? Én eddig nagyon változó véleményeket hallottam róla.

#217 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 08. 22:28

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. nov. 8., csütörtök - 22:14

Nekem is volt ilyen, én nem mertem pénzt kérni érte, inkább elajándékoztam. Jó kis masina volt, szerettem. :)

persze, önmagában nincs is gond vele
ha csak meghirdette volna akármennyiért, az sem érdekelne
de ezt a vakítást nem tudtam megállni reagálás nélkül  :reklamacio:

#218 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 11:47

Szerintetek kompakt gepnel a vorosszem-effektus sulyos gond lehet? Itt a Panasonic FX 01 - 69 font lenne, de a tesztben megemlitik, hogy sok benne a vorosszem, ezert filozom rajta...

#219 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 11:57

Idézet: spidey - Dátum: 2007. nov. 9., péntek - 12:47

Szerintetek kompakt gepnel a vorosszem-effektus sulyos gond lehet? Itt a Panasonic FX 01 - 69 font lenne, de a tesztben megemlitik, hogy sok benne a vorosszem, ezert filozom rajta...

"The positioning of the flash so near to the lens means red-eye is fairly common unless you use the red-eye reduction system."
http://www.dpreview....cfx01/page5.asp

szvsz ebben az árkategóriában a többi kompakt sem jobb, és 2 kattintással amúgy is javítani tudsz rajta...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#220 Felhasználó inaktív   PLacc 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 13:36

Sony DSC-H3-at valaki ismeri? 10x-es stab. kompakthoz képest elég jó ára van (60k)...