Digitális fényképezőgépek VII.
Elküldve: 2007. 12. 03. 22:52
Elküldve: 2007. 12. 03. 23:38
Idézet: x - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 11:57
Végigolvastam a topic-ot, láttam volt már erről szó többször is, de egyértelmű választ nem találtam...valószínű, hogy nincs is
De van!
A legfontosabb kérdést nem tetted fel: MIRE AKAROD HASZNÁLNI?
Teljesen értelmetlen a müszaki paramétereket összehasonlitani, sok paraméternek semmi jelentösége sincs az adott használati stilusban, és nagyon gyakran jelentéktelennek látszó paraméterek válnak döntö fontosságúvá.
Én úgy látom, csak divatból akarsz gépet venni, mert inkább az optikák a lényegesek, nem a vázak, te viszont csak a vázakat veszed alapul.
A váz egy keretet ad, de cserélhetö, az optika viszont jó esetben egy életre szólhat.
(A régi vicc, hogy a fotós abba örül bele, hogy mindig újabb gépet akar venni, mert nem tökéletes a kollekciója, és mikor végre megtalálja a tökéletes gépet, nem tudja megvenni, vagy nem illik össze az objektiv és a váz, és új tipussal kezdheti elölröl az egészet.
Amúgy az árképzés terén is értelmetlen a dünnyögésed, jön az év vége, jönnek a nagy kedvezmények, minden olcsóbb lesz, mert minden bolt el akarja adni a teljes készletét év végére. Utána meg márciusig a kutya se fog vásárolni, ezért ilyenkor lehet a személyes kapcsolatokat ápolni az eladókkal.
Szerkesztette: foto 2007. 12. 03. 23:53 -kor
Elküldve: 2007. 12. 03. 23:40
Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 13:16
Ez milyen közelröl készült és milyen világitásnál?
Elküldve: 2007. 12. 03. 23:48
Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 11:03
Ha egy esély van rá, ki kell nyittatni.
Kinyitott vitrinnél sem könnyebb a helyzet:
http://kep.tar.hu/fo...0213/32973287#2
Elküldve: 2007. 12. 04. 00:40
Idézet: foto - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 0:48
Van egy rakás oldal, ahol nagyszerű tippeket adnak ilyen témák fotózásához:
http://s145079212.onlinehome.us/rr/howto/p...aphy/index.html
http://www.geocities...otoClinic1.html
http://arailfan.googlepages.com/home
A tar.hu-s képek eléggé rosszul megvilágított/komponált darabok, a fenti linkeken jónéhány egyszerű megoldás van amivel használható végeredményt kaphatunk...
Szerkesztette: Szabcsi 2007. 12. 04. 00:53 -kor
Elküldve: 2007. 12. 04. 02:17
melyik a jobb? jelen esetben az ár nem érdekel.
sony dsc t200 vagy casio exilim v8?
képminőség?, a neten nézegetve mindkettőt elég zajosnak találtam..
Elküldve: 2007. 12. 04. 08:46
Idézet: foto - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:48
Direkt vakuzás nem tesz jót ezeknek, pláne nem ilyen közelről.
Elküldve: 2007. 12. 04. 08:52
Idézet: Asker - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 2:17
melyik a jobb? jelen esetben az ár nem érdekel.
sony dsc t200 vagy casio exilim v8?
képminőség?, a neten nézegetve mindkettőt elég zajosnak találtam..
Egykutya. Ezek a kis olcsókompaktok mindenképpen kompromisszumos képminőségűek, talán a casionak komolyabb az optikája.
Elküldve: 2007. 12. 04. 10:22
Idézet: saen - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 15:49
azt nem hiszem, hogy valakinek minden fontos lenne. de valoban, ha mindosszesen ket-harom "apro" szempontot nezek, en is a D3-ra acsingozom..
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2007. 12. 04. 10:24
Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 18:08
nos en hasznalok manualis objektiveket a digitalison is, meg persze a manualis gepemen is. de fenymeres nelkul nagyon nehezen menne a fenykepezes. az, hogy atrakod manualis modba meg nem jelenti azt, hogy ne hasznalnal fenymerest! azaz a fenymeres alapveto fontossagu -- szamomra -- minden esetben. nem kell ahhoz zarautomata..
Elküldve: 2007. 12. 04. 10:27
Idézet: x - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 20:59
hat ennyi penzert szerintem ertelmesebb egy picit regebbi, de osszerakottabb hasznalt gepet venni Nikonban a D70-D70s-t. (gondolom Canonban is megvan a parja!) olcsobb gepet hasznaltan en kevesbe ajanlanek legolcsobb kategoriaju gepet. azok azert joval kevesbe vannak osszerakva: nagyobb a meghibasodas veszelye. (ugyanakkor figyelni kell arra, hogy a felprofi gep ne legyen egy profi altal agyonhasznalva: keresni kell amator hasznalatu gepet!)
ha megnezed RiCS felsorolasat mi mindent vett hasznaltan, ott nem hogy semi-pro, de full pro eszkozoket latsz am!
(latom Szabcsi is hasonlot irt!)
Szerkesztette: bogdan 2007. 12. 04. 10:28 -kor
Elküldve: 2007. 12. 04. 10:36
Elküldve: 2007. 12. 04. 10:43
Elküldve: 2007. 12. 04. 11:11
Idézet: foto - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 22:38
A legfontosabb kérdést nem tetted fel: MIRE AKAROD HASZNÁLNI?
Teljesen értelmetlen a müszaki paramétereket összehasonlitani, sok paraméternek semmi jelentösége sincs az adott használati stilusban, és nagyon gyakran jelentéktelennek látszó paraméterek válnak döntö fontosságúvá.
Én úgy látom, csak divatból akarsz gépet venni, mert inkább az optikák a lényegesek, nem a vázak, te viszont csak a vázakat veszed alapul.
A váz egy keretet ad, de cserélhetö, az optika viszont jó esetben egy életre szólhat.
(A régi vicc, hogy a fotós abba örül bele, hogy mindig újabb gépet akar venni, mert nem tökéletes a kollekciója, és mikor végre megtalálja a tökéletes gépet, nem tudja megvenni, vagy nem illik össze az objektiv és a váz, és új tipussal kezdheti elölröl az egészet.
Amúgy az árképzés terén is értelmetlen a dünnyögésed, jön az év vége, jönnek a nagy kedvezmények, minden olcsóbb lesz, mert minden bolt el akarja adni a teljes készletét év végére. Utána meg márciusig a kutya se fog vásárolni, ezért ilyenkor lehet a személyes kapcsolatokat ápolni az eladókkal.
Ne haragudj, nem jól látod
Divatból akarok kiadni 120ezret egy fényképezőgépre
4 digitális fényképezőgépem volt eddig, nem vagyok profi vagy hivatásos, még csak 5 éve fotózom. Lépésről lépésre haladtam az egyre komolyabbak felé, egy idő után mindegyikben hiányoltam valamit. Úgy érzem, most érkezett el a "DSLR ideje"
Azt tényleg kihagytam, hogy mire kellene: szórólapokhoz, kisebb plakátokhoz, design-okhoz képek készítésére, partyfotózás (nem sajátcélra), és általános hobbifotózás.
Árképzés: írtam már, minden forint számít. Nekem 20ezer forintot összegyűjteni több hónap. Azt pedig előre nem tudhatom sajnos, hogy mi lesz akciós és max. jövőhétig várhatok.
Értem, hogy az optika lényeges inkább. Viszont azért veszem a vázat alapul, mert nem tervezem közeljövőben lecserélni a vázat, sőt, valószínűnek tartom, hogy addig fogom használni, amíg tönkre nem megy, mint az eddigi gépeim közül párat. Új optika vásárlását sem tervezem, ezért persze lényeges az objektív is.
Ha így nézzük, akkor viszont inkább Nikon nem? Canon Kit objektívjeiről nem olvastam jókat.
Lehet, hogy tényleg sokat variálok már...
Szerintem egyik géppel sem járnék rosszul, amire használnám arra bőven megfelelnének (lehet arra egy jobb ultrakompakt is jó lenne
Használtról meggyőztetek, hogy ne vegyek, legalábbis garancia nélkül ne. Garanciális 350D-t nem hiszem, hogy fogok találni, esetleg 400D-t ha látok jobb árban, azt lehet megnézem.
Amúgy pedig Nikon
Üdv!
Elküldve: 2007. 12. 04. 11:38
party fotozas? ha jol sejtem ezert nezegetted a magas iso-t! hat abban lehet, hogy a Canon lesz a jobb. (megneztel jobb teszteket?) igaz a vakuvezerles miatt meg a Nikon lehet befuto.. persze ilyen helyzetben (szerintem!) alapveto egy fenyeros objektiv, ugyhogy az eloeletedet es a celt tekintve hadd ketelkedjek a "Új optika vásárlását sem tervezem" kijelentesed idotallosagarol.
a hasznalt gep vasarlasara adott tanacsunkat meg szerintem felreertetted. nem a garancia volt (az egyeduli) lenyeg abban, hogy 20D-t meg D70-et ajanlgattunk.. hogy lasd, mirol beszeltem peldaul en:
http://www.awp.hu/termek.php?i=2070
http://www.awp.hu/termek.php?i=2076
igaz ez objektiv nelkuli ar.
Elküldve: 2007. 12. 04. 11:44
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:38
ha partyfotózás alatt azt értjük, amit a partyphoto.hu-n csinálnak, akkor oda külső vaku kell valami derítővel, nem nagy érzékenyég
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 12. 04. 11:45
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:38
magas iso pont nem kell partyfotózáshoz.
vakuvezérlés se túl fontos, manuális vaku állítással tök jól el lehet lenni.
fényerős obi nem árt, bár az se feltétel.
nagylátó nem árt. meg hogy sötétben gyorsan és megbízhatóan fókuszáljon.
külső vaku viszont mindenképp fontos. és lehetőleg nem pofábavakuzni kell, hanem valami diffúzorral. (egy papírlap bőven elég)
Szerkesztette: WiZARD 2007. 12. 04. 11:49 -kor
Elküldve: 2007. 12. 04. 12:26
persze a tevedes jogat -- leven ilyet eletemben nem csinaltam, es valoszinuleg nem is fogok -- fenntartom.
Elküldve: 2007. 12. 04. 12:29
Külső vaku vásárlását tervezem mindenképpen. Vagyis van egy, a napokban találtam meg, egy ezeréves Sunpak Auto 240. Kipróbáltam, működik. Nem tudom, hogy milyen, használható-e egyáltalán:
Ő lenne az, azzal a különbséggel, hogy azon lehet választani automata és manuális mód között.

Elküldve: 2007. 12. 04. 12:31
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 12:26
persze a tevedes jogat -- leven ilyet eletemben nem csinaltam, es valoszinuleg nem is fogok -- fenntartom.
iso 200-300 bőven elég partyfotózáshoz

Súgó
A téma zárva.