HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#301 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 22:52

Használt dolgokból is ki lehet fogni jót, ez nem kérdés, de ebben az anyagi helyzetben szerintem felelőtlenség bármilyen 3xx/400-as Canon vázat nem újonan/garival beszerezni, legalább egy 20D kellene ha mindenképpen használtban gondolkodunk, így tettem én is... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#302 Felhasználó inaktív   foto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:38

Idézet: x - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 11:57

Sziasztok!

Végigolvastam a topic-ot, láttam volt már erről szó többször is, de egyértelmű választ nem találtam...valószínű, hogy nincs is :)

De van!

A legfontosabb kérdést nem tetted fel: MIRE AKAROD HASZNÁLNI?

Teljesen értelmetlen a müszaki paramétereket összehasonlitani, sok paraméternek semmi jelentösége sincs az adott használati stilusban, és nagyon gyakran jelentéktelennek látszó paraméterek válnak döntö fontosságúvá.

Én úgy látom, csak divatból akarsz gépet venni, mert inkább az optikák a lényegesek, nem a vázak, te viszont csak a vázakat veszed alapul.
A váz egy keretet ad, de cserélhetö, az optika viszont jó esetben egy életre szólhat.
(A régi vicc, hogy a fotós abba örül bele, hogy mindig újabb gépet akar venni, mert nem tökéletes a kollekciója, és mikor végre megtalálja a tökéletes gépet, nem tudja megvenni, vagy nem illik össze az objektiv és a váz, és új tipussal kezdheti elölröl az egészet. ;)

Amúgy az árképzés terén is értelmetlen a dünnyögésed, jön az év vége, jönnek a nagy kedvezmények, minden olcsóbb lesz, mert minden bolt el akarja adni a teljes készletét év végére. Utána meg márciusig a kutya se fog vásárolni, ezért ilyenkor lehet a személyes kapcsolatokat ápolni az eladókkal. :-))

Szerkesztette: foto 2007. 12. 03. 23:53 -kor

#303 Felhasználó inaktív   foto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:40

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. nov. 26., hétfő - 13:16

hétvégi közelfókuszteszt Tamron 17-50-el :)

Ez milyen közelröl készült és milyen világitásnál?

#304 Felhasználó inaktív   foto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 23:48

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 2., vasárnap - 11:03

Nem olyan nehéz szituk ezek, csak lehetőleg lágyított fényű indirekt vakuzás kell.

Ha egy esély van rá, ki kell nyittatni.

Kinyitott vitrinnél sem könnyebb a helyzet:
http://kep.tar.hu/fo...0213/32973287#2

#305 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 00:40

Idézet: foto - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 0:48

Van egy rakás oldal, ahol nagyszerű tippeket adnak ilyen témák fotózásához:
http://s145079212.onlinehome.us/rr/howto/p...aphy/index.html
http://www.geocities...otoClinic1.html
http://arailfan.googlepages.com/home
A tar.hu-s képek eléggé rosszul megvilágított/komponált darabok, a fenti linkeken jónéhány egyszerű megoldás van amivel használható végeredményt kaphatunk...

Szerkesztette: Szabcsi 2007. 12. 04. 00:53 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#306 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 02:17

üdv

melyik a jobb? jelen esetben az ár nem érdekel.

sony dsc t200 vagy casio exilim v8?

képminőség?, a neten nézegetve mindkettőt elég zajosnak találtam..
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#307 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:46

Idézet: foto - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 23:48

Direkt vakuzás nem tesz jót ezeknek, pláne nem ilyen közelről.  :cool:

#308 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 08:52

Idézet: Asker - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 2:17

üdv

melyik a jobb? jelen esetben az ár nem érdekel.

sony dsc t200 vagy casio exilim v8?

képminőség?, a neten nézegetve mindkettőt elég zajosnak találtam..

Egykutya. Ezek a kis olcsókompaktok mindenképpen kompromisszumos képminőségűek, talán a casionak komolyabb az optikája.

#309 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:22

Idézet: saen - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 15:49

Végülis vitatkozhatunk azon, hogy mi a fontos :) Ha az kell, hogy mindent tudjon akkor D3.

azt nem hiszem, hogy valakinek minden fontos lenne. de valoban, ha mindosszesen ket-harom "apro" szempontot nezek, en is a D3-ra acsingozom.. :)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#310 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:24

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 18:08

nekem az a véleményem, hogy aki veszi a bátorságot és manuális objektívet rak fel, annak annyira nem lesz katasztrófa a fénymérés hiánya. én valahogy megvagyok nélküle amikor a régi obikat használom. sőt sokszor átrakom manuális módba hogy ne szúrja el a zautomata az expót.

nos en hasznalok manualis objektiveket a digitalison is, meg persze a manualis gepemen is. de fenymeres nelkul nagyon nehezen menne a fenykepezes. az, hogy atrakod manualis modba meg nem jelenti azt, hogy ne hasznalnal fenymerest! azaz a fenymeres alapveto fontossagu -- szamomra -- minden esetben. nem kell ahhoz zarautomata..
a forum ma:

#311 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:27

Idézet: x - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 20:59

Használtan láttam már 100-110-ért...nagyon nem tudom.

hat ennyi penzert szerintem ertelmesebb egy picit regebbi, de osszerakottabb hasznalt gepet venni Nikonban a D70-D70s-t. (gondolom Canonban is megvan a parja!) olcsobb gepet hasznaltan en kevesbe ajanlanek legolcsobb kategoriaju gepet. azok azert joval kevesbe vannak osszerakva: nagyobb a meghibasodas veszelye. (ugyanakkor figyelni kell arra, hogy a felprofi gep ne legyen egy profi altal agyonhasznalva: keresni kell amator hasznalatu gepet!)

ha megnezed RiCS felsorolasat mi mindent vett hasznaltan, ott nem hogy semi-pro, de full pro eszkozoket latsz am! ;) :p

(latom Szabcsi is hasonlot irt!)

Szerkesztette: bogdan 2007. 12. 04. 10:28 -kor

a forum ma:

#312 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:36

Közben megnézegettem a Pentax gépek árait és nagyon meglepődtem. A K10D már van 170k-ért, és a 16-50 és 50-135 f2.8-as obik is igen korrekt árban vannak. Kezdem kicsit úgy érezni, hogy nagyon drágán adja a Nikon a jobb cuccait...

#313 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 10:43

nem ertelek. mindig is dragan adta a jobb cuccait! ;) (persze mi ez egy Leicahoz kepest..)
a forum ma:

#314 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 11:11

Idézet: foto - Dátum: 2007. dec. 3., hétfő - 22:38

De van!

A legfontosabb kérdést nem tetted fel: MIRE AKAROD HASZNÁLNI?

Teljesen értelmetlen a müszaki paramétereket összehasonlitani, sok paraméternek semmi jelentösége sincs az adott használati stilusban, és nagyon gyakran jelentéktelennek látszó paraméterek válnak döntö fontosságúvá.

Én úgy látom, csak divatból akarsz gépet venni, mert inkább az optikák a lényegesek, nem a vázak, te viszont csak a vázakat veszed alapul.
A váz egy keretet ad, de cserélhetö, az optika viszont jó esetben egy életre szólhat.
(A régi vicc, hogy a fotós abba örül bele, hogy mindig újabb gépet akar venni, mert nem tökéletes a kollekciója, és mikor végre megtalálja a tökéletes gépet, nem tudja megvenni, vagy nem illik össze az objektiv és a váz, és új tipussal kezdheti elölröl az egészet. ;)

Amúgy az árképzés terén is értelmetlen a dünnyögésed, jön az év vége, jönnek a nagy kedvezmények, minden olcsóbb lesz, mert minden bolt el akarja adni a teljes készletét év végére. Utána meg márciusig a kutya se fog vásárolni, ezért ilyenkor lehet a személyes kapcsolatokat ápolni az eladókkal. :-))

Ne haragudj, nem jól látod ;) .
Divatból akarok kiadni 120ezret egy fényképezőgépre :rolleyes: ? Az eszem talán még nem ment el :cool: . Lehet, hogy a hozzászólásaimból ez derült ki, talán nem jól vetted ki vagy nem jól fogalmaztam :) . Egy dolog ami 0%-ban meghatározó az életemre, és ez a divat.
4 digitális fényképezőgépem volt eddig, nem vagyok profi vagy hivatásos, még csak 5 éve fotózom. Lépésről lépésre haladtam az egyre komolyabbak felé, egy idő után mindegyikben hiányoltam valamit. Úgy érzem, most érkezett el a "DSLR ideje" :) .
Azt tényleg kihagytam, hogy mire kellene: szórólapokhoz, kisebb plakátokhoz, design-okhoz képek készítésére, partyfotózás (nem sajátcélra), és általános hobbifotózás.
Árképzés: írtam már, minden forint számít. Nekem 20ezer forintot összegyűjteni több hónap. Azt pedig előre nem tudhatom sajnos, hogy mi lesz akciós és max. jövőhétig várhatok.
Értem, hogy az optika lényeges inkább. Viszont azért veszem a vázat alapul, mert nem tervezem közeljövőben lecserélni a vázat, sőt, valószínűnek tartom, hogy addig fogom használni, amíg tönkre nem megy, mint az eddigi gépeim közül párat. Új optika vásárlását sem tervezem, ezért persze lényeges az objektív is.
Ha így nézzük, akkor viszont inkább Nikon nem? Canon Kit objektívjeiről nem olvastam jókat.
Lehet, hogy tényleg sokat variálok már... :rolleyes: .
Szerintem egyik géppel sem járnék rosszul, amire használnám arra bőven megfelelnének (lehet arra egy jobb ultrakompakt is jó lenne :D ...)
Használtról meggyőztetek, hogy ne vegyek, legalábbis garancia nélkül ne. Garanciális 350D-t nem hiszem, hogy fogok találni, esetleg 400D-t ha látok jobb árban, azt lehet megnézem.
Amúgy pedig Nikon :) .

Üdv!

#315 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 11:38

5 ev alatt most keresed az 5. digitalisodat? nem semmi!

party fotozas? ha jol sejtem ezert nezegetted a magas iso-t! hat abban lehet, hogy a Canon lesz a jobb. (megneztel jobb teszteket?) igaz a vakuvezerles miatt meg a Nikon lehet befuto.. persze ilyen helyzetben (szerintem!) alapveto egy fenyeros objektiv, ugyhogy az eloeletedet es a celt tekintve hadd ketelkedjek a "Új optika vásárlását sem tervezem" kijelentesed idotallosagarol.

a hasznalt gep vasarlasara adott tanacsunkat meg szerintem felreertetted. nem a garancia volt (az egyeduli) lenyeg abban, hogy 20D-t meg D70-et ajanlgattunk.. hogy lasd, mirol beszeltem peldaul en:
http://www.awp.hu/termek.php?i=2070
http://www.awp.hu/termek.php?i=2076

igaz ez objektiv nelkuli ar.
a forum ma:

#316 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 11:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:38

party fotozas? ha jol sejtem ezert nezegetted a magas iso-t!

ha partyfotózás alatt azt értjük, amit a partyphoto.hu-n csinálnak, akkor oda külső vaku kell valami derítővel, nem nagy érzékenyég :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#317 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 11:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 11:38

party fotozas? ha jol sejtem ezert nezegetted a magas iso-t! hat abban lehet, hogy a Canon lesz a jobb. (megneztel jobb teszteket?) igaz a vakuvezerles miatt meg a Nikonpersze ilyen helyzetben (szerintem!) alapveto egy fenyeros objektiv, ugyhogy az eloeletedet es a celt tekintve hadd ketelkedjek a "Új optika vásárlását sem tervezem" kijelentesed idotallosagarol.

magas iso pont nem kell partyfotózáshoz.
vakuvezérlés se túl fontos, manuális vaku állítással tök jól el lehet lenni.
fényerős obi nem árt, bár az se feltétel.
nagylátó nem árt. meg hogy sötétben gyorsan és megbízhatóan fókuszáljon.

külső vaku viszont mindenképp fontos. és lehetőleg nem pofábavakuzni kell, hanem valami diffúzorral. (egy papírlap bőven elég)

Szerkesztette: WiZARD 2007. 12. 04. 11:49 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#318 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 12:26

lehet, hogy nemikepp felreerthetoen fogalmaztam: nem iso 100-on fenykepez az ember, az tuti! velhetoelg kivalasztja azt a legmagasabb iso-t, ami meg zajmentes, es ugy fenykepez. ha D3-a van, es ez 3200-es, akkor azt. ha egy D40x-e, akkor meg mondjuk iso400-at. de mindenkeppem felfele megy az iso-ban, hogy a kornyezeti fenyek is ervenyesuljenek..

persze a tevedes jogat -- leven ilyet eletemben nem csinaltam, es valoszinuleg nem is fogok -- fenntartom.
a forum ma:

#319 Felhasználó inaktív   x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 12:29

Fontos a kevesebb zaj is, szinte több éjszakai képet készítek mint nappalit :) . Ebből a szempontból tényleg a Canon a nyerő, bár a tesztképek alapján szerintem nem olyan nagy a különbség a két gép között.
Külső vaku vásárlását tervezem mindenképpen. Vagyis van egy, a napokban találtam meg, egy ezeréves Sunpak Auto 240. Kipróbáltam, működik. Nem tudom, hogy milyen, használható-e egyáltalán:
Ő lenne az, azzal a különbséggel, hogy azon lehet választani automata és manuális mód között.
Kép
Kép

#320 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 04. 12:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 4., kedd - 12:26

lehet, hogy nemikepp felreerthetoen fogalmaztam: nem iso 100-on fenykepez az ember, az tuti! velhetoelg kivalasztja azt a legmagasabb iso-t, ami meg zajmentes, es ugy fenykepez. ha D3-a van, es ez 3200-es, akkor azt. ha egy D40x-e, akkor meg mondjuk iso400-at. de mindenkeppem felfele megy az iso-ban, hogy a kornyezeti fenyek is ervenyesuljenek..

persze a tevedes jogat -- leven ilyet eletemben nem csinaltam, es valoszinuleg nem is fogok -- fenntartom.

iso 200-300 bőven elég partyfotózáshoz :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.