HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#501 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 13. 13:27

ezért nem is értem a dolgot, mert egyértelműen azt írták hogy rendes bizotsítés van rajta :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#502 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 13:54

Gratula, Ádám, annyiért nem rossz. :up: Melyik eladótól vetted?

#503 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 13:58

finepix s-8000 79e pénzért jo?
mm-be most ennyiert adjak, 10 honap kamat, meg minden mentes hitelre.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#504 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 12. 13. 16:01

Olyan oldalt nem tudtok, ahol tesztelik a Nikon Coolpix L11-et és a Panasonic dmc-ls60 -at is pL?

Olyasmi oldalra godolok, ahol összehasonlítják is őket, mint a TFT panaleket a www.flatpanels.dk oldalon.

#505 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 17:27

dpreview?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#506 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 17:27

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 13:58

finepix s-8000 79e pénzért jo?
mm-be most ennyiert adjak, 10 honap kamat, meg minden mentes hitelre.

amit a tesztekben látni róla, az alapján félennyiért sem: mosott, részlettelen képek...  :(

#507 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 18:20

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 17:27

amit a tesztekben látni róla, az alapján félennyiért sem: mosott, részlettelen képek...  :(

ezeket néztem még amik hasonlok:

Sony DSC-H7 (erről nem találtam tesztet magyarul)

Fujifilm FinePix S5700 (ebben viszont ha jol néztem utana, nincs rendes képstabilizátor, csak ilyen digitális. namost nekem azért szokott remegni a kezem, gondolom ez nem olyan mint ami "hagyományos" modon csinalja - érzékelo, vagy optika mozgatasa)

Olympus SP-550UZ erről nem igazán irtak rosszat... (mármint, hogy valami nagyon gázos lenne rajta)

Sony CyberShot DSC-H5 hát, ami ennel negativum, az az ( a tesztek szerint), hogy szar a sorozata, valamint menteskor nem lehet mit csianlani vele

vélemények?
(az áruk rendre: 80e, 60e, 80e, 85e, a fotóhallba néztem őket, bár gondolom az nem a legolcsobb hely)

#508 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 18:44

Idézet

Fujifilm FinePix S5700 (ebben viszont ha jol néztem utana, nincs rendes képstabilizátor, csak ilyen digitális

ami nem más, mint egyszerű ISO emelés...
ráadásul nincs nagylátószöge

Idézet

Olympus SP-550UZ erről nem igazán irtak rosszat...

de: veszett lassú!
mindenben: bekapcsolás, AF, és legfőképp a képek közti várakozási időben (vmi 5-6 mp...)
persze felhasználástól is függ, mert ettől még pl tájképekhez tökéletes is lehet

Sony-kat nem ismerem, Fuji-ból szerintem az S6500 nagyon jó kompromisszum (esetleg a 9500/9600 - de az már drágább)
viszont ezekben sincs még stabilizátor, azt csak a mostani modelleknél kezdi bevezetni a Fuji

#509 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 19:53

az s6500-at nem talalom olyan fotos boltokba, amiknek orszagos halozata van (vagy helyi és van weboldala)

a 9500 tényleg drága, ha lenne annyi rá, akkor nikon d40-et vennék (csak sajnos nem ugy jottek ki a dolgok, nem igen kaptam meg a pénzem)

háát, fotozni igazábol tájképeket szeretek, (nyáron sokat biciklizek és akkor pl.) valamint hát, amire egy fényképezo ep kellhet. mivel eleddig nem volt sajat gépem (mindig kolcsonkértem ismeroset, haveret, munkahelyet, stb.) nem igen tudom...

#510 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 20:36

Ha minden jól megy szombaton meglesz a gépem. Kíváncsi leszek milyen a kis masina. ;)

Amit még szeretni kérdeznék, hogy ezekkel milyen hidegben lehet fotózgatni? Gondolom a meleg nem számít nekik, de mittomén -10 fokban nem nyekkenik-e meg, mégis csak mechanika van bent. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#511 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 21:02

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 20:36

Ha minden jól megy szombaton meglesz a gépem. Kíváncsi leszek milyen a kis masina. ;)

Amit még szeretni kérdeznék, hogy ezekkel milyen hidegben lehet fotózgatni? Gondolom a meleg nem számít nekik, de mittomén -10 fokban nem nyekkenik-e meg, mégis csak mechanika van bent. :)

a meleg is számít: olyankor a CCD sokkal inkább zajosodik (és ami ezzel jár: hotpixelek megjelenésére is nagyobb az esély), pláne hosszú felvételeknél

a nagy hideget leginkább az akku nem szereti, rettentő nagyot tud csökkenni olyankor a teljesítménye (nem végleg, csak átmenetileg - de ez nem vigasztal, ha a kamera nem hajlandó emiatt dolgozni pont amikor kéne)

azt mondják, a VR megoldások, vagy az ultrahangos élességállítás sem mindig viselik jól a nagy hideget - mint annak idején a precíz német fegyverek az orosz télben: az egyszerűbb ilyenkor jobb lehet...

de ha táskában viszed a kamerát, és csak a felvétel idejére kapod elő, akkor valszeg nem hűl át annyira, h ezek komoly tényezőt jelentsenek

#512 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 21:20

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 21:02

a meleg is számít: olyankor a CCD sokkal inkább zajosodik (és ami ezzel jár: hotpixelek megjelenésére is nagyobb az esély), pláne hosszú felvételeknél

a nagy hideget leginkább az akku nem szereti, rettentő nagyot tud csökkenni olyankor a teljesítménye (nem végleg, csak átmenetileg - de ez nem vigasztal, ha a kamera nem hajlandó emiatt dolgozni pont amikor kéne)

azt mondják, a VR megoldások, vagy az ultrahangos élességállítás sem mindig viselik jól a nagy hideget - mint annak idején a precíz német fegyverek az orosz télben: az egyszerűbb ilyenkor jobb lehet...

de ha táskában viszed a kamerát, és csak a felvétel idejére kapod elő, akkor valszeg nem hűl át annyira, h ezek komoly tényezőt jelentsenek

Köszönöm! :respect:  :D

Izgulok a gép miatt, még sosem volt tükrös gépem. :)  Kb. 15-18 éve volt apumnak egy filmes Zenith gépe (még talán most is megvan), akkor tudtam mi-merre milyen fényviszonyoknál, nagyon szép képeket kreáltam vele. Most újra meg kell tanulnom a módját, remélem menni fog. :p
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#513 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 21:56

Zenit, nem Zenith! (esetleg Зенит :p)

egyebkent ha azzal ment a fenykepezes, akkor a dslr-el sem lesz gond, hidd el!

charlie: ha tajkepeket keszitesz, akkor miert fontos a szamodra a kepstabilizator? sokkal fontosabb lenne egy jo minosegu nagylato, nem?

egyebkent igen, a gepek nem nagyon szeretik a nagyon hideget, de ha a tested mellett tartod, es csak fenykepezni veszed elo, akkor nem lehet gond.

Szerkesztette: bogdan 2007. 12. 13. 21:58 -kor

a forum ma:

#514 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 22:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 21:56

Zenit, nem Zenith! (esetleg Зенит :p)

egyebkent ha azzal ment a fenykepezes, akkor a dslr-el sem lesz gond, hidd el!

egyebkent igen, a gepek nem nagyon szeretik a nagyon hideget, de ha a tested mellett tartod, es csak fenykepezni veszed elo, akkor nem lehet gond.

Bocsánat, eltévesztettem! ;)

Azzal tényleg jól ment, teljesen manuális volt rajt minden, csak régen volt, előről kell kezdenem mindent.

Egyébként nem tervezek a tajgán fotózni -40-ben, csak kíváncsi voltam mennyire bírják ezek a gépek a hideget. :D  De akkor nem a géppel kell futkozni, hanem ahogy mondjátok, csak a fotóra elővenni. :)

#515 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 22:47

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 19:53

háát, fotozni igazábol tájképeket szeretek, (nyáron sokat biciklizek és akkor pl.) valamint hát, amire egy fényképezo ep kellhet. mivel eleddig nem volt sajat gépem (mindig kolcsonkértem ismeroset, haveret, munkahelyet, stb.) nem igen tudom...

Ha szabad javasolnom a Canon S3 IS-ét, akkor megteszem. Itt 75.900Ft 2 év garival. Nem hiszem, hogy csalódnál benne.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#516 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 23:09

en tajfenykepezeshez 36mm-esnel nagylatobbat keresnek, de persze izles kerdese...
a forum ma:

#517 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 23:29

tájfotok alatt nem csak a hagyomanyosat, fák, gombak, madarak, stb :)
meg nem csak arra (nem engedhetem meg magamnak, hogy mindenre legyen egy), és azért inkabb legyen benne, mint nem.

#518 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 01:43

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 13:54

Gratula, Ádám, annyiért nem rossz. :up: Melyik eladótól vetted?

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...em=180188954402 :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#519 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 08:09

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 13:03

megjött a 10-20 :banana:

6-án adták fel hongkongban, 8-12 munkanapot írtak. kívülről refurbished camera part volt ráírva, ajándékként, 20$ értékben :D csomagpostás jött, és a kezembe nyomta. ilyenformán 83e ft-ért lett az enyém :cool:

Nyomassad a képeket. : :cool:

#520 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 09:40

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 1:43

Köszi! Tényleg tök jó árai vannak. Ha következetesen, kérés nélkül úgy csomagol, ahogy leírtad, akkor egy 50 f1.8 ~22 ezerből itthon lenne. Annyit megér próbálkozni, milyen is manuálban, fixszel fotózni... :think:

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.