HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#841 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 29. 01:04

és a fókusztávtól is
nagylátóban tényleg viszonylag könnyű az így durva közelítésként kapott idő alá menni, telében ugyanakkor egyre inkább érdemes tartalékot ráhagyni, pl ekv. 300-nál mondjuk 1/500-ra törekedni

persze a kamerától is függ: egy kompakttal természetesen egyszerűbb a hosszabb idők kitartása, de pl D70-ről D200-ra váltók is panaszkodtak már arra, h nehezebb megtartani azt az időt, ami a korábbi modellel még könnyen ment (talán a gyorsabb, erősebb tükörfölcsapás miatt?)

ráadásul túl azon, h ez csak egyszerű ökölszabály, az egész csak esélyekről szól: még stabilizátort használva is érdemes több képet lőni, aztán otthon kiválasztani a legjobbat - a stabilizátor sem garancia a bemozdulatlan képre, csak az esélyeket növeli

#842 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 02:24

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 8:54

Van valakinek már D300 vagy D3-asa innen a fórumról? :)

havernak van D300, picit megfogdostam.
elsőre tetszik.
a kijelző nagyon király.

többet nem tudok róla mondani. nikon :p
fotózni se sikerült vele, pedig állítólag be volt kapcsolva  :Đ
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#843 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 07:32

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 1:04

és a fókusztávtól is
nagylátóban tényleg viszonylag könnyű az így durva közelítésként kapott idő alá menni, telében ugyanakkor egyre inkább érdemes tartalékot ráhagyni, pl ekv. 300-nál mondjuk 1/500-ra törekedni

persze a kamerától is függ: egy kompakttal természetesen egyszerűbb a hosszabb idők kitartása, de pl D70-ről D200-ra váltók is panaszkodtak már arra, h nehezebb megtartani azt az időt, ami a korábbi modellel még könnyen ment (talán a gyorsabb, erősebb tükörfölcsapás miatt?)

ráadásul túl azon, h ez csak egyszerű ökölszabály, az egész csak esélyekről szól: még stabilizátort használva is érdemes több képet lőni, aztán otthon kiválasztani a legjobbat - a stabilizátor sem garancia a bemozdulatlan képre, csak az esélyeket növeli

Azthittem ez csak nekem rossz tapasztalatom és remegős a kezem de én is azt tapasztaltam hogy a reciprokszabály egy jó ajánlás, de nem garancia arra, hogy az olyan záridős képek nem mozdulhatnak be. Főleg pörgősebb sportoknál érdemes jóval a reciprok alá csökkenteni a záridőket kivéve persze a svenkelést és hasonló tudatos elmosásokat.

#844 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 09:22

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 3:24

havernak van D300, picit megfogdostam.
elsőre tetszik.
a kijelző nagyon király.

többet nem tudok róla mondani. nikon :p
fotózni se sikerült vele, pedig állítólag be volt kapcsolva  :Đ

Kösz Wizard. :)
Arra vagyok kíváncsi, hogy maradt e a színvilága vagy váltottak.
Amit láttam eddig az megint az alapban magentás-kékes színvilág.
(persze tudom, RAW meg izé, de akkoris) :)
RDaneel_hu

#845 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 09:56

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 0:18

A fogásnak alapban is jónak kellene lenni, nem csak markolattal, ami megint plusz pénz, felesleges kidobás a legtöbb usernek, aki 400D-t vesz. :)  Ja hogy az új obival ütőképes lesz, mint amilyen most a D40? Könyörgöm a 400D több, mint egy éves. :omg:

Ezzel megint nem a márkát fikázom, csak nem értem egy ekkora cég hogyan követhet el ilyen buta hibákat. :D

Szerintem a D40/D40x a 400D alá van pozícionálva. Ez meglátszik az árán is.
A Nikon ezzel a mégkisebb pénzüeket is rá akarja venni, hogy tükörreflexes rendszerben gondolkodjanak, és igazuk is van. :)
Ezzel a Nikon egy új piaci területet akar lefedni, és nem a 350/400D-vel konkurálni.

Ha hasonlítgatni akarod a két rendszert akkor a 400D-t inkább a D80-al vesd össze, amiben egyértelműen a Nikon D80 lesz az erősebb.
RDaneel_hu

#846 Felhasználó inaktív   tommyx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 10:30

Sziasztok!

Nem tudjatok veletlenul, hogy valahol lehet-e kapni kijelzot Samsung digifenykepezohoz? Probaltam a Bolhan, de ott tul sok aktivitas nem mutatkozott. Hatha itt :)

Koszonettel: Tamas

#847 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 29. 10:54

Idézet: tommyx - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:30

Sziasztok!

Nem tudjatok veletlenul, hogy valahol lehet-e kapni kijelzot Samsung digifenykepezohoz? Probaltam a Bolhan, de ott tul sok aktivitas nem mutatkozott. Hatha itt :)

Koszonettel: Tamas

Milyen kijelzőt? Milyen géphez?

#848 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 10:59

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 9:56

Szerintem a D40/D40x a 400D alá van pozícionálva.

Ez a lényeg szerintem, nem ugyanolyan kategóriás gépeket csinálnak, hanem egymás alá és fölé lőnek, így elég nehéz összehasonlítani őket, mert általában az ár tükrözi azt amit tudnak. Jobb tudás többért, vagy olcsóbb, de gyengébb képességek. Már egy ideje így megy...

#849 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:11

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 7:32

hogy a reciprokszabály egy jó ajánlás, de nem garancia arra, hogy az olyan záridős képek nem mozdulhatnak be.

Persze, azért van ott a "nagy valószínűséggel". Bemozdítani még egy 20 mm ekvivalens fókusztávú, 1/2000 másodperces zársebességgel lőtt képet is be lehet. :)

#850 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 11:55

Idézet: saen - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 10:59

Ez a lényeg szerintem, nem ugyanolyan kategóriás gépeket csinálnak, hanem egymás alá és fölé lőnek, így elég nehéz összehasonlítani őket, mert általában az ár tükrözi azt amit tudnak. Jobb tudás többért, vagy olcsóbb, de gyengébb képességek. Már egy ideje így megy...

Egyetértek. Egyértelmű a szándéka az entry-level gyártóknak: még az olcsóbb és gyengébb minőségű DSLR-ek is nagyságrendekkel jobb, szebb képeket produkálnak mint a kompaktok. És a vásárlók akiket sikerült átcsábítani, könnyen beleszeretnek a DSLR-be, aztán jön az, hogy kéne egy komolyabb DSLR cucc...Ki van ez találva. ;)  :Đ
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#851 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:17

Így van.
Tök mindegy milyen vázat veszel, mert objektív is kell hozzá. Általában több is, ami ismét a gyártók bukszáját gazdagítja. És akkor még az egyéb kiegészítőkről nem is esett szó.
Költséges hobby az SLR. :) Ha pedig munkához kell... akkor méginkább.

Felesleges azon elmélkedni, hogy melyik gyártó rendszerei a jobbak, mert nem lehet igazságot osztani.
Egy biztos: kiváló képeket lehet bármelyikkel csinálni.
Nüansznyi különbségek vannak szvsz. Az a lényeg, hogy működjön. :D
Engem kicsit ez az egész a parttalan Intel-AMD "párharcra" emlékztet, ami évekkel korábban lezajlott nemegy számítástechnikai fórumon.

Szerkesztette: RDaneel_hu 2007. 12. 29. 12:22 -kor

RDaneel_hu

#852 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:43

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 11:55

És a vásárlók akiket sikerült átcsábítani, könnyen beleszeretnek a DSLR-be, aztán jön az, hogy kéne egy komolyabb DSLR cucc...Ki van ez találva. ;)  :Đ

Én is benyaltam az olcsó SLR trükköt, de nem vágyom komolyabbra, több okból sem. Volt szerencsém kipróbálni a D80-at, és két dolog fogott meg: a komolyabb markolat és a több gomb által adott könnyebb kezelhetőség. Ugyanakkor nekem az a gép böhöm nagy (illetve nem elég kompakt), nehéz, Kedvesemnek sem adnám szívesen a kezébe, és drága is. Szóval ha én vázat cserélek, akkor nálam továbbra is a "point&shoot DSLR" kategória fog játszani. Kéne expo bracketing meg live view a D40 utódjába, talán meggondolnám.

#853 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:46

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 7:32

Azthittem ez csak nekem rossz tapasztalatom és remegős a kezem de én is azt tapasztaltam hogy a reciprokszabály egy jó ajánlás, de nem garancia arra, hogy az olyan záridős képek nem mozdulhatnak be.

Ökölszabály:  támpontot ad, de aztán mindenkinek magának kell kitapasztalnia saját képességeit.
Nekem pl. szintén pechem van, mert általában a reciprokszabály alapján meghatározott záridő fele szokott megfelelő eredményt adni.

#854 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 13:43

Szóval ha én vázat cserélek, akkor nálam továbbra is a "point&shoot DSLR" kategória fog játszani. Kéne expo bracketing meg live view a D40 utódjába, talán meggondolnám.

Egy korsó sörbe, hogy belerakják. :D
RDaneel_hu

#855 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 12:56

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 12:43

Én is benyaltam az olcsó SLR trükköt, de nem vágyom komolyabbra, több okból sem. Volt szerencsém kipróbálni a D80-at, és két dolog fogott meg: a komolyabb markolat és a több gomb által adott könnyebb kezelhetőség. Ugyanakkor nekem az a gép böhöm nagy (illetve nem elég kompakt), nehéz, Kedvesemnek sem adnám szívesen a kezébe, és drága is. Szóval ha én vázat cserélek, akkor nálam továbbra is a "point&shoot DSLR" kategória fog játszani. Kéne expo bracketing meg live view a D40 utódjába, talán meggondolnám.

Én is ezért választottam a D40-et, nem a pénz miatt. Viszont szebb képet nem ad a D80 se, de még a D200 se, bár lehet hülyeséget beszélek. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#856 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 13:00

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 12:50

Egy korsó sörbe, hogy belerakják. :D

Én naugyéban szoktam biztosra fogadni. :D

#857 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 13:02

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 13:56

Én is ezért választottam a D40-et, nem a pénz miatt. Viszont szebb képet nem ad a D80 se, de még a D200 se, bár lehet hülyeséget beszélek. ;)

A szebb kép is relatív fogalom;  milyen szempontból? Meglátásra, kompozícióra szebb képet amire jó ránézni? az a fotós tudása. De technikailag sztem jobb képet adnak a komolyabb gépek, viszont ha csúnya maga a 'kép' akkor technikailag hiába jobb nem lesz szebb a fotó. Ebben, meglátásban kéne nekem sokat fejlődni, észrevenni a 'képet'.

Szerkesztette: DLL 2007. 12. 29. 13:04 -kor

#858 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 13:03

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 12:56

Viszont szebb képet nem ad a D80 se, de még a D200 se, bár lehet hülyeséget beszélek. ;)

A D200 érzékelője, AF rendszere jobb egy számmal. Persze ha a 18-55-ös kitobit rakod a D200-ra is, nem fogsz sok különbséget látni, de egy 17-55 f2,8 azért már kihozná az érzékelők felbontásában rejlő különbségeket. És akkor még nem beszéltünk dinamikáról, moiréról.

#859 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 13:05

Idézet: DLL - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 13:02

Ebben, meglátásban kéne nekem sokat fejlődni, észrevenni a 'képet'.

Szerintem többen vagyunk ezzel így... Rá kéne szánni az időt, és rengeteget fotózni.

#860 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 13:06

Jó-jó igazatok van! :D  ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.