HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#601 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 16. 19:24

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 20:06

Szerencsére időben érkeztél hogy helyretedd a dolgokat  :rolleyes: 

Van mit helyretenni. Pedig ez fotós alapismeret. Illik tisztában lenni a gyújtótávolság, képmező meg egyéb nyalánkságokkal. Nekem semmi érdekem nem fűzödik hozzá hogy bárki tanuljon alapvető dolgokat.

Szerkesztette: ottokar 2007. 12. 16. 19:33 -kor

#602 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 16. 19:46

uh, oh...  Kutyából nem lett szalonna, úgy látom (;

Node, kérdés:  az ékes angol nyelven CTO/CTB (color temperature orange/blue) néven futó, fényforrások színhőmérsékletének megváltoztatására való fóliának mi a tisztességes magyar neve?  Hol lehet belőle beszerezni vakura való méretben?  Érdemes egyáltalán, vagy jobban járok, ha betérek a sarki papírboltba néhány átlátszó műanyag irattartóért, és méretre vágom a legszimpatikusabb színűt?

#603 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 20:10

Stúdiólámpákhoz létezik nagy méretben, veszel stúdiófelszerelést árusító boltokban és méretrevágod. Esetleg megveszed a gyári Canont (gondolom van ilyen) méretrevágva 10x annyiért. Nevét nem tudom magyarul :)

#604 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 16. 20:49

"uh, oh...  Kutyából nem lett szalonna, úgy látom"

Ja elfelejtettem hogy ez a fórum nem arra van hogy valós ismereteket tanuljon aki nem tud bizonyos dolgokat. Legalábbis nem mindenkinek van megengedve. Nem baj nekem van katedrám.

#605 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 20:56

Idézet: Asker - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 17:23

előbb összeraktam magamnak egy digital rebel xti meg egy is-es objeltív az cirka 380 :)

Igazából mi/mik az/ok, amiért a G9-et nézegeted? ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#606 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 22:08

18-55mm f/3.5-5.6G AF-S VR DX Zoom-NIKKOR

:)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#607 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 22:44

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 20:49

"uh, oh...  Kutyából nem lett szalonna, úgy látom"

Ja elfelejtettem hogy ez a fórum nem arra van hogy valós ismereteket tanuljon aki nem tud bizonyos dolgokat. Legalábbis nem mindenkinek van megengedve. Nem baj nekem van katedrám.

Erőst sejtettem hogy ilyen sötét hozzáállással csak tanárember lehetsz. Hadd emeljem ki ténykedéset lényegét - felhívtad a figyelmet alapvető hiányosságokra, bunkó hangnemben - és annyi. Pár mondatban leírtam mi szolgált volna épülésünkre. Ebből vagy veszed a lapot, vagy nem, de ahogy a tanárembereket ismerem inkább nem. Ettől inkább kímélj meg bennünket.

#608 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 16. 23:27

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 22:44

Erőst sejtettem hogy ilyen sötét hozzáállással csak tanárember lehetsz. Hadd emeljem ki ténykedéset lényegét - felhívtad a figyelmet alapvető hiányosságokra, bunkó hangnemben - és annyi. Pár mondatban leírtam mi szolgált volna épülésünkre. Ebből vagy veszed a lapot, vagy nem, de ahogy a tanárembereket ismerem inkább nem. Ettől inkább kímélj meg bennünket.

Te meg legyél kedves az előítéleteiddel nem sértegetni a tanári hivatást magukra vállaló embereket. Te is sokat köszönhetsz nekik, jusson eszedbe, mielőtt gyermekded érvelések idétlen alapjául teszed meg őket.
Valamint, ezen kívül a Fórumszabályzat vonatkozó pontját is tanulmányozd, légyszíves.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#609 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 23:53

Idézet: DLL - Dátum: 2007. Dec. 16., Sunday - 19:00

De miért G9? Egy S3 IS szerintem jobb választás lenne neked!

ezáltal mire célzol?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#610 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 01:05

Idézet: Asker - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 0:53

ezáltal mire célzol?

Arra hogy már kacsitgatsz a dslr-ek felé is, de mint írtad az még várhat. Namost az S3 olcsóbb (kb 75e Ft) vagy inkább S5 (ez kb 95e Ft), mint a G9 (kb 125e Ft), és ha nem a kis méret a lényeg akkor az S5 van olyan jó, (egyes részleteiben jobb is pl. fogása, teléje). Mondjuk a G9 tud raw-ot, de kompakt lévén az igen zajos lesz.

#611 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 08:27

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 23:27

Te meg legyél kedves az előítéleteiddel nem sértegetni a tanári hivatást magukra vállaló embereket. Te is sokat köszönhetsz nekik, jusson eszedbe, mielőtt gyermekded érvelések idétlen alapjául teszed meg őket.
Valamint, ezen kívül a Fórumszabályzat vonatkozó pontját is tanulmányozd, légyszíves.

Látom korrektül törlődött az előző hozzászólásom - nembaj, érezd teljesen magadénak tiszteletem. ;)

#612 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 08:43

igen, én töröltem, az előző postod.
és kérek mindenkit hogy fejezzük ezt be/ne folytassuk.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#613 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:15

RiCS:
en valaszolnek a torolt hozzaszolasod egy kerdesere!
de hat didyman moderator!! (ott a csoport jelzo: hazigazda), nem kell neki mas moderatorhoz futnia! :)

tudod, moderatorman beszolni rossz oment jelent. :p

ottokar:
tenyszeruleg sokmindenben igazad van, amit irtal. de sajnos lassuk be, regebbi tenykedeseid eros nyomot hagytak. ha sikeru elkerulnod, hogy a kezdeti csipkelodesekre reagalj (nem szabad!), illetve azt, hogy kioktato stilusban irj, tovabba hogy ne erts felre masokat (gyakran ha nem erted, mit irtak, azt hiszed butasagot irt, pedig van, hogy megsem!), akkor nem lesz gondod.

en orulok, hogy visszatertel (komolyan!), es remelem, hogy nem torkollik ezer vitaba heteken belul az itt leted.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#614 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 8:43

igen, én töröltem, az előző postod.
és kérek mindenkit hogy fejezzük ezt be/ne folytassuk.

Ok.

Mea maxima culpa. Sót hintek a farkamra.  :cool:

#615 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:15

RiCS:
en valaszolnek a torolt hozzaszolasod egy kerdesere!
de hat didyman moderator!! (ott a csoport jelzo: hazigazda), nem kell neki mas moderatorhoz futnia! :)

tudod, moderatorman beszolni rossz oment jelent. :p

ottokar:
tenyszeruleg sokmindenben igazad van, amit irtal. de sajnos lassuk be, regebbi tenykedeseid eros nyomot hagytak. ha sikeru elkerulnod, hogy a kezdeti csipkelodesekre reagalj (nem szabad!), illetve azt, hogy kioktato stilusban irj, tovabba hogy ne erts felre masokat (gyakran ha nem erted, mit irtak, azt hiszed butasagot irt, pedig van, hogy megsem!), akkor nem lesz gondod.

en orulok, hogy visszatertel (komolyan!), es remelem, hogy nem torkollik ezer vitaba heteken belul az itt leted.

de kell, DE KELL, mert az evo-ban nem az.  :Đ

De elsimítandó a korábbi összezördüléseinket elnézést kérek a korábbi megnyilvánulásaimért és igyekszem higgadtan válaszolni a jövőben. Az segítségemre lenne ha hasonlóan tennének ők is. ;)

#616 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:35

Idézet: saen - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 20:10

Stúdiólámpákhoz létezik nagy méretben, veszel stúdiófelszerelést árusító boltokban és méretrevágod. Esetleg megveszed a gyári Canont (gondolom van ilyen) méretrevágva 10x annyiért. Nevét nem tudom magyarul :)

Canonnak szerintem nincs ilyesmije, vagy legalábbis eddig nem botlottam beléje.  Ráadásul úgyis Metz vakura kellene (;
Viszont az éjszaka kigondoltam, hogy nem is a fényforrás színhőmérsékletének pontos módosítása lenne a lényeg, hanem hanem hogy legyen eltérő színhőmérsékletű fényem, úgyhogy papirbolt, ott kevesebb veszély leselkedik a pénztárcára.

szerk.:  De a szóbanforgó fóliák magyar neve továbbra is érdekelne... (;

Szerkesztette: szeder 2007. 12. 17. 09:38 -kor

#617 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 17. 09:37

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:29

Ok.

Mea maxima culpa. Sót hintek a farkamra.  :cool:

Nyalogassa le egy kecske.. :p
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#618 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 09:45

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:29

Sót hintek a farkamra.  :cool:

Képet kérünk... :lefety:  8)  :nevet2:

#619 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 10:01

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 9:45

Képet kérünk... :lefety:  8)  :nevet2:

A kecskés flashmobról is... :Đ

#620 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 17. 11:38

Idézet: szeder - Dátum: 2007. dec. 17., hétfő - 10:35

Canonnak szerintem nincs ilyesmije, vagy legalábbis eddig nem botlottam beléje.  Ráadásul úgyis Metz vakura kellene (;
Viszont az éjszaka kigondoltam, hogy nem is a fényforrás színhőmérsékletének pontos módosítása lenne a lényeg, hanem hanem hogy legyen eltérő színhőmérsékletű fényem, úgyhogy papirbolt, ott kevesebb veszély leselkedik a pénztárcára.

szerk.:  De a szóbanforgó fóliák magyar neve továbbra is érdekelne... (;

Szerintem egyszerűen színszűrő fólia, színpadi vagy disco lámpákhoz is lehet kapni, pl.: Conrad-ban

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.