HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#761 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 21:06

köszi, keresgélek, bár eddig csak bőven a 40es határ felett találtam csak ezeket :respect:
Üdvözlettel:
Gabi

#762 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 21:12

tippre Nikon FE. kedves gep, de sajnos nem kepoez tul nagy ritkasagot mama. keress ra az ebay-en az arara!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#763 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 25. 22:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 21:12

tippre Nikon FE. kedves gep, de sajnos nem kepoez tul nagy ritkasagot mama. keress ra az ebay-en az arara!

Szia!

Igazad volt,egy Nikon FE2 vagy FE3 talán!Az árak 100 $ ill euro körüliek!Én ha a felét kapnám érte,már örülnék!Hova lenne szerintetek érdemes feltenni hirdetést?

#764 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 25. 23:37

Én az Index fórum fotós topicjait ajánlanám, általában korrekt népség jár oda.

#765 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 08:14

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 25., kedd - 23:37

Én az Index fórum fotós topicjait ajánlanám, általában korrekt népség jár oda.

Sziasztok!Szép reggelt mindenkinek!

Köszönöm a tanácsot,feltettem az index oldalra,s meglátjuk hogy elmegy-e!Nekem tényleg teljesen felesleges,de remélem,hogy valaki még tudja értékelni az ilyent!Én,max az árát az új gépbe tudnám beletenni!
Sajnos az új gép tekintetében,még mindig tanácstalan vagyok,mivel nemtudom milyent vegyek!Persze,hogy javasoltátok a dslr-t,de ahhoz én egyáltalán nem értek!Ezért jó lenne egy megbízható,és jól működő Bridge!
Amit javasoltatok Fuji6500 olyant sajnos sehol nem lehet már kapni!Csakis a jobb testvérei kaphatók,mint pl a 8000.s!Szóval,nagyon tanácstalan vagyok!Ill.ha eláruljátok hogy miket kell nézni egy gépnél,akkor rákeresgetek én az adatokra...
Azokat már tudjátok,hogy igazából milyen célra kellene egy gép (szobai fotózás,sötétebb helyekben történő fotózás,pl.pincék,padlások stb.) tehát ezeket kellene majd előtérbe helyezni!Fontos a nagy zoom,és a képstabilizátor!Röviden ennyi...  :)

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítőkész hozzáállását!

Üdv.Csaba

#766 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 26. 09:41

"szobai fotózás,sötétebb helyekben történő fotózás,pl.pincék,padlások"

Minél extrémebb helyen fotózik valaki annál inkább szükség van a fotós tudására leleményességére, és plusz felszerelésre, állvány pld. Az újabb verziószámú gép nem feltétlenül jobb mint a megelőző. Pld olyat csinálnak hogy az előző gép optikája a kihúzattal 2,8-ról 3,3 csökkenő fényerőt mutat, az utód 3,2-es kezdő fényerőt kapott és kihúzatnál 4-es fényerő lett ami rontás egyértelműen. Egy géptől ma elvárható hogy a 2,8-as fényerő meg legyen kezdő értéknek de max. fél rekeszt romoljon a legnagyobb gyújtótávolságnál ez pedig 3,4 .Ez a tízszeres zoomokra vonatkozik kötelezően.

Szerkesztette: ottokar 2007. 12. 26. 10:11 -kor

#767 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 09:54

Idézet: Berguson - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 8:14

Fuji6500 olyant sajnos sehol nem lehet már kapni!Csakis a jobb testvérei kaphatók,mint pl a 8000

fordítva, sajnos nem jobbak az utódok  :(
(akkor nem lenne gond a választás, legföljebb anyagilag)

#768 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 26. 10:26

http://www.edigital.hu/product.php?product...&cat=257&page=1

Itt van pld a Canon S3 IS  műszaki adatai jók persze a kis érzékelő miatt azért nem lehet APSC minőségű képet várni. Utóda az S5 IS műszaki adatai nem rosszabbak, ezen a gépen pld nem rontottak.

#769 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 15:32

Idézet: Berguson - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 9:14

Sziasztok!Szép reggelt mindenkinek!

[ . . . ]
Amit javasoltatok Fuji6500 olyant sajnos sehol nem lehet már kapni!Csakis a jobb testvérei kaphatók,mint pl a 8000s!
[ . . . ]
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítőkész hozzáállását!

Üdv.Csaba

Szerintem használtan is nyugodtan meg lehet venni az S6500-at, még garanciásat is találhatsz a piacon,
pl. van aki följebb szeretne lépni és eladja, vagy épp nem használja ki és azért.
Ahogy említették előttem a kis zár, meg rekesz nemigen tud tönkremenni, főleg ilyen idős gépeknél.

Szerkesztette: DLL 2007. 12. 26. 15:33 -kor

#770 Felhasználó inaktív   Fleed 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 26. 22:02

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 24., hétfő - 15:35

ha megbízható helyen veszed (pl GP márkabolt), akkor minden további nélkül utángyártott - a gyári messze nem éri meg a hatalmas többletköltséget

Köszi! megtaláltam GP Batteries-nél is azt az akksit ami kell nekem. Szóval azt mondjátok onnan nyugodtan rendelhetek? nem fog tőle elbaszódni a kamera? Mert nem akarok 10ezres spórolással lebaszni egy 200ezres kamerát.

#771 Felhasználó inaktív   Berguson 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 02:14

Sziasztok!

Találtam egy ilyen tesztet: http://pixinfo.com/c...k/ultrazoom2007

Számomra elég érdekesnek bizonyult!Véleményeiteket örömmel venném!

Üdv.Csaba

#772 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 10:08

szemléletes az elején a látószögösszehasonlítás (bár a példa annyiban nem szerencsés, h itt valszeg lehetne hova hátrálni - szűk utcában, vagy pláne beltérben nem), jól látszik miért fontos a 28 mm-ről induló obi, és mennyire nem lényeges a telék különbsége

#773 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 10:10

Idézet: Fleed - Dátum: 2007. dec. 26., szerda - 22:02

Köszi! megtaláltam GP Batteries-nél is azt az akksit ami kell nekem. Szóval azt mondjátok onnan nyugodtan rendelhetek? nem fog tőle elbaszódni a kamera? Mert nem akarok 10ezres spórolással lebaszni egy 200ezres kamerát.

persze, a D70-hez én is innen vettem utángyártottat másfél éve: teljesen megbízható azóta is, gyárival gyakorlatilag egyenértékű

#774 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 27. 10:16

Idézet: Degeczi - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 11:08

szemléletes az elején a látószögösszehasonlítás (bár a példa annyiban nem szerencsés, h itt valszeg lehetne hova hátrálni - szűk utcában, vagy pláne beltérben nem), jól látszik miért fontos a 28 mm-ről induló obi, és mennyire nem lényeges a telék különbsége

Hát a telék különbsége legalább annyira lényeges, a nagyítással nemcsak a méret nő hanem a részletek is előjönnek. Arról nem is beszélve hogy nem lehet sok dolgot megközelíteni. Pont most van fenn egy madaras kép ahol 4x-es nagyításnál már egész szépen lehetne látni a lényeget.

#775 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 10:21

nem általánosságról volt szó, hanem a linkelt tesztről!

nem az a kérdés, h 100 mm-nél több részletet hoz-e elő a 400, hanem mennyire minimális eltérést jelent pl a 432 mm helyetti 486, míg az elején a 36 helyetti 27 jelentős különbség

#776 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 14:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 22:03

amugy amit irtam, azt ARROL a 201-esrol irtam. a minosege bizony egyesek szerint jobb, mint az uj AF-es verzioke..

a manuális működéssel az a baj, h kilövi a legtöbb mai obit, hiszen azokon már nincsen rekeszgyűrű...

#777 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 15:22

Hali!

Korábban itt elmélkedtem a Minolta A1 cserén valami ujabb bridge-re vagy esetleg DSLR-re. Időközben még futottam pár kört ezügyben (több teszt olvasás és sample picture nézegetés, FUJI 6500fd, FUJI 9600, Pana FZ50) és megállapítottam, hogy a nagyobb zoomon kívül képminőségben nem volna különösebb előrelépés az A1-hez képest. A Fuji (mind a 6500 mind a 9600) jobb zajban, viszont van (nem is kicsi) CA-juk, ami pl. az A1-nél majdnem nulla. A Pana az teljesen felejtős képminőség ügyben az erős NR miatt.

Tehát compact/bridgre korszak lezárva, a némi ódzkodásom az objektív csere miatt (amiről szintén volt egy két szösszenetem) félretéve: DSLR mellett döntöttem. :)

A cél természetesen az entrylevel DSLR kategória. Ebben jelenleg 2 esélyes van nálam: A Nikon D40 kit vagy a Pentax 100D Super kit. Mindkettő 119e ft körüli áron kapható.

Nálam inkább a Pentax a nyerő. A Nikonnál hátrány, hogy nincs beépitett AF motor, tehát csak AF motoros obit lehet venni hozzá (persze lehet anélkülit is, csak akkor marad a manuális élességállitás) képminőségben hasonlóak, a Pentaxnak jobb a kezelhetősége, menüje is.

De várom a ti véleményeteket is. Leszögezem, hogy kezdő DSLR szintben (no meg pénztárcában ;) ) kell gondolkodni, vagyis egy később vásárolandó teleobinál nekem jó a Sigma, Tamron is; nem kell eredeti Pentax vagy Nikon, még ezekkel a "3rd party" obikkal is sokkal jobb képminőségem lesz, mint bármelyik kompakt géppel.

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 12. 27. 15:29 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#778 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 16:11

Én februárban jártam hasonló cipőben, és a Nikon mellett döntöttem. Vannak hozzá olcsó Sigma HSM és korrekt árú Nikkor AF-S objektívek, pl. a gyakorlatilag teljes körűen használható 18-55+55-200VR duó 200 rongyból megvan. A Tamron is jelentett már be motoros obit, szóval a helyzet a mainál csak jobb lesz.

(A Pentaxnak nem tudom, mitől jobb a menüje vagy a kezelhetősége. Anno kipróbáltam mindegyik belépő gépet, nekem magasan a D40 tűnt a legkezesebbnek, többek között ezért is választottam. Persze ez részben ízlés kérdése.)

Egy dolgot tisztázz magadban: ilyenkor elsősorban rendszert választasz, nem pedig vázat.

#779 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:20

Meghallgatnám azokat az érveket amelyek ilyenkor elhangzanak egy 350D/400D ellen. (A pár ezres ami a felára egy olyan szettnek bőven-bőven be tud jönni mikor pár ízlésednek megfelelő objektívet vennél rá, pl 50-es fixet, és társait -35/2, stb - ezek ugye d40 esetében alaphangon ki vannak zárva, mert jelenleg nem sok megfizethető fix van nikonra saját af motorral - pentaxra meg ritka, és használtpiacon hatalmas érdeklődés van ilyenekre ezért ott is felkorbácsolja az árakat az ilyesmi)

#780 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 27. 18:49

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2007. dec. 27., csütörtök - 15:22

DSLR mellett döntöttem. :)

A cél természetesen az entrylevel DSLR kategória. Ebben jelenleg 2 esélyes van nálam: A Nikon D40 kit vagy a Pentax 100D Super kit. Mindkettő 119e ft körüli áron kapható.

Nálam inkább a Pentax a nyerő. A Nikonnál hátrány, hogy nincs beépitett AF motor, tehát csak AF motoros obit lehet venni hozzá (persze lehet anélkülit is, csak akkor marad a manuális élességállitás) képminőségben hasonlóak, a Pentaxnak jobb a kezelhetősége, menüje is.

De várom a ti véleményeteket is. Leszögezem, hogy kezdő DSLR szintben (no meg pénztárcában ;) ) kell gondolkodni, vagyis egy később vásárolandó teleobinál nekem jó a Sigma, Tamron is; nem kell eredeti Pentax vagy Nikon, még ezekkel a "3rd party" obikkal is sokkal jobb képminőségem lesz, mint bármelyik kompakt géppel.

Okosan döntöttél, nem fogod megbánni! :)  Élvezet vele fotózni az alacsony (iso 800-ig gyakorlatilag nem létező) képzaj, a gyönyörű színek, kényelmes fogás, gyors működés miatt. A D40-ről beszélek. :)
Ja és kurva jó a jpeg képe, fine-ban használom.

Nyílván, ha neked a Pentax tetszik, akkor azt kell választani. ;)

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 27. 18:49 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.