HWSW Informatikai Kerekasztal: Rappelz (2) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (167 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rappelz (2) Ingyenes Gala-Net/NFLAVOR MMORPG

#1161 Felhasználó inaktív   Gikhart 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 21:34

Idézet: worldside - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 22:30

Nekem ehhez az ügyhöz egy hozzászolásom van més és utánna en lezártam. Akik velem kezdték a játékot mind maguktol fejlödtek fel, és most nagyon jo játékosok ha nekünk ment nekik miért nem? Én több hónapot farmolással töltöttem. és megérte a játék során kb 400 pet card esett nekem amiből durván a felét befogtuk. És most számold ki ha ennyi pet összejött hogy-hogy 8 millám van csak.

Én még mindig nem a Te segítőkészséged vonom kétségbe.
Gikhart lvl51 Chaos Magician
Ickenham lvl80 Druid
Phalsiphal lvl43 Cleric
ArrRas+10 lvl60Csirke
ArAtar+10 lvl75Csonti
AerDzur+10 lvl60Yeti

#1162 Felhasználó inaktív   worldside 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:12

Kiröhögtem reggel pi0t teljes vállszélességgel. Este nem volt egy hunájuk se siegeén /én nem tudtam menni/. Tudja accom és nem jutott eszebe bemenni és felbuffolni az embereket :p
[color=blue]Tortus server

BountyHunters Guild

WorldSide B. Huna 118
D4rkdr4gon B. Sorc 111
BlueIce Priest 86

Yeti server
Kristaly sps 42

#1163 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:13

-_-' hátőőőizéééééééééé azúúúúúúúúúúgyvoooooolt.....

Nem a lóbőrt kellett volna húznia vkinek =)
Tortus szerver
BountyHUNters guild

Pi0tr            154/50 Soul Breeder

#1164 Felhasználó inaktív   worldside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:14

Ez övön aluli volt-.-

BountyHunters Guild

WorldSide B. Huna 118
D4rkdr4gon B. Sorc 111
BlueIce Priest 86

Yeti server
Kristaly sps 42

#1165 Felhasználó inaktív   Franyek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 06:06

1 óra 38 perc Siege EN ellen. Eddigi leghoszabb es legjobb siege volt a tegnapi.
Ahogy elnezem nálatok is zajlik az élet.
Szerver: Tortus

Franyek 10X Priest GuruMeditation
PetFriend 93 Breeder TiamoGuru

Petek
Kaname +10/96 Bpixi
Darton +10/92 Skell
Salina +10/82 Rpixi
Atlas +10/92 orc
+10/68 orc
+10/69 tortus

#1166 Felhasználó inaktív   Rovar Killer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 07:55

Kénytelen voltam regisztráni, hogy ezekhez hozzászóljak.

Hordáról:

Igen annak idején úgy műkődött a Horda, hogy oda-vissza segítettünk egymásnak, ahogy a nagy segítette a kicsit, úgy a kicsi is segítette a nagyott. A közösen talált javakat legtöbbször (min 95%-át) elosztottuk egymás közt, hogy kinek mi kell. És igen műkődött ez a módszer is. Sőt annak idején szinte minden este volt klánparty (volt amikor 2-is egyszerre), míg a BH-ban eddig még soha nem vettem részt olyan partyban ahol csak klántagok vannak, 8 fős és fejlődni mentünk volna.
Amikor a Horda indult, annak idején nem úgy osztogatták a pénz és tárgyakat, mint most. Akkoriban egy R3-as def kocka is elég értékes volt. És lehet, hogy Piotr-nak annak idején úgy tünt, hogy csak kérünk és nem adunk, de én egészen máskép láttam a dolgot. Pl én egy kockát nem adtam el soha, janem elosztogattam a klán társak kötzt.
A Horda meg ma azért van ott, ahol van, mert ha jól tudom epic 4 bevezetése elött és után eléggé játszhatatlan volt a játék. (sajna/hála istennek nem volt abban az időszakban netem, így nem tudom, hogy milyen volt, csak elmondás alapján és fórum beírások láttán) Így sokan (nagy többsége) elment GW-zni és leragatt ott. Akik meg maradtak nagy karik, azok meg szétszéledtek, mert kevesen voltak. Valaki ment Guruba, valaki BH-ba és egyéb helyekre.
BH-ban egyvalami hiányzik: az az összefogás, ami a Hordában volt.
Ha a tagok nagyrésze a Hordában nem megy el GW-zni, akkor lehet, hogy két erős magyar klán lenne a BH és a Horda.
De a lenyulásokról tudok egy példát mondani, ami igen pofátlanság volt: Annak idején a fiatal BH klánból az egyik nagy tagjuk azt mondta, hogy szeret velünk party-zni és a BH-ban sosincs normális party. Abban az időben sokat party-ztunk vele és nem néztük, hogy BH-s vagy nem, csak azt hogy magyar (pedig már annak idején a BH-sok elég negatívan álltak hozzán, bár érthető, mert a vezetőjük elég viharos és nem békés modón lépett ki a klánból). Egyeszer felvetette valaki, vagy az illető vagy mi, hogy csatlakozzon a klánhoz. Elfogadta ameghívást/bevettük a klánba. Partyztunk és esett R3 kocka (def vagy strike, de mindkettő értékes volt annak idején) kérte/felajánlottuk neki, mert neki is szüksége volt rá és mi úgy voltunk vele, hogy igaz új tag de teljes értékűnek vettük és úgy kezeltük, miintha rég tag lenne. Következő húzása, hogy kilépett a klából és visszament a BH-ba. Számunkra az jött le, hogy átjött kihasználta a segítségünket és visszament. Jelenleg az illető a BH egyik magas szintű tagja.

Amúgy én is is azért mentem át a nagykarimmal a BH-ba, mert hívtak és a Hordában nem voltak már a szintem környékén senki és a régi Hordából páran a BH-ban voltak.
SaintRovar: Bishop 111
RovarKiller: Champion 64
NeBantsRovar: Battle Summoner 58
FarmerRovar: Breeder 50
AmazingRovar: Kahuna 40
Brutal:Orc Warrior 110
Solemire:Aqua Pixi 89

#1167 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 09:24

Idézet: worldside - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 20:30

Én több hónapot farmolással töltöttem. és megérte a játék során kb 400 pet card esett nekem amiből durván a felét befogtuk.

Ez ugye csak valami erős túlzás volt ?! Ne szívass. Van pár karakterem, de 25 kártyával azt hittem én már sokat találtam.  :eek:
:offtopic:
Sok közöm nincs a témához, nem azon a szerveren vagyok és nem ismertek se a személyek, se a körülmények, de az biztos, hogy amikor elkezdtem, nem igazán kaptam segítséget a nagyoktól és szerintem ez nagy általánosságban igaz a guildekre. Részben érthető, mert kis kezdő karakterként milyen alapon vártam volna, hogy megosszanak velem bármi értékes cuccot ?! Bizalmatlanság, nem ismernek, így nem tudják megbízható vagyok e vagy sem. Ettől függetlenül én is próbálkoztam, hátha segítenek (mindenki ismeri milyen nehéz a semmiből elindulni), de hamar rájöttem, hogy magam kell boldogulnom. Persze volt aki segített, de az általában kölcsönös segítségnyújtás volt. (Érdekes 1-1 karakterrel még a mai napig megosztjuk a dolgainkat).

Ezzel szemben most, hogy nagyobb lett a karakterem már látom, hogy kb miből áll r2-es r3-as cuccokat osztogatni a nooboknak és meg is tettem sokszor. De az igények is megváltoztak !!! Már nem elég annyi. Jön a "lécci lécci" és a legkülönfélébb kérésekkel találkozhatok: "húzd a petem", "add ide az orcod", "adjál már kockát", "kellene skill kártya" és a legjobb a végére "adj rupee-t". Mindez úgy, hogy előtte még soha nem láttam az illetőt. Mintha nekem teremne a rupee (főleg, hogy kb 4m van összvissz) és mintha a saját peteket én nemis akarnám húzni, elvégre azért indítottam breedert, hogy másokét fejlesszem.  :think:
Nem sűrűn intettem be, ha valaki segítséget kért tőlem, de van egy határ, amikor eszembe jut, hogy nekem annak idején ki segített ? Milyen alapon húzza a száját a kiskarakter ma, ha nem kap meg rögtön mindent ? Mert már-már nemis kéri, hanem elvárja.
A legszebb dolgok azok, amikor valaki "elesett, nincstelen" könyörög a segítségért, de 2 hétre rá már hawkmannal rohangál. Lehet nem véletlen ?!

Persze okom annyira nincs panaszkodni, mert ha kevés is a rupeem jelenleg, a szintemnek megfelelő igényeket teljesíteni tudtam. Nem kiugró dolgok, nincsenek +10es cuccok stb (talán egyszer valaha  :D), de nekem megfelelő.

Szerkesztette: LTom 2008. 04. 21. 09:47 -kor

#1168 Felhasználó inaktív   ebron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 14:24

Valaki le tudná írni az E5-ben milyen skilljei lesznek a salamandernek meg a hawkmannak, angelnak(cerberus , white dragon is jó lenne)? Link is jó lenne de angolul legyen ne koreaiul....

Thx
server: Bahamut
Karakterek: Zooe 146 SB, Ebron 129 Champ, Eriel 116 Bs
pet:
Sapphire 122+25 Blue Pixi
FeelMySteel 143+25 Harpy
Harvey 145+25 hawkman
Morgena 141+25 Rp
Guild :  LostEmpire, DarkShogun
Kép

#1169 Felhasználó inaktív   ebron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 14:25

Valaki le tudná írni az E5-ben milyen skilljei lesznek a salamandernek meg a hawkmannak, angelnak(cerberus , white dragon is jó lenne)? Link is jó lenne de angolul legyen ne koreaiul....

Thx
server: Bahamut
Karakterek: Zooe 146 SB, Ebron 129 Champ, Eriel 116 Bs
pet:
Sapphire 122+25 Blue Pixi
FeelMySteel 143+25 Harpy
Harvey 145+25 hawkman
Morgena 141+25 Rp
Guild :  LostEmpire, DarkShogun
Kép

#1170 Felhasználó inaktív   NoName1981 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 08:14

Idézet: Piotr - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 21:16

"Nem is az a cél, hogy erős legyen a guild. Hanem, hogy jó legyen. Lehet ezt nehéz megérteni:D"

Sziasztok Magyarok. Na en erre csak azt mondom hogy egy guild tud egyszerre a 2 is lenni. Eros es jo. Az en guildom a st0ned. Ott olyant event van folyamatba hogy ha 4 guild member van egy dp-be. Akkor szo nelkul agya az Ingyen SS-t a vezer meg par erossebb szemely. Meg en ugy csinalom egy ket szemelyel hogy ingyen adom a kartyakat az oszeset, de elvarom hogy o is nekem adja a nekem vallot. :)
Soha tobbet Ikrek jegyuvel.

#1171 Felhasználó inaktív   Yodli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 09:59

Szerintem a kezdő játékosoknak fölösleges az ingyen SS, ingyen kártya, ingyen cucc. Sokkal többet ér nekik, ha segítséget kapnak a küldetésekhez, esetleg útbaigazítják őket vagy tanácsokat adnak nekik. Az r2-es alapfelszerelést még a kezdők is könnyen összeszedik, és az időnkénti normális eventek alatt meg szerezhetnek kockákat a fejlesztéshez.

Azt kimondottan pofátlanságnak tartom, amikor egy újonc szinte követeli az ajándék felszerelést, kártyát, állatot, stb. Amikor még én kezdő voltam, nehezebb volt összeszedni a szükséges pénzt, cuccot, de mégsem kunyeráltam senkitől semmit. Amit meg kaptam, azt megköszöntem, és próbáltam viszonozni a belém vetett bizalmat. Volt, hogy rupeet, cuccot vagy kártyát tudtam adni, de sokszor inkább segítséget kértek egy küldihez, vagy épp csak a grindeléshez.

Vannak játékok, ahol egy új tag guildbe való felvétele pénzbe kerül a guild vezetőjének (GW például). Másik játékban találkoztam olyan guilddel is, ahol a belépésért az új tagnak kellett fizetni elég komoly összeget (érdekes módon óriási volt a jelentkezők száma ennek ellenére).

A guild azért van, hogy a tagok egymást segítsék. Ez működik mindenféle szabályok nélkül is, ha a tagok tisztelik a társaikat és megbíznak egymásban.

#1172 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 11:40

Annak nincs értelme, hogy egy kezdő játékos kapjon +12-es vörösen világító fegyvert meg R5 petet, aztán úgy játszon, hiszen semmit se tanul ebből, csak ráun a játékra. Mindenkinek illik végigjárni a szamárlétrát, legalább R3-as, 2nd jobos karit csináljon meg úgy, hogy maga csinálja a questeket, megy dungeon partyba, stb. Neveljen fel maga mellett egy petet is, nem kerül semmibe egy tortus, és elég nagy segítség már a lvl40-es buffjával is. Aztán ha elég időt tölt játékkal, elkezdenek potyogni az értékesebb droppok is, petkártyák, tárgyak.

Namost lehet persze segíteni egymást, én is adtam és kaptam már értékesebb cuccokat is, de ez nem ment a játék rovására. A legegyszerűbb segítése a kicsiknek, hogy az ő által talált kártyákért (általában max azokra lehet szüksége egy nagyobb karakternek) adni kell neki a kasztjának jó kártyákat amolyan bartel üzletként. Ő is jól jár, mert lesz jobb skillje, de mégis nem lesz könyöradomány kinézete. Nekem minden féle kártyám van szinte, akármilyen kasztúnak tudok adni valószínűleg.

Az is nagy segítség, és nem kerül semmibe (max egy kis időbe), ha megmutatjuk a fiataloknak, hogy merre érdemes farmolni, hogy juthat el valamelyik dungeonba. Aki ismer játékon belül, az tudja, hogy hacsak nem partyzok, kapható vagyok ilyen segítségre is, sőt volt olyan is, hogy egész LM-en belül elkísértem az illetőt a partyja helyéig. ;)

#1173 Felhasználó inaktív   worldside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 12:14

Szerintem is az a jó ha magatol fejlődik valaki, mert egy nagy pet mellett nem tudja kihasználni teljesen a karakterét. Visszatérve nem túloztam. 1 éve játszom és 400 pet card leesett azóta. Volt olyan napom amikor  6 vagy 10 kartya is esett.

BountyHunters Guild

WorldSide B. Huna 118
D4rkdr4gon B. Sorc 111
BlueIce Priest 86

Yeti server
Kristaly sps 42

#1174 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:00

5:27es időt futottunk moonba TAn, és a legjobb idő 5:24 :s
Na sebaj, majd holnap =)
Tortus szerver
BountyHUNters guild

#1175 Felhasználó inaktív   Kacsa_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:21

Akkor world Te marha nagy mázlista vagy hozzám képest. Én összesen kb. fél, háromnegyed éve játszom, de még egy értékesebb petkártya sem esett.
Rappelz
Karakter:
-MoonlightDancer (Healer) Kln: BountyHUNters
-NightWizard (DM) Kln: BountyHUNters
Rappelz fan oldal

#1176 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:24

Kép

Hát ez ROFL LMAO LOL meg minden más
Tortus szerver
BountyHUNters guild

#1177 Felhasználó inaktív   worldside 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 21:34

ja full makker vok :D Csak pionak n em tok most hawkot csapni :rolleyes:

BountyHunters Guild

WorldSide B. Huna 118
D4rkdr4gon B. Sorc 111
BlueIce Priest 86

Yeti server
Kristaly sps 42

#1178 Felhasználó inaktív   micimac 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 08:04

Sziasztok,

hol is kezdjem :)

Most kezdtem a játékot. Olvasgattam a fórumot (de a 40 oldalt azért nem nyálaztam végig :) ). De több kérdésem is van (lehet, hogy erről már volt szó, ezért elnézést mindenkitől).

Yeti szerveren játszok, micimac névvel jelenleg. Eddig elküzdöttem magam egy 16-os szintig, Dark Magician vagyok.
Kérdéseim:
1, Mik ezek az R2, R3, R4, R5 szint. többször írtátok már...
2, tapasztalatotok alapján hogyan kellene /kellett volna felépítenem a karaktert. Most jöttem át Trainee Islandról, Asura Katan-ba, de kissé küzdés még a szintén lvl 16-os monsterek ellen. Mire érdemes gyúrni, mit fejlesszek? Írtatok itt a szörny teremtésről, de ez egyelőre számomra nem világos.... Tud valaki ebben segíteni?
3, Lehet, hogy érdemes lenne új karaktert indítanom ? :)

Köszi
micimac

#1179 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 08:30

Szia. A dm, jó cuccok és pet nélkül nem túl egyszerű karakter, gyenge fizikailag, és a sebzésekhez meg rengeteg manát kell használnia. Nem rossz karakter, de kezdésnek nem igazán ajánlható, inkább valami summoner (breeder, sorcerer) vagy gyógyítani is képes kaszt (kahuna, cleric) kellene, ezekkel biztonságosabban lehet játszani, nem veszi el a kedved néhány halál. ;)

R2 stb: Rank-ot jelent, ez szintektől függ:
R1 lvl1-19
R2 lvl20-49
R3 lvl50-79
R4 lvl80-99
R5 lvl100-119
R6 lvl120- (nem tudom meddig, R7 még nincs inplementálva a játékba tudomásom szerint)

Szörny teremtésnél gondolom a pet előhívásra gondolsz. Kell hozzá két skill (alap skillek: Creature Controll passzív skill és Summon Creature aktív skill). Kell hozzá egy pet kártya, nem empty. Empty (üres) kártyákból néhányat lehet venni merchantnál (tortus, pantera és poultry) a többi fajtát csak mobok dobhatják. A befogáshoz kell egy empty kártya az inventoryban és még egy skill (Creature Taming), amit a kártyán szereplő mobon kell használni. Sikeres taming esetén lesz egy lvl1-es peted, sikertelen taming esetén eltűnik a kártya. Ha sikeres a taming, akkor Alt+Y megnyomására előbukkan a creature formation ablak, ide be kell húzni a kártyát, és meg is jeleni egy kis ablakban a peted. Ezután a Summon Creature skillel elő hívhatod, és voilá, ott rohangál majd melletted. Első petnek a tortust tudom ajánlani. Automatikusan nem fog támadni, csak ha parancsot adsz neki (Alt+T ablakban vannak a petre vonatkozó parancsok). Pet skilleket ne nagyon pakolgasd majd, sok skillre nincs szükség, néhányat viszont majd maxolni kell, de ebben majd segítünk, ha már lesz egy fejlettebb peted.

#1180 Felhasználó inaktív   Yodli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 09:08

Idézet: micimac - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 8:04

...
Kérdéseim:
1, Mik ezek az R2, R3, R4, R5 szint. többször írtátok már...
2, tapasztalatotok alapján hogyan kellene /kellett volna felépítenem a karaktert. Most jöttem át Trainee Islandról, Asura Katan-ba, de kissé küzdés még a szintén lvl 16-os monsterek ellen. Mire érdemes gyúrni, mit fejlesszek? Írtatok itt a szörny teremtésről, de ez egyelőre számomra nem világos.... Tud valaki ebben segíteni?
3, Lehet, hogy érdemes lenne új karaktert indítanom ? :)
...

szerk. Közben SuMMeR gyorsabb volt nálam...

Isten hozott a Yetin és a fórumon!

1.
Röviden. Az r2...r6 (azaz rank2...rank6) a karakter szintjét jelzi.
r2= lvl 20-50; r3= lvl 50-80; r4= lvl 80-100 és így tovább... Ez a szint leginkább a felszerelésed kiválasztásakor lesz fontos. Mindezek mellett van még az ún. joblevel, ami a karaktered által használható/elérhető skilleket (képességek/varázslatok), továbbá a karaktered statjait (alaptulajdonságait) is befolyásolja. A két szint együtt adja meg a karakter "erősségét".

2.
a., 16-os szinten igazán még nem tudod elrontani a karaktered, az igazi fejlődés majd a rank2 (lvl20) elérése után kezdődik majd.
b., az általad választott karakterosztály (dark magician) sajnos nem ideális a könnyű kezdéshez. A mágus később majd erős támadó varázslatokra képes, de mindig is gyenge lesz a közelharcban. A másik gyenge pontja a manahasználat. A varázslatok - főleg a nagyot sebzők - sok manát igényelnek, ezért okosan kell őket használni (értsd: különböző erősséggel használva, a varázslat manaigénye is kisebb-nagyobb).
c., szörny (inkább pet): minden karakter képes megidézni és használni. Ehhez szükséges egy üres pet card (állatkártya), amit sikeresen tamelve (befogva) az állat megidézhető lesz. Üres pet cardot vehetsz (csak a három alap állatot), találhatsz a szörnyek leölése utánni dropban, vagy vásárolhatsz másik játékostól. Az alap állatok (teki, pantera, csirke  :D ) minden karakter által könnyen befoghatók. A különlegesebb, értékesebb (excommon, rare) állatok befogásához csak a szakértő (summoner/idéző) osztályhoz tartozó karaktereket ajánlott használni (segítséget lehet kérni másik játékosoktól ingyen vagy pénzért). A legfontosabb, hogy a sikeres befogás nem garantált!

3. Sztem csinálhatsz egy közelharcos karaktert, amivel a kezdés számodra könnyebb. Fighter és Holy Warrior ajánlott (HW erősen, mivel képes magát gyógyítani).

Egyenlőre ennyi, aki akar kiegészíthet (vagy kijavíthat).

Szerkesztette: Yodli 2008. 04. 23. 09:12 -kor

Téma megosztása:

• (167 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.