HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... VII. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 09. 00:09

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 0:04

Jó akkor itt befejeztem én is. Normális hangnemben itt kommunikálni. Pite kb mintha megjött volna a havid.

Mimcs a képem előtt a doboza, nem vagyok benne mostmár én sem biztos. Az megint más kérdés hogy nálam rejtéjes okokból nem hullanak. Lehet nem kellene szarrá tuningolni? És miben is röhögi körbe? Mit számít az egy átlagos non tuning felhasználás melett? Semmit. Ennyi befejeztem én is. Nem szeretnék neked a pietrosz2-őd lenni csak nem CPu hanem ram témában ennyi. :offtopic:  :(

Ne durcizz már, hallgass az ösztöneidre :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2202 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 00:18

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 1:09

Ne durcizz már, hallgass az ösztöneidre :D

Itten van az én ösztönöm is.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1199834319.jpg

#2203 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 00:34

Nálam a 800-as adatak nem mennek 700 felett.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1199835495.jpg

Szerkesztette: Valdy 2008. 01. 09. 00:38 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#2204 Felhasználó inaktív   mosfet 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 09. 00:35

...és a samsung ramok? (elég olcsón vannak... aeneon(?) ár szinten)

Szerkesztette: mosfet 2008. 01. 09. 00:38 -kor

Commodore64   *   Commodore154I   *   1530 Datacasette Unit C2N model   *   Competition PRO JoyStick

#2205 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 00:57

Az biztos hogy a kingmaxra 1 évet adnak mindenhol többi etetés.Az élettartam garis rémtörténetekkel meg én is jöhetnék keleti blokkba élünk még mindig.. :rolleyes:  :)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2206 Felhasználó inaktív   mosfet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 01:06

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 0:57

Az biztos hogy a kingmaxra 1 évet adnak mindenhol többi etetés.Az élettartam garis rémtörténetekkel meg én is jöhetnék keleti blokkba élünk még mindig.. :rolleyes:  :)

Nem akarok ennyire naívnak látszani, de tényleg nem lehet érvényesíteni egy élettartam garanciát, csak mert "keleti blokkban" élünk?
Egy tönkrement ram veszélyes kis fegyver tud lenni egy beetetett bérből élő vásárló kezében... főleg ha erősen hordozza a "keleti blokk" jellemvonásait.
                                                       Commodore64   *   Commodore154I   *   1530 Datacasette Unit C2N model   *   Competition PRO JoyStick

#2207 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 01:25

Idézet: mosfet - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 2:06

Nem akarok ennyire naívnak látszani, de tényleg nem lehet érvényesíteni egy élettartam garanciát, csak mert "keleti blokkban" élünk?
Egy tönkrement ram veszélyes kis fegyver tud lenni egy beetetett bérből élő vásárló kezében... főleg ha erősen hordozza a "keleti blokk" jellemvonásait.

Nyugottan vedd meg a Kingmaxot ha szorít a pénztárca. Ha valami baja van az 1 év alatt ki kell hogy jöjjön ha meg addig nem lessz semmi akor onantól se hiszem hoyg meghibásodik.

#2208 Felhasználó inaktív   mosfet 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 01:27

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 1:25

Nyugottan vedd meg a Kingmaxot ha szorít a pénztárca. Ha valami baja van az 1 év alatt ki kell hogy jöjjön ha meg addig nem lessz semmi akor onantól se hiszem hoyg meghibásodik.

rendicsek...
azért, ha valaki tud érdemben nyilatkozni a samsung ramokról, azt szívesen olvasnám
THX

#2209 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 01:30

Idézet: mosfet - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 2:27

rendicsek...
azért, ha valaki tud érdemben nyilatkozni a samsung ramokról, azt szívesen olvasnám
THX

Azt meg én nem vennék. :D  Régen volt, elég is volt.

#2210 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 06:12

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 1:57

Aquában (mint ahogy már írtam...3év...Samsungra 2év)

512MB 800MHz DDR-II RAM Kingmax 3 év
1GB 800MHz DDR-II RAM Kingmax Akciós termék 3 év

Idézet

Nemtom, ma mi a helyzet, de régen azt terjesztették, hogy 2 féle samsungnak nevezett modul van...az eredeti (brand) samsung, ami állitólag igen jó és a samsung chipes dzsunka modul ami változó képességekkel bír és bizony ez van többségben, legalábbis itthon.  :think:
A véleményem viszont az, hogy ha csak becuppantod és használod és nem tuningolsz/feszültségekkel kisérletezel, akkor jó eséllyel sok-sok évig eldöcögnek a modulok...tesóméknál felhalmozódott az összes régi DDR modul, mindenféle márkával (mdt, infineon, samsung, kingmax...) és sebességgel (némelyik 5-6éves) és mennek szépen probléma és tuning nélkül a maguk képességei szerint.

Nyugodtan megveheted szvsz a Kingmaxot...a költséghatékony, de normálisan összerakott gépek 90%-ában az van....itt a fórumon is sokan használják (nekem is kingmaxok vannak mind a két gépben...a kicsiben kb 2 évesek, a nagy gépben fél évesek a memók)

Kép

Szerkesztette: Nurba 2008. 01. 09. 06:26 -kor

#2211 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 09:07

Nekem sincs semmi bajom a Kingmaxal, pedig 2*1GB 800 és 2*1GB 667 megy dualba...

Igaz, a gémszerverbe vett 400-as annyi piros hibaüzit írt Memetesre, hogy ki sem fért az ablakra, de izibe cserélték.  :Đ
GA-P35-S3 - E4300@3GHz - 4GB Kingmax - HD3850 - AC Freezer

#2212 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 09:16

Idézet: Nurba - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 7:12

Nemtom, ma mi a helyzet, de régen azt terjesztették, hogy 2 féle samsungnak nevezett modul van...az eredeti (brand) samsung, ami állitólag igen jó és a samsung chipes dzsunka modul ami változó képességekkel bír és bizony ez van többségben, legalábbis itthon.  :think:

Ez nem egyszerűen terjesztés. Míg memória IC-t irtó kevesen gyártanak, mert a gyártósor eszelősen drága, addig memóriamodult bárki tud gyártani és sajnos gyárt is. Ezekről "lemaradnak" egyes, szükséges kiegészítőelemek, netán hülyeséget írnak az SPD-be, rém szórakoztató olyan modult találni ami voltaképpen gyárilag overclockolt -- ezek után meg lehet nézni a stabilitást. És ez irtó alattomos történet, egy-egy bithiba, azt sem tudod mitől, csak leomlik a gép...

#2213 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 09:26

Idézet: adax01 - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 18:09

Na én is meg csináltam a dolgokat a szószoros értelmében a szemét ből pakoltam össze egy möködő gépet ezt csináljátok utánnam.!
A config a következő Asus tusl2-c lap ,512 mb sd ram ,dvd író egy ,4 mb-s vga 1,4-es tua proci mobilrack,40 GB seagate winyó+hálókártya 400w-s táp.

Ez szemét? Mégis miért? Nagyon kis tisztességes masina ma is, 1.4-es Tua Celeron egyáltalán nem rossz... ha nem akarsz játszani, mindent meg fog csinálni ez a gép, CoreAVC-vel még HD filmet is lejátszik neked.

#2214 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:00

1, Én csak kérdeztem hgoy hova lehet visszavinni itthon érvényesíteni az élettartam garit. Érdekel ha tudtok iylen helyet.

2, 800as EE ramjaim vannak, ha kell pietrosz odaadom, játsz velük, de te is tudod nagyjából mit tudnak.

3, 1,8-Von haltak meg a Kingmaxaim. Akkor szarrá húztam őket (850en mentek 2,5 szorzóval)?

4, Azért is nem a tuninghatárokal jöttem, hanem a megbízhatósággal, mert átlag uernek az számít. Mindegy, én veszek 300Ft-al többért olyan ramot, ami jobb meghibásodási mutatóttakl jön. Nem akartam senkivel kötözködni, tudtam hogy lesznek páran akik mondják hogy de nekik működik a ramjuk, nagyszámok törvéynét is mindneki ismeri, nem akarom tovább ragozni, olyan tök fölösleges...

5, Aqua garizását szerintem már sokan ismerjük. Amíg nincs rajta állat nagy füstnyom, csak instabil, addig 15× visszajön hogy teszt ok. Amikor füstnyomos, akkor az külsérelmi nyom (hiána nem külsérelem), nem garis. Bár idiág mindkét ismerősömnek cserélték a kingmaxát, de mert egyik teljesen, másik memtestesen halt le (pár blokk). De az instabillal elhajtanak ha 1 kör memtest alatt nem jön ki.  Magam részéről a 6600GT óta igencsak megfontolom mit veszek ott; majdnem becoptam 40 ropit, mert a gyárilag lesarkazott (inno) kártya szerintük fasza negyedjére is; de levásárolni nem lehet - jah, képet adott, meg néha még el is indult a 3D rajta...

Szerkesztette: MC Pite 2008. 01. 09. 18:08 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2215 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:12

szerk.:
elegem van ezekből a semmire sem vezető vitákból :D
Ha mégis válaszoltál az eredetire, akkor szerkeszd ki..

Szerkesztette: Pietrosz 2008. 01. 09. 18:21 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2216 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:22

Nekem is a-data van.  :cool:
Elötte kingmax volt.
Egyikkel sem volt gondom.
Gondoltam tudni szeretnétek.  :D

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2217 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:25

Idézet: szabi - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 17:22

Nekem is a-data van.  :cool:
Elötte kingmax volt.
Egyikkel sem volt gondom.
Gondoltam tudni szeretnétek.  :D

Üdv
szabi

Pföjjj...pártatlan..pföjjj... :Đ
Valamelyik mellett tessen kiállni és veszekedni velem jó?  :D

#2218 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:32

Ha vmi hasonló van, láttál te már olyat hogy erre nem mondják 66on hogy de náluk megy? Mittomán, attól hog ypsitinek meg józsinak megy az lg írója nem azt jelenti hogy milyen fasza; de úgyis beírják hogy az övék megy. Stb, stb.

Tudom hogy halnak meg adaták is; de nagy számok törvényéről van szó, hogy 1000dbból hány kingmax/adata/kingston/corsair/geil hal meg.
Én is vettem régebbe nkingmaxokat, de a gigás DDR1(pirosnyákos) és a 800/1066os DDr2ből volt jó adag hibás, amikor nem minden 2ezredik halt meg, hanem minden 50-100adik. X-y cégek olcsó forrását is tudjuk jól mit jelent itthon; mit jelent a piaci diferenciálás (1 vs 2 éves abitok) stb, stb. Nem a kingmax tulajok lelkébe akartam taposni; aki annak vette fel magára vessen. 1×űen statisztikát mondtam; és én inkábbb egy adata/geil/kingston valuet veszek a fent említett 2 memóriacsoportból. Ill érdeklődtem hgoy itthon hol érvényesíthetem 1(3) ét után az élettartam garit.

jag: Kiállok, gyere?! Mondjad vazze, jó lett a színjavítás vazze? Ha nem akkor lefikázom a... ... kitalálom midet :D

Szerkesztette: MC Pite 2008. 01. 09. 18:33 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#2219 Felhasználó inaktív   jag 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:48

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 17:32

jag: Kiállok, gyere?! Mondjad vazze, jó lett a színjavítás vazze? Ha nem akkor lefikázom a... ... kitalálom midet :D

Öööö...jó.
Ezzel most nem tudok vitázni, hozzál fel mást.  :Đ

Csináltam belőle fekete-fehéret, feltöltöm valahová, mondjál véleményt. Jó fikázósat.  :Đ

#2220 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:59

Kingmax drága volt (2006.dec).  :(
A-data olcsó (2007.jun).  :)
Kingmax lassú volt (667cl5).  :down:
A-data gyors (800cl4). :up:

Üdv
szabi