HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon HD3800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon HD3800 RV670 Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:31

kiemelted a bishock képén hogy hol hibázik a haygományos AA. ez 1000 emberből tán ha 8-9nek feltűnik. ha nem készítesz shotokat nem módszeresen keresed ai zilyesmit akkor tesem veszed észre alapból.

Az mpeg blokkosodás és a recés élek két különböző téma. A recéket épphogy mozgás közben, tehát játék közben veszed észre előbb.

Szerkesztette: vipisrac 2007. 11. 03. 17:41 -kor

#222 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 18:35

ezt gondold azért végig :D dpula akkora fogyasztás mellet nem termelhet az R600 kevesebb hőt :D
A G92 hűtése meg egy misdesign, szvsz karácsonyra a gyártók ezt kénytelenek lesznek rendberakni.

Pedig kisebb az R600 kari hőmérséklete (még a kézrátételt is beválaltam többször míg a G92-nél egy is elég volt az efajta mérésből). Az R600-nál egyedül a hátul kifújt levegő nagyon meleg. Lehet, hogy az AMD magas fogyasztású karit csinált, de piszok jó hűtőt rakot rá.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#223 Felhasználó inaktív   decibel86 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:44

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:12

Elvileg nincs más választás, mert a raszterizálás nem lesz hatékony a mainál 4-5-ször magasabb geometriai részletesség mellett. A Microsoft is látni fogja ezt sőt talán már látja is.

Azt elárulod, hogy miért releváns ez a 3850 szempontjából? Mire ennek a felvetésnek egyáltalán értelme lenne már két generációnyi(értsd 6 évnyi) távlatból szemléljük a dolgokat.
A ray-tracing meg a pixelek számával skálázódik, ez azt jelenti, hogy a jövőben visszatérünk a 800*600-as felbontásokra a 1xxx*1xxx-es natív monitorokról? Kíváncsi vagyok ki szúrja majd ki a plusz geometriát ekkora felbontáson.  ;)

#224 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:45

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:41

Az mpeg blokkosodás és a recés élek két különböző téma. A recéket épphogy mozgás közben, tehát játék közben veszed észre előbb.

mindkettőt észreveszed. a kérdés az, leköpöd-e a monitort a látványtól vagy sem. ha nem köpöd le akkor nincs gond :D nincs tökéletes sosem, csak elég jó :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 11. 03. 17:46 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#225 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:48

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:42

Pedig kisebb az R600 kari hőmérséklete (még a kézrátételt is beválaltam többször míg a G92-nél egy is elég volt az efajta mérésből). Az R600-nál egyedül a hátul kifújt levegő nagyon meleg. Lehet, hogy az AMD magas fogyasztású karit csinált, de piszok jó hűtőt rakot rá.

oks akkor félreértettem valamit. a hőmérséklet az mást tészta - az technológiai paraméter. az az axp amiről most írok 53 fokos die hőmérsékleten dolgozik, 70 fölé gyári ajaánlás szerint nem szabad vinni, a C2D-k meg 80 körül is jól bírják.

#226 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:45

mindkettőt észreveszed. a kérdés az, leköpöd-e a monitort a látványtól vagy sem. ha nem köpöd le akkor nincs gond :D nincs tökéletes sosem, csak elég jó :)

Oké. De erre mondtam, hogy az AA hiánya mozgás közben zavaró.

#227 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:52

:offtopic:

Egyébiránt az én szemléletem az hogy 8800GT-re azért került ez az egy slotot fogalaló cooler, hogy ne rontsák a kártyával tovább a saját mostani és jövőbeli termékeik piacát. Mert ha ezen is a dupla slotos cooler lenne, ami feljebb tekerve sem olyan hűde hangos minden valamire magát adó pc kocka elkezdene tuningolni, aki még merészebb pc kockák pedig vmodolni és csillagászati órajelekre húzni. Szóval szvsz valamilyen szinten úgy voltak vele hogy a nagyobb órajelért fizess többet, vagy így, vagy úgy.

Szerkesztette: sutyi^ 2007. 11. 03. 17:53 -kor

"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#228 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:52

Idézet: vipisrac - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:49

Oké. De erre mondtam, hogy az AA hiánya mozgás közben zavaró.

azt értem én, csak kérdés, hogy mennyire. a bioshock-ból kikapott világítótestek a képfelületnek talán ha a fél százalékát jelentik. amúgymeg a gamerek nemritkán ha a vga teljesítménygondokkal küzd első körben az AA-tól szabdulnak meg.

#229 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:55

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:52

:offtopic:

Egyébiránt az én szemléletem az hogy 8800GT-re azért került ez az egy slotot fogalaló cooler, hogy ne rontsák a kártyával tovább a saját mostani és jövőbeli termékeik piacát. Mert ha ezen is a dupla slotos cooler lenne, ami feljebb tekerve sem olyan hűde hangos minden valamire magát adó pc kocka elkezdene tuningolni, aki még merészebb pc kockák pedig vmodolni és csillagászati órajelekre húzni. Szóval szvsz valamilyen szinten úgy voltak vele hogy a nagyobb órajelért fizess többet, vagy így, vagy úgy.

az emberek 95%-a nem moddol. másrészt lehett 1kártya magasan is jobb hűtőt csinálni - csak drágább.

#230 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:56

Idézet: decibel86 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 18:44

Azt elárulod, hogy miért releváns ez a 3850 szempontjából? Mire ennek a felvetésnek egyáltalán értelme lenne már két generációnyi(értsd 6 évnyi) távlatból szemléljük a dolgokat.
A ray-tracing meg a pixelek számával skálázódik, ez azt jelenti, hogy a jövőben visszatérünk a 800*600-as felbontásokra a 1xxx*1xxx-es natív monitorokról? Kíváncsi vagyok ki szúrja majd ki a plusz geometriát ekkora felbontáson.  ;)

Senki sem mondta, hogy ez releváns a HD3850 szempontjából. Pusztán tettünk egy kört Off-ban. ;) Ray-tracing nincs korlátozva felbontás szempontjából. Az viszont igaz, hogy nagyobb felbontás mellett hatványozottan több erőforrást követel.

#231 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 17:59

Idézet: decibel86 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:44

a raytracing a megvilágítási modell komplexszé válásával is iszonyatos módon lassul...

#232 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:03

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 18:52

Nem teljesen ez lehet az alapja az egyslot-os hűtésnek. Talán érdemes arra gondolni, hogy az AMD az R680-at két RV670-ből oldja meg. Magát a magot úgy tervezte, hogy kettő RV670 egy tokozásban is tökéletesen működjön és elég legyen neki az R600 nyákján található áramkör. Az nV-nek már ez a fajta megközelítés problémás, mert méretben a G92 die kb. dupla olyan nagy, mint az rv670, és komplexszebb tápellátást kovetel, így nekik egy kétnyákos felépítés kell, ezért gondolom ment a kisérletezés az egyslot-os hűtéssel.

#233 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:08

szvsz felmegoldasokat fognak hasznalni - vmit raytracel, vmit meg raszterekkel. ez olyan mint a reklamgrafikaban vmihez vektor vmihez meg pixel alapu munka a celszerubb - de osszessegeben vegyitik a kettot.

amugy demoscenen mar x eve volt olyan pl, hogy texturara generaltak tracet.  ;)

#234 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:09

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:31

Volt R600 is a kezemben és már G92 is. Jelenleg az a helyzet, hogy az R600 nem hangosabb a G92-nél (illetve ezt úgy mondanám, hogy terhelés mellett az R600 mély zúgását jobban elviseltem, mint a G92 magas hangon való vonyítását) és még csak nem is melegebb.
Lehet, hogy többet fogyaszt jóval, de hang és melegedés szempontjából a G92 rosszabb. :omg:

a huto ratyi, nem a kartya - rakj ra masik hutot. hang es melegedes is kipipalva.

#235 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:11

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:36

Nem fognak semmit tenni. Le van az egész vajazva a hűtőgyártókkal. Szándékos az egész hűtőbotrány. Szándék nélkül nem lehet ilyen szart csinálni.
A Palit-ot meg hagyjuk. Múlt héten beszéltem velük, hogy mikor lesz a jó hűtős 8800GT Sonic kapható és azt mondták, hogy még csak tervbe van véve.

dehogy vajaztak ezek barmit is a hutogyartokkal...  :Đ olcsobb kartyakra nem szoktak draga hutot szerelni. ennyi. a 3850re is hasonlot raknak.

#236 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 17:37

sweet :D 130W-os TDP-vel ecc-s fbdimm memóriákkal amik úgyszintén zabálnak vagy 100W-ot 4Gigára kiépítve. ha ez így történne akkor te szvsz megfox gazdagodni a torlovból :D

nem a mai megoldasokra gondoltam, hanem az architekturara. kitalalnak majd vmi jo kis desktopra valot - de nem hagyjak elveszni azt, amire ennyi penzt aldoztak. minden csak piaci helyzet kerdese.

barmelyik masik gyarto beledoglott volna egy p4es fiaskoba.

#237 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:14

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 18:03

Nem teljesen ez lehet az alapja az egyslot-os hűtésnek. Talán érdemes arra gondolni, hogy az AMD az R680-at két RV670-ből oldja meg. Magát a magot úgy tervezte, hogy kettő RV670 egy tokozásban is tökéletesen működjön és elég legyen neki az R600 nyákján található áramkör. Az nV-nek már ez a fajta megközelítés problémás, mert méretben a G92 die kb. dupla olyan nagy, mint az rv670, és komplexszebb tápellátást kovetel, így nekik egy kétnyákos felépítés kell, ezért gondolom ment a kisérletezés az egyslot-os hűtéssel.

a gt nyakjan meg van hely feszsaboknak :)
bar ez valszeg vmi nagyobb teljesitmenyu gpuhoz keszult, mert a dualnak nincs hely.

#238 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:15

Idézet: Abu85 - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 16:50

OEM piacon való erős részvétel. ;)

Világra szólóan? :)

Oemestül, nagykerestül, kiskerestül, laptopostul stb...  world wide. :)
Kép
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#239 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:20

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 19:09

a huto ratyi, nem a kartya - rakj ra masik hutot. hang es melegedes is kipipalva.

Jaja elnézést... csak tudod a megszokás. :D
Szóval a G92 hűtője szar. :Đ

#240 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 18:22

Idézet: Frosty - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 19:15

Világra szólóan? :)

Nyilván nem, mert világára szólóan nehéz pusztán a multimédia PC-ket leszűrni. ;)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.