HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 21. 22:06

Idézet: moq - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 22:50

EZAZ nyomjátok nyomjátok mekkora flame lesz ebből yes yes yes!  :down:

Nem akarok flame-t ebből, és nem is akarok elmenni személyes irányba. ( mondjuk sejtettem, hogy kapok hideget-meleget, ahogyan valaki írta: p2p szűrés ellenzők vs. pingvadászok) De a topik címében is benne van az, hogy szolgáltatások, ezért gondoltam, hogy a történet ide tartozik hiszen egy szolgáltatásukról van szó. Mivel megtörtént az eset, idetartozik.
A többi viszont nem, abban igazad van.

#2022 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 21. 22:14

Idézet: killa - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 22:05

olyasmi:gondolom, nem hajszál pontosan ez van kiírva
ha: amennyiben sok az ügyfél16:30 után nem köteles soszámot adni
ha:túl sok ügyfél esetén az iroda 17 óra után is nyitva tart.

bégetés: aki mindezt beszopja és még örül is neki.

úgy látom nem volt világos a hozzászólásom. én értem a kiemelt szavak jelentését, csak ha már arról van szó, hogy kinek mihez van joga, és mik a kötelezettségei, akkor ugye köztudott, hogy azokban a dokumentumokban, amik ezeket szabályozzák, nem "ha"-val kezdődik minden tagmondat, mert ez így mint látszik elég szubjektív, és nagy sz@rban lennék, ha így néznének ki mondjuk a PTK, FVF, NHH és egyéb 3betűs intézmények kiáltványai, mint ahogy ugye van is a kedves ügyfél, amennyiben néhol mégis "ha"-val kezdődik minden mondat...
Taddeus - NO MORE PEACE ON EARTH :)

#2023 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 22:32

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 23:14

úgy látom nem volt világos a hozzászólásom. én értem a kiemelt szavak jelentését, csak ha már arról van szó, hogy kinek mihez van joga, és mik a kötelezettségei, akkor ugye köztudott, hogy azokban a dokumentumokban, amik ezeket szabályozzák, nem "ha"-val kezdődik minden tagmondat, mert ez így mint látszik elég szubjektív, és nagy sz@rban lennék, ha így néznének ki mondjuk a PTK, FVF, NHH és egyéb 3betűs intézmények kiáltványai, mint ahogy ugye van is a kedves ügyfél, amennyiben néhol mégis "ha"-val kezdődik minden mondat...

Nem értem pontosan mit akarsz kihozni a dologból, de ahogy észrevetted, azért írtam hogy olyasmi, mert teljesen pontatlanul idéztem, nem is foglalkoztam nagyon a dologgal, nem érdekelt. Csak annyit akartam érzékeltetni a kiírásból, hogy ha jól értelmeztem,  elvileg rugalmasan kezelik a sok ügyfelet, hiszen ha szükséges tovább is maradnak 17h után is. Viszont fél 5-öt jelöltek meg a sorszámok kiadásának a végére (érthetően, hogy ne legyenek ott éjfélig). Ennek ellenére 16h után 3 perccel vége volt a jóvilágnak, ajtók zárodnak :) A rugalmasság most az ajtón kívül maradt, elvégre is influenzajárvány is van.

#2024 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 22:33

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 22:14

Objektíven meg nem lehet. 10 ügyfél ...15, hány nm-es irodában?Az efi bemegy, ezt látja, elhiszi.

Szerkesztette: killa 2008. 01. 21. 22:44 -kor

#2025 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 22:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 22:12

Aminél előtte közölték, hogy nem mész be, mert nem mész be. Majd amikor a cigénygyerek is be akar slisszolni a bejárati ajtódon, miközben nyitva van, akkor Neked az ugyanúgy érv, hogy "de hát csak belépett egy nyitott ajtón?".

A cigányozást benéztem, félreértettem a fentebbi hsz-emben, azt nem kérem ki magamnak, azért megkövetlek, bocs, csak hirtelen rosszul olvastam.  :)

#2026 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 21. 23:00

Idézet: mexel - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 21:47

ez nem egy magánház, hanem egy szolgáltató.

Miért akartak engem kizárni (és a többieket)? Nem ingyen kapom a szolgltatást, hanem fizetek érte. Munkidőben voltak, nem volt sok ügyfél,

Hát, ha ott megkérdezed, hogy miért nem engednek be, akkor talán okosabb is lehetnél. Amúgy lehet a tisztifőorvos csukta be, mert TBC járvány volt az irodában  :Đ

De mondom, legközelebb próbáld meg a Wigwamban, vagy egyéb combosabb helyen.
Make love not Wor.

#2027 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 23:05

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 0:00

Hát, ha ott megkérdezed, hogy miért nem engednek be, akkor talán okosabb is lehetnél. Amúgy lehet a tisztifőorvos csukta be, mert TBC járvány volt az irodában  :Đ

De mondom, legközelebb próbáld meg a Wigwamban, vagy egyéb combosabb helyen.

Megkérdeztük, mégpedig udvariasan. A válasz volt lehangoló. Ahová pedig nem engednének be oda nem kívánkozom a combos helyek közül. Régen a RockCaféba sem engedtek be mindenkit, míg egyszer melléfogtak. Az Angol RockCafé hálózat tulajait is el akarták küldeni a francba  :D

#2028 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 22. 00:41

Megoldás: NHH. Nem az ajtó. Ettől még persze vérlázító... :rolleyes:

#2029 Felhasználó inaktív   Nezelodo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 02:16

ASZF-bol:

[code}
A szolgáltató köteles gondoskodni arról, hogy ügyfeleit, azaz a szolgáltatást igénybevev elfizetket,
igénylket, stb., a szolgáltató által megadott ügyfélszolgálati idben indokolatlan várakozás nélkül
kiszolgálja.

[...]

A szolgáltató ügyfélszolgálati irodáiban a személyes ügyfélfogadást, valamint ügyfélszolgálatának telefonon,
telefaxon való elérhetségét biztosítja az elfizetk számára.
[/code]

nekem ebbol nem az jon le, hogy egy biztonsagi or kegyeskedjen keresetlen szavakkal kerites mogul elhajtani az egy oraval zaras elott megjelenteket. Es hat a szolgaltatot bizonyos ugyfelszam elerese utan igen szigoruan kotelezik az ugyfelszolgalat komolyan vetelere a vonatkozo torvenyeink. Ezt pedig az UPC mar reges-reg elerte.

Kapuba beekelodni sem oke, de bizonyos korulmenyek kozott megfelelo reakcio lehet, a fenti eset szerintem kiprovokalta ezt az eljarast.

ui: sajnos az idezetben a pdf-web attolast kovetoen eltuntek az ő betuk :(

szerk: A szorakozohelyek pedig abszolut indifferensek jelen helyzetben, elvegre nem vagyok vele szerzodeses jogviszonyban, nem fizetek neki havidijat, csak be akarok menni megveretni magam, es esetleg nem tanacsoljak.

Szerkesztette: Nezelodo 2008. 01. 22. 02:19 -kor

Udv: Nezelodo

#2030 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 08:41

Lényeg, hogy telefonon állandóan foglaltak az ügyfélszolgálati munkatársak. Régebben azt hittem, ez akkor van, amikor műszaki problémák vannak, de szervezési okok vannak a háttérben. Pedig a UPC ráadásul még nem is szervezte ki a telefonos ügyfélszolgáltatát, mint más cégek, ezért sem lenne indokolt a hosszabb várakozási idő.
"Légy szerény mint én..."

#2031 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 10:43

Az UPC telefonos ügyfélszolgálatára, és általában az ügyfélszolgálatra egyre több panaszt hallok / olvasok. Szerintem ennek nem az az oka, hogy az előfizetői létszámhoz képest túlságosan alúlméretezett az ügyfélszolgálat létszáma, inkább a panaszok tömeges számában látom a bajok fő forrását.

2007-től (a 2006-os évi adatokat feldolgozva) az internet  szolgáltatás minőségéről is tájékoztat a NHH. Sajnos az adatok feldolgozása közel fél évbe tellik, így jelenleg csak a 2007 nyarán publikált, 2006-os évet feldolgozó minőségi adatok érhetőek el, a múlt év adatainak eldolgozására még várni kell. Azonban a jelenleg elérhető jelentésből (Az Internet és egyéb adatátviteli szolgáltatás minőségi jellemzői a 100 000-nél több előfizetővel rendelkező szolgáltatók esetében - 2006, letölthető a http://www.nhh.hu/index.php?id=dokumentumt...id=1525&lang=hu címről) is kitűnik, hogy az UPC-nél kiugróan magas volt 2006-ban a minőségi panaszok száma, 1000 előfizetőre 1453,85 !!! panasz jutott:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Sajnos ezen panaszok igen nagy részét, 1000 előfizetőre vetítve 249,43 minőségi panaszt ítélt jogosnak a szolgáltató, tehát átlagosan legalább minden negyedik előfizetőnél valós minőségi probléma volt a szolgáltatással:

Kép

Én ebben látom a legfőbb gondot, lényegesen nagyobb terhelés jut az ügyfélszolgálatra, mint más szolgáltatók esetében. Ezt a panaszáradatot kezelni képes ügyfélszolgálat minden bizonnyal rentábilisan nem tartható fennt, ezért alakult ki szerintem a jelenlegi állapot. A megoldás nyilván a szolgáltatás színvonalának emelése lenne, gondolom a p2p korlátozás (aka. hálózatmanagement), a letöltési limitek mind-mind a minőségi panaszok csökkentését szolgálnák, kérdés mekkora sikerrel - az ügyfélszolgálat elérhetetlenségéből úgy gondolom 2007-ben sem történt gyökeres áttörés ezen a téren, de kiváncsian várom az nhh idei jelentését.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2032 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:02

...
törölve

Szerkesztette: Uthenger 2008. 01. 22. 11:15 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:04

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:43

Az UPC telefonos ügyfélszolgálatára, és általában az ügyfélszolgálatra egyre több panaszt hallok / olvasok. Szerintem ennek nem az az oka, hogy az előfizetői létszámhoz képest túlságosan alúlméretezett az ügyfélszolgálat létszáma, inkább a panaszok tömeges számában látom a bajok fő forrását.

2007-től (a 2006-os évi adatokat feldolgozva) az internet  szolgáltatás minőségéről is tájékoztat a NHH. Sajnos az adatok feldolgozása közel fél évbe tellik, így jelenleg csak a 2007 nyarán publikált, 2006-os évet feldolgozó minőségi adatok érhetőek el, a múlt év adatainak eldolgozására még várni kell. Azonban a jelenleg elérhető jelentésből (Az Internet és egyéb adatátviteli szolgáltatás minőségi jellemzői a 100 000-nél több előfizetővel rendelkező szolgáltatók esetében - 2006, letölthető a http://www.nhh.hu/index.php?id=dokumentumt...id=1525&lang=hu címről) is kitűnik, hogy az UPC-nél kiugróan magas volt 2006-ban a minőségi panaszok száma, 1000 előfizetőre 1453,85 !!! panasz jutott:

Kép

Sajnos ezen panaszok igen nagy részét, 1000 előfizetőre vetítve 249,43 minőségi panaszt ítélt jogosnak a szolgáltató, tehát átlagosan legalább minden negyedik előfizetőnél valós minőségi probléma volt a szolgáltatással:

Kép

Én ebben látom a legfőbb gondot, lényegesen nagyobb terhelés jut az ügyfélszolgálatra, mint más szolgáltatók esetében. Ezt a panaszáradatot kezelni képes ügyfélszolgálat minden bizonnyal rentábilisan nem tartható fennt, ezért alakult ki szerintem a jelenlegi állapot. A megoldás nyilván a szolgáltatás színvonalának emelése lenne, gondolom a p2p korlátozás (aka. hálózatmanagement), a letöltési limitek mind-mind a minőségi panaszok csökkentését szolgálnák, kérdés mekkora sikerrel - az ügyfélszolgálat elérhetetlenségéből úgy gondolom 2007-ben sem történt gyökeres áttörés ezen a téren, de kiváncsian várom az nhh idei jelentését.

ehhez a matekhoz azért annyit gyorsan tegyünk hozzá, hogy azt nem tartalmazza a grafikon, hogy az 1000 ügyfélből hány generálta le a hibabejelentéseket, és 1 adott hibát hányszor jelentettek be.
Pl. ha én percenként bejelentem, hogy nem jó a netem, és kapok mondjuk kiszállást 2 nap múlvára, de ennek ellenére percenként elmondom az ügyfélszolgálatnak, hogy még mindig nem jó, ugyebár bejelentés tehát rögzíteniük kell, a hiba ugyanúgy fennáll még, amiért telefonálok, nomost akkor hány ilyen statisztikai szempontból "kamu" bejelentést is tudok generálni így 1000 ügyfélre vetítve, egyedül?
na ennyit a statokról...

az meg, hogy mit céloz a hálózat management?? az elképzelhetetlen, hogy az adatforgalmi limit, és a p2p szűrés miatt ment a bejelntések fele?

#2034 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:26

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 11:04

ehhez a matekhoz azért annyit gyorsan tegyünk hozzá, hogy azt nem tartalmazza a grafikon, hogy az 1000 ügyfélből hány generálta le a hibabejelentéseket, és 1 adott hibát hányszor jelentettek be.
Pl. ha én percenként bejelentem, hogy nem jó a netem, és kapok mondjuk kiszállást 2 nap múlvára, de ennek ellenére percenként elmondom az ügyfélszolgálatnak, hogy még mindig nem jó, ugyebár bejelentés tehát rögzíteniük kell, a hiba ugyanúgy fennáll még, amiért telefonálok, nomost akkor hány ilyen statisztikai szempontból "kamu" bejelentést is tudok generálni így 1000 ügyfélre vetítve, egyedül?
na ennyit a statokról...

az meg, hogy mit céloz a hálózat management?? az elképzelhetetlen, hogy az adatforgalmi limit, és a p2p szűrés miatt ment a bejelntések fele?

Legalábbis amig nem volt nem is akartam beszélgetni az ügyfélszolgálattal, de a fent megjelent grafikon szempontjából lényegtelen, mert ezek 2006-os adatok.
Azóta sokat romlott a helyzet, ezt mindenki tudja!

A panaszok nagyrészét fel sem veszi az ügyfélszolgálat.
Egyszerűen letagadja!
Múltkor volt egy szabad délutánom, és gondoltam elintézem azt, amihez a szerződésmódosításkor már nem volt cérnám, (és a net is elég rosszul viselkedett aznap) hiszen akkor kemény másfél óra alatt jutottam egy illetékeshez. Hétvége volt, így alig 70 perc volt elintézni amit szerettem volna.
5 emberhez kapcsoltak, és a jelszóproblémám már a negyediknél megoldódott, sebességproblémára mindenki csak kábelszexelni akart, de a UPC profilos balhéhoz az ötödik (ugyanaz aki az első és a harmadik volt) sem tudott értelmeset mondani, de ő mindent rendben lát.
Megígérte, hogy visszahív! Mondom ezt önök mindig megígérik, aztán visszamenőleg ugye nem lehet mit csinálni bebukok igen sok pénzt. Soha senki nem hívott még vissza.
Nagyon sajnálja, de nem tudja mi lehet a baj,és majd megnézeti.
Elköszönünk!
UPC profil 5 perc múlva megjavult! (a profil, a sebesség nem)
De nincs benne a telefon.
1 hét múlva szombat reggel hívtak vissza. Mondták, hogy nem találtak hibát, és minden rendben van.
Mondom nincs! Nem jók az adatok a felületen. Megelőlegezve még bemondtam, hogy tudom nem ismerhetik el a hibát, mert azzal véletlenül jogai is lennének az előfizetőknek a sok kötelesség mellett. Lényeg számomra mégiscsak az volt, hogy rendesen működjön a dolog.

Alapvetően az ügyfélszolgálat teljes szervezetlensége az ami miatt egy hívás akár 2-3 hibabejelentésként is megjelenhet, az pedig pl a fenti eset.
1 sebesség, 1 letiltott jelszó, 1 nem működő regisztráció, és mindezt 5 beszélgetéssel, amit ugye akár 5 hibának is fel lehet venni, miközben egy ember el tudná mondani, és beléphetne a rendszerbe megoldani a problémákat.
Rendben a szerződésekkel foglalkozzon egy külön részleg, azzal nincs baj, de hogy sima netes hibákat ne tudjon egy operátor megoldani, az elég szánalmas.

Mindíg csak a kapcsolás, aztán addig zene amig leteszi az ügyfél.
Érdekes üzletpolitika!

#2035 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:34

Én is szoktam régebben ügyfélszolgálati kérdésekben visszahívást kérni, de az a válasz, hogy ezt nemtudják garantálni. Perpillanat várom az áprilist, amikor lejár a kábeltévés hűségszerződésem, fognak-e értesíteni....  Lehet rá fogadásokat kötni. :)

#2036 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:40

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:34

Én is szoktam régebben ügyfélszolgálati kérdésekben visszahívást kérni, de az a válasz, hogy ezt nemtudják garantálni. Perpillanat várom az áprilist, amikor lejár a kábeltévés hűségszerződésem, fognak-e értesíteni....  Lehet rá fogadásokat kötni. :)

Miért éresítenének? Ha letelt majd kapod listaáron, a hűséghosszabbítás neked éri meg, neked kell keresned őket, szvsz ez így lesz.

#2037 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:43

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:40

Miért éresítenének? Ha letelt majd kapod listaáron, a hűséghosszabbítás neked éri meg, neked kell keresned őket, szvsz ez így lesz.

Erre mondom, hogy a hűségpolitika közös érdeke szolgáltatónak, és előfizetőnek. Idén ebben kell jelentősen fejlődnie mnden szolgáltatónak, a UPC-nek különösen  is.

Szerkesztette: zoli62 2008. 01. 22. 12:46 -kor

#2038 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:51

Szar ügy de mindenhol ez van, nem csak a upc-nél.
Én voltam egyszer ddgáz üfszolgon, ott beengedtek, de már az ajtóban mondta az őr, hogy szerinte holnap jöjjek vissza mert legalább 2 órát ott fogok állni. Aztán a sárvári fürdőbe se engedtek be zárás előtt 1 órával, mert ez a szabály.(ott mondjuk anyáztunk rendesen mi is).
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2039 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 15:51

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:51

Aztán a sárvári fürdőbe se engedtek be zárás előtt 1 órával, mert ez a szabály.(ott mondjuk anyáztunk rendesen mi is).

Ott mi volt az indok ?
1 óra alatt nem lehet levetkőzni és beleugrani 1 medencébe?  :)

#2040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 16:04

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:51

Aztán a sárvári fürdőbe se engedtek be zárás előtt 1 órával, mert ez a szabály.(ott mondjuk anyáztunk rendesen mi is).

Ezért írtam a Wigwamot is, 8kor kellett volna kezdődni a dolgonak, 9kor nyitották ki az ajtót, a holt üres helyre 3-4 embernyi csoportokban engedték be a népeket. Érdekes módon senki nem akart sem bemenni az éppen nyitott ajtón, sem beslisszolni a kijövők mellett.

Aki meg tömeget akar, amit nem szabályoznak, az mittomén hova menjen, én ilyenért bombariadókor anyáztam a telefonálót, oszt kerestem egy kocsmát, csókolom. Ha nem, akkor nem, fene sem feszegeti tovább a húrokat, hogy mert de mijénem megmercsakazértis.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.