Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 11:04
ehhez a matekhoz azért annyit gyorsan tegyünk hozzá, hogy azt nem tartalmazza a grafikon, hogy az 1000 ügyfélből hány generálta le a hibabejelentéseket, és 1 adott hibát hányszor jelentettek be.
Pl. ha én percenként bejelentem, hogy nem jó a netem, és kapok mondjuk kiszállást 2 nap múlvára, de ennek ellenére percenként elmondom az ügyfélszolgálatnak, hogy még mindig nem jó, ugyebár bejelentés tehát rögzíteniük kell, a hiba ugyanúgy fennáll még, amiért telefonálok, nomost akkor hány ilyen statisztikai szempontból "kamu" bejelentést is tudok generálni így 1000 ügyfélre vetítve, egyedül?
na ennyit a statokról...
az meg, hogy mit céloz a hálózat management?? az elképzelhetetlen, hogy az adatforgalmi limit, és a p2p szűrés miatt ment a bejelntések fele?
Legalábbis amig nem volt nem is akartam beszélgetni az ügyfélszolgálattal, de a fent megjelent grafikon szempontjából lényegtelen, mert ezek 2006-os adatok.
Azóta sokat romlott a helyzet, ezt mindenki tudja!
A panaszok nagyrészét fel sem veszi az ügyfélszolgálat.
Egyszerűen letagadja!
Múltkor volt egy szabad délutánom, és gondoltam elintézem azt, amihez a szerződésmódosításkor már nem volt cérnám, (és a net is elég rosszul viselkedett aznap) hiszen akkor kemény másfél óra alatt jutottam egy illetékeshez. Hétvége volt, így alig 70 perc volt elintézni amit szerettem volna.
5 emberhez kapcsoltak, és a jelszóproblémám már a negyediknél megoldódott, sebességproblémára mindenki csak kábelszexelni akart, de a UPC profilos balhéhoz az ötödik (ugyanaz aki az első és a harmadik volt) sem tudott értelmeset mondani, de ő mindent rendben lát.
Megígérte, hogy visszahív! Mondom ezt önök mindig megígérik, aztán visszamenőleg ugye nem lehet mit csinálni bebukok igen sok pénzt. Soha senki nem hívott még vissza.
Nagyon sajnálja, de nem tudja mi lehet a baj,és majd megnézeti.
Elköszönünk!
UPC profil 5 perc múlva megjavult! (a profil, a sebesség nem)
De nincs benne a telefon.
1 hét múlva szombat reggel hívtak vissza. Mondták, hogy nem találtak hibát, és minden rendben van.
Mondom nincs! Nem jók az adatok a felületen. Megelőlegezve még bemondtam, hogy tudom nem ismerhetik el a hibát, mert azzal véletlenül jogai is lennének az előfizetőknek a sok kötelesség mellett. Lényeg számomra mégiscsak az volt, hogy rendesen működjön a dolog.
Alapvetően az ügyfélszolgálat teljes szervezetlensége az ami miatt egy hívás akár 2-3 hibabejelentésként is megjelenhet, az pedig pl a fenti eset.
1 sebesség, 1 letiltott jelszó, 1 nem működő regisztráció, és mindezt 5 beszélgetéssel, amit ugye akár 5 hibának is fel lehet venni, miközben egy ember el tudná mondani, és beléphetne a rendszerbe megoldani a problémákat.
Rendben a szerződésekkel foglalkozzon egy külön részleg, azzal nincs baj, de hogy sima netes hibákat ne tudjon egy operátor megoldani, az elég szánalmas.
Mindíg csak a kapcsolás, aztán addig zene amig leteszi az ügyfél.
Érdekes üzletpolitika!