HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2031 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 10:43

Az UPC telefonos ügyfélszolgálatára, és általában az ügyfélszolgálatra egyre több panaszt hallok / olvasok. Szerintem ennek nem az az oka, hogy az előfizetői létszámhoz képest túlságosan alúlméretezett az ügyfélszolgálat létszáma, inkább a panaszok tömeges számában látom a bajok fő forrását.

2007-től (a 2006-os évi adatokat feldolgozva) az internet  szolgáltatás minőségéről is tájékoztat a NHH. Sajnos az adatok feldolgozása közel fél évbe tellik, így jelenleg csak a 2007 nyarán publikált, 2006-os évet feldolgozó minőségi adatok érhetőek el, a múlt év adatainak eldolgozására még várni kell. Azonban a jelenleg elérhető jelentésből (Az Internet és egyéb adatátviteli szolgáltatás minőségi jellemzői a 100 000-nél több előfizetővel rendelkező szolgáltatók esetében - 2006, letölthető a http://www.nhh.hu/index.php?id=dokumentumt...id=1525&lang=hu címről) is kitűnik, hogy az UPC-nél kiugróan magas volt 2006-ban a minőségi panaszok száma, 1000 előfizetőre 1453,85 !!! panasz jutott:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Sajnos ezen panaszok igen nagy részét, 1000 előfizetőre vetítve 249,43 minőségi panaszt ítélt jogosnak a szolgáltató, tehát átlagosan legalább minden negyedik előfizetőnél valós minőségi probléma volt a szolgáltatással:

Kép

Én ebben látom a legfőbb gondot, lényegesen nagyobb terhelés jut az ügyfélszolgálatra, mint más szolgáltatók esetében. Ezt a panaszáradatot kezelni képes ügyfélszolgálat minden bizonnyal rentábilisan nem tartható fennt, ezért alakult ki szerintem a jelenlegi állapot. A megoldás nyilván a szolgáltatás színvonalának emelése lenne, gondolom a p2p korlátozás (aka. hálózatmanagement), a letöltési limitek mind-mind a minőségi panaszok csökkentését szolgálnák, kérdés mekkora sikerrel - az ügyfélszolgálat elérhetetlenségéből úgy gondolom 2007-ben sem történt gyökeres áttörés ezen a téren, de kiváncsian várom az nhh idei jelentését.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2032 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:02

...
törölve

Szerkesztette: Uthenger 2008. 01. 22. 11:15 -kor

#2033 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 11:04

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 10:43

Az UPC telefonos ügyfélszolgálatára, és általában az ügyfélszolgálatra egyre több panaszt hallok / olvasok. Szerintem ennek nem az az oka, hogy az előfizetői létszámhoz képest túlságosan alúlméretezett az ügyfélszolgálat létszáma, inkább a panaszok tömeges számában látom a bajok fő forrását.

2007-től (a 2006-os évi adatokat feldolgozva) az internet  szolgáltatás minőségéről is tájékoztat a NHH. Sajnos az adatok feldolgozása közel fél évbe tellik, így jelenleg csak a 2007 nyarán publikált, 2006-os évet feldolgozó minőségi adatok érhetőek el, a múlt év adatainak eldolgozására még várni kell. Azonban a jelenleg elérhető jelentésből (Az Internet és egyéb adatátviteli szolgáltatás minőségi jellemzői a 100 000-nél több előfizetővel rendelkező szolgáltatók esetében - 2006, letölthető a http://www.nhh.hu/index.php?id=dokumentumt...id=1525&lang=hu címről) is kitűnik, hogy az UPC-nél kiugróan magas volt 2006-ban a minőségi panaszok száma, 1000 előfizetőre 1453,85 !!! panasz jutott:

Kép

Sajnos ezen panaszok igen nagy részét, 1000 előfizetőre vetítve 249,43 minőségi panaszt ítélt jogosnak a szolgáltató, tehát átlagosan legalább minden negyedik előfizetőnél valós minőségi probléma volt a szolgáltatással:

Kép

Én ebben látom a legfőbb gondot, lényegesen nagyobb terhelés jut az ügyfélszolgálatra, mint más szolgáltatók esetében. Ezt a panaszáradatot kezelni képes ügyfélszolgálat minden bizonnyal rentábilisan nem tartható fennt, ezért alakult ki szerintem a jelenlegi állapot. A megoldás nyilván a szolgáltatás színvonalának emelése lenne, gondolom a p2p korlátozás (aka. hálózatmanagement), a letöltési limitek mind-mind a minőségi panaszok csökkentését szolgálnák, kérdés mekkora sikerrel - az ügyfélszolgálat elérhetetlenségéből úgy gondolom 2007-ben sem történt gyökeres áttörés ezen a téren, de kiváncsian várom az nhh idei jelentését.

ehhez a matekhoz azért annyit gyorsan tegyünk hozzá, hogy azt nem tartalmazza a grafikon, hogy az 1000 ügyfélből hány generálta le a hibabejelentéseket, és 1 adott hibát hányszor jelentettek be.
Pl. ha én percenként bejelentem, hogy nem jó a netem, és kapok mondjuk kiszállást 2 nap múlvára, de ennek ellenére percenként elmondom az ügyfélszolgálatnak, hogy még mindig nem jó, ugyebár bejelentés tehát rögzíteniük kell, a hiba ugyanúgy fennáll még, amiért telefonálok, nomost akkor hány ilyen statisztikai szempontból "kamu" bejelentést is tudok generálni így 1000 ügyfélre vetítve, egyedül?
na ennyit a statokról...

az meg, hogy mit céloz a hálózat management?? az elképzelhetetlen, hogy az adatforgalmi limit, és a p2p szűrés miatt ment a bejelntések fele?
Taddeus - NO MORE PEACE ON EARTH :)

#2034 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:26

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 11:04

ehhez a matekhoz azért annyit gyorsan tegyünk hozzá, hogy azt nem tartalmazza a grafikon, hogy az 1000 ügyfélből hány generálta le a hibabejelentéseket, és 1 adott hibát hányszor jelentettek be.
Pl. ha én percenként bejelentem, hogy nem jó a netem, és kapok mondjuk kiszállást 2 nap múlvára, de ennek ellenére percenként elmondom az ügyfélszolgálatnak, hogy még mindig nem jó, ugyebár bejelentés tehát rögzíteniük kell, a hiba ugyanúgy fennáll még, amiért telefonálok, nomost akkor hány ilyen statisztikai szempontból "kamu" bejelentést is tudok generálni így 1000 ügyfélre vetítve, egyedül?
na ennyit a statokról...

az meg, hogy mit céloz a hálózat management?? az elképzelhetetlen, hogy az adatforgalmi limit, és a p2p szűrés miatt ment a bejelntések fele?

Legalábbis amig nem volt nem is akartam beszélgetni az ügyfélszolgálattal, de a fent megjelent grafikon szempontjából lényegtelen, mert ezek 2006-os adatok.
Azóta sokat romlott a helyzet, ezt mindenki tudja!

A panaszok nagyrészét fel sem veszi az ügyfélszolgálat.
Egyszerűen letagadja!
Múltkor volt egy szabad délutánom, és gondoltam elintézem azt, amihez a szerződésmódosításkor már nem volt cérnám, (és a net is elég rosszul viselkedett aznap) hiszen akkor kemény másfél óra alatt jutottam egy illetékeshez. Hétvége volt, így alig 70 perc volt elintézni amit szerettem volna.
5 emberhez kapcsoltak, és a jelszóproblémám már a negyediknél megoldódott, sebességproblémára mindenki csak kábelszexelni akart, de a UPC profilos balhéhoz az ötödik (ugyanaz aki az első és a harmadik volt) sem tudott értelmeset mondani, de ő mindent rendben lát.
Megígérte, hogy visszahív! Mondom ezt önök mindig megígérik, aztán visszamenőleg ugye nem lehet mit csinálni bebukok igen sok pénzt. Soha senki nem hívott még vissza.
Nagyon sajnálja, de nem tudja mi lehet a baj,és majd megnézeti.
Elköszönünk!
UPC profil 5 perc múlva megjavult! (a profil, a sebesség nem)
De nincs benne a telefon.
1 hét múlva szombat reggel hívtak vissza. Mondták, hogy nem találtak hibát, és minden rendben van.
Mondom nincs! Nem jók az adatok a felületen. Megelőlegezve még bemondtam, hogy tudom nem ismerhetik el a hibát, mert azzal véletlenül jogai is lennének az előfizetőknek a sok kötelesség mellett. Lényeg számomra mégiscsak az volt, hogy rendesen működjön a dolog.

Alapvetően az ügyfélszolgálat teljes szervezetlensége az ami miatt egy hívás akár 2-3 hibabejelentésként is megjelenhet, az pedig pl a fenti eset.
1 sebesség, 1 letiltott jelszó, 1 nem működő regisztráció, és mindezt 5 beszélgetéssel, amit ugye akár 5 hibának is fel lehet venni, miközben egy ember el tudná mondani, és beléphetne a rendszerbe megoldani a problémákat.
Rendben a szerződésekkel foglalkozzon egy külön részleg, azzal nincs baj, de hogy sima netes hibákat ne tudjon egy operátor megoldani, az elég szánalmas.

Mindíg csak a kapcsolás, aztán addig zene amig leteszi az ügyfél.
Érdekes üzletpolitika!

#2035 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:34

Én is szoktam régebben ügyfélszolgálati kérdésekben visszahívást kérni, de az a válasz, hogy ezt nemtudják garantálni. Perpillanat várom az áprilist, amikor lejár a kábeltévés hűségszerződésem, fognak-e értesíteni....  Lehet rá fogadásokat kötni. :)
"Légy szerény mint én..."

#2036 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:40

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:34

Én is szoktam régebben ügyfélszolgálati kérdésekben visszahívást kérni, de az a válasz, hogy ezt nemtudják garantálni. Perpillanat várom az áprilist, amikor lejár a kábeltévés hűségszerződésem, fognak-e értesíteni....  Lehet rá fogadásokat kötni. :)

Miért éresítenének? Ha letelt majd kapod listaáron, a hűséghosszabbítás neked éri meg, neked kell keresned őket, szvsz ez így lesz.
Taddeus - NO MORE PEACE ON EARTH :)

#2037 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:43

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:40

Miért éresítenének? Ha letelt majd kapod listaáron, a hűséghosszabbítás neked éri meg, neked kell keresned őket, szvsz ez így lesz.

Erre mondom, hogy a hűségpolitika közös érdeke szolgáltatónak, és előfizetőnek. Idén ebben kell jelentősen fejlődnie mnden szolgáltatónak, a UPC-nek különösen  is.

Szerkesztette: zoli62 2008. 01. 22. 12:46 -kor

"Légy szerény mint én..."

#2038 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 12:51

Szar ügy de mindenhol ez van, nem csak a upc-nél.
Én voltam egyszer ddgáz üfszolgon, ott beengedtek, de már az ajtóban mondta az őr, hogy szerinte holnap jöjjek vissza mert legalább 2 órát ott fogok állni. Aztán a sárvári fürdőbe se engedtek be zárás előtt 1 órával, mert ez a szabály.(ott mondjuk anyáztunk rendesen mi is).
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2039 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 15:51

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:51

Aztán a sárvári fürdőbe se engedtek be zárás előtt 1 órával, mert ez a szabály.(ott mondjuk anyáztunk rendesen mi is).

Ott mi volt az indok ?
1 óra alatt nem lehet levetkőzni és beleugrani 1 medencébe?  :)

#2040 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 22. 16:04

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 12:51

Aztán a sárvári fürdőbe se engedtek be zárás előtt 1 órával, mert ez a szabály.(ott mondjuk anyáztunk rendesen mi is).

Ezért írtam a Wigwamot is, 8kor kellett volna kezdődni a dolgonak, 9kor nyitották ki az ajtót, a holt üres helyre 3-4 embernyi csoportokban engedték be a népeket. Érdekes módon senki nem akart sem bemenni az éppen nyitott ajtón, sem beslisszolni a kijövők mellett.

Aki meg tömeget akar, amit nem szabályoznak, az mittomén hova menjen, én ilyenért bombariadókor anyáztam a telefonálót, oszt kerestem egy kocsmát, csókolom. Ha nem, akkor nem, fene sem feszegeti tovább a húrokat, hogy mert de mijénem megmercsakazértis.
Make love not Wor.

#2041 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 16:58

Tehát, ha van egy szolgáltató, akinek van egy ügyfélszolgálata, amiről mindenhol csak annyit írnak, hogy 5-ig van nyitva. Emberünk odamegy mondjuk 4-re. Szerintetek akkor még neki kéne fülét-farkát behúzva eloldalogni, ha pár túlképzett biztonsági őr emberkedik? :)

Érdekes hozzáállás. :)

#2042 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 21:35

Az lesz a szép, mikor az irodába a biztonsági emberektől nem lehet majd beférni...  :smoker:
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#2043 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 21:56

Azt mondják, hogy ezen a piacon verseny van az ügyfelekért ? Szmájli nélkül: lóf@szt !
Felosztották maguk között a területeket, és mindegyik kakas a saját szemétdombján.

#2044 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 22:38

Idézet: Pimpa28 - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 16:58

amiről mindenhol csak annyit írnak, hogy 5-ig van nyitva. Emberünk odamegy mondjuk 4-re. Szerintetek akkor még neki kéne fülét-farkát behúzva eloldalogni, ha pár túlképzett biztonsági

Mondjuk nem ertem miert csinalsz ugy, mint ha ez egyedi eset volna.  Sose jart meg le a jogsid?  Sose volt, hogy rohantal meg eppen zaras elott beerni az okmanyirodaba, de a kiirt idopont elott 20-30 perccel mar nem engednek be?

Es biztos szamtalan mas pelda is lenne ugyanerre.

#2045 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 22:54

Idézet: adam.k - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 22:38

Mondjuk nem ertem miert csinalsz ugy, mint ha ez egyedi eset volna.  Sose jart meg le a jogsid?  Sose volt, hogy rohantal meg eppen zaras elott beerni az okmanyirodaba, de a kiirt idopont elott 20-30 perccel mar nem engednek be?

Es biztos szamtalan mas pelda is lenne ugyanerre.

Én inkább azon lepődtem meg, hogy minden ilyen és hasonló esetben jönnek a "nézd meg a garantált értéket az ÁSZF-ben és ne pampogj" meg a "örülj, hogy nem vittek el bilincsbe verve, ha már merészeltél mondjuk zárás előtt 40 perccel odamenni" jellegű beszólások.

Tudod, sok szolgáltatási területen dívik az "ügyfélnek még akkor is igaza van, ha nincs igaza" elv. Természetesen nem arra gondolok, hogy ha az ügyfél azt mondja, hogy nem fizet, akkor ráhagyjuk. De azért a biztonsági őr (semmilyen esetben!) ne kezdjen el pampogni, mert az már tényleg mókás. :)

Szerkesztette: Pimpa28 2008. 01. 22. 22:56 -kor

#2046 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 22:54

Eléggé elment a topic OFF-ba.Ezért aztán kérdezek pár idevágót.
Ez a "korlátozás"dolog minden napra érvényes?(h-v)
Melyik napszakban lassítják a p2p-t?
10Mbit-es netnél mennyi sebességet hagynak meg?
Kapcsolódási ponttól függetlenül lassítják?(nálunk a digi miatt sokan leléptek,ergo nincs túlterhelve a hálózat)
Köszi!

#2047 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 23:04

Nah így már teljesen jó a UPC hogy lehet fullon le meg feltölteni bármikor 24/7.
És láss csodát még mindig megy a hálózat és nincsenek tulterhelve sem ezért szerintem nincsen értelme a p2p korlátnak.

Szerkesztette: laci85 2008. 01. 22. 23:05 -kor

#2048 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 23:37

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 22:54

Eléggé elment a topic OFF-ba.Ezért aztán kérdezek pár idevágót.
Ez a "korlátozás"dolog minden napra érvényes?(h-v)
Melyik napszakban lassítják a p2p-t?
10Mbit-es netnél mennyi sebességet hagynak meg?
Kapcsolódási ponttól függetlenül lassítják?(nálunk a digi miatt sokan leléptek,ergo nincs túlterhelve a hálózat)
Köszi!

Hétköznap 23-12 -ig "full ... ?".
Minden egyéb időszakban - hétvége, ünnepnap, stb -  pedig
tapasztalataim szerint 500 kbit/sec. (le/fel kvázi mindegy)

#2049 Felhasználó inaktív   KeyserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 23:37

Helló,

Most fontolgatom a T-Online-ról Chello-ra váltást, egyrészt az alacsonyabb ár, másrészt a magasabb forgalmi korlát (a 150 gigát már kinőttem), harmadrészt a gyorsabb sebesség (a 10240/1024 kbit/sec-es extreme-re gondoltam, ha nincs lassítva) miatt. Ez a P2P korlátozás aggaszt csak, ami a T-Online-nál nincs, a Chello-nál meg egyesek szerint van, egyesek szerint nincs, egyesek szerint naptól és napszaktól függően van, egyesek szerint megkerülhető. Bocs, ha volt már, napok óta bújom ezt és sok más fórumot a témában, de határozott válaszokat nem találok. A kérdéseim:

1) Akkor van P2P korlát, esetleg központfüggő, és vidéki kisvárosban sanszosabb, hogy van?

2) Ha van P2P korlát, mikor, és milyen lassítást jelent? Itt korábban 30-60 kbyte/sec-et írt valaki, olyan durva lenne? A T-Online nekem 700 kbyte/sec körül megy.

3) Ha van P2P korlát, igaz-e, hogy a microTorrent 1.8.x béta Protocol Encryptionnel és a Deluge átmegy a szűrőn? Vagy az az igazság, hogy már ezeket is megfogják, sőt a Deluge futtatásáért azonnal egy hónapra 128/128 kilobit/sec-re száműzik az előfizetőt?

Előre is köszönet a válaszokért.

Szerkesztette: KeyserSoze 2008. 01. 22. 23:38 -kor

"tartózkodjon az internethozzáférés túlzott mértékű használatától" - Dennis Hamaker, UPC Magyarország Kft.

#2050 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 22. 23:51

Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 0:37

Helló,

Most fontolgatom a T-Online-ról Chello-ra váltást, egyrészt az alacsonyabb ár, másrészt a magasabb forgalmi korlát (a 150 gigát már kinőttem), harmadrészt a gyorsabb sebesség (a 10240/1024 kbit/sec-es extreme-re gondoltam, ha nincs lassítva) miatt. Ez a P2P korlátozás aggaszt csak, ami a T-Online-nál nincs, a Chello-nál meg egyesek szerint van, egyesek szerint nincs, egyesek szerint naptól és napszaktól függően van, egyesek szerint megkerülhető. Bocs, ha volt már, napok óta bújom ezt és sok más fórumot a témában, de határozott válaszokat nem találok. A kérdéseim:

1) Akkor van P2P korlát, esetleg központfüggő, és vidéki kisvárosban sanszosabb, hogy van?

2) Ha van P2P korlát, mikor, és milyen lassítást jelent? Itt korábban 30-60 kbyte/sec-et írt valaki, olyan durva lenne? A T-Online nekem 700 kbyte/sec körül megy.

3) Ha van P2P korlát, igaz-e, hogy a microTorrent 1.8.x béta Protocol Encryptionnel és a Deluge átmegy a szűrőn? Vagy az az igazság, hogy már ezeket is megfogják, sőt a Deluge futtatásáért azonnal egy hónapra 128/128 kilobit/sec-re száműzik az előfizetőt?

Előre is köszönet a válaszokért.

Válasz 2. pont.

Nálam 14-24-ig tuti van p2p korlát. A mérték változó 30k-200k. De pl. ma délután ment 500k-val is. Viszont sokan mondják, hogy náluk nincs, ez viszont felvet egy problémát, hogy ugyanazért a pénzért miért is kapok csökkentett szolgáltatást. Ez bizony így nem FAIR!  :think:  :reklamacio:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.