Idézet: KeyserSoze - Dátum: 2008. jan. 22., kedd - 23:37
Most fontolgatom a T-Online-ról Chello-ra váltást, egyrészt az alacsonyabb ár, másrészt a magasabb forgalmi korlát (a 150 gigát már kinőttem), harmadrészt a gyorsabb sebesség (a 10240/1024 kbit/sec-es extreme-re gondoltam, ha nincs lassítva) miatt. Ez a P2P korlátozás aggaszt csak, ami a T-Online-nál nincs, a Chello-nál meg egyesek szerint van, egyesek szerint nincs, egyesek szerint naptól és napszaktól függően van, egyesek szerint megkerülhető. Bocs, ha volt már, napok óta bújom ezt és sok más fórumot a témában, de határozott válaszokat nem találok. A kérdéseim:
1) Akkor van P2P korlát, esetleg központfüggő, és vidéki kisvárosban sanszosabb, hogy van?
2) Ha van P2P korlát, mikor, és milyen lassítást jelent? Itt korábban 30-60 kbyte/sec-et írt valaki, olyan durva lenne? A T-Online nekem 700 kbyte/sec körül megy.
3) Ha van P2P korlát, igaz-e, hogy a microTorrent 1.8.x béta Protocol Encryptionnel és a Deluge átmegy a szűrőn? Vagy az az igazság, hogy már ezeket is megfogják, sőt a Deluge futtatásáért azonnal egy hónapra 128/128 kilobit/sec-re száműzik az előfizetőt?
Előre is köszönet a válaszokért.
Ilyen feltetelek mellet NE VALTSAL. Nem akarlak elremiszteni, mert pl. ha nalam is "megy" a p2p szures (chello extreme), akkor kb ~550KB (fel megabajt) a sebesseg (a weboldalak is sokkal lasabban toltodnek be) de a pingek az egekben, ha olyankor nem megy a torrent 200-250ms (mar ez is eleg nagy barmilyen online jatekban) kozott, ha meg megy a letoltes akkor 300-700ms kozott mozog a ping. Hetvegen alltalaban 75%ban olyan szar a net (200-250ms ping), napkozben pedig olyan kora du.-tol egesz keso estig. Ha csak a korlat "zavar" t-onlinenal akkor probalj meg kevesebbet tolteni, de chelloval csak szivni fogsz ilyen teren... Jelenleg a Deluge es a legujbb beta utorrenttel lehet normalisan lefele tolteni, hogy mikor es mennyivel azt fentebb irtam.
Ugyis ram fog cafolni par upc berenc, de ha ram halgacc nem valtassz.

Súgó
A téma zárva.