Idézet: Apaxp - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 10:19
...nem én a vásárló vagyok hibás...
...a bolt nem...csökkenti a fejenként eladható mennyiséget...
...azért a pénzért ... az egész kenyeret szeretem megkapni függetlenül azt hogy maximálisan kihasználom-e vagy sem.
A pár évvel ezelőtti T-s szerződésbontásokkal értenék egyet itt is. Ha vki folyamatosan leterhel oly mértékben hogy az a rendszer stabilitását veszélyezteti azt egyszerűen rúgják ki...
Ne haragudj, de ez a kenyér elég buta példa, ezt magad is beláthatod, hiszen te sem tudod eldönteni, hogy ha megveszed a kenyeret, utána azt ott, rögtön, villámgyorsan, 100%-osan, morzsamentesen elfogyaszthatod-e, avagy sem...
Szerintem a net szolgáltatás inkább olyan, mint egy uszoda.
Ki is fejtem, hogy miért gondolom így, ha megengeditek:
Van benne mondjuk 5 úszósáv.
Van mondjuk 200 uszodabérletes, de ez bőven bele is fér, mert mindenki összevissza jár, más napokon, más időpontban, más rendszerességgel.
Nem zavarják egymást, nagyon ritkán van egyszerre 5-nél több vendég, s ha meg is jelenik ilyen állapot, hamar meg is szűnik.
Na most gondolj bele, hogy mi lenne, ha mindenki 5-kor járna?!
Vagy mindenki pénteken járna?!
VAGY mindenki pénteken 5-kor járna!!!?
Vagy mindenki csak a bal szélső sávban akarna úszni?
Vagy mondjuk 170 ember összevissza járna, de 30 egész évben minden nap éjjel nappal 0-24 ott lenne (és úszna persze...)?! Hát kifizették a bérletet nem?
Be is lehetne zárni a boltot. Vagy megelőző rendelkezéseket kell hozni ezek elkerülésére.
Jó, persze lehetne bővíteni is az uszodát, dehát az azért csak költségesebb...
Mert ha bővítenénk, úgy hogy jó legyen, azaz akár mind a 200 ember minden nap, 0-24 folyamatosan úszhasson, úgy hogy nem zavarják egymást, az már olyan beruházás, ami nem éri meg, mert nem elég annak a 200 embernek a bérletpénze. Vagy fel kell emelni a bérlet árát százszorosára. De akkor meg ki járna oda? (Jut eszembe, van ilyen. Business csomagnak hívják, se korlát, se priorizáció, és visszafele is tudsz ugyanolyan gyorsan úszni, mint odafelé... Meg is nézheted az árát.)
Na, ennyi. Nem kell leugatni, nem vagyok upc bérenc, csak egy jobb példa után próbáltam nézni. Én sem örülök semmiféle priorizációnak, forgalmi határnak, stb...
Szerkesztette: Hófogó 2008. 02. 20. 15:50 -kor

Súgó
A téma zárva.