HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 18. 03:10

Ahogy olvasom es tapasztalom az ftp upload ugyanugy szar :(
Tortenik ezugyben valami vagy marad ilyen?
Az 1KB/sec upload 1 vicc.
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#722 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 10:48

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 0:56

Ja, értem, talán el kéne olvasni az ászf-t, akkor rájönnél. De mindegy, aki nem akarja megérteni, nem is fogja soha. Biztos könnyebb szidni a upct, meg azt hinni, hogy csak ki akar velünk szúrni, mint belegondolni az egésznek a technikai meg anyagi hátterébe. De hát ki mire képes ugye :)

Ha meg csak szmájlikkal tudsz érvelni, akkor inkább ne mondj semmit  :omg:

ÚPÉCÉ BÉRENC! :D :D

:off: gyonyoru 10-12cm ho van Pecsett es meg esik, nyarigumi van az auton, ha nem postolnek tobbet keressetek a mecsekben :D
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#723 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 13:41

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 19:47

jaja, tegnap könnyek is szöktek a szemembe, mert belegondoltam szegény szolgáltatók karitatív feladataiba, melyekbe csúnyán belerondítanak így 2007-ben az üffelek, hogy adatforgalmat merészelnek generálni. főleg a mocskos letöltők. ők teszik tönkre a netet. még a kábel is le fog égni az miattük, meglássátok feleim szümtükkel...
gondolkodtam is rajta, ki kéne ülni kalapozni, h a hátrányos helyzetű isp-ket és a többieket megsegíthessük, vagy valami alapítvány kellene tenni... szívemszakadmeg.

Tételezzünk fel egy hűséget, és tételezzünk fel árváltozás nélkül egy sebesség csökkentést mondjuk 1/10ed részére.
Ekkor ugye mindenki hőbörög (még szép), de csak azok küldhetik el a szolgáltatót a 3,14csába, akiknek épp abban a pillanatban nincs érvényben hűségük. Hogy miért?

"Előfizetőink jogosultak  arra , hogy a jelen közlemény közzétételét követő 8 (nyolc) napon belül Előfizetői Szerződésüket azonnali hatállyal felmondják. Amennyiben a módosítás az előfizető számára hátrányos rendelkezéseket tartalmaz, az előfizető az értesítéstől számított 15 napon belül további jogkövetkezmények nélkül jogosult felmondani az előfizetői szerződést. Amennyiben előfizetőnk kötelezettséget vállalt arra, hogy a Szolgáltatást meghatározott időtartam alatt, az ebből eredő kedvezményekért igénybe veszi (pl. hűségnyilatkozattal), úgy az előfizetői szerződését csak akkor mondhatja fel az értesítéstő számított 15 napon belül, ha a módosítás az igénybe vett kedvezményeket érinti. Amennyiben az előfizető e feltételekkel mondja fel a Szolgáltatásra irányuló szerződést, úgy a UPC Magyarország Kft. nem követelheti a kedvezményeknek a felmondást követő időszakra eső összegét."

A szerződéssel tehát mindenki aláírta, hogy a szolgáltatási szinvonal folyamatos romlása teljesen normális dolog, ameddig nem kerül  több pénzbe.
Ez természetesen ebben a formában nem igaz, de a szolgáltatót mentesíti, ha mégis bekövetkezik, tehát a végeredmény ugyanaz.
Előfizetői szempontból talán a Ft/Mbit/s lenne az ideális, de azt hiszem bilibe lóg a kezem, a lakossági csomagokban gondolkodom.

#724 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 18. 14:32

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 0:56

Ja, értem, talán el kéne olvasni az ászf-t, akkor rájönnél.

leszarom én az upc ászf-jét, apróbetűstől, az van benne, h gyakorlatilag neki mindent szabad, mert csak, a fizetővendégnek meg kuss... 
csak annyi a véleményem a dologról és gondolom ez nem esett le, h gusztustalan, amikor egy szolgáltató a saját sarát arra a 3-4% extrém letöltőre, meg úgy egyáltalán az előfizetőire keni, meg h szegény szolgáltató így, meg szegény szolgáltató úgy, mégis, ki a fenét érdekel??? jól mondtad, kapitalizmus, van hol érdekel az engem, h neki mi a jó? az érdekel, h nekem mi. és ezt a mentalitást rosszallani és számon kérni folyamatosan az előfizetőkön csak és kizárólag az upc topikban látom. meg még pár szakember osztja itt az észt, h mennyire így meg úgy. basszus, összetehetik a szolgáltatók a kezüket, ilyen hozzáállással, kommunikációval meg tág határok között mozgó ÁSZF-el (kiemelve az upc-t) más piacon lehetetlenség lenne boldogulni. kurvára unom már, ahogy misztifikálják ezt az egész szolgáltatósdit.

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 14:38 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#725 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 14:34

Idézet: maxt - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 13:41

Ft/Mbit/s lenne az ideális, de azt hiszem bilibe lóg a kezem, a lakossági csomagokban gondolkodom.

'nyéinnen már, forint?  :Đ jóhogy nem euró per letöltött megabájt.
szerk, nem vettem észre a /s-t. szóval egyébként sokféle alternatívát el lehetne képzelni ahelyett, h most épp melyik előfizetői réteg szív folyamatosan. oszt megy a dili, h hehehe-hahaha meg az anyázás.

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 14:36 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#726 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 15:38

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 14:32

leszarom én az upc ászf-jét

Ezt mindjárt gondoltam, sokkal könnyebb úgy fikázni, ha azt sem tudod, mi van benne :)

Idézet

összetehetik a szolgáltatók a kezüket, ilyen hozzáállással, kommunikációval meg tág határok között mozgó ÁSZF-el (kiemelve az upc-t) más piacon lehetetlenség lenne boldogulni.

Például milyen más piacon? Javaslom, nézz körül egy kicsit a külföldi upc áraknak/feltételeknek, meg fogod látni, hogy itt is ugyanaz a tendencia.

Idézet

a saját sarát arra a 3-4% extrém letöltőre, meg úgy egyáltalán az előfizetőire keni

Azt a 3-4% ot a upc a háta közepére sem kívánja, ebben biztos lehetsz, ha a "nagyletöltők" felmondanák a szolgáltatást, annak csak örülnének, és nem csak a cég, az efik is, mivel őket is pozitívan érintené. Gondolhatod, hogy nem azon userek miatt van priorizálás, akik havi tíz filmet lehúznak torrentről.

Idézet

kurvára unom már, ahogy misztifikálják ezt az egész szolgáltatósdit.

Hol itt a misztifikáció? Az a pár szaki pont azért osztja az észt, hogy jobban belelássunk a dolgok működésébe, kézzelfoghatóbb legyen az egész rendszer. Ha nem szarnád le, hanem figyelnél, akkor te is megértenéd, hogy a 3-4% miatt van egyáltalán sár amit kenni lehet.

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 10:48

ÚPÉCÉ BÉRENC! :D  :D

Tulajdonképpen Te mit is keresel itt? Driftelj át szépen  az adsl topikba áruló  :p

#727 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 16:18

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 15:38

Például milyen más piacon? Javaslom, nézz körül egy kicsit a külföldi upc áraknak/feltételeknek, meg fogod látni, hogy itt is ugyanaz a tendencia.

Azt a 3-4% ot a upc a háta közepére sem kívánja, ebben biztos lehetsz, ha a "nagyletöltők" felmondanák a szolgáltatást, annak csak örülnének, és nem csak a cég, az efik is, mivel őket is pozitívan érintené. Gondolhatod, hogy nem azon userek miatt van priorizálás, akik havi tíz filmet lehúznak torrentről.

alapvetően szeretek ostoba birkákkal vitatkozni, mert így látszik mérhetetlen intellektuális felsőbbrendűségem és ilyenkor füstölőt gyújtok a házioltárom előtt, de kicsit nagyon értetlen vagy...
más piac: értelemszerűen NEM az internetes piacot jelenti. lásd pl. autóknál assistence szolgálat: 24 órás rendelkezésre állás, és nincs apróbetűben, h kivétel, ha sok autó romlik el egyidőben, merakkor meg nem. és lehetne sorolni az kereskedelem minden más területét, ahol nincsenek olyan privilégiumok, mint amilyenekkel ezek a szerencsétlen, kihasznált, sajnálnivaló szolgáltatók rendelkeznek. ja, és a kereskedelemben mindenki úgy kénytelen ám hozzáállni, h a vevőnek mindig igaza van. itt meg mást sem látok, mint a vevő egy rohadék, mert használná a netet.
nem is tudom ki a szerencsétlenebb hülye, aki idejön a nyilvánvaló, megváltoztathatlan miatt sírni vagy aki nyilvánvalóan bekajálja a szar szöveget a rohadt szemét letöltőkről és legszívesebben a gyertyát tartaná, mikor  éjjel a forradalom a falhoz állítja őket vagy a dunába lövi. a priorizálás inkább azért van, mert az upc eszetlenül emelt meg változtatta meg a letöltési csomagokat. csak az a baj, h az egybitesek egy részénél kiválóan működik a demagógia és kiválóan hülyíthetőek maszlaggal, másik része meg nem fogja fel a helyzet töredékét sem, csak rí a szája és hatánkol.
másrészt, rettenetesen herótom van attól, h külföld így meg úgy. gondolom kint nem annyit fizetnek ám az utolsó telefonosnak sem mint itthon, meg kicsit mások a befizetések a foglalkoztatottak után, más díjak, fenntartási kőccség, ésatöbbi. azt kellene tán nézni, h az átlagfizetés hány százalékából vásárolható adott, egy kategóriás előfizu, oszt abból sem nagyon lehet levonni messzemenő következtetéseket.

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 16:19 -kor

#728 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 16:35

Külföldi áraknál az euro/mb/s arányt érdekes nézni és a szintén priorizálásra utaló jeleket.  A szolgáltatót én sem sajnálom, de nem is fújok rá, hogy jaadegecimerezmeraz. Aláírtam egy ászf-t, amit sok emberrel ellentétben végig is olvastam. Azért az árért megfeleltek nekem azok a feltételek. Neked nem, fizess elő másra, vagy mittomén. De a upct savazni annyira fölösleges, és nem is megalapozott.

Ha meg már csak személyeskedéssel tudsz érvelni és elkezded az internetet az autókhoz hasonlítani, én inkább nem vitáznék tovább :)

Idézet

ja, és a kereskedelemben mindenki úgy kénytelen ám hozzáállni, h a vevőnek mindig igaza van

úgy. de nem kishazánkban, itt a vevő örülhet ha legalább leszarják a fejét.

Idézet

agy aki nyilvánvalóan bekajálja a szar szöveget a rohadt szemét letöltőkről és legszívesebben a gyertyát tartaná, mikor  éjjel a forradalom a falhoz állítja őket vagy a dunába lövi

ignorance ftw. további jó sírást a megváltoztathatatlan miatt, én mentem szar szövegeket kajálni, meg gyertyát tartani  :D

#729 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 16:54

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 16:35

ignorance ftw. további jó sírást a megváltoztathatatlan miatt, én mentem szar szövegeket kajálni, meg gyertyát tartani  :D

olvassá' má' vissza, oszt ha találsz részemről a szolgáltatás milyenségével, meg most mérnemmegy az én netem és hasonlókkal kapcsolatos sírást, akkor körbenyallak a hősök terén. annál is inkább, mert rohadtul nem vagyok upc-s. valszeg, ha lenne a környéken, akkor sem gondolkodnék el rajta. a szolgáltatás minősége, ÜF gondolom a nagy magyar átlagot hozza. csak ez az informális és formális kommunikáció, amit folytat... meg mennyire lehet már komolyan venni azt a szolgáltatót, aki csellóextrém csomagot árusít, és közben az extrém felhasználóknak nevezi egyes előfizetőit és olajba mártja, majd tollba forgatja. a marketing meg a jogi osztály között sincs normális adatfolyam...  :Đ
igazából analóg agyúakkal tényleg felesleges vitatkozni, bár lehet én nem vagyok elég egyértelmű, h mi is a bajom a más szolgáltatási területekhez viszonyított privilégiumaival illetve ezzel a folyamatos fürdőskurva sírással isp szinten. amúgy megértem, h jó dolog csellósnak lenne, mert közösség meg minden, csak hát én finnyás természetem miatt inkább megválogatom, milyen zászló alatt gyülekezek...

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 17:00 -kor

#730 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:00

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 16:54

annál is inkább, mert rohadtul nem vagyok upc-s. valszeg, ha lenne a környéken, akkor sem gondolkodnék el rajta.

Szóval a céghez az égvilágon semmi közöd, de azért jössz a topikjába bőszen fikázni és szítani a hangulatot :think:

Ha meg nem tudsz nem személyeskedve értelmes vitát folytatni, akkor inkább ne is mondj semmit.

Idézet

most komolyan, homályosíts már mit jelent ez a szleng... tudatlanságól elmész megbaszni a világot, vagymi?

gúgli, wiki, ilyenek.

Szerkesztette: MaskimX 2007. 11. 18. 17:06 -kor

#731 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:04

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 16:35

ignorance ftw.

:offtopic:  most komolyan, homályosíts már mit jelent ez a szleng... tudatlanságól elmész megbaszni a világot, vagymi?

#732 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:06

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:00

Szóval a céghez az égvilágon semmi közöd, de azért jössz a topikjába bőszen fikázni és szítani a hangulatot :think:

Ha meg nem tudsz nem személyeskedve értelmes vitát folytatni, akkor inkább ne is mondj semmit.

hadd ne csak én legyek már a hibás abban, ha kevés vagy követni egy gondolatmenetet, vagy ha véleményt merészelek formálni valamiről (mellesleg nem is konkrétan az upc-ről szólt a fáma, hanem az isp-k sanyarú helyzetéről, h belegondolva helyzetükbe könny szökik minden jóérzésű ember szemébe és elkezd kalapozni nekik)...

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 17:09 -kor

#733 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:11

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:06

az isp sanyarú helyzetéről, melynél könny szökik minden jóérzésű ember szemébe és lekezd kalapozni nekik)...

ispk sanyarú helyzete dióhéjban:

Idézet: shabba

Ha mindenki egész nap töltene maxon akkor az nem működne, mivel a best effort hálózat nem erre van méretezve. Pont erről szól az egész internet, a korlátos erőforrások optimális szétosztásáról.

Kétfajta netkapcsolat van a garantált és a best effort. A garantált a nap 24h-ban maximumon használható, az ára is ennek megfelelő. A best effort esetén egy adott garantált kapacitást osztanak szét sok előfizető között. Így a garantált kapacitást ára is szétosztható, ez pedig széles körben megfizethető szolgáltatást eredményez. Ez a best effort jelleg tette lehetővé hogy az internet széleskörben elterjedhessen.

Hisz addig amíg a kezdetekkor csak bérelt vonal létezett, az átlag netező nem fizetett volna száz ezreket azért hogy nethez jusson. De azzal hogy a best effort csomagok megjelentek már 5-10 ezer forintos megfizethető ársávba került a net, ezért van ma már világszerte több mint 300 millió netfelhasználó.

Egy 10 Mbps-es garantált szolgáltatással a nap 24h-ban lehet tölteni, akár havi 3 Terabyteot is, viszont az ára sok százezer forint. Egy 10 Mbps-es best effort lakossági csomag nem erre van méretezve, azért kerül csak havi 10 ezerbe. Ott a szolgáltató úgy osztja szét az erőforrásokat hogy egy előfizetőre számol átlag havi 20-30 Gigabytetal így egy 10 Mbps-es garantált kapacitást és árát szét lehet osztani akár 50-100 előfizető között is. Ez az adatforgalom a tömegigényeket tökéletesen kielégíti és a hálózat is fenntartható marad, a szükséges garantált kapacitások fedezhetők a bevételekből és a havidíjak is olyan mértékűek amit hajlandók megfizetni a tömegek.

A nagy forgalmú ügyfelekkel pont azért van gondjuk a szolgáltatóknak, mert a havi adatmennyiségük messze magasabb mint amire a best effort felépítették a hálózatot. A nagyforgalmú userek adatforgalma sokkal inkább egy garantált jelleghez közelít, míg a tőlük befolyt bevétel best effort kategóriájú.

Anno amikor a kezdeteknél kitalálták az átalánydíjas konstrukciót ez még jól működő üzleti modell volt. Viszont az idők változnak. Az egy főre vetített forgalom egyre emelkedik, hisz egyre adatforgalom igényesebb alkalmazások kezdenek egyre nagyobb teret nyerni, p2p, videok, stb. Ez költség oldalon emelkedést hoz, és egyre inkább kiesik a szolgáltató best effortnál megcélzott átlagos forgalom értékből. Miközben a verseny erősödésével és az általános elvárások miatt a net ára meg folyamatosan csökken. Vagyis költség oldalról növekedés van az egyre nagyobb átlag forgalom miatt, miközben a bevételek meg csökkenő tendenciában vannak évek óta. Hosszútávon üzletileg ez nem igazán kívánatos a szolgáltatóknak.

Nem véletlen hogy már jó ideje pedzegetik a szolgáltatók hogy lassan ideje lesz másik üzleti modellre áttérni, az eddig átalánydíjas helyett forgalom alapú elszámolásúra, ahogy pl. a víz, gáz, áram, benzin esetén is van. Ha a bevétel az adatforgalomhoz kötődik, akkor ha sokat fogyasztanak az emberek akkor a szolgáltató bevétele is nő is lesz miből hálózatfejlesztés csinálni. Ha meg nincs elég pénzük akkor nem fognak annyit fogyasztani mint amit szeretnének.

Persze ez a modell a p2p-nek nem kedvezne, hisz amíg ingyen - valójában a szolgáltató kontójára - nagylelkűen seedelget a warez társadalom addig neki semmi sem drága, sőt elvárja hogy a pénzéért korlátlan nethasználatot kapjon, aminek nincs realítása. Ha viszont adatforgalom alapú elszámolás lenne, akkor már saját zsebre "jótékonykodhatna" bármely seedelő, meg nem töltené le a fél internetet a kukának, hanem valóban megnézni mi az amire valóban szükséges van. Mert ha már saját zsebre meg, akkor sokkal tudatosabb a fogyasztó, ha más kontójára megy akkor pedig ész nélkül pazarló.

#734 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:15

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:00

gúgli, wiki, ilyenek.

:offtopic: kétlem, h ilyen lúzer szöveg magyarázata meglenne a wikipédián. ungarisében meg nem is ad a gúgli találatot. másrészt meg ilyenkor szokott előjönni nálam a gyanú, h valaki álokosságként felszedeget valamit a netről, h villoghasson, oszt magyarul meg nem is tudja előadni...

#735 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:17

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:15

:offtopic: kétlem, h ilyen lúzer szöveg magyarázata meglenne a wikipédián. ungarisében meg nem is ad a gúgli találatot. másrészt meg ilyenkor szokott előjönni nálam a gyanú, h valaki álokosságként felszedeget valamit a netről, h villoghasson, oszt magyarul meg nem is tudja előadni...

álokosságos villogás

Szerkesztette: MaskimX 2007. 11. 18. 17:18 -kor

#736 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:25

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:11

ispk sanyarú helyzete dióhéjban:

komolyan nem lehet követni, mi a bajom? ez a szar szöveg, mert ők rohadtul nem az üdvhadsereg és hadd ne hasson már meg senki siráma. én befizetem a kis sárgacsekkem és használom a szolgáltatást,  észemről ennyi. minden más ő bajuk. találjanak ki valamit, teremtsenek tiszta helyzetet. *
de a kínálat és a kereslet viszonyában kell alakítsák a dolgaikat. jelenleg sem a kínálat terén, sem a kereslet nem mutatkozik ez. szóval akkor vegyük már elő az ilyesmit, ha előjönnek a farbával.
másrészt ennek mi a fészkes fene köze van ahhoz, h pl. egy szolgáltató túlvállalja magát és rossz csomagokat alakít ki, egy meglehetősen szemét marketingkampánnyal értékesíti, ami miatt egy nem is szűk előfizetői réteg masszív szívásba kezd? illetve, h folyamatosan mások download mappájában turkálnak egyesek.
* rohadt könnyű dolguk lesz, lévén az ászf kb. annyit tesz. nekünk mindent szabad, neked meg kuss van.

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 17:31 -kor

#737 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:39

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:25

másrészt ennek mi a fészkes fene köze van ahhoz, h pl. egy szolgáltató túlvállalja magát és rossz csomagokat alakít ki, egy meglehetősen szemét marketingkampánnyal értékesíti, ami miatt egy nem is szűk előfizetői réteg masszív szívásba kezd? illetve, h folyamatosan mások download mappájában turkálnak egyesek.

Semmi az égvilágon, de tényleg. Csak úgy bekopiztam, gondoltam legyen már itt valami hasznos infó is. :banghead:
Egyébként meg pont, hogy a kereslet bőven megvan, csak a kínálat, technológia kezd kevés lenni.
Kik is turkálnak kiknek a download mappájában? :think:
Az a nem is szűk réteg pedig valószínűleg mégis inkább elég szűk. Majd NSD mond százalékokat, ha akar :)

Idézet

részemről ennyi. minden más ő bajuk. találjanak ki valamit, teremtsenek tiszta helyzetet.

Na amíg sokan így gondolkoznak, hogy leszarni könnyebb, mint megpróbálni megérteni, addig ne is nagyon várd, hogy változzon a magyar mentalitás, meg az efihez való hozzáállás.
Upc is mondhatná ugye, hogy az ászfes értékek megvannak, minden más a te bajod, találj ki valamit.
Ehhez képest csak a p2p van priorizálva, ami szerintem elég méltányos. Lassabban jön ingyen a warez mint eddig? Degáz  :D

Idézet

rohadt könnyű dolguk lesz, lévén az ászf kb. annyit tesz. nekünk mindent szabad, neked meg kuss van.

Ezt nyilván úgy mondod, hogy végigolvastad az egészet, ugye? Fel sem merült bennem, hogy esetleg az előítéleteidre alapozol...

Szerkesztette: MaskimX 2007. 11. 18. 17:40 -kor

#738 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:40

izé, nem hagynátok abba?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#739 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:42

Idézet: moq - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:40

izé, nem hagynátok abba?

Nem is tudom. Vagy ez megy, és ez még elég kultúrált vita szerintem, vagy hogy kinek hol mennyire lassú a torrent :)
És mivel ugye ez nem support fórum, hanem beszélgetős topic, szerintem semmi gond nincs itt.

#740 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:52

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 15:38

Tulajdonképpen Te mit is keresel itt? Driftelj át szépen  az adsl topikba áruló  :p

:offtopic: KÉNYSZERÍTETTEK! Amugy meg hazaertem. Es a chello jobb volt, de ez ingyen van. Te meg ne kotekeggye'.
-= ZenészHUB :: the one and only =-

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.