HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:54

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:52

:offtopic: KÉNYSZERÍTETTEK! Amugy meg hazaertem. Es a chello jobb volt, de ez ingyen van. Te meg ne kotekeggye'.

én beszélgetek áze  :D
Ha meg ingyen van, akkor kérjél belőle nekem is  ;)

#742 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 11. 18. 17:56

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:39

Na amíg sokan így gondolkoznak, hogy leszarni könnyebb, mint megpróbálni megérteni, addig ne is nagyon várd, hogy változzon a magyar mentalitás, meg az efihez való hozzáállás.
Upc is mondhatná ugye, hogy az ászfes értékek megvannak, minden más a te bajod, találj ki valamit.
Ehhez képest csak a p2p van priorizálva, ami szerintem elég méltányos. Lassabban jön ingyen a warez mint eddig? Degáz  :D

Ezt nyilván úgy mondod, hogy végigolvastad az egészet, ugye? Fel sem merült bennem, hogy esetleg az előítéleteidre alapozol...

ászf kérdés, ez mindenhol így van. nem előítélet, hanem tény.
összefoglalom: nekem igazából semmi bajom nincs az upc-vel, sem az priorizálással. azzal, hogyan kommunikálják már több, illetve, h ez milyen táptalajra talál az előfizetők között, de egyéni szociális nyomor.
másrészt sztem a szolgáltató feladata olyan díjcsomagok kialakítása, amely a lehető legszélesebb körben és nagy megelégedés mellett használhatóak. ha folyamatosan jönnek olyan visszajelzések, h gáz van, ez így nem jó, én azért fenntartással kezelem, miszerint az okosok kimondják az ítéletet némi technomágiával leöntve, h a letöltők mindennek az okai meg h mindenki örüljön, mert a szolgáltatók egyre nehezebb helyzetben vannak, és ettől függetlenül milyen jó fejek és mindenki örüljön, h fizetheti a sárga csekkeket, mert számára megtisztelő. nem kell félni, mihelyt nem éri meg így értékesíteni a csomagokat, rögtön váltani fognak. mert megtehetik.
ettől fületlenül shabbának igaza van, h a priorizálás és az adatátvitel mennyiségi fizetése lehet a jövő. remélhetőleg lesz árverseny ebben is, nem az előfizető húzza a rövidebbet.

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 17:58 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#743 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:05

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:25

ami miatt egy nem is szűk előfizetői réteg masszív szívásba kezd?

Egyszer már leírták! Igen szűk az az előfizetői réteg amelyik masszívan szív.
Van mégegy szűk réteg amelyik kicsit szív.
A többség pedig egyáltalán -vagy jó helyen lakik és nem vesz észre semmit vagy nem használ pl. torrentet és azt sem tudja,hogy van priorizálás.

#744 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:15

Idézet: avman - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 17:56

ha folyamatosan jönnek olyan visszajelzések, h gáz van, ez így nem jó, én azért fenntartással kezelem, miszerint az okosok kimondják az ítéletet némi technomágiával leöntve, h a letöltők mindennek az okai meg h mindenki örüljön, mert a szolgáltatók egyre nehezebb helyzetben vannak, és ettől függetlenül milyen jó fejek és mindenki örüljön, h fizetheti a sárga csekkeket, mert számára megtisztelő.

Azért a folyamatos negatív visszajelzés kis túlzás, számold meg, kb hányan írogatnak ebbe a fórumba. Ehhez képest upcnek azt hiszem 200k körüli ügyfele van.
Nem kifejezetten a letöltők az okai, hanem a p2p technológia, ami hatalmas forgalmat generál, rengeteg szálon. Ha hagynák azt a pár százalékot tölteni, amennyit csak bírnak, akkor a maradék 90 valahánynak meg szar lenne a web, ftp, skype, mail, stb. Kompromisszumot kell kötni, és ez sajnos nem lesz a letöltők előnyére.
Nem megtisztelő fizetni a csekket, de nem rossz, hogy van netem mondjuk :)
Az meg, hogy torrenten kívül megy minden 10/1 en, az nekem pont tökéletes havi 10k -ért.
A upct nem szeretem, de nem is utálom, mert felfogom, hogy milyen technikai korlátai vannak a dolognak.
Emeltek anno, mert kellett, a konkurencia is emelt. Cserébe tökönszúrták a p2p-t. Ha meg nem emelnek, akkor most milyen sírás lenne, hogy a tíkomnál 8 mega, itt meg csak 5.
Abba is érdemes belegondolni, hogy én pl 4 éve fizettem elő 512/128 ra, havi tízezerért. Ma van 10/1 -em, kilencezervalahányért. Majdnem hússzor akkora a sebesség, míg az ár maradt a régi. Azért ez nem rossz, akárhogy is nézzük. Emellett nem lehet elvárni, hogy éjjelnappal lehessen tölteni, ami a csövön kifér.

Idézet

másrészt sztem a szolgáltató feladata olyan díjcsomagok kialakítása, amely a lehető legszélesebb körben és nagy megelégedés mellett használhatóak

Az efik nagyrészének 1 meg 5 megabites netje van, böngészésre, meg emailre jó, másra nem is kell nekik. Érdekes módon őket nem látni itt panaszkodni, vagy csak akkor, ha valami helyi hiba van.
Akiknek nem jó a mostani konstrukció, azok főleg a nagybani letöltők, de nem is nekik van kitalálva ez a szolgáltatás, ezt a shabbától idézett szöveg nagyon jól elmagyarázza.
Ahogy pedig ezt kommunikálják, az nem tökéletes ugyan, de még mindig jobb, mint máshol

A technomágia pedig nagyon is szükséges, hiszen az egész digitális társadalom arra épül.

#745 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:21

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:42

Nem is tudom. Vagy ez megy, és ez még elég kultúrált vita szerintem, vagy hogy kinek hol mennyire lassú a torrent :)
És mivel ugye ez nem support fórum, hanem beszélgetős topic, szerintem semmi gond nincs itt.

Hát ha neked az a kultúrált, hogy sértegetnek.. egs :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#746 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:26

Idézet: moq - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:21

Hát ha neked az a kultúrált, hogy sértegetnek.. egs :)

áh, ennyit még elbírok, meg aztán általában az szokott sértegetni, aki kifogyott az értelmes érvekből ;)

#747 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:53

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:26

áh, ennyit még elbírok, meg aztán általában az szokott sértegetni, aki kifogyott az értelmes érvekből ;)

ha szándékosan, vagy mert értetlen vagy*, félreviszed amit írtam, arra egy idő után nagyon nehéz értelmes érvet felhozni.
de felőlem nyugodtan csügghetnek egymás nemi szervén a upc fanok, bár nekem meglehetősen perverznek tűnik. csak azért érdemes körbenézni, h itt mindig mekkora oltás megy, pro és kontra és nagyjából ugyanazokat az unalomig ismételt, a szolgáltató által szájukba rágott érveket hozzák fel ugyanazok a nicknevek, miszerint a nagy sárga isten jó.
és h mennyire semmilyenek az adsl totyikok, szóval nem zörög a haraszt, az upc jó nagy paraszt :D
szerk: najóó, csak a poén kedvéért ment, nem jobb és nem rosszabb, mint bármely más, profitorientált szolgáltató
* vagy mert én nem vagyok egyértelmű

Szerkesztette: avman 2007. 11. 18. 19:02 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#748 Felhasználó inaktív   janos_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:54

Hellosztok!

avman-nak teljes mertekben igazat adok. MaskimX, teged meg egyaltalan nem ertelek, miert agyalsz itt a chellorol, talan felbereltek, hogy vedd oket? Ugyanis nincs igazad. A chello egyre sz@rabb. Reges reg - kezdetek +2-3 honap - elofizetojuk vagyok. Akkor meg broadband neven futott. Nem igazan voltak vele gondok "ez idaig" utolso emeles elott - a 30/50 etc. gb-os korlattal rendelkezo csomagok idejeben - neha-neha elofordultak leallasok, vagy ep magas pingek, de ez havonta egy-ket alkalommal csak, ami kibirhato volt teljesen. De amiota bejelentettek - gondolom adsl miatt is -, hogy jocskan megemelik a sebesseget, azota a gondok hatvanyozodtak. Ugyebar volt 1 szep fejlesztesi periodus - ha jol emlekszem fel evig tartott, Jul. 1-ig. - amikor, szubjektiv velemenyem szerint, _VOLT_ mire fogni a sok-sok hibat, magas pingeket, leallasokat. Ahogy lezarultak - elmeletileg - a fejlesztesek Augusztusban es Szeptember elso feleig meg talan turheto is volt a szolgaltatas, de a ho masodik feletol egyre gyakrabban jelentkeztek gondok a szolgaltatasukkal kapcoslatban. Szintugy magas ping ertek (jatekban kellemetlen), letoltesi sebesseg fele/harmada az eredetinek. Kezdetben par alkalom volt csak/nap. De manapsag mar odaig fajult a dolog, hogy naponta akar 5x is ~1 oran at tarto "lagok" vannak. Pl.: Ma delben mielott elmentunk itthonrol, meglestem a szokasos par weboldalt + emailek, persze szar volt megint 230-250 atlagpingek. Haza jottunk du. ot fele, na nezzuk, hat persze, ugyanolyan _SZ@r_, mint delben. Ja es most is ugyan olyan kaka. USZ. ilyenkor nincs, leglabbis nem vettek fel.(olyan hirek is keringenek, hogy allitolag a "kozelemben" van(nak) notorius letolto(k) es azert ilyen lassu naponta tobbszor is, de konyorgom ne velem csesszenek mar ki ezaltal akkor. Amugy se ertem alapbol, hogy aki sokat tolt miert tur annyit nekik, inkabb akkor vagjak ki azonnal es kesz. Csak hat akkor nem lenne kire hivatkozni, illetve kellemetlen lenne, lasd adsl szotori anno.) De alltalaban az a valasz, hogy megjavitjuk/fejlesztes van vagy egyeb hasonlo kifogasok. De persze ugyanolyan f0s marad. Nem csak nalam vannak ilyen gondok, ismerosok kozott is elofordul, illetve forumokban egyre _gyakrabban_ lehet olvasni panaszokat az internet szolgaltatasukrol. (a sok berenc, meg allandoan az ASZF.-kre hivatkozik, meg a hardcore letoltokre, hogy miattuk van). Na perzse, be is kajalom ezt a dumat. Ezert is adok igazat avmannak. "Ott az ASZF, nekik midnent szabad, mi elofizetok - akikbol elnek/akikert lennenek - meg le vannak szarva". Lassu? Nem azt kapod amit a hirdetesekben nagy betukel irtunk? Olvass ASZF., ott minden le van irva (mikortol lehet panaszkodni a szolgaltatas sebessegevel kapcsolatban bla bla, persze ezek az ertekek nevetsegesek), ha nem teccik mehecc a fenebe, keress masik szolgaltatot. Kb. ez a filozofia naluk. Tobbet aldoznak a marketingre, mint a fejlesztesre?! Ja, ertem mar, ne toltsek le sokat (nem vagyok hardcore letolto amugy) es akkor jo lesz. Hadekonyorgomakkormiertkellasokmegabitescsomagmegakorlatlaneleresuhirdetesek? Jaaaaaaaa, hogy elcsalogassuk a mas szolgaltatas elofizetoit hozzank es meggyozzuk az uj elofizetoket, hogy mienk nagyobb, gyorsabb... Csak hala Istennek egyre tobben jelzik a velemenyuket a forumokban es egyre tobben olvassak. Persze, en is kineztem mar masik szolgaltatot, ha lejar huseg, megyek, mert meg1x le kell irnom miert, mert egyre sz@@@@@@@@@@@@rabb. Elotte meg biztos nem szuntetem meg, mert fizessek a fennmarado honapokert... (sajnos ez mindenhol igy van, de ilyen kaki szolgaltatasert biztos nem perkalok?) Es igenis felhaborito, hogy hulyenek nezik az embert es a jog moge bujnak. Inkabb hagytak volna mindent ugy ahogy volt es inkabb a forgalmi korlatot 3x/4x-ztek volna meg, mintsem a sebesseget. De teljesen mindegy mit irok es panaszkodok/mit irunk es panaszkodunk, ettol meg nem lesz jobb a szolgaltatasuk. (miert is lenne, egyre tobb elofizetojuk van es meg nem csokken draszitkusan tuti nem foglalkoznak vele)

Csasztok.

#749 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:05

Egyszer már leírták! Igen szűk az az előfizetői réteg amelyik masszívan szív.
Van mégegy szűk réteg amelyik kicsit szív.

kérdés csak az, mennyire is hitelesek a források, h kiket mennyire érint az ilyesmi.

#750 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

:offtopic: na mosmar ne bancsatok egymast. ej.
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#751 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 18:55

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:15

Azért a folyamatos negatív visszajelzés kis túlzás, számold meg, kb hányan írogatnak ebbe a fórumba. Ehhez képest upcnek azt hiszem 200k körüli ügyfele van.
Nem kifejezetten a letöltők az okai, hanem a p2p technológia, ami hatalmas forgalmat generál, rengeteg szálon. Ha hagynák azt a pár százalékot tölteni, amennyit csak bírnak, akkor a maradék 90 valahánynak meg szar lenne a web, ftp, skype, mail, stb. Kompromisszumot kell kötni, és ez sajnos nem lesz a letöltők előnyére.
Nem megtisztelő fizetni a csekket, de nem rossz, hogy van netem mondjuk :)
Az meg, hogy torrenten kívül megy minden 10/1 en, az nekem pont tökéletes havi 10k -ért.
A upct nem szeretem, de nem is utálom, mert felfogom, hogy milyen technikai korlátai vannak a dolognak.
Emeltek anno, mert kellett, a konkurencia is emelt. Cserébe tökönszúrták a p2p-t. Ha meg nem emelnek, akkor most milyen sírás lenne, hogy a tíkomnál 8 mega, itt meg csak 5.
Abba is érdemes belegondolni, hogy én pl 4 éve fizettem elő 512/128 ra, havi tízezerért. Ma van 10/1 -em, kilencezervalahányért. Majdnem hússzor akkora a sebesség, míg az ár maradt a régi. Azért ez nem rossz, akárhogy is nézzük. Emellett nem lehet elvárni, hogy éjjelnappal lehessen tölteni, ami a csövön kifér.

Az efik nagyrészének 1 meg 5 megabites netje van, böngészésre, meg emailre jó, másra nem is kell nekik. Érdekes módon őket nem látni itt panaszkodni, vagy csak akkor, ha valami helyi hiba van.
Akiknek nem jó a mostani konstrukció, azok főleg a nagybani letöltők, de nem is nekik van kitalálva ez a szolgáltatás, ezt a shabbától idézett szöveg nagyon jól elmagyarázza.
Ahogy pedig ezt kommunikálják, az nem tökéletes ugyan, de még mindig jobb, mint máshol

A technomágia pedig nagyon is szükséges, hiszen az egész digitális társadalom arra épül.

:respect:  Jó kis hozzászólás... Teljesen egyetértek vele :)

Persze azért shabba viszi a pálmát  :Đ  :Đ  :Đ

#752 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 21:07

Érdekes, ha jól látom janos_ csak azért regelt, hogy hozzászóljon a vitához, nesze nektek közösségfejlesztés  :D

Idézet: janos_ - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:54

MaskimX, teged meg egyaltalan nem ertelek, miert agyalsz itt a chellorol, talan felbereltek, hogy vedd oket? Ugyanis nincs igazad.

Igen, a upc holmi jöttment bérfórumozókra szorul, hogy kiássa a béka segge alól az imidzsét :)
Másrészt meg igazam van, meg nem is. Nekem mióta chellom van, soha nem volt vele gondom, leszámítva az ilyen országos hálót érintő parákat.
Rendszeresen játszom online, a pingek jók, le- és feltöltési sebességek is mindig megvannak.
Az egész attól függ, hol laksz, mennyire terhelt a headend, amin vagy, és nincs e a közelbe valami mágus, aki szűrő nélkül kötötte be mind a 4 tévéjét.
Eszem ágában sincs védeni a upc-t, arra ott van a fekete autó, majd megy biztos hozzátok is  ;)
Annyit szeretnék elérni, hogy próbáljátok meg egy kicsit ne a saját szemszögetekből nézni a dolgokat. Képzeljétek magatokat a upc helyébe, gondoljatok bele, milyen inftastruktúra kell ahhoz, hogy mi itt beszélgethessünk, és milyen technikai és anyagi háttere van mindennek.

Idézet

olyan hirek is keringenek, hogy allitolag a "kozelemben" van(nak) notorius letolto(k) es azert ilyen lassu naponta tobbszor is, de konyorgom ne velem csesszenek mar ki ezaltal akkor. Amugy se ertem alapbol, hogy aki sokat tolt miert tur annyit nekik, inkabb akkor vagjak ki azonnal es kesz.

Idézet

(a sok berenc, meg allandoan az ASZF.-kre hivatkozik, meg a hardcore letoltokre, hogy miattuk van). Na perzse, be is kajalom ezt a dumat.

Most akkor a letöltők miatt van, vagy nem?

Idézet

Lassu? Nem azt kapod amit a hirdetesekben nagy betukel irtunk?

Létezik intelligens mosópor? Hiszel a bifidusz ezenziszben? A reklámok nem hazudnak?
De, hiszen az a dolguk. Nyilván nem a p2p korláttal vagy a túlterhelt headendekkel fog a upc netet reklámozni, mert nem venné senki.

Idézet

Persze, en is kineztem mar masik szolgaltatot, ha lejar huseg, megyek,

Csak vigyázz ha adslhez mész, mert ha messze laksz a központtól, akkor bizony az ottani 8megabit is nagyon "up to" lesz.

Idézet

(miert is lenne, egyre tobb elofizetojuk van es meg nem csokken draszitkusan tuti nem foglalkoznak vele)

Megint shabbára hivatkozok, ő szokott bedobni ilyen jó kis statisztikákat, hogy mennyivel nőtt az efik száma az elmúlt években, érdemes megkeresni.

Idézet

Csak hala Istennek egyre tobben jelzik a velemenyuket a forumokban es egyre tobben olvassak.

Amit viszont sehol nem látsz, az az, hogy hány elégedett előfizető van, akinek gőze sincs, mi az a torrent és a pingnek is csak a pongos fajtáját ismeri. Neki bőven elég ami van, nem jön panaszkodni, de dícsérni sem.
A upc pedig pont belőlük él meg, nem a nagyletöltőkből. Mi, akik itt tépjük a szánkat, csak a kisebbség vagyunk, célcsoport szempontjából.

Mint mindig, az éremnek két oldala van, de sokan csak az egyiket látják. Régebben volt szerencsém a upc előfizetők egy khm.. nagyobb csoportjához, mint közöséghez, és bizony elenyésző volt a panaszkodók száma, pedig volt bőven mindkét oldalról (letöltők és alap felhasználók) "résztvevő", és ez még a 30g korlátos időkben volt.

Sokat olvastam ezt a fórumot is, így azt hiszem mélyebben belelátok a gépezet működésébe, mint egy átlag user. Ez alapján jutottam arra, hogy a upc egyáltalán nem gonosz, hanem csak a saját érdekeit nézi, úgy, ahogy az előfizetők is, vagy bármely más cég. Hiába a (feltételezett) vevőorientáltság, ha egy efi nem hasznot termel, hanem viszi el a pénzt, akkor a upcnek nem áll érdekében marasztalnia.
De nincs ez másképp a többi szolgáltatónál sem.

janos_ írod, hogy milyen szar a neted. Aki eddig ebbe a fórumba írt, a problémamegoldás szándékával, és hajlandó volt együttműködni pár segítőkész emberrel, annak az esetek 99% -ban megoldódott a baja. Tudom, mert láttam, olvastam. A upc mint cég és amit képvisel lehet unszimpatikus, meg lehet utálni, de ott is ugyanolyan emberek dolgoznak, mint mi, akikhez ha normálisan állsz hozzá, segítenek.

A legfontosabb pedig, hogy nem azért ilyen a netünk, mert sajnálnak jobbat adni, vagy mert a jog védi őket, hanem mert ez éri meg nekik.  Akinek meg ez nem elég, ott a béreltvonal, garantált akárhány megabiten, 99% -os rendelkezésre állással. Persze azt meg kell fizetni, de ez már csak így megy. Nagy igények, nagy pénz  ;)

#753 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 21:14

Idézet: b0rZ - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 18:54

:offtopic: na mosmar ne bancsatok egymast. ej.

Ugyan, ez csak parázs, nem flame.  Hiszek abban, hogy meg tudjuk tartani ezen a szinten, mert egy jó kis vita csak jót tesz az agynak :)
Az urakkal személy szerint semmi problémám, pusztán nem értek velük egyet. De ugye pont ezért van a fórum, elég unalmas lenne, ha mindenki mindenben egyetértene ;)

#754 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 21:26

"Az egész attól függ, hol laksz, mennyire terhelt a headend, amin vagy"

Na én itt látom a problémát. Elég rossz olvasni, hogy valakinek 24h-ban 10/1, valahol meg déltől hajnali 3-ig 50kb/s. Kérdés, hogy ez mennyire igazságos ugyanannyi pénzért, valamint, hogy a szolgáltató törekszik-e arra, hogy kiegyenlítse az arányokat, és hajlandó-e fejleszteni a bevételéből arra, hogy legalább közelítse a szolgáltatás mértéke a meghírdetettet. Én amúgy elégedett vagyok, szolgáltatáskiesésre nem is emlékszem az utóbbi évben, az a pár sorozat, film meg lejön amikor lejön, jóllehet az áramszámla viszont sajna nő.

ui: azért a mostani 30K/s letöltés torrenten már elég szoros gyeplő, eddig azért 100-al pöttyögött. A feltöltés meg max, így lehet jó arányt tartani.  ;)

#755 Felhasználó inaktív   janos_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 18. 22:26

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 21:07

Érdekes, ha jól látom janos_ csak azért regelt, hogy hozzászóljon a vitához, nesze nektek közösségfejlesztés  :D

Igen, a upc holmi jöttment bérfórumozókra szorul, hogy kiássa a béka segge alól az imidzsét :)
Másrészt meg igazam van, meg nem is. Nekem mióta chellom van, soha nem volt vele gondom, leszámítva az ilyen országos hálót érintő parákat.
Rendszeresen játszom online, a pingek jók, le- és feltöltési sebességek is mindig megvannak.
Az egész attól függ, hol laksz, mennyire terhelt a headend, amin vagy, és nincs e a közelbe valami mágus, aki szűrő nélkül kötötte be mind a 4 tévéjét.
Eszem ágában sincs védeni a upc-t, arra ott van a fekete autó, majd megy biztos hozzátok is  ;)
Annyit szeretnék elérni, hogy próbáljátok meg egy kicsit ne a saját szemszögetekből nézni a dolgokat. Képzeljétek magatokat a upc helyébe, gondoljatok bele, milyen inftastruktúra kell ahhoz, hogy mi itt beszélgethessünk, és milyen technikai és anyagi háttere van mindennek.

Most akkor a letöltők miatt van, vagy nem?

Létezik intelligens mosópor? Hiszel a bifidusz ezenziszben? A reklámok nem hazudnak?
De, hiszen az a dolguk. Nyilván nem a p2p korláttal vagy a túlterhelt headendekkel fog a upc netet reklámozni, mert nem venné senki.

Csak vigyázz ha adslhez mész, mert ha messze laksz a központtól, akkor bizony az ottani 8megabit is nagyon "up to" lesz.

Megint shabbára hivatkozok, ő szokott bedobni ilyen jó kis statisztikákat, hogy mennyivel nőtt az efik száma az elmúlt években, érdemes megkeresni.

Amit viszont sehol nem látsz, az az, hogy hány elégedett előfizető van, akinek gőze sincs, mi az a torrent és a pingnek is csak a pongos fajtáját ismeri. Neki bőven elég ami van, nem jön panaszkodni, de dícsérni sem.
A upc pedig pont belőlük él meg, nem a nagyletöltőkből. Mi, akik itt tépjük a szánkat, csak a kisebbség vagyunk, célcsoport szempontjából.

Mint mindig, az éremnek két oldala van, de sokan csak az egyiket látják. Régebben volt szerencsém a upc előfizetők egy khm.. nagyobb csoportjához, mint közöséghez, és bizony elenyésző volt a panaszkodók száma, pedig volt bőven mindkét oldalról (letöltők és alap felhasználók) "résztvevő", és ez még a 30g korlátos időkben volt.

Sokat olvastam ezt a fórumot is, így azt hiszem mélyebben belelátok a gépezet működésébe, mint egy átlag user. Ez alapján jutottam arra, hogy a upc egyáltalán nem gonosz, hanem csak a saját érdekeit nézi, úgy, ahogy az előfizetők is, vagy bármely más cég. Hiába a (feltételezett) vevőorientáltság, ha egy efi nem hasznot termel, hanem viszi el a pénzt, akkor a upcnek nem áll érdekében marasztalnia.
De nincs ez másképp a többi szolgáltatónál sem.

janos_ írod, hogy milyen szar a neted. Aki eddig ebbe a fórumba írt, a problémamegoldás szándékával, és hajlandó volt együttműködni pár segítőkész emberrel, annak az esetek 99% -ban megoldódott a baja. Tudom, mert láttam, olvastam. A upc mint cég és amit képvisel lehet unszimpatikus, meg lehet utálni, de ott is ugyanolyan emberek dolgoznak, mint mi, akikhez ha normálisan állsz hozzá, segítenek.

A legfontosabb pedig, hogy nem azért ilyen a netünk, mert sajnálnak jobbat adni, vagy mert a jog védi őket, hanem mert ez éri meg nekik.  Akinek meg ez nem elég, ott a béreltvonal, garantált akárhány megabiten, 99% -os rendelkezésre állással. Persze azt meg kell fizetni, de ez már csak így megy. Nagy igények, nagy pénz  ;)

Erre mar nagyon is valszolni kell.

Ha elolvasod meg1x rajossz, nekem a valtas ota van vele problemam, meghozza a nagyon nagy pingek, amik egyre gyakrabbak es egyre tovabb tartanak. Volt 1 nagy fejlesztes annak mar reg vege, es a helyzet nalam (es szintugy ismetelni tudom magam, nehany ismerosnel es a forumokon ahogy olvasgatom oket) egyre roszabb. Nemtudom ezt (marmint azt, hogy szar), miert probalod megmagyarazni. Lakotelepen lakok mellesleg. Azt is el tudom hinni, hogy jo par "nem hozzaerto" is hasznalja a netet es neha fel se tunik neki, hogy epp most lassu csak nem foglalkozik vele, mert azt se tudja mi az a megabit es csak megnezi a leveleit, felnez az iwiwre es megnezi a gyermeketvarok.hu blogot a kismama (es az ilyen felhasznalok vannak tobben). Ki tudja hany embernel akadozik naponta tobbszor is?! (koltoi kerdes)

Masik dolog. Mi az, hogy "fugg". De ezzel el is ismerted, hogy bizony sokat ferditenek a dolgon. Ha egyszer 5mb-es netert fizetek es letezik 3ho/750gb korlat, akkor barmikor kapjam mar meg azt a sebesseget, amikor leulok a gep ele. Napkozben ha visszaesik 10-20%-ot a sebesseg, az se erdekel, felteve ha a ping rendben van. De nincs renbe egyre tobbszor es egyre tovabb. Jol neznenk ki ha a tv (ennyire) befolyasolna, mert akkor igen am a beka feneke alatt lenne a sebsseg (nembeszelve a telefon szolg.-ukrol :) ). Azt a technikai reszt szerintem gyorsan felejtsuk el. Folosleges e moge bujni vagy mentegetozni. Orvosnak se azert tanul az ember, hogy belegondoljanak szegeny ember vallan mekkora felelosseg van, hanem azert mert igy dontott es gyogyitani akar. Elmondom a panaszaim es meggyogyit ha lehetseges, a "hatter" (tudas, eszkozok) meg nem fog erdekelni, o terulete. (kb. :) ). Elbirom kepzelni mekkora anyagi hatter kellett hozza es kell hozza most is... Ha nem erne meg nekik nem is szolgaltatnanak akkor.

"olyan hirek is keringenek, hogy allitolag a "kozelemben" van(nak) notorius letolto(k) es azert ilyen lassu naponta tobbszor is, de konyorgom ne velem csesszenek mar ki ezaltal akkor. Amugy se ertem alapbol, hogy aki sokat tolt miert tur annyit nekik, inkabb akkor vagjak ki azonnal es kesz." helyesen "olyan hirek is keringenek, hogy allitolag a "kozelemben" van(nak) notorius letolto(k) es azert ilyen lassu naponta tobbszor is, de ha valoban igy van konyorgom ne velem csesszenek mar ki ezaltal akkor. Amugy se ertem alapbol, hogy aki sokat tolt miert tur annyit nekik, inkabb akkor vagjak ki azonnal es kesz."
Itt kimaradt a vastaggal szedett resz, boccs.
A hardcore letoltokre valo hivatkozas tenyleg gyakori forumokban. (hogy azert is korlatozz(hatj)ak az adott teruletet)

Nem a mosoporhoz kell hasonlitani vagy a fulunket is tisztito fogkefehez. Veszek egy 150 lovas autot, de aztan kiderul, hogy nem is mindig hasznalhatom ki mind a 150 lovat, mert varosban lekorlatoz a rendszer 75 lora. (bar itt lenne is ertelme a korlatnak :) ) Persze varoson kivul (gyk. keso estetol hajnalig) mind a 150 paci rendelkezesemre all. Csak mivel egyre tobben vesznek 150/300 lovas jarganyt, ezert mar varoson kivul se mindig 150. (hmm, jo hasonlat :D )

Nem innen szedtem a statisztikat, hanem megbizhato forrasbol, ha megtalalom, akkor belinkelem. De teny, hogy honaprol honapra tobb elofizetojuk van (foleg internet es telefon).

Nem, nem adsl, en is nagyon jol tudom, hogy minnel tavolabb vagyok a kozponttol, annal lassubb a net. Ha erdekel www.giganet.hu

A legutolsohoz, meg ollozzal ezekbol:). Lasd kismama.

Nagy pinghez meg annyit. Az estit sikerult mar meglesnem. Kb. 19:40tol majdnem 20:45ig tart. Menetrendszeruen :). De ma, egesz du. kaki.

Azt meg sose fogjuk hallani toluk, hogy keves a technikai hatterunk ennyi felhasznalo kiszolgalasahoz, ezert akadoznak a doglok.
Amugy meg akkor adjak vissza a regi 3mb-emet es korlatot, mert ez igy _sz@r_.  :)

Mod: Nalam ez a problema, de viszont nyoma sincs a feltoltes belassulasanak illetve megallasanak, mint sok helyen.

Szerkesztette: janos_ 2007. 11. 18. 22:34 -kor

#756 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 22:28

Már rég írtam, de a helyzet nem nagyon változik.
Várpalotai helyzetjelentés. 80/7k!!!  :reklamacio:  :reklamacio:  :reklamacio:
:down:  :down:  :down:

Nembaj, jövőhéten rendelem meg az adsl-t.
4 év elég volt ebből a fosból!!!  :rolleyes:

Szerkesztette: Shadowman007 2007. 11. 18. 22:29 -kor

http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#757 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 22:46

Idézet: MaskimX - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 21:07

Aki eddig ebbe a fórumba írt, a problémamegoldás szándékával, és hajlandó volt együttműködni pár segítőkész emberrel, annak az esetek 99% -ban megoldódott a baja.

Igen régóta szeretnék fix IP címet kapni. ( és nem milliókért !!! )
Alapvetően mindenki, minden szinten elhajtott, hol itt a segítőkészség ?
A UPC-nél  is észrevehetnék már, hogy a fix IP cím != warez szerver, hanem esetleg
valaki tényleg munkára szeretné használni.

#758 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 23:25

Idézet: janos_ - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 23:26

Ha egyszer 5mb-es netert fizetek es letezik 3ho/750gb korlat, akkor barmikor kapjam mar meg azt a sebesseget, amikor leulok a gep ele. Napkozben ha visszaesik 10-20%-ot a sebesseg, az se erdekel, felteve ha a ping rendben van.

Nem a mosoporhoz kell hasonlitani vagy a fulunket is tisztito fogkefehez. Veszek egy 150 lovas autot, de aztan kiderul, hogy nem is mindig hasznalhatom ki mind a 150 lovat, mert varosban lekorlatoz a rendszer 75 lora. (bar itt lenne is ertelme a korlatnak :) ) Persze varoson kivul (gyk. keso estetol hajnalig) mind a 150 paci rendelkezesemre all. Csak mivel egyre tobben vesznek 150/300 lovas jarganyt, ezert mar varoson kivul se mindig 150. (hmm, jo hasonlat :D )

Te azért fizeted az x ft havidíjat hogy 100/32 kbit és 5Mbit között legyen a sebességed, ha nincs eközött, akkor lehet reklamálni és jóváírást kérni, addig ez van ezt kell szeretni.

az auto esete pedig nagyon sántit, hiába mehetsz vele autopályán 200 felett, mert képes rá a kocsi, városban akkor is lekorlátoz a jelzőlámpa, meg a kresz, amit elfogadtál hogy városban is csak a megengedett sebességgel mész, különben ha elkap a rendőr akkor dádá lesz...

#759 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 23:39

Ez mind szép és jó, de az a képzeletbeli autógyártó (upc) nem igazán lehet büszke magára, amelyik 10megás márkanévvel forgalmaz valamit, ami például most nálam kemény 1 megával hasít. :)

Noha nem szlalompályán (nem p2p) és nem is csúcsidőben, hanem kihalt éjszakai úton teszteltem...

Mellesleg akár az emailes, akár a chates ügyfélszolgálat működik bármikor is? Elég tetszhalott állapotban van egy jó ideje.

Szerkesztette: Pimpa28 2007. 11. 18. 23:47 -kor

#760 Felhasználó inaktív   janos_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 11. 18. 23:48

Idézet: Uthenger - Dátum: 2007. nov. 18., vasárnap - 23:25

Te azért fizeted az x ft havidíjat hogy 100/32 kbit és 5Mbit között legyen a sebességed, ha nincs eközött, akkor lehet reklamálni és jóváírást kérni, addig ez van ezt kell szeretni.

az auto esete pedig nagyon sántit, hiába mehetsz vele autopályán 200 felett, mert képes rá a kocsi, városban akkor is lekorlátoz a jelzőlámpa, meg a kresz, amit elfogadtál hogy városban is csak a megengedett sebességgel mész, különben ha elkap a rendőr akkor dádá lesz...

Ejszakai muszaknak lassan vege :)

"Te azért fizeted az x ft havidíjat hogy 100/32 kbit és 5Mbit között legyen a sebességed, ha nincs eközött, akkor lehet reklamálni és jóváírást kérni, addig ez van ezt kell szeretni."

Latom Te is latod hol itt a nagy problema. 100/32 vs. 5120/768. Ez itt a nagy NC.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.