HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 20:48

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 18:14

Lehet, hogy a reklámokban nőttek a számok, de a szolgáltatás minősége a megemelt sebességek ellenére is úgy érzem esett.

Fene tudja, anno havonta le lehetett kapkodni 90-100 giga/hó mennyiséget, de országosan nézve voltak szakadós lossos területek. Azóta a sebesség nőtt, területi elérhetőségek nőttek, szakadások/egyéb műszaki bajok százalékosan csökkentek.

Mostanság meg 1 nap alatt le lehet kapkodni azt a 100 gigát, amit anno 1 hónap alatt sikerült.
Make love not Wor.

#2662 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 28. 08:16

This Message was undeliverable due to the following reason: 

Each of the following recipients was rejected by a remote mail server.
The reasons given by the server are included to help you determine why
each recipient was rejected.

Recipient: <****@mng.hu>
    Reason:    5.7.1 <****@mng.hu>... Mail from 62.179.121.49 refused - see http://www.dnsbl.sorbs.net/

Please reply to <Postmaster@chello.at> 
 if you feel this message to be in error.

Reporting-MTA: dns; viefep31.chello.at
Arrival-Date: Thu, 28 Feb 2008 08:09:16 +0100
Received-From-MTA: dns; [89.133.89.75]

Final-Recipient: RFC822; <****@mng.hu>
Action: failed
Status: 5.1.1
Remote-MTA: dns; imap.acenet.hu (195.70.54.193)
Diagnostic-Code: smtp; 550 5.7.1 <****@mng.hu>... Mail from 62.179.121.49 refused - see http://www.dnsbl.sorbs.net/

Subject: Re:
From: adam kun <****@qnadam.hu>
Date: Thu, 28 Feb 2008 08:09:16 +0100
To: **** <****@mng.hu>

:mad:

(sőt az óra is el van állítva, mert most sem 8:17 +0100 van hanem 07:17 +0100)

szerk: úgy néz ki, másodszorra nem pattant vissza.

Szerkesztette: qnadam 2008. 02. 28. 08:31 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2663 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 09:10

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 20:48

Fene tudja, anno havonta le lehetett kapkodni 90-100 giga/hó mennyiséget, de országosan nézve voltak szakadós lossos területek. Azóta a sebesség nőtt, területi elérhetőségek nőttek, szakadások/egyéb műszaki bajok százalékosan csökkentek.

Mostanság meg 1 nap alatt le lehet kapkodni azt a 100 gigát, amit anno 1 hónap alatt sikerült.

Nem kötöszködés, de az idézett szöveg fölött 3 sor szerintem részletesen leírja hogyan értettem. Így kiragadva valóban vitatható, de az egész hozzászólást nézve szerintem nem az.
Nem az adatmennyiséggel van problémám, hanem a sávszélesség elvi jellegével.

Egy weboldal mérete mennyi is? Kell ahoz 10Mbit? Kihasználható? Igen!
Mennyi egy dvd iso? (4.7Gb) Kell ahoz 10Mbit? Kihasználható? Egy szálon történő letöltésnél http-n vagy ftp-n keresztül elvileg igen, gyakorlatilag nincs az a szerver ami bírná. Filecserélő, ahol a visszaosztások miatt nagyobb a kapacitás? Nem, mert ezzel én veszélyeztetek mindenki mást!
(mellesleg biztosan jogvédett, innentől kezdve meg se szólaljak... bíztató, ha az embert bűnzőként kezelik)

Tisztában vagyok vele, hogy a területi bővítésekkel, és a valóban lerongyolt területek megbuherálásával százalékosan javulhatott a szolgáltatás mutatója. Abban az esetben nem is lenne a dologgal problémám, ha eközben nem lennének elfelejtve a régebben jól működő területek, ahol a "bírja még" jegyében hozzá sem nyúltak semmihez, legalábbis látszólag.

Sajnos erre megoldás nem lesz, mert ami a fejlesztésekkel kapcsolatban van az üzleti titok, így nem értesülhet róla a kedves előfizető, hogy most éppen a döglöt vidéki hálózatot csinálták, és az ő környékén még jórészt megfelelő a dolog. Sajnos az ügyfélszolga sem segít ebben, csak sablon szöveg, hogy "nem lát semmit, de azért kábelszex", mert az neki jó!
Ez nem oldja meg a szakadásokat és azokat a problémákat, melyek régebben nem jelentkeztek.

Újpest régen gyakorlatilag az első helyet stabilan tartó Csepel után közvetlenül második helyen állt megbízhatóságban (pár éve írta NSD) amit megerősíthetek. Ellenben Miskolc Diósgyőr és a Sötétkapu környékén valamint Gyöngyösről rendszeresen jöttek a fórumba beírások, hogy éppen aktuálisan miért nincs net.
Az utóbbi időben azért lecsökkent az ilyen problémák száma. Vagy váltottak az illetők, vagy rendbe lett szedve az a rész a legútóbbi fejlesztésekkor, aminek őszintén örülök.

Azért lehetséges, hogy nem akkor kell hozzányúlni valamihez, amikor már minden szétesett, hanem folyamatosan karbantartani fejleszteni. Az ügyfelek is jobban járnának, meg a szolgáltató is az elégedett ügyfelekkel.

#2664 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 14:29

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:21

Szintén elégedett ügyfél vagyok. Torrenthez meg használom a megfelelő klienst, és kész. És nem vagyok bérfirkász. Volt, hogy én is panaszkodtam a fórumon, de nálam most jó minden, kopp-kopp.

detto  :up:

Csak hogy azok is beírjanak, akiknek jó a chello. Mi meg annyira vagyunk bérfirkászok, amennyire a többiek a konkurencia bérrinyálói  :p

#2665 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 19:03

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 13:21

Szintén elégedett ügyfél vagyok.

Nem torrentezek, és ennek ellenére elégedett chello kuncsaft vagyok :) Komolyabb zűr már pár éve nem volt. Megtanulták az átállásokat levezényelni, legutóbbi két sebességemelés is rendben lement. Ár/érték arányban is elég jó, és van benne perspektíva.

#2666 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 20:33

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 19:03

Nem torrentezek, és ennek ellenére elégedett chello kuncsaft vagyok :) Komolyabb zűr már pár éve nem volt. Megtanulták az átállásokat levezényelni, legutóbbi két sebességemelés is rendben lement. Ár/érték arányban is elég jó, és van benne perspektíva.

Inkább úgy fogalmaznék: nem torrentezel, és ezért elégedett chello kuncsaft vagy. :D

#2667 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 20:50

Mintha vagy 2-3 napja rendesen menne a torrent, nem?
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2668 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 20:51

Idézet: BigDil - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 20:33

Inkább úgy fogalmaznék: nem torrentezel, és ezért elégedett chello kuncsaft vagy. :D

Ha azt mondom, hogy amióta nem én finanszírozom a torrentezők által, előlem fölevett sávszélességét, azóta még inkább elégedett vagyok ;)))
(Néha azért lassúcska, főleg Oroszország, Ukrajna felé, de ez lehet, hogy nem a chello hibája.)

#2669 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 21:05

"Fölevett" sávszélesség..
Haha, itt már bejátszik a jó magyaros a-szomszéd-tehene-nagyobb-és-ez-engem-zavar egymásnak beszólogatósdi.

Engem nem zavar ha a szomszéd kovácspisti 100gigákat tölt le, az érdekel csupán az én vonalam hogyan megy. A nem torrentező, nem letöltő ismerőseim száma is erősen konvergál a 0hoz egyébként, az elégedett chellos ismerőseim száma pedig 1.

Nézegetem a boltokban, összefogdossa 1-1 magyar az 5-6ezer forintos dvd filmeket, aztán hazamegy, és letölti torrentről..

Szerkesztette: deuce 2008. 02. 28. 21:09 -kor

#2670 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 21:08

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 21:05

"Fölevett" sávszélesség..
Haha, itt már bejátszik a jó magyaros a-szomszéd-tehene-nagyobb-és-ez-engem-zavar egymásnak beszólogatósdi.

Hát, ugye éppenhogy nem. De most ebbe nem kezdünk bele, jó :D ?

#2671 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 28. 21:16

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 22:08

Hát, ugye éppenhogy nem. De most ebbe nem kezdünk bele, jó :D ?

Úgy érzed tied a kisebb tehén? :D
...
Én az 1 hónapja netezőkből is kinézem, hogy adatforgalmat csinálnak, aki sokat netezik és nem tegnap kezdte hasonló adatokat tud felmutatni általában.

Szerkesztette: deuce 2008. 02. 28. 21:55 -kor

#2672 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 28. 23:43

Üdv,

Szintén elégedett chello felhasználó vagyok 4 éve. Sosa semmi gondom nem volt, ugyanazt a modemet használom 4 éve. Köszönöm UPC.

Idézet

Nézegetem a boltokban, összefogdossa 1-1 magyar az 5-6ezer forintos dvd filmeket, aztán hazamegy, és letölti torrentről..

Ez a szomrú. Nem az, h korlátozzák a torrentet, hanem az, h onnan tölti az egész ország az összes cuccát. És akkor ezzel ki is mondtad, h mire használja 1-1 elvetemült magyar a torrentet.

"Önkényes" ÁSZF módosítgatással kapcsolatban meg annyit, hogy minden szolgáltató ezt csinálja, az ELMŰtől a távfűtőn keresztül a díjbeszedőig mindenki. Akkor meg mi az új benne? Az, hogy élnek a talán "hibás" jogszabályok adta lehetőségekkel. Megszokhattuk már, hogy ebben az országban mindig akkor történik vmi gyökeres változás, ha vhol borul a bili.

És lehet jönni a "UPC-bérenc" dumával, nem érzem annak magam, egyszerűen csak meg vagyok elégedve a szolgáltatással, mert az égvilágon mindenre tökéletes, amire csak használom. Stabil a remote felügyelethez, nem szakad a modem, letöltés megy max. sávszéllel, torrentet meg le se ******.

Ti is jobban tennétek, ha a torrent lassúság miatti várakozás óráit, nem nyafogással töltenétek, hanem elolvasnátok 1-2 tananyagot, tanfolyamanyagot, nyelvet tanulnátok, vagy bármit, amit később majd a magatok hasznára fel is tudtok használni(mert kötve hiszem a LOSTot meg a HEROES ilyenek), és ama megszerzett nagy tudás birtokában, vmi jó zavtos meló keretében kiköltözhessetek Hollandiába/USA-ba/bárhova, ezzel megvalósítva jelenlegi álmotokat, hogy 100/100-zal jöjjön a p2p 24/7.  :Đ
Taddeus - NO MORE PEACE ON EARTH :)

#2673 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 01:36

Idézet: laci85 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 21:18

Jah meg 2 éves hüséget íratgatnak alá amit már külföldön régen nem engednek.

1. engednek
2. nem kötelező aláírni

Kár mártírkodni, aki nem szeretné, nem írja alá.
Make love not Wor.

#2674 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 01:38

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 23:43

vmi jó zavtos meló keretében kiköltözhessetek Hollandiába/USA-ba/bárhova, ezzel megvalósítva jelenlegi álmotokat, hogy 100/100-zal jöjjön a p2p 24/7.  :Đ

Mondjuk ezekről tudnék mesélni, de legyen kvízkérdés a "bezzeg EUbanNyugaton" típusú arcoknak:

Amsterdam irodaházba mondjuk 4 megás netet szerintetek mennyi idő alatt, mennyi hűséggel/nem hűséggel, mekkora havídíjért, milyen egyéb feltételekkel hajlandók bekötni?
Make love not Wor.

#2675 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 01:40

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:33

a kedves felhasználó pedig dönthet, hogy bekapja (és szív) vagy 8.3 megszünteti az immár papíron is szarabbá tett szolgáltatást.

Nnnna, akkor miért nem szüntetted meg, oszt takarodsz másfelé?
Make love not Wor.

#2676 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 07:31

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 1:38

Mondjuk ezekről tudnék mesélni, de legyen kvízkérdés a "bezzeg EUbanNyugaton" típusú arcoknak:

Amsterdam irodaházba mondjuk 4 megás netet szerintetek mennyi idő alatt, mennyi hűséggel/nem hűséggel, mekkora havídíjért, milyen egyéb feltételekkel hajlandók bekötni?

Azt akarod mondani, hogy november óta még mindig nincs, csak a januári isdn-es net?
:nevet2:
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2677 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 08:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 1:40

Nnnna, akkor miért nem szüntetted meg, oszt takarodsz másfelé?

Én nem ilyen stílusban írtam.
Ha ez a kommunikációd legfejlettebb szintje, akkor vedd fontolóra saját javaslatod.

Ismételten egy kiragadott sorra reagálsz, miközben (feltételezem elolvastad amit írtam, és az ászf-et is) látod, hogy ezen kívül még van egy "apró" feltétel, aminek következtében nem tehetem meg.

Nem írom le mégegyszer. Olvass!

#2678 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 09:19

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 28., csütörtök - 20:50

Mintha vagy 2-3 napja rendesen menne a torrent, nem?

en nem erzek valtozast. tegnap este 5 megas fajl torrentrol 30 perc volt :)

#2679 Felhasználó inaktív   ghostfun 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 10:25

Hali! A deluget érdemes még használni, vagy annak a titkosítását is lekorlátozták?

#2680 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 11:14

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 7:31

Azt akarod mondani, hogy november óta még mindig nincs, csak a januári isdn-es net?
:nevet2:

Már van valami GPRS csodacucc, ami egy fokkal jobb. Webezni néha lehet róla, most éppen amit be akarnak kötni, ott 36-60 havi futamidőre kellene aláírni a hűséget, meg combos bekötési díj, combos havidíj. Mert nem belváros, aztán ki kell építeni, közben a réz ott van fent az irodában. De minimum 3 év hűség, ami ajánlatokat kapunk.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.