Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 20:48
Fene tudja, anno havonta le lehetett kapkodni 90-100 giga/hó mennyiséget, de országosan nézve voltak szakadós lossos területek. Azóta a sebesség nőtt, területi elérhetőségek nőttek, szakadások/egyéb műszaki bajok százalékosan csökkentek.
Mostanság meg 1 nap alatt le lehet kapkodni azt a 100 gigát, amit anno 1 hónap alatt sikerült.
Nem kötöszködés, de az idézett szöveg fölött 3 sor szerintem részletesen leírja hogyan értettem. Így kiragadva valóban vitatható, de az egész hozzászólást nézve szerintem nem az.
Nem az adatmennyiséggel van problémám, hanem a sávszélesség elvi jellegével.
Egy weboldal mérete mennyi is? Kell ahoz 10Mbit? Kihasználható? Igen!
Mennyi egy dvd iso? (4.7Gb) Kell ahoz 10Mbit? Kihasználható? Egy szálon történő letöltésnél http-n vagy ftp-n keresztül elvileg igen, gyakorlatilag nincs az a szerver ami bírná. Filecserélő, ahol a visszaosztások miatt nagyobb a kapacitás? Nem, mert ezzel én veszélyeztetek mindenki mást!
(mellesleg biztosan jogvédett, innentől kezdve meg se szólaljak... bíztató, ha az embert bűnzőként kezelik)
Tisztában vagyok vele, hogy a területi bővítésekkel, és a valóban lerongyolt területek megbuherálásával százalékosan javulhatott a szolgáltatás mutatója. Abban az esetben nem is lenne a dologgal problémám, ha eközben nem lennének elfelejtve a régebben jól működő területek, ahol a "bírja még" jegyében hozzá sem nyúltak semmihez, legalábbis látszólag.
Sajnos erre megoldás nem lesz, mert ami a fejlesztésekkel kapcsolatban van az üzleti titok, így nem értesülhet róla a kedves előfizető, hogy most éppen a döglöt vidéki hálózatot csinálták, és az ő környékén még jórészt megfelelő a dolog. Sajnos az ügyfélszolga sem segít ebben, csak sablon szöveg, hogy "nem lát semmit, de azért kábelszex", mert az neki jó!
Ez nem oldja meg a szakadásokat és azokat a problémákat, melyek régebben nem jelentkeztek.
Újpest régen gyakorlatilag az első helyet stabilan tartó Csepel után közvetlenül második helyen állt megbízhatóságban (pár éve írta NSD) amit megerősíthetek. Ellenben Miskolc Diósgyőr és a Sötétkapu környékén valamint Gyöngyösről rendszeresen jöttek a fórumba beírások, hogy éppen aktuálisan miért nincs net.
Az utóbbi időben azért lecsökkent az ilyen problémák száma. Vagy váltottak az illetők, vagy rendbe lett szedve az a rész a legútóbbi fejlesztésekkor, aminek őszintén örülök.
Azért lehetséges, hogy nem akkor kell hozzányúlni valamihez, amikor már minden szétesett, hanem folyamatosan karbantartani fejleszteni. Az ügyfelek is jobban járnának, meg a szolgáltató is az elégedett ügyfelekkel.