HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1421 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 14. 08:48

Sziasztok! A következő problémával kapcsolatosan szeretnék tanácsot/segítséget kérni.

Új gépről van szó, Vista-t telepítettem rá és update-eltem a windows-t, gyakorlatilag drivereken kívül alig van rajta vmi. Elindítottam a számítógépet és felállt a Vista, de nem volt üdvözlő képernyőm, s bár látszólag minden működött, nem tudtam semmilyen programot elindítani. Működött az óra, az egér, látszólag minden rendben volt, de bármire kattintottam (pl. egy beépített játék vagy IE a start menüben), nem történt semmi. Újraindítottam a gépet, de persze nem segített.
Másnap bekapcsoltam, hogy megpróbáljak kitalálni vmit, erre minden működött, bejött a welcome screen és futottak a programok. Sajna nem egyszeri eset, nem tudom mi okozza.

Event Manager-ben kritikus hiba nem volt, error-nál pedig 1530-as event id-t jelzett és vmi ilyesmir írt:
"Windows detected your registry file is still in use by other applications or services. The file will be unloaded now. The applications or services that hold your registry file may not function properly afterwards."

Ennek a neten utánanáztem (pl. itt), de valószínűleg csak figyelmeztetés és nincs köze a problémámhoz. Más fontos bejegyzést viszont nem láttam.

Alaplap: P5K Premium
Proci: Intel Core2
Memória: 2x1 Gb DDR2 800 MHz
VGA: Asus 8800 GT
HDD: 2x250 GB SATA WD (Raid1-ben!)
Papin

Ez így túl hosszú, majd inkább belinkelem...

#1422 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 13:28

http://apcmag.com/vista_sp1_wont_install_o...s_microsoft.htm

Dual bootnál vigyázat.
"Légy szerény mint én..."

#1423 Felhasználó inaktív   carlos555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 14. 16:38

Idézet: carlos555 - Dátum: 2008. ápr. 11., péntek - 12:43

Adott egy laptop Vistaval ami wifin keresztul kapcsolodik az adsl routerhez.
Internetszolgaltato ahonnan dhcp-n keresztul kapjuk az ipcimet. nem PPPoE hanem bridgelt modem.
Van meg a belso halon egy szerver NAS-nak beallitva, ami nem kap kulso publikus IP-cimet - ez 192.168.1.2 ip-cimen docog a belso halon.
Az XP-s gepeken egesz konnyen beallitottuk, hogy legyen masodlagos IP cim, amin keresztul el lehet erni a NAS-t - leiras itt. de a Vista-t valamiert nem tudjuk ravenni erre  :think: - mas registry kulcsok vannak.
Elo kellen keresnem egy halokabelt, es megnezni, hogy ha vezetekesen kapcsolodik a halora, akkor mi az abra, de most a wifi-re iranyul a kerdes.
Hogyan lehetne egy masodlagos ip-cimet beloni a dhcp melle? Valaki probalkozott mar hasonloval?

Idézet: Warrior @ 2008. ápr. 11. - Dátum: péntek - 16:51

nem kell registry buhera sehol: ott az "alternatív konfiguráció" a tcp/ip beállításokban...

Valkinek valami mas otlete esetleg?

Szerk:
meg hetvegen szorakoztam vele keveset, es vezetekkel sem sikerult egyszerre hasznalni statikus es dinaminkus IP-vel - kulon kulon tokeletesen mukodik a belso halo vagy a net, csak nem egyszerre.

Szerkesztette: carlos555 2008. 04. 14. 16:42 -kor

Jézus megváltoztatta az életedet!
Kívánod menteni a változásokat?

#1424 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 17:21

arról van bármi infó, hogy mikor várható hivatalos SP1-es telepítő lemez mikor várható?

lassan újra kéne húzni a gépem, de nincs kedvem utána telepítgetni a frissítéseket, service packot...
a mindenféle hackel-t, integrált verziókban meg nem igazán bízok.

64biten is gondolkozok, csak picit félek tőle...

32-64 bit dualboot gondolom simán megy. vagy van bármi extra, amire figyelni kéne?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1425 Felhasználó inaktív   -STALKY- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 17:57

Magyar service pack-al mi a helyzet? :think:

#1426 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 18:12

Sziasztok van otlete valakinek Vista alatt IEben uj ablak nyitasakor mindig lefagy az IE se a sp1 se semmi nem javitotta meg. Internet explort lehet esetleg ujratelepiteni vagy tud errol a hibarol valaki valamit? koszi

#1427 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 18:20

Sziasztok,

kerestem, olvasgattam vagy 2 órát a Vistas topicot, de nem találtam (vagy nem töltöttem vele elég időt :p ) választ a problémámra:

mikor bebootol a win, akkor  a tálcára kerülnek ki ikonok: pl. a hangari, videovezérlőé. Minden egyes alkalommal le kell okéznom hogy elindulhat a progi, és hiába rakom be a pipát hogy legközelebb ne kérdezze meg, akkor is megkérdezi.

Ugyanígy ha elindítok egy progit, mindíg jön a kérdés hogy én indítottam-e el, mert ha igen engedélyezhetem a futását. Eleinte jópofa dolognak tünt, de ez már elég idegesítővé vált...

Aki tudja a megoldást ossza meg velem legyen szíves  :respect:  :respect:  :respect:

#1428 Felhasználó inaktív   carlos555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 19:37

Idézet: Lazarevics - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 18:20

Sziasztok,

kerestem, olvasgattam vagy 2 órát a Vistas topicot, de nem találtam (vagy nem töltöttem vele elég időt :p ) választ a problémámra:

mikor bebootol a win, akkor  a tálcára kerülnek ki ikonok: pl. a hangari, videovezérlőé. Minden egyes alkalommal le kell okéznom hogy elindulhat a progi, és hiába rakom be a pipát hogy legközelebb ne kérdezze meg, akkor is megkérdezi.

Ugyanígy ha elindítok egy progit, mindíg jön a kérdés hogy én indítottam-e el, mert ha igen engedélyezhetem a futását. Eleinte jópofa dolognak tünt, de ez már elég idegesítővé vált...

Aki tudja a megoldást ossza meg velem legyen szíves  :respect:  :respect:  :respect:

UAC-t kell kikapcsolnod (User Access Controll)  itt van par modszer leirva. Pl futtatod a msconfig-ot, majd a tools fulon megkeresed Disable UAC-ot (bocsi de nem magyar win-t hasznalok mar evek ota, szoval nem fogom tuni a magyar megfelelojet) -> Launch, es lehet orulni hogy kikapcsoltad :cool: :cool:
ha esetleg hianyozna, hogy nem kerdezget ugyanitt visszakapcsolhatod  :Đ
Jézus megváltoztatta az életedet!
Kívánod menteni a változásokat?

#1429 Felhasználó inaktív   Lazarevics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 20:05

Nagyon köszönöm, így mindjárt jobb! :)

#1430 Felhasználó inaktív   Windy07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 14:06

Egyik ismerősöm Vista-s gépe kapott egy csomó trójait. Elvileg leírtottam őket Kasperskyvel meg Ad-Aware-rel, de amikor indul a Windows, a nagy feketeségen behozza a dokumentumok ablakot, és ott megáll (először a dokumentumokat sem hozta be, csak feketeség volt). Feladatkezelő/futtatás-nál elindítom az explorert, utána megy rendben. Hogy lehetne megoldani, hogy ezt ne kelljen minden induláskor eljátszani? Simán írjam be a registrybe a hklm/software/microsoft/windows/currentversion/run-hoz?
There were 3 peanuts walking down the street. One was assaulted.......... peanut

#1431 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 16:57

Idézet: Windy07 - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 14:06

Egyik ismerősöm Vista-s gépe kapott egy csomó trójait. Elvileg leírtottam őket Kasperskyvel meg Ad-Aware-rel, de amikor indul a Windows, a nagy feketeségen behozza a dokumentumok ablakot, és ott megáll (először a dokumentumokat sem hozta be, csak feketeség volt). Feladatkezelő/futtatás-nál elindítom az explorert, utána megy rendben. Hogy lehetne megoldani, hogy ezt ne kelljen minden induláskor eljátszani? Simán írjam be a registrybe a hklm/software/microsoft/windows/currentversion/run-hoz?

Szerintem egy újratelepítés megfontolandó lenne, ha már ennyire bekevertek a rendszerébe a kártevők.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1432 Felhasználó inaktív   Windy07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 17:55

Idézet: bon - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 17:57

Szerintem egy újratelepítés megfontolandó lenne, ha már ennyire bekevertek a rendszerébe a kártevők.

Épp most akadtam rá a megoldásra. Valamelyik vírus okoskodott: "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\WinLogon\Shell"-nél az explorer.exe után beírt egy "c:\márnemtommi.exe"-t, és mivel azt a fájlt már töröltem itt megakadt a betöltés... Ezt kiszedtem a registryből és most már minden okés.
There were 3 peanuts walking down the street. One was assaulted.......... peanut

#1433 Felhasználó inaktív   zollu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 18:59

Üdv. mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a START+Tab-os ablakváltást hogyan lehet visszaállítani? Valamiért nem működik. Van egy Hauppauge WinTv-PVR150-es tv kártya a gépben amihez nem volt Vista driver de van egy WinTv2000 progi amit próbaképpen elindítottam és jó is csak ekkor a Vista visszaáll egyszerűbb ablak stílusra. Amikor kikapcsoltam minden újra csili-vili de az ablakváltás nem megy azóta a START+Tab-bal.
A választ előre is köszönöm.
Aerocool T3 /CHIEFTEC 450W /AsRock ALiveNF6GVVSTA /Athlon64 AM2 X2 5000 /4GB Kingmax DDRII 800MHz /ASUSEAH5750Formula 1GB /250GB SAMSUNG+1TB Hitachi HDD /23"FujitsuSiemens
Windows 7 Home Premium

#1434 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 19:28

Magyar Vista SP1 hivatalosan is elérhető: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1435 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 04:49

Adott egy laptop, amihez Vista Business van OEM-ként. Viszont XP-t szeretnék feltenni. Ugyan egy XP media rendelkezésemre áll, de milyen kulcsot adhatok meg? Gondolom a Vista-é nem jó hozzá. Ha egy másikat adok meg, akkor túl sokszor lesz aktiválva.

Ki mit tud erről?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1436 Felhasználó inaktív   Papin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 08:32

Idézet: Papin - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 9:48

Új gépről van szó, Vista-t telepítettem rá és update-eltem a windows-t, gyakorlatilag drivereken kívül alig van rajta vmi. Elindítottam a számítógépet és felállt a Vista, de nem volt üdvözlő képernyőm, s bár látszólag minden működött, nem tudtam semmilyen programot elindítani. Működött az óra, az egér, látszólag minden rendben volt, de bármire kattintottam (pl. egy beépített játék vagy IE a start menüben), nem történt semmi. Újraindítottam a gépet, de persze nem segített.
Másnap bekapcsoltam, hogy megpróbáljak kitalálni vmit, erre minden működött, bejött a welcome screen és futottak a programok. Sajna nem egyszeri eset, nem tudom mi okozza.

Közben pontosabb képet kaptam, IE és külső programok (pl. Total Commander) elindulnak, csak a Control Panel és pár másik alkalmazás nem (pl. a beépített játékok), valószínűleg nyomtatás se működik. 1530-as hibához sincs köze, de random előjön a probléma és látszólag nincs semmi hiba.
Papin

Ez így túl hosszú, majd inkább belinkelem...

#1437 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 12:11

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 4:49

Adott egy laptop, amihez Vista Business van OEM-ként. Viszont XP-t szeretnék feltenni. Ugyan egy XP media rendelkezésemre áll, de milyen kulcsot adhatok meg? Gondolom a Vista-é nem jó hozzá. Ha egy másikat adok meg, akkor túl sokszor lesz aktiválva.

Ki mit tud erről?

Vista kulcsa nem jó. Ha XP Pro, akkor felrakod, beírod a kulcsot, majd amikor kiabál, hogy nem aktiválhatod többször, szépen telefonálsz és megmondod, hogy Vista downgrade.

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 04. 16. 12:12 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1438 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 21:47

Mégsem olyan rossz az UAC. http://www.virushira...art.php?id=1313
"Légy szerény mint én..."

#1439 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 07:16

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 22:47

Mégsem olyan rossz az UAC. http://www.virushira...art.php?id=1313

ÁÁ alig :D
Legutóbb valamelyik biztonági frissítés a tudtom nélkül visszakapcsolta az UAC-t és finoman szólva működésképtelenné tette a rendszert, amíg rá nem jöttem, hogy vissza van kapcsolva a tudtom nélkül. Utána minden működött rendesen.

Olyan szinten blokkolt mindent, hogy egy filmet nem tudtam megnézni, mert a hang helyett a hibaüzenet csilingelő hangját adta egyfolytában a lejátszó program meg persze akadozott. Az egyes programok a legutoljára használt beállításaikat nem tudták elmenteni, mert ez a sz@r blokkolta, de persze hibaüzenetet nem küldött róla, hogy nem lehet menteni. :down:

A gondolata és célja nagyon szép az UAC-nek, de valahogy megint azt látom, hogy nem a való életben sok különféle 3rd party programot használók tesztelték.
Ez is kb olyan mint a magyar adórendszer. Elméleti szakemberek csinálják és a gyakorlatban alkalmazhatatlan.  :(
My photos

#1440 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 08:13

Idézet: carlos555 - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 18:37

UAC-t kell kikapcsolnod (User Access Controll)  itt van par modszer leirva. Pl futtatod a msconfig-ot, majd a tools fulon megkeresed Disable UAC-ot (bocsi de nem magyar win-t hasznalok mar evek ota, szoval nem fogom tuni a magyar megfelelojet) -> Launch, es lehet orulni hogy kikapcsoltad :cool: :cool:
ha esetleg hianyozna, hogy nem kerdezget ugyanitt visszakapcsolhatod  :Đ

Vagy egyszerűen csak hibernálod. Így megmaradhat az UAC

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »